NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.909
|
čitano: 476.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
hahhaajaads kaže...

https://www.reddit.com/r/nvidia/s/2cPo57a2rR

Top, afterburner overlay pokazuje 26c a HWInfo 91.5c, mala razlika.

S obzirom da vecina ne zna nit da je izasao hotfix (jer se ne nudi kad ides skidat zadnji driver), nece bit dobro...

Uf, sva sreca pa igram Mass Effect (LE) koji nemre ni oznojit grafu. Samo je problem sto je nekima i taj hotfix sjebao grafe, kod NV je to u zadnje vrijeme lutrija sta ce ti sve poc po zlu sa svakim novim driverom. U 576.02 su to taj problem s temp i black screen flicker.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
4 mjeseca
NVIDIA Blackwell 50xx

Borisu ne daju, pa me zamolio da ja objavim. forumaš in your face 

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
KTM kaže...

Jel to na RTX5060Ti?

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

CP 2077 svi slideri na desno,grafa je 99% i proc ide preko 100w,.boost je oko 3000mhz,potrošnja ispod 300w...fan speed 60% fix  temp. varira od 60 do 63°(recimo da imam dobar airflow u kučištu)

Nema nikakvog cvileža,sff od asusa je zadovoljio očekivanja

Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
KTM kaže...

Nije ni internet za svakoga...

13 godina
Minneyar kaže...
hahhaajaads kaže...

https://www.reddit.com/r/nvidia/s/2cPo57a2rR

Top, afterburner overlay pokazuje 26c a HWInfo 91.5c, mala razlika.

S obzirom da vecina ne zna nit da je izasao hotfix (jer se ne nudi kad ides skidat zadnji driver), nece bit dobro...

Uf, sva sreca pa igram Mass Effect (LE) koji nemre ni oznojit grafu. Samo je problem sto je nekima i taj hotfix sjebao grafe, kod NV je to u zadnje vrijeme lutrija sta ce ti sve poc po zlu sa svakim novim driverom. U 576.02 su to taj problem s temp i black screen flicker.

meni se desio taj black screen flicker jučer par puta, mislio sam da mi je PC novi krepao, ili da mi je do monitora ili DP kabela.
ali doslovno sam browse youtube i pričao s frendom na discord. Iako driver mi instaliran od izlaska, samo mi se jučer to desilo, znači ništa zahtjevno, nakon restarta sve ok...

everyday i'm shuffling...
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2025 11:50 (Luka123).
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sa zadnjom verzijom hotfixa nikakve anomalije,nisam ih imao niti prije ali napravio update svejedno

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam skužio u zadnje vrijeme mi chrome zna freezati na 15sec. Ali samo kada imam otvoreno 2 prozora jedan do drugoga i yt  u jednom. Ne znam dali je do drivera, ublock origina koji je unsupported  ili hw acc haha. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I meni se smRzne takodjer.. al ja imam 4070ti

R33mba#2892
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam zadnje imao problem sa Steamom i windowsima,zapravo još neznam jel do njih ili do antivirusnog.Kad god je bio Steam upaljen u pozadini nisam imao internet,na to sve mi je kabel bio prignječen sa ormarom u drugoj sobi,da začini priču.Dobro da nisam novi kabel nanovo išao vuć kroz 2 sobe,5 dana parade.Skoro zvat operatora da mi šalju drugi ruter,malo radi pa malo ne...slučajno mi sinulo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ipak treba bit neka vrsta pacijenta onaj tko ubaci ove špahere u box(rtx4090/5090):

https://videocardz.com/newz/msis-yellow-12v-2x6-power-connector-turns-black-after-burning-on-geforce-rtx-5090-graphics-card

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2025 16:24 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Stigla jučer bebica - u loadu se više čuju case fanovi nego grafa.

Razlika u buci Gige i drloga XFX-a je ogromna. Čak ni onaj fan stop zvuk koji se žale gigini useri (amdovi i nvidijini) na redditu nemam. Izgleda da je to na Aorus Master seriji ili je ovo neka novija revizija.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
9 0 hvala 1
10 godina

Amazon?

13 godina
ZGamer kaže...

Amazon?

Yes !

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
DarthMarkus kaže...

Razlika u buci Gige i drloga XFX-a je ogromna. Čak ni onaj fan stop zvuk koji se žale gigini useri (amdovi i nvidijini) na redditu nemam. Izgleda da je to na Aorus Master seriji ili je ovo neka novija revizija.

Nije to bebica, vec krmaca!

XFX-om si sam sebe kaznio izgleda, malo za eksperiment, iskustvo dodatno. Folklor.

scion of the storm
16 godina
DarthMarkus kaže...
ZGamer kaže...

Amazon?

Yes !

Šta si uzeo na kraju? 5080?

17 godina

Meni ovo izgleda kao 5070 Ti...

9 godina
DarthMarkus kaže...

Tako je kolega, Giga je ogromna, isto izgleda i moja, meni vrti ventovi na 30% kad se upale i to se uopće ne čuje, niti kad se pale niti kad se gase, samo se upale svjetla na njoj kad ventovi rade. Uživaj u Gigi kao i ja, pikni, spoji, pali pilu i deri.  

Taraba WoW
13 godina

Da, 5080! Za sada TOP

P. S.
Ne kažem da za mjesec dana neću nać neki kc

metallic kaže...
DarthMarkus kaže...

Nije to bebica, vec krmaca!

XFX-om si sam sebe kaznio izgleda, malo za eksperiment, iskustvo dodatno. Folklor.

A to ti je kad letiš. Da sam npr. uzeo Red Devila - bio bih vjerovatno ostao na AMD-u.

Ovako sam išao na sigurnjaka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2025 15:25 (DarthMarkus).
17 godina

A šta bi našao?? Ne znam što bi se dalo naći, uživaj i koristi je, nije to rabljeni bmw 10g. star

13 godina
Wiz3m4n kaže...

A šta bi našao?? Ne znam što bi se dalo naći, uživaj i koristi je, nije to rabljeni bmw 10g. star

Jedino što iduće ide na panj je kućište lancool 216. Mrzim ga, a bilo mi je ok kad sam prešao sa Fractala R5.

Oni veliki bučni fanovi naprijed (i u pwm silent modu) se ne mogu zamjenit sa 140mm, a da ne izgleda totalno nakaradno.

Antec Flux Pro mi je idući korak - ili čak onaj sa sound dampening stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2025 15:43 (DarthMarkus).
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

jel ti case stoji na podu ili na stolu do uha? kada sam ga drzao na stolu sam bio vise osjetljiv na buku, ovako na podu je malo lakse

ja presao s r6 na ovaj, i kada se ventovi vrte na 600-800 rpm su necujni. dodao jos dva ispod grafe, i jedan za ispuh gore. total 6 + 2 na cpu. i to mi je necujno dok proc ne ode na 60+ i onda mi svi idu na 1000-1200 rpm

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja bez kvalitetnih 140 mm ventilatora više ne umijem živjeti.

合気道家 - Yondan
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Gemmy kaže...

jel ti case stoji na podu ili na stolu do uha? kada sam ga drzao na stolu sam bio vise osjetljiv na buku, ovako na podu je malo lakse

ja presao s r6 na ovaj, i kada se ventovi vrte na 600-800 rpm su necujni. dodao jos dva ispod grafe, i jedan za ispuh gore. total 6 + 2 na cpu. i to mi je necujno dok proc ne ode na 60+ i onda mi svi idu na 1000-1200 rpm

This. Na podu je do mene komp.

Imam gore jedan intake i jedan outake. Razmišljao sam ili full novo ili roknit par komada p14 pa spustit temp. Ima bundle od 5 za 30e.

17 godina

Navijam da si kupiš Flux pro ili još bolje Asus ProArt sa 200kama....nečujno

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ja sam mislio uzet pun case noctue jer su nahvaljeni, i kada sam uzeo noctua nh-d15 g2 ostao razocaran bukom, jer je fan glasan vec na 1200, a na 1500 mi je too much. a one od 3k rpm sam jednom stavio i nakon par dana su isli van casea, jer kod svakog podizanja sistema se zavrte na 3k i probude sve ukucane xD

na kraju mi je bolje imat 10 jeftinih ventova na 600-800 rpm koje ne cujem, nego skupe kvalitetne na 1200+ rpm

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gemmy kaže...

ja sam mislio uzet pun case noctue jer su nahvaljeni, i kada sam uzeo noctua nh-d15 g2 ostao razocaran bukom, jer je fan glasan vec na 1200, a na 1500 mi je too much. a one od 3k rpm sam jednom stavio i nakon par dana su isli van casea, jer kod svakog podizanja sistema se zavrte na 3k i probude sve ukucane xD

na kraju mi je bolje imat 10 jeftinih ventova na 600-800 rpm koje ne cujem, nego skupe kvalitetne na 1200+ rpm

Tako nekako i meni logika govori.

P12 i P14 su relativno jeftini u bundleu od 5 komada - a odrađuju uredno posao.

17 godina

Kako je meni iskustvo pokazalo slično složio bi se donekle sa tobom, no Noctua na 800rpm nije čujna a ima performanse jeftinog na 1800rpm, tako da nije to bez vraga....svašta sam se naslagao no ovaj Asus me oduševio, Flux je isto ok.... 5 xNoctua ventilatora košta kao i jedno dobro kućište....imam ih jedno 10tak u ladici što industriala, što klasike smeđe sa 4pin, čekaju da budu iskorišteni, samo još nisam odlučio gdje i kada....Ovaj Asus je sa ta 3 stock venta nečujan...nema potrebe za drugim ventilatorima, kućište je skupo a i nije kada se uzme da su to kvalitetne 200ke i jedna 14ca...nije za stol no o tome smo već pričali ako se dobro sječam.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Noctua je jedna od boljih marketinskih prevara ikada, Arctic daje 99% performansa Noctue za 15% cijene

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Konkretno sam mislio na ove jeftine kineske fanove sa fiksnim okretajima, Noctua ima kvalitetu izrade/dobar protok/tišinu omjer, da je precjenjena svakako da je, no opet ili jesi za nju ili nisi....njemačka autoindustrija je isto onda marketinška prevara na koju svakodnevno nasjeda isto hrpetina balkanaca 

Kaže onaj lazar iz folcike da su kinezi prejeftini, ma kurac su prejeftini, ovi su preskupi pa im odjednom ne paše ništa više....isto tako došli su i kvalitetni kineski hladnjaci tipa Thermalrighta i sl., konkurencija je oštra i uvjeren sam da je Noctui prodaja isto tako pala....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice