Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 428.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia GT 300 info

Vjerovatno će to bit kao serija GT200 pa ide dalje GT300,GT400.Ali sve su izmišali,brljaju.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia GT 300 info
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Obecava, al ako je malo sporija od 5970 onda eventualno bude malo jeftinija. znaci GTX470 nekih 3500kn, a GTX480 nekih ruku i nogu. Al baren nije ATI serija 6xxx daleko, pa mozda do kraja 2011. i vidimo neke realne cijene Fermija.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Ok nepratim bas puno temu jer me nekad nema po dva dana pa napisete dosta toga cak i po 4-5 stranica kolko vidim.Nego ukratko da mi neko kaze kaj je s onim GT380 karticama i ostalim? Kak sad odjedanput GT480 i slicno ?

LOL CAT! ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
Fake_Alert kaže...

Ok nepratim bas puno temu jer me nekad nema po dva dana pa napisete dosta toga cak i po 4-5 stranica kolko vidim.Nego ukratko da mi neko kaze kaj je s onim GT380 karticama i ostalim? Kak sad odjedanput GT480 i slicno ?

Promjenili su ime sa 380 i 360 na 480 i 470. Valjda zato jer su neke slabije 2XX kartice preimenovali u 3XX seriju, valjda ce 300 serija biti i mobilni cipovi.

16 godina
Nvidia GT 300 info

Aj ivo promini naziv teme u gt400 jer je sada več sigurno da će to bit tako.Vijest,sa zadnjom rečenicom se apsolutno slažem.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Da nepopušite nvidia-in marketing:

http://img17.imageshack.us/img17/1261/comparefin.jpg

3** serija će biti copy/paste od gf200 i gf9*** serije.

GF210 = GF310

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Nea šanse da se išto promijeni na tržištu grafičkih sa ovim fermi chipom. Doći će do kolapsa ako Nvidia preuzme vodstvo sa karticama, a u tome smislu ATI nea što brinuti o sebi jer već ima sve štogod da zatreba korisnicima igara na PC-ju! Ako Nvidia i izbaci sve ostalo da pomete konkurenciju mogao bi doći dan kada ATI neće više vodeće ime sasvojim karticama dok bi Nvidia samo zamaglila oći protivnicima ATI standarda.Neodlučan

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Problem je što nvidia ima onu tegru, ion2, optimus,teslu,quadro fx, mobility,njihovi čipovi su u PS3 i možda još nekim konzolama, a ati ima samo radeonke, mobilne radeonke i firepro te znam da neki njihovi čipovi su u mobitelima i xbox-u te je microsoft već potpisao ugovor s ati-em da nova generacija xbox-a ima ati-a u sebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Ma da pa i ja znam da su Geforce kartice bile popularnije do ove godine. Ako se ne varam nikada ATI nije toliko presjekao put svojem jedinom konkurentu kao sa izbacivanjem HD4xxx i HD5xxx serije lanjske god? Dok je Nvidia kulminirala taman kad sam ja uzo 4870 tamo 2008. koja je imala onu beštiju 9800GX2!

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
stoncin3 kaže...

Ako se ne varam nikada ATI nije toliko presjekao put svojem jedinom konkurentu kao sa izbacivanjem HD4xxx i HD5xxx serije lanjske god? 

ATi Radeon 9700 PRO je bila izrazito napredna graficka kartica u svoje vrijeme na koju tada nVidia nije imala nikakav odgovor.

17 godina
Mauro kaže...
stoncin3 kaže...

Ako se ne varam nikada ATI nije toliko presjekao put svojem jedinom konkurentu kao sa izbacivanjem HD4xxx i HD5xxx serije lanjske god? 

ATi Radeon 9700 PRO je bila izrazito napredna graficka kartica u svoje vrijeme na koju tada nVidia nije imala nikakav odgovor.

Ak se nevaram zbog marketinga su svejedno ljudi uzimali nvidia-u, sada je ati napravio jači udarac.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Mauro kaže...
stoncin3 kaže...

Ak se nevaram zbog marketinga su svejedno ljudi uzimali nvidia-u, sada je ati napravio jači udarac.

Slusaj sve to stoji, al cinjenica je da je ATI/AMD u plusu samo zbog Intelove milijarde. Bez toga im stanje ne bi bilo tolko bajno, unatoc trenutnoj dominaciji na trzistu. Trenutno san u zelenom taboru, al da navijan i za ATI, definitivno. God bless competition. 

15 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Slusaj sve to stoji, al cinjenica je da je ATI/AMD u plusu samo zbog Intelove milijarde. Bez toga im stanje ne bi bilo tolko bajno, unatoc trenutnoj dominaciji na trzistu. Trenutno san u zelenom taboru, al da navijan i za ATI, definitivno. God bless competition. 

Ali AMD je do sada imao GF, koji je bio velika finaciska rupa. AMD je bio jedini kupac GF, znaci kapacitet GF nije bio uopce iskorišten a prelazak na manji proizvodnji proces je jednako koštao kao i da rade punom parom (pricamo tu oko par miljardi $). AMD bi se ove godine trebao riješiti GF skroz. Na taj nacin ce GF moci raditi punom parom, jer radi promijene vlasnika dobili su dosta kupaca, a AMD više ne trošiti pare na GF. To je super jer sada AMD ime više para za marketing i R&D, a to znaci veca konkurencija Intelu i Nvidiji.

16 godina
Nvidia Fermi info

nisam siguran hoce li ga se rijesiti buduci da ati misli preci sa tsmc na gf, a i nvidia je u jednom trenu spominjala takvu mogucnost s obzirom na fijasko tsmc-a ove godine.... stvari izgledaju poprilicno dobro na poslovnom planu gf-a trenutno, a funkcionalni 28nm proces su vec predstavili

u ovom trenutku, s obzirom na sve do sada, mislim da je krivo vrijeme za "rjesavanje" gf-a

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ma nece se oni rjesit GF-a. Nisu jos ni poceli. Al ATi/AMD i GF su kolko ja znam vec neko vrime zasebne tvrtke, tako da im poslovani rezultati nisu povezani. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

nisam siguran hoce li ga se rijesiti buduci da ati misli preci sa tsmc na gf, a i nvidia je u jednom trenu spominjala takvu mogucnost s obzirom na fijasko tsmc-a ove godine.... stvari izgledaju poprilicno dobro na poslovnom planu gf-a trenutno, a funkcionalni 28nm proces su vec predstavili

u ovom trenutku, s obzirom na sve do sada, mislim da je krivo vrijeme za "rjesavanje" gf-a

To nema veze. Oni ako se riješe GF oni još uvijek ostaju  kupac od GF. AMD je vec prodao 60% GF ako se ja ne varam.

16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Zna li netko kolke su dimenzije gt470 i gt480? Hoće li biti duže od gtx295 i HD5870? 

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ja tu nis ne kuzim sta vi pisete :) ... mene samo zanima kad ce doci ta 300 ili 400 serija u prodaju, tj kad dolazi nasljednik 200 serije .. posto uskoro kupujem novi komp , a time i grafu , ako je uskoro , saceko bi , pa mozda padne cijena 295-ici! HVALA, sry na smaranju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Noctifer kaže...

Ali AMD je do sada imao GF, koji je bio velika finaciska rupa. AMD je bio jedini kupac GF, znaci kapacitet GF nije bio uopce iskorišten a prelazak na manji proizvodnji proces je jednako koštao kao i da rade punom parom (pricamo tu oko par miljardi $). AMD bi se ove godine trebao riješiti GF skroz. Na taj nacin ce GF moci raditi punom parom, jer radi promijene vlasnika dobili su dosta kupaca, a AMD više ne trošiti pare na GF. To je super jer sada AMD ime više para za marketing i R&D, a to znaci veca konkurencija Intelu i Nvidiji.

Po strani sve to, ali meni je smijesno spominjati AMD-ATI u kontekstu nVidie.

Jos nekako bi islo s Intelom, ali necu niti zamisljati sto bi bilo da se Intel i nVidia udruze. Bilo bi daleko gore od ove AMD-ATI situacije, mada niti ona nije bajna za krajnje kupce...

17 godina
vexx5555 kaže...

Zna li netko kolke su dimenzije gt470 i gt480? Hoće li biti duže od gtx295 i HD5870? 

Kupi si monitor prvo...

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Jos nekako bi islo s Intelom, ali necu niti zamisljati sto bi bilo da se Intel i nVidia udruze.

Mislim da EU ili SAD ne bi dozvolili da se te dvije mocne firme spoje, puno bi bilo bolje da imamo 3 proizvođaca grafickih nego 2. Mislim da Intel nece Nvidiju kupit jer nije uspijelo kada je AMD htio kupiti Nvidiju. CEO Nvidije je jednostavno napravio pre nerealne zahtjeve za ujedinjenja, tako da je AMD kupio ATI jer su vec pare posudili. A Nvidija i Intel se baš i ne vole, tako da ujedinjenje Nvidije i Intela ne vidim kao realnu stvar, osim ako bi Nvidija bili pred bankrotom pa ju Intel kupi i spasi, ali Nvidija ima dosta para ma mislim da se to nece desiti.

15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Mene zanima hoće li GTX480 biti jača od HD5970 koju namjeravam kupiti?Po jednom rezultatu iz prosinca(evo: http://www.guruht.com/2009/12/geforce-gtx360-gtx380-vs-hd5970-hd5870.html)GTX480) će biti jača.

15 godina
neaktivan
AdriTheGamer kaže...

Mene zanima hoće li GTX480 biti jača od HD5970 koju namjeravam kupiti?Po jednom rezultatu iz prosinca(evo: http://www.guruht.com/2009/12/geforce-gtx360-gtx380-vs-hd5970-hd5870.html)GTX480) će biti jača.

To je fake, Nvidija je potvridala da taj slide sa testovima nije od njih.

15 godina
protjeran

Imal Tanje? Nema Tanje!!!

Imal Femi? E nebude. :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

kakve su šanse da si ti iz Hercegovine?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 21:28 (pod009).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

I opet su odgodili službeno predstavljanje (koje je trebalo biti oko 20. ovog mjeseca u Texasu)!  

Grrrrr!!!

Ipak čekaju CeBit tako da prije ožujka niš od GTX-ica..  Neodlučan

Ma fuj!

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

That sucks!! Stvarno više kada ćemo vidjeti neku poštenu usporedbu ATi vs nVidia na dx 11, sve mi se čini da bi mogla biti banana od nVidie te da će se u nihovoj upravi letiti kroz prozore.

google is my frend too!!
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

I opet su odgodili službeno predstavljanje (koje je trebalo biti oko 20. ovog mjeseca u Texasu)!  

Grrrrr!!!

Ipak čekaju CeBit tako da prije ožujka niš od GTX-ica..  Neodlučan

Ma fuj!

Ovaj ja sam znao, kao i vecina foruma jos koji mjesec unazad da se radi o ozujku/travnju u limitiranim kolicinama, pa tako to i nije bas neka vijest...

e sad drugo je kaj neki od vas jos uvijek sanjaju otvorenih ocju...

al doci ce i to predstavljanje pa ce se sve znat Osmijeh

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Problem je što nvidia ima onu tegru, ion2, optimus,teslu,quadro fx, mobility,njihovi čipovi su u PS3 i možda još nekim konzolama, a ati ima samo radeonke, mobilne radeonke i firepro te znam da neki njihovi čipovi su u mobitelima i xbox-u te je microsoft već potpisao ugovor s ati-em da nova generacija xbox-a ima ati-a u sebi.

Zaboravio si a/v segment(a/v receiveri,tv-i razni video playeri)koji i tekako donosi prihode AMD-u.

dasHHa
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice