NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.162.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Pharaoh kaže...

Bio je Asus Tuf 3080 model jutros na Mall.hr dostupan za 7200kn, malo malo izađe neki dobar deal kao da se dostupnost lagano vraca.

Bit ce vam u Linksu unutar 10 dana opet dostupnih Gainward Phoenix rtx 3080 modela pa vrebajte.

Jutros dobio mail od GLS-a da je paket pripremljen i da dolazi u ponedjeljak... 

Istina, ali stvarno treba pratiti 24/7 cijene i to ne na nabavi nego direkt u trgovini.

Btw, ima nas sad već dosta na forumu sa Ampereom.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
4 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Pretezno sve te kartice dolaze u kasnim nocnim satima ili u cik zore u ponudu, tako da treba kome je hitno ili posto poto bitno nabaviti trebao bi navijati budulicu oko 6-7 ujutro i pratiti nabava.net

Preporuka tko narucuje sada pred blagdane je da naruci u poslovnicu pa osobno pobere, jer dostave ce kasniti zbog guzve za blagdane a i manje je radnih dana. Jedino mi GLS od tih dostava ima kredibilitet, ovo ostalo je žali bože.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 20:36 (Pharaoh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
psihoroba kaže...
To ti je napredak od 3900kn, a ne 500kn :p

Govorim o cjenovnoj usporedbi stare i nove generacije kada su izašle i njihovih cijena. Znači RTX 2060 je koštala 3.400, a RTX 3060Ti 3.900 kn govorimo sa mog gledišta koji sam posjedovao RTX 2060 i sada uzeo RTX 3060Ti. Znači razlika u početnim cijenama u tenutku izlaska na tržište je 500 kn između stare i nove generacije s time da je nova generacija znatno poboljšala performanse naspram stare generacije. I nije me nova grafa koštala 3.900 kada sam staru prodao i samo razlika je stvarni trošak nove grafe.

jovial kaže...
psihoroba kaže...

ne ako proda staru za 3400.

Budimo realni nova košta 3.400, za svoju polovnu nisam ni blizu dobio toliko što naravno nije ni realno, ali nisam nezadovoljan, ok sam dobio i za staru

15 godina
jovial kaže...
psihoroba kaže...

Da 🤣

15 godina
MasterOfDisaster kaže...
psihoroba kaže...

Govorim o cjenovnoj usporedbi stare i nove generacije kada su izašle i njihovih cijena. Znači RTX 2060 je koštala 3.400, a RTX 3060Ti 3.900 kn govorimo sa mog gledišta koji sam posjedovao RTX 2060 i sada uzeo RTX 3060Ti. Znači razlika u početnim cijenama u tenutku izlaska na tržište je 500 kn između stare i nove generacije s time da je nova generacija znatno poboljšala performanse naspram stare generacije. I nije me nova grafa koštala 3.900 kada sam staru prodao i samo razlika je stvarni trošak nove grafe.

jovial kaže...
psihoroba kaže...

Budimo realni nova košta 3.400, za svoju polovnu nisam ni blizu dobio toliko što naravno nije ni realno, ali nisam nezadovoljan, ok sam dobio i za staru

Ma sve 5, salim se samo :)

11 godina
Što ne bi trebao 3060 ti cjenovno uspoređivati sa rtx 2060 super? Znači ista stvar, po MSRP također isto. Potražnja je sada veća od ponude pa naravno da krajnji prodavači malo pumpaju cijene. Nema to veze s generacijskim poskupljenjem nego trenutnom situacijom.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 23:44 (Kresaux).
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Samo quality preset.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2020 11:16 (cvaja997).
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Koja je od ovih jeftinijih solidna 3060ti? nebi htio da mi je grafa prebucna.

https://www.nabava.net/search.php?q=rtx+3060

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2020 14:55 (kobe38).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
D3lBoy kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Konačno je danas došla "ljepotica" GAINWARD RTX 3060Ti Ghost OC  

Koju memoriju si dobio?

Samsung memorija

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2020 18:41 (MasterOfDisaster).
16 godina
MasterOfDisaster kaže...
D3lBoy kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Koju memoriju si dobio?

Samsung memorija

Zar može biti druga? Mislim ne znam, pa pitam.
Jer vidim da je to Samsungov čip (8nm) pa predpostavljam da je i memorija od Samsunga.

15 godina
Envy kaže...
MasterOfDisaster kaže...
D3lBoy kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Koju memoriju si dobio?

Samsung memorija

Zar može biti druga? Mislim ne znam, pa pitam.
Jer vidim da je to Samsungov čip (8nm) pa predpostavljam da je i memorija od Samsunga.

Pa možda može biti Micron čip, jer ako proizvodi GDDR6X za RTX 3080 i RTX 3090 zašto ne bi mogao i GDDR6 za RTX 3060Ti.

11 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Gainward cesto dođe sa Samsungom, nice, kako se clocka?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Envy 

Moze i Micron.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2020 1:58 (4mal).
15 godina
D3lBoy kaže...

Gainward cesto dođe sa Samsungom, nice, kako se clocka?

Ništa ti ja ne clockam nikada zato uzimam OC verzije i to je to, dodatno naprezanje grafe za 5 fps-a, veća potrošnja, veće zagrijavanje za relativno nebitan broj fps-ova tako da ostavljam kako je. Imaš jako dobar review od PCEksperta gdje su testirane 3 dostupne RTX 3060 TI (Palit, Gainward i Zotac).

Citat za overclock Gainwardice: "Kod Gainward kartice smo power limit podigli na maksimalnih 105% (90°C), a GPU-a za +50 te takt memorije za +1000MHz. To je rezultiralo maksimalnim deklariranim boost taktom od 1.745 MHz, te taktom memorije od 2.000 MHz (16 Gbps). Maksimalni očitani takt u GPU-Z-u je iznosio 2.070 MHz, a dobitke u performansama ćemo pokazati u zasebnom grafu kao i uvijek." 

4 godine
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Evo da javim svoja iskustva, sastavia svoj build sa Palit rtx 3060ti dual oc i prezadovoljan undevoltana na 906mv na 1980mhz tiha i ide do max 64 stupnja mislio sam da ce bit puno losija.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Ivorko kaže...

Evo da javim svoja iskustva, sastavia svoj build sa Palit rtx 3060ti dual oc i prezadovoljan undevoltana na 906mv na 1980mhz tiha i ide do max 64 stupnja mislio sam da ce bit puno losija.

Na kojoj konfi igras i u kojem je kucistu?

4 godine
neaktivan
kobe38 kaže...
Ivorko kaže...

5600x auto OC sa arctic freezer 34 esports duo u phanteks p400a sa 3 usisna i 2 ispusna fana na oko 850 rpma 

4 godine
neaktivan
kobe38 kaže...
Ivorko kaže...

4 godine
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ima li koga da je updatea bios ma palitovoj rtx 3060 ti dual oc ne vidim bas tutoriala na yt

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Da potvrdim članstvo 

PALIT Gaming Pro RTX 3080 10GB

Pohvale za Links i GLS, naruceno u cetvrtak stiglo jutros j 8:05h

Moj PC  
12 0 hvala 0
6 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Moram priznati da mi je (fali mi naša riječ) amusing gledati hrpetine pretežno Palitica i Gainwardica koje su teme razgovora i kupovina u zadnje vrijeme. Kad se sjetim samo komentara razno-raznih o tim treće-razrednim markama sa shit-tier hladnjacima koje treba izbjegavati. A onda opet vidim, kod nas baš i nema drugih za kupiti, eventualno izvana se da nabaviti. Čudno mi je samo u kojoj mjeri ih jednostavno - nema...

Apoc
Moj PC  
2 5 hvala 0
12 godina

Daj još malo objasni što si htio poručiti, čini se zanimljivo...

Možda tražiš rijeć interesantno, zabavno, svrhovito?

Survivor - eye of the tiger
7 godina
Apocalypso722 kaže...

Moram priznati da mi je (fali mi naša riječ) amusing gledati hrpetine pretežno Palitica i Gainwardica koje su teme razgovora i kupovina u zadnje vrijeme. Kad se sjetim samo komentara razno-raznih o tim treće-razrednim markama sa shit-tier hladnjacima koje treba izbjegavati. A onda opet vidim, kod nas baš i nema drugih za kupiti, eventualno izvana se da nabaviti. Čudno mi je samo u kojoj mjeri ih jednostavno - nema...

gainward trecerazredna marka 

Gainward je najprodavanija robna marka Nvidia graficke kartice na Hrvatskom trzistu od 2003. godine nadalje

prodaju na trzistu EU i Hrvatske od 90-tih godina proslog stoljeca

Omiljene graficke kartice hrvatskih kupaca su bili GS GLH modeli, suvereno vladaju nasim trizistem u 40% postotku trzisnog udjela, i ostavljaju u magli Asus, Msi I Gigabyte 

da su trecerazredni, RMA im ne bi bio ispod vodeceg trojca, hrvati bi robnu marku pokopali, i popljuvali iste sekunde, kao sto to radim sa svime sto je "drlog"

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

misli reci da su sve marke dobavljive i otprilike slicnih cijena nitko nebi uzimao palit, gainward pored evga, msi, asus

te marke su uvjek bile najlosije od navedenih

glavno da ima 3g gare i nemas brige

btw jel tko od vas uzimao dodatnih 2g garancije(total od 5g) od evge, i dali se to  moze u u hrvatskoj ostvariti

Moj PC  
4 0 hvala 2
4 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Evo jedan mali hint za sve koji narucuju, kada sam vidio graficku dostupnu na nabavi i usao u link vec je bila nedostupna ali se dala i dalje staviti u kosaricu. I tako ulogiram se ja na stranicu, stavim grafu u kosaricu i napravim narudzbu.

Nakon toga zovem Links da pitam jel ima jos dostupnih grafa i kaze mi prodavac da nema. Nakon toga odem na mejl i šibnem im upit o narudzbi i kada ce biti isporuceno ( mislim si malo cu ih scimat ionako neznaju jesam narucio dok je bila dostupna il nedostupna i racunam da ce me temeljem upita staviti naprijed na listu prioriteta)

Oni mi odgovorili kroz 30min da je grafa pripremljena i da cu dobiti mejl od dostavne sluzbe za isporuku. Sutradan dobio mejl od GLSa da je grafa kod njih i dolazi iduci radni dan.

Ostalo je povijest 

Kaj se tice Palita i Gainwarda tj. kvalitete hlađenja itd.. znam da nisu među najboljima ove generacije, ali u isto vrijeme sam mogao naruciti na Mall.hr Evga ftw 3 ultra model za 8600kn a svoju sam platio 6900kn. To je 1700kn razlike a u performansama ako 2% zbog boljeg OCa evge. Da ne pricam da za tu razliku stavim Paliticu pod vodu samo tako i oderem te skupe modele po pitanju svega, tako da ono nije nikako los odabir ;)

Moj PC  
3 0 hvala 0
6 godina

"Zabavno" mi je zvučalo podrugljivo, biram "interesantno" ako je dostupno 

Komentiram kako drugih kartica, premium pa čak i dobar dio mid-tier brendova, jednostavno nema kod nas. Il barem ne viđam ih previše po forumu. Kužim da je dobava općenito hardwarea sjebana trenutno, no baš u ovolikoj mjeri.

Apoc
12 godina
Pharaoh kaže...

Da potvrdim članstvo 

PALIT Gaming Pro RTX 3080 10GB

Pohvale za Links i GLS, naruceno u cetvrtak stiglo jutros j 8:05h

Dobrodošao na BUG-forum, USPUT na slici vidim djelić pravog "OLD-school" parketa, to znaći da si pravi PCMR.

4 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Plocice su ovo haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pharaoh kaže...

Plocice su ovo haha

Onda nisi dobrodošao u temu.

Grafa mora bit preko 6 tisuća kuna i parket iz 84. (3. klasa).

Ili uslikaj parket ili se odjavi.

Hvala

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2020 10:41 (DarthMarkus).
12 godina

Pharaoh 

A daj.!!

Što je ono desno u prvoj trećini slike kod zelenog RTX polja!?

Bitne su to stvari, stari moj!

BTW čestitam na grafi, što se prvo vrti?

p.s. KOLEGA DarthMarkus me preduhitrio i upoznao te sa situacijom!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2020 10:38 (metallic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice