Ne mogu instalirati DirectX

poruka: 28
|
čitano: 7.472
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ljudi pomagajte :(

Ploca: MSI P45 NEO

Napajanje: Thermaltake TR2-500W

Graficka: GiGAbyte HD 4870 512MB

Instalirao XP, i drivere za graficku, ne mogu instalirati directx 9, a pise driveri da su 4800 series me pise nigdje 4870

Instalirao Vistu, ocjena za graficku mi je 1, nakon sto sam instalirao drivere :S

Ako netko zna rjesenje nek mi kaze, stvarno sam skroz posizio, sutra dolazi coek po racunar, a ne moze se pokrenut ni jedna igra :S

Veliko hvala svima koji mi daju rjesenje ili bar pokusaju

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Ljudi pomagajte :(

Jesi i drivere za plocu instalirao? Ako nisi, sto ne probas pa vidis kako ce biti?

17 godina
neaktivan

instaliraj sve drivere od maticne,skini najnovije drivere za tvoj os 

pa ih instaliraj.Nakon restarta zavrti test i ocjena nebi smjela vise bit 1.

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2008 23:09 (robert).
17 godina

hvala na odg, ocjena je sada 5,7 ali i dalje isti probl. oko instaliranja directx-a, a bez njega nece da pokreni niti jednu igru.

17 godina
neaktivan

Vista u sebi ima dx10.A sp1 ima dx10.1.Tako da bi trebale raditi igre.

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
17 godina

Pokrenem igru, ali ukljucen mi MSI Dual Core Centar, i kad pokrenem igru upali se alarm kao temperatura CPU 81, i ugasi se racunar. Sto je ovom probl, dokle smije ici temperatura, racunar nije clokan.

17 godina
neaktivan
systemize kaže...

Pokrenem igru, ali ukljucen mi MSI Dual Core Centar, i kad pokrenem igru upali se alarm kao temperatura CPU 81, i ugasi se racunar. Sto je ovom probl, dokle smije ici temperatura, racunar nije clokan.

Toliko visoko ni u kom slučaju nebi trebalo ići. koji procesor imaš? U svakom slučaju to je tvoj problem, a ne directx. Vjerovatno ti hladnjak nije dobro sjeo na procesor. Provjeri to. A ako se ne razumiješ u to nosi negdje u servis (valjda još imaš garanciju).
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
protjeran

koji je procesor, jesi li ga ti sastavljao - ako jesi, jesi li sigurno dobro pricvrstio hladnjak?

Intel C2Q q8200 @2.8 /Gigabyte EP35-DS3/ Sapphire HD 4870 512 Mb/ 4GB OCZ Platinum @ 1000MHz/ HDD Seagate 500 GB,7200.10, 32Mb /OCZ StealthXStream 500W/ Chieftec midi tower BH-02B-B-B/ Samsung SM2233BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Cudno mi isto pise za graficku memoriju 1600 MHz ( orginal 800, overcloc 100%), a samo sam drivere instalirao nisam nista ostalo. Procesor je E 7300 2,66, sad cu provjereti hladnjak i ako izgleda na prvi pogled da je dobro sjeo na procesor.

17 godina
neaktivan
systemize kaže...

Cudno mi isto pise za graficku memoriju 1600 MHz ( orginal 800, overcloc 100%), a samo sam drivere instalirao nisam nista ostalo. Procesor je E 7300 2,66, sad cu provjereti hladnjak i ako izgleda na prvi pogled da je dobro sjeo na procesor.

Ufffff. To je preogromna temperatura za taj procesor. Hladnjak definitivno nije dobro sjeo. Ili ga sam skini i ponovo namjesti (ako to nikad nisi radio onda nemoj osim ako si siguran da bi to mogao - imaš tutoriala po internetu) ili nosi na servis.  
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina

Hvala na pomoci, hladnjak nije bio dobro sjeo, temperatura se sada spustila na 20, ja sretan Smijeh

17 godina
protjeran
systemize kaže...

Hvala na pomoci, hladnjak nije bio dobro sjeo, temperatura se sada spustila na 20, ja sretan Smijeh

ajde neka bas mi je drago.
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
17 godina
protjeran

Hehe, bitno da je rijesenoNamigiva

Intel C2Q q8200 @2.8 /Gigabyte EP35-DS3/ Sapphire HD 4870 512 Mb/ 4GB OCZ Platinum @ 1000MHz/ HDD Seagate 500 GB,7200.10, 32Mb /OCZ StealthXStream 500W/ Chieftec midi tower BH-02B-B-B/ Samsung SM2233BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
systemize kaže...

Ako ti je sada temp 20C, to znaci da ti nesto ne cita ispravno temp, nema toga c2d procesora koji ima tako nisku temp. Laze ti software koji ti mjeri temp ili pak senzor.
17 godina
protjeran

Zavisi koji je senzor u pitanju, ovo je za cijeli cpu, jezgre su mu vjerovatno negdje na 40-ak stupnjeva, sto je ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam problem kada skinem directxwebsetup i pokrenem i pojavi mi se error: 'please refer to dxerror.log and directx.log in your windows folder to determine problem'

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne mogu instalirati DirectX
308gtsfan kaže...

Ja imam problem kada skinem directxwebsetup i pokrenem i pojavi mi se error: 'please refer to dxerror.log and directx.log in your windows folder to determine problem'

Ukucaj u Start<run dxerror.log pa onda directx.log i zalijepi ovdje te logove da vidimo gdje je problem.

Live another day, Climb a little higher, Find another reason to stay - DT
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 9:02 (Tomislav95).
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
308gtsfan kaže...

Ukucaj u Start<run dxerror.log pa onda directx.log i zalijepi ovdje te logove da vidimo gdje je problem.

Kaže da nijednog ni drugog ne može pronaći.

16 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

Onda probaj izbrisati DirectX, pa ga ponovno instalirati

16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
308gtsfan kaže...

Onda probaj izbrisati DirectX, pa ga ponovno instalirati

A ni to nije pomoglo....

15 godina

Klikni na Start -> Run -> upiši dxdiag. Po karticama pogledaj ima li kakvih problema.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan

Probaj s ovim:

U run upiši sfc /scannow i pričekaj dok dođe do kraja.I provjeri imaš li .net framework instaliran.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Probaj s ovim:

U run upiši sfc /scannow i pričekaj dok dođe do kraja.I provjeri imaš li .net framework instaliran.

Ovo sam probao pojavio mi se crni prozorčić i u milisekundi nestao.

16 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...
Tomislav95 kaže...

Probaj s ovim:

Mora ti se počet nakon toga učitavat nešto

16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
308gtsfan kaže...
Tomislav95 kaže...

Probaj s ovim:

Mora ti se počet nakon toga učitavat nešto

Ma riješio sam elegantno formatiranjem i bok (nisam imao puno podataka na compu).

Sad sve radi normalno. Svejedno hvala na pomoći.

12 godina
neaktivan

Kod mene je ovaj problem sa directx. Jel iko zna kako da ga rijesim  http://tinypic.com/r/35i6c0m/6

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 14:48 (Aj_em_problem).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Skini dx iz drugog izvora ili instaliraj SP1

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ne mogu instalirati DirectX

Skidao sam i sa drugih izvora ali opet isti problem. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice