Da li mjenjati HD4890 ili ne?

poruka: 60
|
čitano: 4.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć

Pozdrav, trebam pomoć!!!!!Hitno!!!!

Situacija je sljedeća, meni rikne grafička koja je bila kupljena u Ve milu i kako je on propao iz tvornice su mi poslali novu....ali nisu poslali istu, riknula mi je HD4870 512mb gddr5, a poslali su mi http://www.instar-informatika.hr/gigabyte-hd5750-1gb-gddr5-2xdvi-pci-e/gig-r575d5-1gd/graficke-kartice/

ovu grafičku. Bez orginalne kutije, cd-a, kablova, i jamstvenog lista. Sada na kompu trenutno imam sapphire radeon 4890 1gb gddr5.

E sad, što da radim. Dali da stavim novu grafičku u komp ili da ostavim ovu 4890???? Nemam pojma.

eto to je moj problem. Hvala.

Inace jednu bi prodao.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomoć
stjepan01 kaže...

Situacija je sljedeća, meni rikne grafička koja je bila kupljena u Ve milu i kako je on propao iz tvornice su mi poslali novu....ali nisu poslali istu, riknula mi je HD4870 512mb gddr5, a poslali su mi http://www.instar-informatika.hr/gigabyte-hd5750-1gb-gddr5-2xdvi-pci-e/gig-r575d5-1gd/graficke-kartice/

ovu grafičku. Bez orginalne kutije, cd-a, kablova, i jamstvenog lista. Sada na kompu trenutno imam sapphire radeon 4890 1gb gddr5.

E sad, što da radim. Dali da stavim novu grafičku u komp ili da ostavim ovu 4890???? Nemam pojma.

Inace jednu bi prodao.

Ja bi ostavio hd4890 i prodo hd5750 jer je 4890 dosta jaca, a dx11 mi jos uvijek nije interesantan, s time da je usput i slabija kartica

15 godina
protjeran
Pomoć

ostavi 4890

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć

Hvala....mislim da ce tak i bit...prodat ''novu'' samo kaj nije u org kutiji, i nemam jamstvoPlač a nova je......

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
stjepan01 kaže...

Hvala....mislim da ce tak i bit...prodat ''novu'' samo kaj nije u org kutiji, i nemam jamstvoPlač a nova je......

vjerojatno nije, neda mi se objasnjavat... ali za fer cijenu ne bi trebao biti problem pronaci kupcaNamigiva

15 godina
neaktivan
Pomoć

ovisi kolika je fer cijena....a kak to mislis da vjerovatno nije nova?

0 0 hvala 0
16 godina
Pomoć

ostavi ti 4890 sigurno... puno je jača... dx 11 ti nije sad toliko važan

prodaj 5750 i kupi si bolji procesor :D

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć

a za koliko para ju otprilike mogu prodat???

0 0 hvala 0
15 godina
stjepan01 kaže...

Teško ja sad reć. Ako sam dobro shvatio imaš samo karticu bez ičega (kutije, papira, garancije, cd). Dakle, zaista je teško reć kolko možeš dobit. Mislim da za nju ne bi dobio više od 850kn, a da imaš sve. E sad je problem što nemaš ništa uz nju i samim tim cijena bi mogla drastično past dolje. nemaš izbora, nego stavi neku cijenu i pomalo spuštaj.

16 godina
odjavljen
zabranjeniples kaže...
stjepan01 kaže...

Teško ja sad reć. Ako sam dobro shvatio imaš samo karticu bez ičega (kutije, papira, garancije, cd). Dakle, zaista je teško reć kolko možeš dobit. Mislim da za nju ne bi dobio više od 850kn, a da imaš sve. E sad je problem što nemaš ništa uz nju i samim tim cijena bi mogla drastično past dolje. nemaš izbora, nego stavi neku cijenu i pomalo spuštaj.

Jako tesko za 850 . Recimo. Links subotnja akcija - 5770 vapor-x 1 giga ddr5 za 1200 kuna.

Sve cisto i cista garancija. Nije mi namjera reklamirati, ali ce morati dobro spustiti.

15 godina
Mrgud Veliki kaže...

Jako tesko za 850 . Recimo. Links subotnja akcija - 5770 vapor-x 1 giga ddr5 za 1200 kuna.

Da, ja sam rekao da je sve skupa tu (papiri, garancija, kutija, sve) da bi onda bilo 850kn. Iskreno, ja ne bi nikad dao tolke novce za tu karticu, ali opet ima ljudi. Al ovako cijena definitivno, kao što sam rekao, pada.

17 godina
neaktivan

po meni za golu karticu bez icega neces dobiti vise od 400 kn...

vapor x  kartica ista takva se prodaje za 1200 sa garanicjom i svakako ima bolje hladenje.

zato relano gledajuci ne vise od 400 kn

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
17 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

po meni za golu karticu bez icega neces dobiti vise od 400 kn...

vapor x  kartica ista takva se prodaje za 1200 sa garanicjom i svakako ima bolje hladenje.

zato relano gledajuci ne vise od 400 kn

Realno gledajući može dobiti bar pola cijene dakle oko 600kn, a može dobiti i malo više (sve do kakvih 800tinjak) Namigiva

Samo ovisi koliko je uporan.

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan

da imam para (a nemam) nebi ti dao vise od 100€...

...it's only business...
17 godina
Rhodin kaže...
stjepan01 kaže...

Inace jednu bi prodao.

Ja bi ostavio hd4890 i prodo hd5750 jer je 4890 dosta jaca, a dx11 mi jos uvijek nije interesantan, s time da je usput i slabija kartica

Najbolje da proba HD5770 pa onda koja mu se više sviđa tu neka odabere.

HD5770 je inferiornija od HD4890 samo u memorijskoj sabirnici sve ostalo je isto. 40nm proces, dx11, videoizlazi, powerplay 3.0, površina čipa (manja), a više tranzistora, manja dužina kartice to sve ide u korist HD5770.

Ja bih čak možda i ostavio HD5770,ali odlučilo bi korištenje jedne i druge kartice na koji dan i mjerenje fps-a u igrama, vjerujem da HD4890 baš i nije tiha i hladna to kod mene dosta utječe na odluku,pa ako je hd4890 bolja za 2-3 fps-a onda je bolje ostaviti HD5770,a performanse će joj se još i popraviti. Crossfire te dvije kartice nije na odmet.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 10:31 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Rhodin kaže...
stjepan01 kaže...

Inace jednu bi prodao.

Najbolje da proba HD5770 pa onda koja mu se više sviđa tu neka odabere.

HD5770 je inferiornija od HD4890 samo u memorijskoj sabirnici sve ostalo je isto. 40nm proces, dx11, videoizlazi, powerplay 3.0, površina čipa (manja), a više tranzistora, manja dužina kartice to sve ide u korist HD5770.

Ja bih čak možda i ostavio HD5770,ali odlučilo bi korištenje jedne i druge kartice na koji dan i mjerenje fps-a u igrama, vjerujem da HD4890 baš i nije tiha i hladna to kod mene dosta utječe na odluku,pa ako je hd4890 bolja za 2-3 fps-a onda je bolje ostaviti HD5770,a performanse će joj se još i popraviti. Crossfire te dvije kartice nije na odmet.

heh... da je bar dobio hd5770 bilo bi super. Ljepo je gore napiso da su mu poslali hd5750 koja je u rangu s hd4850.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
Dali ko na ovom forumu uopće čita postove, kao što je kolega iznad rekao, on je dobio HD 5750, a ne HD 5770, i nema teorije da za nju dobije 800 kuna, tolko skoro košta nova, za ovu što ima, bez ičeg, može dobit najviše 400 kuna!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma mislim da se više nema o čemu ovdje raspravljat. HD4890 se ne bi isplatilo mijenjat ni za HD5770, a kamoli za HD5750. Dakle, ostavi HD4890 i uživajNamigiva

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Da li mjenjati HD4890 ili ne?
zabranjeniples kaže...

Ma mislim da se više nema o čemu ovdje raspravljat. HD4890 se ne bi isplatilo mijenjat ni za HD5770, a kamoli za HD5750. Dakle, ostavi HD4890 i uživajNamigiva

Ovo je identična stvar kao i kada je došla nvidi-ina serija 8xxx sa "svojim" DX10.

8600GT(S) su bile slabije od 7900GT a cjenovno iste.

Da je pitanje o HD5770 možda bi mogao razmisliti..ali ovako, ostavljaj HD4890 i uživaj.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 11:48 (Penryn).
15 godina
protjeran

negdje 600kn bis treba izvuci za nju, takve stvari se utapljaju na njuskaluNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

negdje 600kn bis treba izvuci za nju, takve stvari se utapljaju na njuskaluNamigiva

imam ja prijatelja koji ubrzo planira kupiti(sastaviti) novi komp

vjerujem da bi njega zanimala kupnja 5750 za tu cijenu

a svoju 4890 ne bi mijenjao ni za jednu kartice 57xx serije

a tko želi dam mu svoju 4890 za 5850,5870,5970 a može i crossfire 5970 black edition :D

ponude na PP Belji se

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 15:20 (patch123).
15 godina
neaktivan

kad?

15 godina
neaktivan
stjepan01 kaže...

kad?

ma stalno govori da će kupiti novi komp.pitat ću ga sutra kad ga vidim

reći ću mu da lik prodaje novu 5750 za male pare pa ako već kreće sastavljat komp da ga odmah sastavi jer će sa tom uštedom moći nabaviti bolji procesor ili ram ^^

javim ti sutra šta je rekao

za koliko prodaješ ??

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 15:22 (patch123).
15 godina
neaktivan

dogovorit ćemo se....već se jedan raspitiva.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i 600kn je previse,kad se uzme u obzir da su 4850 polovne 400kn sa bundleom i garancijom(ne uvjek) ali ako uleti,super:D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
šiloman kaže...

i 600kn je previse,kad se uzme u obzir da su 4850 polovne 400kn sa bundleom i garancijom(ne uvjek) ali ako uleti,super:D

ja bi sigurno izdvojio 200 kuna više za 5750 nego uzeo 4850

samo je problem to što nema nikakve papire za 5750

16 godina
neaktivan

pa normalno,zato i jest glupo,nema nista,apsolutno nista,i nemoze garantirat da radi/ce radit ubuduce...jedino da sam das bundle od 4890

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu bzvz imam jedno pitanje. imam 2 ECS 9600GT također kupljene u ve-milu i jedna blago rečeno ne radi, tj radi kad joj se digne ku*ac a i ona se temp  idle oko 75 stupnjeva. kartice su prije bile u sli dok ta nije odapela. imam garanciju na nju još nekih 6 mj ali ne znam kome bi se obratio pošto ve-mila nema više.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

idi u vemil, radili su prije 2 tjedna...

neznam kakav deal imaju i kako rade, ali pitaj najbolje tamo... u vrbanima trgovina definitivno radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
stjepan01 kaže...

Inace jednu bi prodao.

I ti ju prihvatiš. Nebi ni sekunde bila kod mene nego bi  im ju vratio. Ko zna kakva je to kartica i jel uopće nova

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice