Da li mjenjati HD4890 ili ne?

poruka: 60
|
čitano: 4.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

da ne otvaram temu ovdje ću postaviti pitanje

pogledajte sliku i ondami odgovorite

1.je li se pomoću ovoga kloka grafa ?

2.ovo fan speed,jel to brzina kojom ventilator radi

3.šta bi bilo da stisnem auto-tune

4.ako je ovako sivo,je li to znači da ne mogu ništa mijenjati ili moram prvo odznačiti nešto kako mi mogao mijenjati

hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 17:07 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Pomoć
Kill Frenzy kaže...
stjepan01 kaže...

Pozdrav, trebam pomoć!!!!!Hitno!!!!

Situacija je sljedeća, meni rikne grafička koja je bila kupljena u Ve milu i kako je on propao iz tvornice su mi poslali novu....ali nisu poslali istu, riknula mi je HD4870 512mb gddr5, a poslali su mi http://www.instar-informatika.hr/gigabyte-hd5750-1gb-gddr5-2xdvi-pci-e/gig-r575d5-1gd/graficke-kartice/

ovu grafičku. Bez orginalne kutije, cd-a, kablova, i jamstvenog lista. Sada na kompu trenutno imam sapphire radeon 4890 1gb gddr5.

E sad, što da radim. Dali da stavim novu grafičku u komp ili da ostavim ovu 4890???? Nemam pojma.

eto to je moj problem. Hvala.

Inace jednu bi prodao.

I ti ju prihvatiš. Nebi ni sekunde bila kod mene nego bi  im ju vratio. Ko zna kakva je to kartica i jel uopće nova

Care baci oko na prvi post, nije to garancije ostvarena normalnim putem preko trgovca kod kojeg je kupljena vec preko prozvodjaca, najvjerojatnije preko zastupnistva za europu ili nasu regiju a sama kartice je najvjerojatnije reparirana

Oni cigani iz vemulja i dalje posluju samo preko drugog imena, da sam ja na mjestu prevarenih otisao bi tamo i napravio takvo sranje da bi me zapamtili i ponavljo bi iz dana u dan scenarijo sve dok ne bi dobio posteno placeno nazad, sto kroz robu sto kroz cash.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 17:08 (dado8).
17 godina
protjeran
RE: Da li mjenjati HD4890 ili ne?

@patch123

To ti je jednostavno Catalyst Control Center(CCC), program kojeg dobivaš uz instalaciju drivera za Radeone. To što ti je na screenshotu je opcija (kartica) Overdrive. Tu se otključa i tweaka grafa.

Odg

1. možeš OC-ati grafičku ATI, malo, ali možeš svejedno

2. Fan je opcija za podešavanje auto/manual brzine venta

3. Auto-tune sam podesi clockove GPU/memory, radije stisni sam preko slidera pa digni takt, nepouzdano je to ipak

4. sivo jer neotključano-stisni lokot pa vidi kako se radi sam

Nakon svake promjene stisni na Apply

Molim

weather changes moods
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 17:22 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

@patch123

To ti je jednostavno Catalyst Control Center(CCC), program kojeg dobivaš uz instalaciju drivera za Radeone. To što ti je na screenshotu je opcija (kartica) Overdrive. Tu se otključa i tweaka grafa.

Odg

1. možeš OC-ati grafičku ATI, malo, ali možeš svejedno

2. Fan je opcija za podešavanje auto/manual brzine venta

3. Auto-tune sam podesi clockove GPU/memory, radije stisni sam preko slidera pa digni takt, nepouzdano je to ipak

4. sivo jer neotključano-stisni lokot pa vidi kako se radi sam

Nakon svake promjene stisni na Apply

Molim

barem sam prva 2 pogodio LOL

još da pitam pod brojem 3

zar je nepouzdano dizati takt za male brojke,shvaćam da je nepouzdano dizati sa 800 na 900 GHz ali zar ako dignem takt za 30-ak GHz ne vjerujem da bi se nešto značajno trebalo dogoditi

postoji li mogućnost da je ovo već najveći takt za grafičku pri kojem radi stabilno te da svakim,čak i malim povećanjem riskiram stabilnost i ostala s*anja ??

17 godina
protjeran

Da. Ma mis sam na ono auto tune da je napredno al nepouzdano jer komp sam namješta. barem tako u mene. Ja mis da ide dok možeš povući slider do kraja bez poteškoća. probaj kako si rekao po 30MHz pa staviš natest custom clocks koji traje 1 minutu cca. ako prođe (passed) onda stavi accept i idi dalje do kraja. Ja iam HD5850 i digao sam takt za 50MHz i memorije grafičke kartice za 125MHz. Namigiva

weather changes moods
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Da. Ma mis sam na ono auto tune da je napredno al nepouzdano jer komp sam namješta. barem tako u mene. Ja mis da ide dok možeš povući slider do kraja bez poteškoća. probaj kako si rekao po 30MHz pa staviš natest custom clocks koji traje 1 minutu cca. ako prođe (passed) onda stavi accept i idi dalje do kraja. Ja iam HD5850 i digao sam takt za 50MHz i memorije grafičke kartice za 125MHz. Namigiva

jesi li primjetio razliku u performansama ??

17 godina
protjeran

Definitivno. Imao sam 4 FPS-a više i to u Crysisu i Crysis Warheadu koje sam taman igrao po zadnji puta. I taman mi je toliko trebalo da dodjem na preko 30 FPS-a u mode Very-High-Enthusiast na 1680X1050. Poslije sam se napalio na clockove i digao sam svoju karticu na 850/1200MHz. Sad imam još 5-6 FPS-ova više u igrama.

weather changes moods
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Definitivno. Imao sam 4 FPS-a više i to u Crysisu i Crysis Warheadu koje sam taman igrao po zadnji puta. I taman mi je toliko trebalo da dodjem na preko 30 FPS-a u mode Very-High-Enthusiast na 1680X1050. Poslije sam se napalio na clockove i digao sam svoju karticu na 850/1200MHz. Sad imam još 5-6 FPS-ova više u igrama.

znači savjetuješ mi da probavam malo po malo i da dižem takt sve dok to mogu(dok mi piše passed)

tako se ne može ništa shebati ???

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:29 (patch123).
17 godina
Ivsa kaže...
Dali ko na ovom forumu uopće čita postove...

Dobro pobjeglo mi je i šta sad odmah govoriš da nečitam postove. Kao da se drugi nezabune u ovom moru kartica gdje razlika u imenu samo jedan mali broj.

Ak su mu dali HD5750 za HD4870 onda su ga malo shebali, no ne puno.

patch123 kaže...

da ne otvaram temu ovdje ću postaviti pitanje

pogledajte sliku i ondami odgovorite

1.je li se pomoću ovoga kloka grafa ?

2.ovo fan speed,jel to brzina kojom ventilator radi

3.šta bi bilo da stisnem auto-tune

4.ako je ovako sivo,je li to znači da ne mogu ništa mijenjati ili moram prvo odznačiti nešto kako mi mogao mijenjati

hvala

Evo uputa kako u MSI afterburner otključat clockanje preko zaključanih vrijednosti. Taj alat potpuno zamijenjuje onda od CCC-a, imaš tu i amd gpu clock kojeg netreba dodatno tunirat.

stoncin3 - 4 fps-a za 50MHz podignute takove jezgre i 125MHz memorije hehe. Budem to provjerio u benchu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:44 (Hyperion).
17 godina
protjeran

Da savjetujem ti da ideš do kraja slidera, koliko moguće. Ne možeš ništa shebati jer je tako napravljeno. Jedino ne idi ako ne piše passed!!! Vidjet ćeš neke šarene crte na ekranu, okomite, žuto-crvene, traje oko 60 sec i onda ništa ne diraj. Ako se vrati na početni ekran onda dobro, ako ne moraš restartati komp i ne idi dalje. Ustvari oko 2 minute ti traje cca. Probaj

weather changes moods
17 godina
protjeran

Sve u svemu ta nova HD5770 bi bila pun pogodak danasNamigiva

weather changes moods
15 godina
protjeran

HD 4890 požedere HD 5750

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Da savjetujem ti da ideš do kraja slidera, koliko moguće. Ne možeš ništa shebati jer je tako napravljeno. Jedino ne idi ako ne piše passed!!! Vidjet ćeš neke šarene crte na ekranu, okomite, žuto-crvene, traje oko 60 sec i onda ništa ne diraj. Ako se vrati na početni ekran onda dobro, ako ne moraš restartati komp i ne idi dalje. Ustvari oko 2 minute ti traje cca. Probaj

bojim se da nešto ne shebem

ja nemam sreće,meni se uvijek nešto shebe čak i ako ništa ne radim LOL

jesu li taktovi dovoljno visoki za 4890 ???

ako jesu,mislim da mi je najpametnije da ništa ne diram dok mi ne bude potrebno

pošto izlaze sve zahtjevnije igrice u skoroj budućnosti planiram zovnuti prijatelja informatičara da mi klokne procesor na 3,6 Ghz,nadogradim ram na 4GB i dignem takt grafičke

ja bih to odmah probao da mi nešto šteka ali potšo mi je sve savršeno bojim se da ne shebem nešto,jer mogu od nečega što savršeno radi napraviti nešto što nikako ne radi LOL

tebi puno,puno hvala na objašnjenju

sada napokon znam kako to radi pa ako bude potrebno znati ću sam kako napraviti i nadati se da mi se neko s*anje neće dogoditi

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:45 (patch123).
17 godina
neaktivan
andrmoljac_heh kaže...

HD 4890 požedere HD 5750

HD57xx serija će doći na svoje sa novijim driverima.

offtopic: andrmoljac_heh jel možeš dat link od cpu-z validacije

tog tvog proca clockanog na 4.4GHz?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 19:50 (Penryn).
17 godina

Proc na samo 2.8GHz, clockaj to. Malo ćeš dobit s clockanjem grafičke,ako tu nije brži procesor da ju nahrani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@rebelsy-nemogu ti poslat PM danas sam ih previse poslao veli amin, kontaktirat cu te sutra, al vec imam nekog kupca, pa cu vidjet

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Proc na samo 2.8GHz, clockaj to. Malo ćeš dobit s clockanjem grafičke,ako tu nije brži procesor da ju nahrani.

na koliko savjetuješ da ga kloknem a da mu se ne smanji puno vijek trajanja ??

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...

Evo kao ja svog..ali trebat će ti možda bolji cooler..

npr. Artic Cooling Freezer 7 Pro rev.2..ja sam sa ovim Mugenom pretjeraoIzlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 20:01 (Penryn).
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć
stjepan01 kaže...

Hvala....mislim da ce tak i bit...prodat ''novu'' samo kaj nije u org kutiji, i nemam jamstvoPlač a nova je......

Ja ti dajem 400 kuna Namigiva

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
patch123 kaže...

Evo kao ja svog..ali trebat će ti možda bolji cooler..

npr. Artic Cooling Freezer 7 Pro rev.2..ja sam sa ovim Mugenom pretjeraoIzlanuo se

ma cooler nije problem,mogu potrošiti do 200 kn na cooler

iako ne mislim da mi treba cooler skuplji od 100 kuna

brat je za rođendan dobio 100 eura= oko 730 kuna

nadogradnja na 4gb rama košta 350 kuna,nek potrošim još 100 na cooler i ostane 300 kuna ^^

nego,sa najboljim coolerom na koliko bi mogao dignuti proc i koliko bi mu to smanjilo vijek trajanja ???

mogao bi ja da kupim 5750,taman za ovu drugu konfu sa pentium 4 LOL Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 20:08 (patch123).
17 godina
neaktivan

max na 4.0GHz uz malo podignutu voltažu, odnosno nebi mu puno smanjilo vijek trajanja.
Samo da je on hladan i da nije 0-24 pod full opterećenjem (šta je nemogućeIzlanuo se).
Tako da - računaj na 3.8GHz sa AC Freezer-omNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 20:09 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

max na 4.0GHz uz malo podignutu voltažu, odnosno nebi mu puno smanjilo vijek trajanja.
Samo da je on hladan i da nije 0-24 pod full opterećenjem (šta je nemogućeIzlanuo se).

kompjuter radi prosječno oko 8-9 sati na dan od čega pola vremena igram igrice a pola sam na netu

znači i nije mu neki napor ^^

hvala na odgovoru

koliko košta taj cooler ?

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...

kompjuter radi prosječno oko 8-9 sati na dan od čega pola vremena igram igrice a pola sam na netu

znači i nije mu neki napor ^^

hvala na odgovoru

koliko košta taj cooler ?

U Linksa 199,00kn . to je rev. 2 , odnosno novija verzija, ali nema baš nekih promjena osim podrške

za više platformi( LGA775, LGA1156, LGA1366 itd)

Ako ne njega, onda Katana 3 koji je malo tiši, par kuna jeftiniji, ali i malčice slabiji od gore navedenog Freezer-a.

btw. ne brini za hladnjak..bilo koji od ova dva je više nego dovoljan jer

je ovaj mališa E6300 veoma hladan.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 20:17 (Penryn).
17 godina
patch123 kaže...
Hyperion kaže...

Nešto ste vi u zadnje vrijeme ozbiljno počeli s tim dodatkom u pitanju.

Komp pretpostavljam mijenjaš za bar 2-4god. Bez brige on može i više od 5 puta toliko izdržat, sa oc-anjem se to smanji na nekih 10god. ,a dotle ćeš promjenit par konfi.

Puno veći problem ti je matična(puno češće crkavaju i imaju puno manji vijek trajanja zbog kondenzatora no oni se daju zamijenit),a ne procesor.

Što se tiče taktova 3.8 - 4.0 zato što je dualac,ali vidi za koliku ti frekvenciju treba koja voltaža.

Recimo kod mene je 1.325(default) dosta za 3.2GHz, 1.35V za 3.4GHz, 1.45V za 3.6GHz i 1.575V za 3.8Ghz. Zbog voltaže ja ga držim na logičnih 3,4GHz, 3.6GHz samo kada mi se prohtije,a 3.8GHz i preko samo za bencheve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 20:18 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nešto ste vi u zadnje vrijeme ozbiljno počeli s tim dodatkom u pitanju.

Komp pretpostavljam mijenjaš za bar 2-4god. Bez brige on može i više od 5 puta toliko izdržat, sa oc-anjem se to smanji na nekih 10god. ,a dotle ćeš promjenit par konfi.

Puno veći problem ti je matična(puno češće crkavaju i imaju puno manji vijek trajanja zbog kondenzatora no oni se daju zamijenit),a ne procesor.

Što se tiče taktova 3.8 - 4.0 zato što je dualac,ali vidi za koliku ti frekvenciju treba koja voltaža.

Recimo kod mene je 1.325(default) dosta za 3.2GHz, 1.35V za 3.4GHz, 1.45V za 3.6GHz i 1.575V za 3.8Ghz. Zbog voltaže ja ga držim na logičnih 3,4GHz, 3.6GHz samo kada mi se prohtije,a 3.8GHz i preko samo za bencheve.

kako vidjeti koju voltažu trenutno imam na 2.8 GHz ???

imam everest,gdje trebam da pogledam ?

odem pod matična ploča-cpu ali nigdje ne piše voltaža

edit:kad odem pod overclock piše mi CPU VID 1.100O V

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 20:58 (patch123).
17 godina
patch123 kaže...

ALATI (skroz gore) -> CPUID

Taj alat ti je skoro isti kao cpu-z,samo cpu-z ima više opcija. Vidjet ćeš tamo voltažu kod tebe je sigurno poprilično manja od moje. Tvoj bi crko da mu daš 1.45V,a kamoli 1.575V no to nema veze to su 2 potpuno različita procesora, različite arhitekture i različitog proizvođača.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 21:14 (Hyperion).
15 godina
protjeran
Penryn kaže...
andrmoljac_heh kaže...

HD 4890 požedere HD 5750

evo

pošto koristim 32 bitni sitem neće da prepozna preko 4.0ghz

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
patch123 kaže...

ALATI (skroz gore) -> CPUID

Taj alat ti je skoro isti kao cpu-z,samo cpu-z ima više opcija. Vidjet ćeš tamo voltažu kod tebe je sigurno poprilično manja od moje. Tvoj bi crko da mu daš 1.45V,a kamoli 1.575V no to nema veze to su 2 potpuno različita procesora, različite arhitekture i različitog proizvođača.

da voltaža je manja od tvoje

isto kao što sam i napisao,1.1 V

do koliko bi se trebala dignuti voltaža da bi digao proc do 3,8 GHz

15 godina
protjeran
Penryn kaže...

moj uz hyper212+ ide na 4,4Ghz dok uz gadni napon potegne skoro do 4.5Ghz, za 24x7 drzim ga na 4.2Ghz

ama bas svaki wolfdale ide preko 4Ghz - pitanje je samo kolko Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 0:32 (dado8).
17 godina
neaktivan
andrmoljac_heh kaže...
Penryn kaže...
andrmoljac_heh kaže...

HD 4890 požedere HD 5750

evo

pošto koristim 32 bitni sitem neće da prepozna preko 4.0ghz

CPU-Z validaciju daj (!)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 9:38 (Penryn).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice