Pomoć pri odabiru kartice !

poruka: 5
|
čitano: 1.335
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav, 

1. Planiram da kupim polovan računar, uz što manje ulaganja. Cilj su igre DX9, DX10, i ponešto DX11. Monitor je 1680x1050 Samsung 20".

Ograničen budžet, pa želim izvući maksimum, ali prioritet na kvaliteti+preformanse. 

2. PLaniram da kupim uz računar grafičku karticu uz računar:

a)  gt 730 120 KM

b)  r7 250 150 KM

c ) gtx 750ti ( 2GB ) 220 KM

Savjet koju grafiku izabrati za koji računar. Da li se isplati ulagati tako nešto. Da li postoji opasnost oda zagrijavanja, da li je potrebno posebno hlađenje, pošto su stara kućišta i procesori.

HP 9700 CMT 120 KM

- e8600

- ddr2 4 GB

- HDD 250 GB

- PSU 365W

- Intel Chipset q45 / socket 775

HP 8200 230 KM

- i3 2100 3.10GHZ ,

- 4GB DDR3 ,

- 250GB HDD,

- Intel HD 1GB

- PSU ( 265W )

HP 7900 SFF 390 KM

- Intel Quad Core Q8400 2.66GHZ ,

- 4GB DDR3 ,

- 160GB HDD,

- Gigabyte GTX 750TI 2GB ( ne znam koja memorija , vjerovatno ddr 3 ) !!

AMD 150 KM

- AMD Dual xII 255

- 4 GB ( ? )

- 500 GB HDD

- PSU ( ? )

- Ati 4250 Gb

Dell Optiplex 790 300 KM

- I5 2400 3.10-3.40 GHZ

- Maticna ploca: Dell Q67 (Podrzava sve procesore i3 i5 i7 Soket 1155 4 slota za DDR3 ram memoriju do 16GB, 4 SATA III porta za diskove, PCI-e express 2.0, 10x USB 2.0 itd)

- Ram memorija: 4GB DDR3 (moguca nadogradnja do 16 GB)

- Hard disk: 160 GB Sata (moguca nadogradnja 250,500,1000GB)

- Graficka karta: Intel® HD 2000 1GB DDR3 

- Napajanje: DELL 80+GOLD

Hvala unaprijed !

0 0 hvala 0
14 godina

Nisan dugo bio aktivan ,ali koliko ja znam pise bug.hr.

Kakve marke ?

Kakvi računar ?

DeaathDealer
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru kartice !
Admini oprostite za off ali... Ako ne želiš ili ne znaš pomoći nemoj. I šta da piše bug.hr? Jesi li možda razmislio da čovjek nije iz hrvatske? Ako želiš biti kreten ima puno mjesta gdje možeš biti kreten, uključujući i svoja četiri zida da te mi ne moramo gledati ovdje. Nemoj biti primitivni majmun jer ti se može obiti o glavu.
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru kartice !
Manzi kaže...
Admini oprostite za off ali... Ako ne želiš ili ne znaš pomoći nemoj. I šta da piše bug.hr? Jesi li možda razmislio da čovjek nije iz hrvatske? Ako želiš biti kreten ima puno mjesta gdje možeš biti kreten, uključujući i svoja četiri zida da te mi ne moramo gledati ovdje. Nemoj biti primitivni majmun jer ti se može obiti o glavu.

Prvo ontopic da ne ispadnem "majmun" i "kreten":

DDR2 je stvar proslosti.

Ako je za igranje i to sa ograničenim budžetom se uzima amd. Intel zaboravi ,ne isplati se igrat s tim sta se tice igara.

Da se nać polovni Phenom 2 cetverojezgreni i nekad amdovka 6000 serije za vrlo male pare sve skupa max 1000 kn ,nezz koliko je to maraka.

za voltazu imas posebne programe di mozes izracunat u pravilu psu za takvo nesto ne bi trebao biti preko 500W efektivne snage.

ram ddr3 6-8 gb 1600 mhz

disk koliko ti para ostane

Offtopic: Kao prvo ja sam samo postavio pitanje a nisam nikoga uvrijedio ,kao sto ti prozivas mene da sam kreten i majmun ,indirektno, ali ipak prozivas sa namjerom.

Druga stvar ,ja dođem na njemački forum i počnem pisat hrvatskim jezikom ???

Glupo. Da, jezici su nam slični ali nisu isti. kraj priče

jesam li razmislija da covik nije iz hrvatske ? ma neeemoj sr***t ja sam mislija da je rodom sa Brača. Vidi stvarno ko bi reka.

Uostalom lik sta je napisa temu ne zna formulirat smisleno pitanje. pogledaj samo sta je napisa i kako je napisa.

jos uz to dodaj računar i marke. meni osobno to dize zivce. ali ja nemam pravo na svoje misljenje. ja sam odma kreten i primitivac i majmun.

Ali bas mi je drago sta postoji heroji ,tj ljudi iz sjene ,kao sto si ti,koji ovako pozrtvovno reagiraju na svako krsenje ljudskih prava.

A admini ako ste takvi butthurtovi i ako vam ovo smeta bannajte me, boli me k*rac!

Ontopic:

Sretno sa sastavljanjem kompjutera, ako ti sta triba javi mi se PM-om, pa cu ti pomoc. Samo skreni pozornost na ovo sta san reka.

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 2:53 (MasterOdisasteR).
8 godina
neaktivan

Master, pitanje je vrlo jednostavno bilo. Ponuđene konfiguracije i napisao sam cijene. To je ono što je meni u ponudi i što imam mogućnost uzimati. Ako ne znaš raliku kune i marke to je 100KM=400KN.

Zanima me od ponuđenog što mislite da je najipslativije što se tiče cijene i konfiguracije ( e8600, quad, amd XII250.. ) Jer zelim kupiti graficku 730, 750ti ili r7 250. Stoga ne znam što je kompatibilno ili najbolja opcija, za gaming na 1680x, i napisao sam dx9 dx10 i nesto dx11.

I kao drugo uopšte ne razumijem šta treba da znci bug.hr ?? I kakvo prozivanje uopšte za jezik ?? Ako ćeš biti nacionalista to je tvoj izbor ? I poređenje njemački hrvatski bosanski, molim te ljepo nigdje veze ?

A ostalim se ispričavam, za koje ne znaju ponavljam 100 KM = 400 KN. Moj propust.

Pozdrav, i unaprijed hvala.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice