Pitanje isplativosti nove grafe

poruka: 10
|
čitano: 1.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako stvari stoje, stara grafa je crknula totalno i sada mi treba zamjena do max 1200kn. Zanima me da li se isplati uzeti npr HD5750 koja je dx11 grafa pokraj GTX260. Po testovima je GTXica puno jača ali se bojim da se ne bi zeznuo sa dx10. Znam da dx11 još dugo neće pravo zaživjeti ali ipak se želim informirati..

Šta bi vi na mom mjestu napravili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nikako se ne isplati i o tome ne razmišljaj. Kolko vidim u protisu je HD4870 1gb Vapor-X 1157kn što ti je moj savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako nakon te kupovine stvarno al stvarno dugo nebi uzimo novu grafu i s vremenom bi prešo na DDR3 ja bi ti preporučio HD5xxx nezz koju si točno reko. A za sve ostalo GTX260.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bi definitivno uzeo Gainward GTX260 GS ili XFX GTX260 BE, ali se samo bojim za taj dx11. Grafu obično mijenjam svake dvije godine...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pitanje isplativosti nove grafe

Onda nemoj razmišljat o HD5xxx seriji za dvije god ćeš si kupit grafu sa DX11 dok on zaživi kak spada. Do onda će i nVdia imat svoje grafe sa DX11 koje će možda biti bolje od ovih ak do onda ne izlete neke nove serije...

17 godina
neaktivan

Jedino me malo straši jer su već krenuli sa dx11. Prave igre a nisu ni grafe došle. Ima li tko još kakav prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BORN kaže...

Jedino me malo straši jer su već krenuli sa dx11. Prave igre a nisu ni grafe došle. Ima li tko još kakav prijedlog?

Ma ne trebaš se strašit oko toga. Kad dx11 bude u pravom smislu u pogonu bit će i jeftinijih kartica ali do toga treba proć dosta vremena. U ovom trenutku puno isplativije je uzet neku dx10 karticu zbog performansi, drivera, a i sadašnjih igrica. Naravno u to ne računam 58xx seriju nego samo uspoređujem 48xx vs 57xx serije kartica. Dakle uzmeš recimo kakav je i prijedlog bio HD4870 vapor-x ili bilo koji drugi HD4870 ako nema baš toga ili nvidia soluciju GTX260 i uživaš.

15 godina
neaktivan

Evo Links ima akciju na ati 4890 1Gb za 1260Kn

http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+4890%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.417

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Evo Links ima akciju na ati 4890 1Gb za 1260Kn

http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+4890%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.417

Znam da je kartica super ali nikako mi ATI nesjeda neznam zašto...Neodlučan

15 godina
BORN kaže...

Znam da je kartica super ali nikako mi ATI nesjeda neznam zašto...Neodlučan

Ako ti ati ne paše onda uzmi GTX260 i uživaj. Neznam zašto se više premišljaš.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice