Nvidia GTX 560 i 580

poruka: 761
|
čitano: 175.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
RE: Nvidia GTX 560 i 580
dery kaže...

Jesi vidija preporučena cijena je ispod 200 eura,znači poput hd6870.Ova gtx bi mogla bit moja ako to bude tako.

Vjeruj mi bolje se nemoj micati sa GTX 260 jer nećeš ništa bitno osjetiti (osim ako ova GTX 560 bude dobra u teselacij, bolja od GTX 470).

Ja sam prešao sa 260 OC na GTX 470 i sve u svemu nema ogromne razlike.

Operation Flashpoint
16 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Nije žurba nek dobro padne cijena onda ide.Eto weky da si počeka koji misec moga si jeftinije,jaču te bolju grafu.Nisi strpljiv.{#}

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 19:30 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
dery kaže...

Nije žurba nek dobro padne cijena onda ide.Eto weky da si počeka koji misec moga si jeftinije,jaču te bolju grafu.Nisi strpljiv.{#}

Ma ionako sam ovu dobio na popriličnoj akcija (1800kn).

Operation Flashpoint
14 godina
neaktivan
Weky kaže...
dery kaže...

Ma ionako sam ovu dobio na popriličnoj akcija (1800kn).

sad ti njemu stavi {#}{#} :P stamislite oce li padati cijena 480-tke ili ide u EOL? mislim, ovo bi im bilo super da ostave gamu i 4xx serije i 5xx

16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Malo OT, ali mi je smješno.

Pokušao sam malo proguglat vezano uz novu GTX 560 i dobio sam Black Ice GTX 560, radijator za vodeno hlađenje.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xyan kaže...

sad ti njemu stavi {#}{#} :P stamislite oce li padati cijena 480-tke ili ide u EOL? mislim, ovo bi im bilo super da ostave gamu i 4xx serije i 5xx

Taj gif sam mu stavija jer se rimuje:nije se strpija pa je prnija.

Neki kažu da nije bitno kako se grafe nose sa teselacijom,ali tvrdim da je vrlo važna jer će bit zastupljena u svim igrama.Zato će nove nvidia grafe bit puno bolja kupnja zbog efikasnijeg izvođenja tog efekta.Znači onaj tko želi kvalitetnije uživanje u grafičkim efektima uzima nvidiu{#}. Ožeži primjer

Sad će se ovde javit fanatici ali nemaju razloga jer to je tako i gotovo,ovo nije ni tema za njih.{#}

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Naravno ako ju hraniš s dvije jezgre, ništa čudno. Ta je grafa jako gladna proca.

everybody lies
15 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
Weky kaže...

Naravno ako ju hraniš s dvije jezgre, ništa čudno. Ta je grafa jako gladna proca.

Ovo podcrtano su gluposti, ako je te grafička gladna broja jezgri kod procesora, šta se dešava u igra koje koriste samo dvije jezgre?!

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Nemojte sad ić u {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

E8400 na 4Ghz je i više nego dovoljan za nahraniti GTX470.

Uz to, Weky igra na FullHD gdje proc još manje dolazi do izražaja.

17 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Ma možeš ti njega klokat kolko hoćeš na 7GHz, nije uopće bitno, dual core je dual core.

Nove igre rade fluidnije, upravo one koje zahtjevaju jaču grafu. Nema govora o tome da dual core može potpuno nahraniti GTX470, a to sad što weky nema potrebe za jačim procom jer je zadovoljan s trenutnim i sve mu se subjektivno sve ok vrti je drugi par rukava.

Velim, to je razlog zašto ne vidi razliku, a trebao bi. Jer je to dosta, dosta jača grafa. Ista stvar da sad npr stavi 5970 u stroj, u odnosu na 470 također nebi vidio neku razliku. A znamo koliko je to gača grafa...itd.

everybody lies

1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Ma možeš ti njega klokat kolko hoćeš na 7GHz, nije uopće bitno, dual core je dual core.

Nove igre rade fluidnije, upravo one koje zahtjevaju jaču grafu. Nema govora o tome da dual core može potpuno nahraniti GTX470, a to sad što weky nema potrebe za jačim procom jer je zadovoljan s trenutnim i sve mu se subjektivno sve ok vrti je drugi par rukava.

Velim, to je razlog zašto ne vidi razliku, a trebao bi. Jer je to dosta, dosta jača grafa. Ista stvar da sad npr stavi 5970 u stroj, u odnosu na 470 također nebi vidio neku razliku. A znamo koliko je to gača grafa...itd.

Ti izgleda nisi pročitao moj post, rjetko koja igra koristi više od dvije jezgre, tako da čak i ako ih imaš 50, 48 ti ne radi apsolutno ništa jer igra koristi samo dvije, tako da ovaj tvoj komentar opet ne drži vodu!?
PŠ: Naravno, postoje razlike izmežu dvojezgrenih procesora ali to je već druga priča!?

15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Danas u igrama nemaš koristi od quada.

Igre ili ne ulitiziraju ili ne znaju efikasno iskoristiti više od 2 jezgre.

Jedina igra koja baš profitira od quada jest GTA IV ili ti neoptimizirano

"shit" koje bez 5-6 patcheva ne radi kako treba.

I po hardverskim zahtjevima je potpuna suprotnost ostalim igrama.

Dok sve ostale traže jači GPU, GTA IV traži jači CPU.

E8400 na 4Ghz, i3 također (dvojezgreni) vjerujem da mogu iskoristiti sve

današnje single GPU grafe.

Jedino je u multi GPU sustavima poželjan nešto jači proc jer logično

naredbe putuju 2x sabirnicama.

Volio bih da igre počnu efikasnije koristiti više jezgara no trenutno

to nažalost ne rade.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
 rjetko koja igra koristi više od dvije jezgre, tako da čak i ako ih imaš 50, 48 ti ne radi apsolutno ništa jer igra koristi samo dvije, tako da ovaj tvoj komentar opet ne drži vodu!?

Sve novije igre, s novijim enginima optimizirani su za iskorištavanje Quadova.

One igre koje ne koriste, one i onako ne zahtjevaju jače grafe poput gtx470.

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:49 (Core2Duo2).
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Kriza se zgraža nad ovom izjavom {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
Ivsa kaže...
 rjetko koja igra koristi više od dvije jezgre, tako da čak i ako ih imaš 50, 48 ti ne radi apsolutno ništa jer igra koristi samo dvije, tako da ovaj tvoj komentar opet ne drži vodu!?

Sve novije igre, s novijim enginima optimizirani su za iskorištavanje Quadova.

One igre koje ne koriste, one i onako ne zahtjevaju jače grafe poput gtx470.

Molim te, nemoj više pričat gluposti, nego navedi te sve igrice koje koriste 4 jezgre pa da vidimo, ovako samo naklapamo!?

PŠ: BF: BC 2 koristi više od 2 jezgre, nisam siguran dali koristi sve četiri, mislim da sam negdje pročitao da koristi "samo" 3!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:58 (Ivsa).
15 godina
Zura kaže...

Malo OT, ali mi je smješno.

Pokušao sam malo proguglat vezano uz novu GTX 560 i dobio sam Black Ice GTX 560, radijator za vodeno hlađenje.

hahahah koji si ti lik...

To nije vodeno hlađenje za Nvidiu GTX 560 nek se zove GTX 560 zbog svoje duzine koja iznosi 560 mm

Znači gore idu 4x140mm ventilatora...{#}

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
17 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

@ivsa

Pitaj bilo kog tko ima GTX470/480, (dakle bilo kog osim wekya ;=P) kako te GTXice reagiraju i na mala povećanja taktova Quadova, dosta se profitira i ima dosta razlike, vjeruj mi, nitko ih ne drži na def. već ih svi imaju na nekih 4GHz. Fermi je gladan procesora i to je činjenica.

Govorim iz iskustva sa GTX460.

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 16:28 (Core2Duo2).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

@ivsa

Pitaj bilo kog tko ima GTX470/480, (dakle bilo kog osim wekya ;=P) kako te GTXice reagiraju i na mala povećanja taktova Quadova, dosta se profitira i ima dosta razlike, vjeruj mi, nitko ih ne drži na def. već ih svi imaju na nekih 4GHz. Fermi je gladan procesora i to je činjenica.

Govorim iz iskustva sa GTX460.

Oprosti, ali to što je njihov procesor quad nema nikakve veze sa povećanjem performansi u igrama, a ovo što si rekao da ih nitko ne drži na stock-u već ima veze, sa podizanjem takta, te dvije jezgre koje se koriste u većini igri ipak znače nešto i zbog toga su performanse bolje, znači, optimalna frekvencija procesora za igre je 3-3.5 Ghz!?

16 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

To nije vodeno hlađenje za Nvidiu GTX 560 nek se zove GTX 560 zbog svoje duzine koja iznosi 560 mm

tko je rekao da je to hlađenje za nvidiju gtx560? rekao sam samo da mi je smješno što sam dobio na guglu.

al, nećemo dalje o tome..

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Izgleda da nVIDIA ide na potpuni rebrand.

Osim GTX580 i GTX560, nVIDIA je također najavila GTX570 koji bi trebao biti malko unaprijeđeni GF104 čip.

Tu su također i GT540 i GT520 za niži segment tržišta.

GTX560 mogla bi se naći u prodajnim mjestima već ove godine dok će ostatak serije

stići 2011.

Isto tako nVIDIA je najavila i dual GPU grafu za ovu godinu, Fudo navodi dvije GF100

grafe, no čisto sumnjam da će se ići na to, ipak bi TDP bio prevelik. Dvije nabrijane GF104

grafe su vjerojatnije.

Bit će zanimljivo narednih mjeseci što se tržišta grafa tiče.

http://www.fudzilla.com/graphics/item/20724-nvidias-dual-5x0-card-comes-in-2010

http://www.fudzilla.com/graphics/item/20722-geforce-560-also-candidate-for-2010

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:13 (ATiGamer).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Osim GTX580 i GTX560, nVIDIA je također najavila GTX570 koji bi trebao biti malko unaprijeđeni GF104 čip.

GTX560 mogla bi se naći u prodajnim mjestima već ove godine dok će ostatak serije

stići 2011.

Isto tako nVIDIA je najavila i dual GPU grafu za ovu godinu, Fudo navodi dvije GF100

grafe, no čisto sumnjam da će se ići na to, ipak bi TDP bio prevelik. Dvije nabrijane GF104

grafe su vjerojatnije.

Da se nadodam na to tvoje, evo nešto što me jako zbunilo, ne razumijem čemu sada izbacivat ovakvu karticu?!
http://www.techpowerup.com/133804/Gigabyte-GV-N480SO-15I-Super-Overclock-Graphics-Card-in-Works.html

15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Iskreno, ne znam.

GTX480 ide najvjerojatnije u EOL i zaista nema svrhe više izbacivati nereferentne modele.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

otkud vam tocna informacija da ide u eol? znaci pod hitno moram nabaviti jos jedan primjerak ako zelim ostvariti taj sli ocekivani, jer sudec po nasim prodavacima, oni to nece ni narucivati vise? ionako joj je dostupnost nikakva....recimo gainwardicu nebres nabaviti ni za lijek....i bas me zanima oce li pasti cijena... e bas sam {#}{#}{#} sa ovom kupovinom....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

stići 2011.

grafe su vjerojatnije.

Zar nebi trebala GTX 570 bit GF110 arhitektura i nasljednik GTX 470, a GTX 560 GF114 i nasljednik GTX 460?

17 godina
protjeran

Logičkim putem zaključeno bar po meni. Dakle i ja bi tako rekao da je serija GTX400 pred EOL?

Evo ga stavio sam upitnik da nebude da je sigurno!{#}

Inače idi na taj SLI ako kako god možeš kad već imaš tako snažnu karticu.. Ipak je to novi fermi čip, ima DDR5, podržava directX 11 tako da te ne zbunjuje serija GTX580 sad ako

si na to ciljao

sa kupnjom umjesto GTX480 SLI

a to se neće tako brzo mjenjat još

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

otkud vam tocna informacija da ide u eol? znaci pod hitno moram nabaviti jos jedan primjerak ako zelim ostvariti taj sli ocekivani, jer sudec po nasim prodavacima, oni to nece ni narucivati vise? ionako joj je dostupnost nikakva....recimo gainwardicu nebres nabaviti ni za lijek....i bas me zanima oce li pasti cijena... e bas sam {#}{#}{#} sa ovom kupovinom....

Pa logično bi bilo.

Iz više razloga, mnogo puta spominjanih.

Gondar kaže...

Zar nebi trebala GTX 570 bit GF110 arhitektura i nasljednik GTX 470, a GTX 560 GF114 i nasljednik GTX 460?

To je manje više ista arhitektura kao GF104, malko modificirana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:51 (ATiGamer).
14 godina
neaktivan

pusti ti logiku kad je ekonomija i pare u pitanju. slazem se s tobom ako su u pitanju nove serije kako je kolega prije napisao. ali nigdje nikakve obavijesti sluzbene, polusluzbene, lazi....bilo cega. a ipak bi htio jeftinije proci, 2.put, a opet me strah da se ne zeznem ako sad ne kupim u narednih 2 mj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 18:00 (xyan).
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

jako zanimljivo , kao odgovor seriji hd 5000 su na brzinu izbacili " nedovrseni " fermi samo da im imaju s cime konkurirat a sad su ga uredili i kao odgovor na hd 6000 otvorili cijelu novu seriju sa sredenim fermijem , ali to i nije bas ljepo od njih jer ja da sam dao 3000 kn za gtx480 bi popi_zdio da za 2 mjeseca to vise nije kartica iz  najnovije nvidia serije , radeona 5870 se moglo kupit prije skoro godinu dana i sve do sad izlaska hd 6000 serije imat top karticu !

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:59 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

jako zanimljivo , kao odgovor seriji hd 5000 su na brzinu izbacili " nedovrseni " fermi samo da im imaju s cime konkurirat a sad su ga uredili i kao odgovor na hd 6000 otvorili cijelu novu seriju sa sredenim fermijem , ali to i nije bas ljepo od njih jer ja da sam dao 3000 kn za gtx480 bi popi_zdio da za 2 mjeseca to vise nije kartica iz  najnovije nvidia serije , radeona 5870 se moglo kupit prije skoro godinu dana i sve do sad izlaska hd 6000 serije imat top karticu !

potpuno se slazem s tobom. shvacas moj bijes{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice