NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.241
|
čitano: 606.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam osobno navikao na Nvidiu i iskreno mi je puno draža od Radeona uvijek bila, ali ovaj puta kada vidim cijene nižeg segmenta iz oba tabora možda se odlučim ipak za AMD.

Gledam si stavit u komp ovaj iz potpisa neku grafu da mogu odigrat i tu i tamo nešto kada mi dođe i to do nekih 500 eura, jer si više od toga jednostavno ne mogu opravdati dat za grafu...ove cijene od 2500 eura za komad hardvera je suludo i komentirati, a opet tko voli nek izvoli.

Iako se slažem s kolegom Cansee da naše tržište nema apsolutno nikakav uttjecaj na razvoj situacije cijena, a opet Ameri ili neki drugi narodi koji imaju normalne plaće će uvijek kupovati i taj skuplji rang jer ne moraju za grafičku raditi 3 mjeseca kao što je to slučaj prosječnog čovjeka u Hrvatistanu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 9:27 (lobotomac90).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Naravno da Nvidija ima i druge kartice osim 5090 to je za elitu nema high enda za sirotinju. Ima 5070 za 550$ sa odličnim upscalerom, multi frame generatorom, novim reflexom koji dodatno smanjuje latencije. Radeon ima vram i tu priča staje sve ostalo je inferiorno tehnološki najnaprednijim karticama. Razlike su otprilike 50-100$ za srednji segment. 

0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

550$ možeš nacrtati na papir i staviti ispred kartice, stvarna cijena će biti 650-700 eura u najboljem slučaju za 12 gb garticu u 2025. godini sa lažnim frejmovima kao osnovnim reklamnim adutom.

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

To joj je cijena koliko će trgovci nabit na premium to je druga stvar. Ima 12gb vrama kojoj će uz novi DLSS4 sa MFGx4 razvalit bilo kojeg Radeona na max postavkama. Kako će ta tehnologija radit to ćemo vidjet ali s obzirom da je Nvidia u pitanju sasvim sigurno jako dobro. Lažni ili pravi to je manje bitno ako to radi kako treba nitko se neće bunit. 

1 3 hvala 0
3 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
mislioc kaže...

...Ima 12gb vrama kojoj će uz novi DLSS4 sa MFGx4... 

Odmah ću kupiti dvije za x8 i 24gb!

13 godina
notloB kaže...
mislioc kaže...

Ma ne uzmi Radeona sa 24gb pa gledaj kako te pegla 5070 od 550$ po broju frejmova.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Cinjenica je da su u srednjem i niskom segmentu AMD kartice vec bile bolja kupnja od 4XXX, zadnjih barem godinu dana se mogao kupiti za ~500 EUR 7800 XT koji je ako se ugasi RT na razini 4070 Super koji kosta 150+ EUR vise. 7900 GRE isto isplativ, sve ispod te dvije isto vise isplativo, pa cak i 7900 XTX vise isplativ nego 4080 Super. Ako ne bacas drkicu na RT nego samo zelis vrtiti igru u native rezoluciji.

I kultizam/ brand loyalty je definitivno pojam, pogotovo na Balkanu, makar imam frendova i u Austriji i slicno koji su i dalje "samo NVIDIA/Intel", ko Stjepko, bez obzira na sve. Istina da je AMD uspio s Ryzenom preokrenut, al bome ni to nije islo brzo ni lako iako imaju bolje proizvode jos od Zen 2. Pa vidite u topicima di laici traze savjet za kupnju, u gotovo svakom postu je "preferiram NVIDIU" ili "mora biti NVIDIA" a 95% ih ne zna objasniti zasto nego su eto culi da je to najbolje... pa onda kupe 4060 Ti za isto il vise para nego 7800 XT koji je masu bolja i jaca kartica od prepakiranog 3060 Ti...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
7 0 hvala 0
3 godine
mislioc kaže...
notloB kaže...
mislioc kaže...

Ma ne uzmi Radeona sa 24gb pa gledaj kako te pegla 5070 od 550$ po broju frejmova.

Nisam lud radeona za samo x2... razmišljam o 4way i x16 for good measure.

13 godina
notloB kaže...
mislioc kaže...
notloB kaže...
mislioc kaže...

Nisam lud radeona za samo x2... razmišljam o 4way i x16 for good measure.

A onda da nemaš kaj razmišljat.

3 godine
mislioc kaže...

A onda da nemaš kaj razmišljat.

Naravno da nemam kaj razmiišljat, možemo mi tu pričati do besvjesti ali ne znamo kako će to raditi dok kartice ne budu barem kod viđenijih tjubera na testu.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa bolje naravno novije, brže, jeftinije po msrp osim 5090 za elitu. Nema tu kukanja ili imaš ili nemaš ili ne trebaš. Pa kaj sad treba tu srat kak je netko platio 5090 3000e njegova lova njegov gušt. Ali činjenica je da ima najbržu.

0 1 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A isto se date navuć na ovog, 550$ je PREPORUČENA maloprodajna cijena BEZ poreza. Kod nas kad se namaržija to će biti barem 800e nakon što se smire cijene. I time će opet performanse biti na razini sadašnje kartice za tu lovu tipa 4070ti S i imati vijek trajanja zbog 12gb vrama. U doba gdje igre iz 2018e vuku preko 8, staviti 12 u "bolji" proizvod od 4090 je baš gamer move.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 10:50 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kod mene bez obzira koju grafu imam, svakoj igri stavim limit na 80fps, frametime ravan kao staklo, potrošnja jako prihvatljiva, a neke starije igre tipa wow, rift, swtor igram na 144fps lock. Moram priznati da je ova 4090 troši jako malo sa ovim mojim fps-om na 1440p. Čak sam igrao i ToL (Throne and Liberty) 80 fps na high, ispod 100w potrošnja na 1440p. RX 7800XT jako dobra po tom pitanju isto. Sve to stoji da kartice mogu povući 400/500/600w ali meni to ne treba, 80fps je meni uber ...

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 10:53 (Taraba).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

On vjeruje kožnatom 550$=RTX 4090 to je tu sve negdje, lažno, pravo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
lobotomac90 kaže...

Ja sam osobno navikao na Nvidiu i iskreno mi je puno draža od Radeona uvijek bila, ali ovaj puta kada vidim cijene nižeg segmenta iz oba tabora možda se odlučim ipak za AMD.

Gledam si stavit u komp ovaj iz potpisa neku grafu da mogu odigrat i tu i tamo nešto kada mi dođe i to do nekih 500 eura, jer si više od toga jednostavno ne mogu opravdati dat za grafu...ove cijene od 2500 eura za komad hardvera je suludo i komentirati, a opet tko voli nek izvoli.

Iako se slažem s kolegom Cansee da naše tržište nema apsolutno nikakav uttjecaj na razvoj situacije cijena, a opet Ameri ili neki drugi narodi koji imaju normalne plaće će uvijek kupovati i taj skuplji rang jer ne moraju za grafičku raditi 3 mjeseca kao što je to slučaj prosječnog čovjeka u Hrvatistanu.

Ja sam isto naviknuo na Nvidiu, ali mi nije problem uopće se prebaciti na nešto što je jeftinije, bolje itd. Ni najmanje ne patim od neke želje da imam sve najbolje u kučištu, na kraju krajeva ne mogu si ni priuštiti grafičku od 2500 eura, imam troje djece.

Ali mi moramo imati na umu da se situacija mijenja, vrijeme se mijenja, kao što sam ranije napisao sve više ljudi igra videoigre, a sve manje ljudi se ženi i dobiva djecu. Rezultat je da ljudi puno više mogu trošiti na svoje hobije i mnogima u razvijenijim državama uopće nije problem dati na grafičku karticu. Ja da nemam obitelj, a da imam jednaka primanja kao sada, mogao bi si bez problema barem jednom godišnje kupiti grafičku od 2500 eura, odnosno potrošiti na PC cca 3000 eura godišnje. A korporacije to znaju i svjesni su da su ljudi puno spremniji potrošiti puno više na sebe i na svoja zadovoljstva. 

Također treba imati na umu i ostale troškove na koje ljudi bacaju pare bez sekunde razmišljanja. Moji susjedi provuku za ljetovanje Diners od 24 rate - 1500 eura. Dvije godine će otplaćivati tjedan dana na moru. Meni osobno ima više logike dati za grafu 1500 eura pa ju mogu koristiti svaki božiji dan i na kraju je i prodati za 300-400-500 eura. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 11:05 (Cansee).
13 godina

Drito to, cura ide s kolegicom na Tenerife, uštedjela je solidne pare za to. Ja sam za slične pare složio komp. Sad štedim pola godine za godišnji da odemo nekam. Svakom svoje, njoj je suludo kad je vidjela da neko govno s 3 ventilatora košta kao prosječna plaća, dok je meni suludo da nešto što ima istu pa čak i goru učinkovitost od mog ruksaka za 20e košta 500. Mom starom je suludo što sam pošao za 2000e u Šri Lanku umjesto da napravim nešto n-to. S druge strane pak povlačim crtu negdje gdje mi nadogradnja s moje na npr 4090 dođe kao jedan fini godišnji odmor. Ne kažem da nije isplativo ni da nema smisla generalno, meni nema. 

Gledao sam nekad neki vinski kanal gdje je neki stari somelje rekao da ga stalno pitaju jel isplativo vino za 1000e po butelji. Njegov odgovor je uvijek "Ako voliš to i ne možeš okusiti nešto takvo za ispod 1000e onda je isplativo"

Pa prije 10g su najskuplji mobiteli bili 500e, sad su 3000...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 11:30 (maks0806).
3 godine
mislioc kaže...

Pa bolje naravno novije, brže, jeftinije po msrp osim 5090 za elitu. Nema tu kukanja ili imaš ili nemaš ili ne trebaš. Pa kaj sad treba tu srat kak je netko platio 5090 3000e njegova lova njegov gušt. Ali činjenica je da ima najbržu.

Molio bih te da ukoliko se obraćaš meni osobno stisneš odgovori ili citiraj, ukoliko ne, sorry.

Edit: Ukoliko da... Zašto bi se itko ustručavao kritizirati taj gušt po 3000€? Ukoliko se ne kritizira bit će i po 6000€... Tako da ću ja kritizirati i pljuvati, to je jedino što mogu uz nekupovanje, to je jedino na što su tvrtke proizvođači osjetljivi, loš marketing, zao glas... to naravno neće uspjeti i nvidija i tržišni stručnjaci će nastaviti potragu za najvišljom cijenom koju mogu izvući, ali to nije razlog da ne pljujem, dapače. Želim da se svatko tko je kupio po 3000€ osjeća nelagodno i posramljeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 11:48 (notloB).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Još jednom potvrda nestašice prva tri mjeseca. Ko je jamio jamio mogla bi cijena poletit.

https://videocardz.com/newz/retailers-aibs-and-system-integrators-warn-of-geforce-rtx-50-series-shortages-and-delays

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Umjetno ogranicena dostupnost?

scion of the storm
10 godina
maks0806 kaže...

Drito to, cura ide s kolegicom na Tenerife, uštedjela je solidne pare za to. Ja sam za slične pare složio komp. Sad štedim pola godine za godišnji da odemo nekam. Svakom svoje, njoj je suludo kad je vidjela da neko govno s 3 ventilatora košta kao prosječna plaća, dok je meni suludo da nešto što ima istu pa čak i goru učinkovitost od mog ruksaka za 20e košta 500. Mom starom je suludo što sam pošao za 2000e u Šri Lanku umjesto da napravim nešto n-to. S druge strane pak povlačim crtu negdje gdje mi nadogradnja s moje na npr 4090 dođe kao jedan fini godišnji odmor. Ne kažem da nije isplativo ni da nema smisla generalno, meni nema. 

Gledao sam nekad neki vinski kanal gdje je neki stari somelje rekao da ga stalno pitaju jel isplativo vino za 1000e po butelji. Njegov odgovor je uvijek "Ako voliš to i ne možeš okusiti nešto takvo za ispod 1000e onda je isplativo"

Pa prije 10g su najskuplji mobiteli bili 500e, sad su 3000...

Pa da, poanta priče je da svatko treba donijeti odluku prema svojoj situaciji. Ima nas svakakvih, međutim danas je ogroman postotak ljudi koji mogu potrošiti na sebe i nije im žao. 

Opet s druge strane, ja imam jednog čudnog prijatelja koji ima novaca i igra PC stalno, puno više nego ja, ali uvijek ima najjeftinije moguće komponente, djeca od 12 godina imaju kvalitetnije grafe, monitore i miševe od njega. Teški debil, jer ako nešto stvarno voliš (a voli pošto igra stalno nešto jer ima puno slobodnog vremena) onda treba razvezati kesu i uzeti kako spada. 

Al u svakom slučaju ništa mi tu ne možemo ako postoji stotine tisuća debila koji kupuju koja god cijena bila, a da ne pričam o onima koji kupuju od skalpera. Pa ne bi kupio od te gamadi za višestruko višu cijenu sve i da nikad više ništa ne igram. 

U međuvremenu, ja trenutno igram Stardew Valley, igru koju može vrtiti toster, i ne sjećam se kad sam igrao takvu zarazu od igre. Rijetko koja AAA igra s napucanom grafikom me zabavila kao ova. I ponovno se vraćamo na ondaj problem da nema igre na PC-u koja bi opravdala 2500 eura. Barem meni.

12 godina
notloB kaže...

...Želim da se svatko tko je kupio po 3000€ osjeća nelagodno i posramljeno.

nitko se zbog tvojih kiselih komentara neće osjećati posramljeno niti nelagodno

samo ćeš sebi nabiti čir 

13 godina
Tko želi najbolje kupuje 5090 sve ostalo su kompromisi. Koga boli kuki kaj je vama 5090 preskupa. Imaš Radeon pa uživaj čuj to debili kupuju 5090.

1 2 hvala 0
17 godina
Ja volim igrat, i imam vremena igrat, i mogu si priuštiti 5090.
Ali je neću kupiti, nego radije 5080 koja košta duplo manje.

Ne treba mi 560 fpsa u fortniteu ili sličnim igrama, nego 60-144 u 4k u sp igrama. To mogu postići i bez najace grafe ako ne zelim rt/pt i slično.

I najbitnije je nema najavljene ili trenutne igre koja će me navuc da kupim toliko jaku grafu. Gta 6 nije moj djir, I nisam niti jedan odigrao više od 30 min.

Mogu igrat i na steam decku na 720p i biti sretan.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 12:32 (Gemmy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
suspendiran
Cansee kaže...

Pa da, poanta priče je da svatko treba donijeti odluku prema svojoj situaciji. Ima nas svakakvih, međutim danas je ogroman postotak ljudi koji mogu potrošiti na sebe i nije im žao. 

Opet s druge strane, ja imam jednog čudnog prijatelja koji ima novaca i igra PC stalno, puno više nego ja, ali uvijek ima najjeftinije moguće komponente, djeca od 12 godina imaju kvalitetnije grafe, monitore i miševe od njega. Teški debil, jer ako nešto stvarno voliš (a voli pošto igra stalno nešto jer ima puno slobodnog vremena) onda treba razvezati kesu i uzeti kako spada. 

Al u svakom slučaju ništa mi tu ne možemo ako postoji stotine tisuća debila koji kupuju koja god cijena bila, a da ne pričam o onima koji kupuju od skalpera. Pa ne bi kupio od te gamadi za višestruko višu cijenu sve i da nikad više ništa ne igram. 

U međuvremenu, ja trenutno igram Stardew Valley, igru koju može vrtiti toster, i ne sjećam se kad sam igrao takvu zarazu od igre. Rijetko koja AAA igra s napucanom grafikom me zabavila kao ova. I ponovno se vraćamo na ondaj problem da nema igre na PC-u koja bi opravdala 2500 eura. Barem meni.

Previše je debila u tom tvom postu...kažeš prijatelj....dobro da nisi moj! 

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Hoće li se topiti konektori napajanja na nevidija kartici kao na seriji 4xxx ? 

Koja je to budala izmislila kod sve veće potrošnje kartice da konektori idu "dva u jedan" ?

Još uvijek čekam Borisa da mi proda svoju 4070 TI superiška iz Linksa za 700 €. Malo mudruje, čeka da vidi koliko će biti brze i koje cijene 5070 TI 

A ovi što svoju državu zovu podrugljivo Hrvatistan bih zamolio da se odsele "van", pa neka zarađuju u inozemstvu novac dostojan njihovih sposobnosti.

Zbog nečije mržnje prema ljudima koji imaju novaca, ili su školovani, pa imaju odlične plaće, ili imaju privatne obrte, firme, puno ljudi tu ni ne želi staviti pod moj Pc da imaju najskuplju informatičku opremu.

Evo, kao Pixel forumaš npr.

Vraćamo se nazad u Jugoslaviju.

Nije sramota imati ako si stekao sve poštenim radom.

Tamo na temi automobili ima masa ljudi koji voze tutaće od 40-50 t€, a dovoljan im je i automobil od 25 t€. Je li kredit, leasing, cripto, koga briga.

合氣道
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Wiz3m4n kaže...
Cansee kaže...

Previše je debila u tom tvom postu...kažeš prijatelj....dobro da nisi moj! 

svi me vole, svima sam duhovit, čekaju na red da me upoznaju, samo ti nikako 

3 godine
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

...Želim da se svatko tko je kupio po 3000€ osjeća nelagodno i posramljeno.

nitko se zbog tvojih kiselih komentara neće osjećati posramljeno niti nelagodno

samo ćeš sebi nabiti čir 

Nabio bih si čir da ne "priserem"...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 13:31 (notloB).
17 godina
Cansee kaže...
lobotomac90 kaže...

Ja sam isto naviknuo na Nvidiu, ali mi nije problem uopće se prebaciti na nešto što je jeftinije, bolje itd. Ni najmanje ne patim od neke želje da imam sve najbolje u kučištu, na kraju krajeva ne mogu si ni priuštiti grafičku od 2500 eura, imam troje djece.

Ali mi moramo imati na umu da se situacija mijenja, vrijeme se mijenja, kao što sam ranije napisao sve više ljudi igra videoigre, a sve manje ljudi se ženi i dobiva djecu. Rezultat je da ljudi puno više mogu trošiti na svoje hobije i mnogima u razvijenijim državama uopće nije problem dati na grafičku karticu. Ja da nemam obitelj, a da imam jednaka primanja kao sada, mogao bi si bez problema barem jednom godišnje kupiti grafičku od 2500 eura, odnosno potrošiti na PC cca 3000 eura godišnje. A korporacije to znaju i svjesni su da su ljudi puno spremniji potrošiti puno više na sebe i na svoja zadovoljstva. 

Također treba imati na umu i ostale troškove na koje ljudi bacaju pare bez sekunde razmišljanja. Moji susjedi provuku za ljetovanje Diners od 24 rate - 1500 eura. Dvije godine će otplaćivati tjedan dana na moru. Meni osobno ima više logike dati za grafu 1500 eura pa ju mogu koristiti svaki božiji dan i na kraju je i prodati za 300-400-500 eura. 

A gle, svako si slaže prioritete u životu kako mu odgovara...supruga i ja nemamo djece za sada pa mi je i dalje puno i besmisleno ulupati u komp 3000-4000 eura, prvenstveno jer nema više one dječačke strasti prilikom gaminga, pa mi draže preusmjeriti lovu u neko putovanje sa ženom, more i sl.

Realno, nikada nisam ni bio u situaciji da si mogu i želim istovremeno priuštiti konfiguraciju ni od 2000-2500 eura, ali sam zato komponenti nekog nižeg i srednjeg razreda promjenio unazad par godina dosta, jer ni sam nisam više znao što mi treba i odgovara, mijenjalo se da se zamjeni, veći mi je čak to gušt bio od samog gaminga oko kojega se realno sve i vrti.

Zadnju grafu sam po izlasku uzeo rtx 4070 da bi ju prije godinu dana prodao sa cijelim kompom, te se vratio na PS 5 koji sam također imao prije i prodao, znači istrošio sam se na gluposti realno, a gušta je najviše bilo u onih prvih 15 min divljenja i stavljanja u pogon, a igre ko igre, ništa specijalno unazad par godina, sve izlizano i već viđeno, samo je ljepša grafika. Tu onda postavljam pitanje, čemu grafa od 2000-2500 eura? Da brojim fps i gledam detalje RT-a? Igra sama po sebi nije bolja, niti igrivija ako ljepše izgleda.

Kada je PS 5 pro izašao opet me uhvatilo ludilo i naravno prodam obični model, te iz hira uzmem Pro koji mi je realno sasvim dovoljan za povremeni gaming, ali eto sada  bi uzeo još neku grafu da ubacim u komp čisto nek se nađe ako mi dođe da nešto i na kompu odigram, ali ništa skuplje od 500 eurića (polovno, novo odlučim kada bude niži segment vani).

A i skonto sam kako mi godine prolaze, da mi puno više paše iz horizontale igrati nešto bez puno napetosti sjedenja u stolici nabijen na ekran, te mi je tu konzola bolji izbor. 

Kada zbrojim sve te gluparije dođe se opet do cifre od nekih 2500 eura koliko košta jedna rtx 5090, a ja za tu lovu imam komp i konzolu, pa mogu birati što ću i kada ću igrati.

Tu mi je naravno cilj i da se smirim s glupim kombinacijama neko vrijeme, barem dok ne izađe PS 6, a za komp ću podvući crtu barem narednih 5 godina dok mi procesor koji imam također ne bude za zamjenu, a onda otom po tom, možda nađem i drugi hobi do tada na koji ću trošiti lovu, iskreno to bi najviše i volio, pa da mogu za 10 godina reći kako mi komp još radi i služi svrsi  

Uglavnom sve je to konzumerizam, a na nama je da ocjenimo treba li nam nešto ili ne, novac je unazad par godina izgubio vrijednost, te cijene sa svime idu u nebesa, a na kupcu je da odluči opravdava li mu visoka cijena kupnju...realno i sa jednom rtx 4090 se može igrati pošteno još barem 5 godina, ali konzumerizam čini svoje, pa ekipa koja ima grafe navedenog ranga najviše i kemija da uzme nadolazeću seriju, ako ljudi to vole, neka izvole, nemam ništa protiv niti osuđujem, novac je i tako tu da se stroši, nikoga nisu sahranili sa istim, a na nama je da odlučimo samo u što ćemo ga usmjeriti. 

EDIT: @Zaporožac  

Osjetio sam se prozvan pa ću ti obrazložiti da svoju državu zovem podrugljivo Hrvatistan zbog političara koji svom vlastitom narodu oduzimaju pravo na dostajan život zbog svojih velikih apetita i to na nepošten način, a narod zabija glavu u pijesak i pravi se da to ne vidi. Ja sam prvi protiv odlaska van, niti sam ikada išao raditi vanka, a financije su govorile da bih trebao, ali sam ipak tu ostao.

Zbog njih i njihovih stranačkih poltrončića i dolazi do gnjeva pojedinaca jer si ne mogu nešto priuštiti,a ako to ne možeš svhvatiti, tvoj problem, ali nemaš mi se pravo obraćati na način da se ja "selim van"!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 13:40 (lobotomac90).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Novi leak:

https://www.pcgamesn.com/nvidia/geforce-rtx-5090-3dmark-leak

Dizite kredite, prodajte bubrege, pripremajte lovu, ovo vrijedi i 5000 EUR!!!

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Zaporožac kaže...

A ovi što svoju državu zovu podrugljivo Hrvatistan bih zamolio da se odsele "van", pa neka zarađuju u inozemstvu novac dostojan njihovih sposobnosti.

Upravo suprotno, kritika je najveća prednost, iskaz i vježba demokracije a pogotovo zajedljiva, bezobrazna i cinična... i neću ti reći da se seliš vani ukoliko te smeta jer je to bezvezno glupo reći i ne želim da se seliš već samo da prihvatiš demoratske uzuse jer inače imaš autokraciju ili neki od oblika nedemokratske vlasti, navikni se...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 13:35 (notloB).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice