Kupnja grafe: Ati HD ...

poruka: 22
|
čitano: 2.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz..

Dakle,,imao sam grafu 8800 gts 640 mb,navedena graficka mi je otišla u "vječna lovišta"  Cool

Pa bih sad kupio novu kao trenutno rjesenje,odnosno za godinu,godinu i pol bih promijenio kompletan pc i stavio neku crossfire i sli ...a sad se dvoumim..Prioritet su mi ove:

ati HD 4830 ili ati HD 4850 ....naime ..bitan mi je omjer cijene i perfomansi,znam da se 4830 dade kloknuti da se dobije "tekući" 4850 ...e sad moze li se ova prva navedena graficka,dakle 4830 barem u nekim igrama nositi sa ovom gts-icom koju sam imao prije ...

ostale komponente su:

Matična ploča: gigabyte 965p s3

Procesor: intel core 2 duo e6300

Ramovi: Kingmax 667 mhz x2

Napajanje: Tagan 420 w silent i-xeye

p.s. namjeravam dignuti procesor sa 1800 do 2500,za proc cu uzeti navedeni hladnjak: (ARCTIC Freezer 7 PRO, LGA 775)

http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1030054

e sad ako uzmem 4830,sapphire ati  radeon iz hgspota:

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=040485     trebam li neki univerzalni novi hladnjak za grafu ili ce biti dovoljan defaultni,za oc naravno ..

i jos jedno pitanje ..koja razlika je izmedu ovih modela 4830 sapphire iz ve-mila,i ovaj gore navedeni iz hgspota,osim u cijeni od 80 kn vise u ve-milu...

http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010550

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema mi slike za ovu iz HG-spota ali ova u Vemilu ti je verzija Dual slot fansink tj. bolji hladnjak od onog tvornickog.Imam HD 4850 u dual slot izvedbi i zadovoljan sam.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

HD4830 je i jača od 8800gts 640mb pa će se i bolje odnositi u igrama.Razlika u ove dvije iz hg spota i vemila je što ova iz vemila ima bolji hladnjak, pa preporučam da uzmeš iz vemila. Za ovu iz vemila neće biti potrebno uzeti novi hladnjak jer će se dosta dobro clockati i sa ovim hlađenjem.Što se tiče hladnjaka za proc taj je dosta dobar za tvog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 17:14 (gamer1911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U... 8800GTS je slabija od 4830. Zar je onda 4870 jača od ultre 8800?

Inače 4830 je jedan od najisplativijih grafa i ja bi išao na XFX verziju

Even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 17:21 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupnja grafe: Ati HD ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 17:52 (LUXX).
16 godina

To su dvije iste kartice.Samo što ova prva ima 2 DVI konektora i S-video konektor,a druga ima DVI,HDMI i VGA konektor.I te dvije kartice imaju isti Dual Slot hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 18:07 (Izzy).
16 godina

Ako ti se ne zuri, da pricekas HD 4770? 

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=10136&Itemid=41

Imas tu test pa pogledaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da,...ok je to ..samo cemo se jos nacekati da dodje do nas ....a i mislim da ce joj cijena biti oko 1000 kn kod nas .... ?

16 godina

Ja mislim da ce doci za desetak dana. Nevjerujem da ce biti 1000 kn, mozda oko 850-900 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dzan kaže...

Ako ti se ne zuri, da pricekas HD 4770? 

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=10136&Itemid=41

Imas tu test pa pogledaj.

Mislim da bi mu u tom slučaju bila bolja HD 4850.HD 4770 ima 128 bitnu memorijsku sabirnicu,ali isto tako ima i GDDR5 memoriju,što na neki način nadoknađuje tu manu.Ali usprkos tomu HD 4850 ima nešto veću propusnost,stoga ima u nekim slučajevima i bolje performanse.Kad to kažem,prije svega mislim na verziju od 1GB memorije.
16 godina
neaktivan

a ovako za 800 kn dobijem "prakticki" 4850 sa klokanjem ..jer zaista nevjerujem da ce 4770 biti ispod 900 kn ...

16 godina

Ako mislis da overclocakas HD 4830 da bi dobio HD 4850 nece ici tako. 4830 nema samo smanjene taktove nego cijeli chip je ''srezan''. Ako se ipak odlucis na 4830 uzmi neku sa dobrim hladnjenem da imas prostora za overclock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš nVidia GTX260 za 1300kn u Vemilu.

Za tu lovu ne možeš dobiti bolju grafu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

do 850 kn dajem sad za grafu .jer cu za godinu kupiti maticnu s lga 1366,i7 proc i grafe u cross ili sli,tako da   gtx ne dolazi u obzir ..  

*dzan ...pa ovaj sapphire sa dual hladnjakom je dobar za oc ,nisam ni mislio dobiti 100% perfomanse 4850   ..

17 godina
neaktivan
phoenix333 kaže...

do 850 kn dajem sad za grafu .jer cu za godinu kupiti maticnu s lga 1366,i7 proc i grafe u cross ili sli,tako da   gtx ne dolazi u obzir ..  

*dzan ...pa ovaj sapphire sa dual hladnjakom je dobar za oc ,nisam ni mislio dobiti 100% perfomanse 4850   ..

Oprosti, nisam pošteno niti pogledao do kolko love, jer sam vidio da se spominje HD4850 - koji je približno te cijene.

Imaš za 700kn u Vemilu XFX-ov HD4830.
16 godina
neaktivan

hmm da,nisam ni obracao pozornost na taj xfx ..... ali znatno je jeftiniji od ostalog "drustva" kao sapphire ili powercolor...vidim hladnjak je obican fan,a nevezano za hladnjak,u cemu je jos razlika osim hladnjaka naprama sapphire ili powercolor ...

17 godina
neaktivan
phoenix333 kaže...

hmm da,nisam ni obracao pozornost na taj xfx ..... ali znatno je jeftiniji od ostalog "drustva" kao sapphire ili powercolor...vidim hladnjak je obican fan,a nevezano za hladnjak,u cemu je jos razlika osim hladnjaka naprama sapphire ili powercolor ...

U biti nema razlike.

Eventualno je možda manja garancija... Provjeri...
17 godina
neaktivan
phoenix333 kaže...

Vjerojatno u garanciji i cijeni.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan
phoenix333 kaže...

ta xfx ti ima dobar hladnjak za OC,bolji od saphire 
16 godina
neaktivan

kupujem xfx.pa javim dojmove ..thx svima na pomoći i preporukamaBelji se

16 godina
neaktivan

jos jedno pitanje...moja maticna podrzava ove utore:   1 x PCI Express X16 slot
3 x PCI Express X1 slot
3 x PCI slots

a kod navedene grafe (xfx 4830) pise: Sučelje PCI-E 2.0,pa me zanima da li se to odnosi na crossfire ...itd...da budem siguran da mi maticna podrzava tu grafu (gigabyte 965p s3)

16 godina
neaktivan
dzan kaže...

Ako mislis da overclocakas HD 4830 da bi dobio HD 4850 nece ici tako. 4830 nema samo smanjene taktove nego cijeli chip je ''srezan''. Ako se ipak odlucis na 4830 uzmi neku sa dobrim hladnjenem da imas prostora za overclock.

nece ici tako..... ici ce i bolje.....josh ako ga potrefi verzija s 800 shadera samo ce mu se verzija 4850 toxic s opasnim hladnjakom moć približit ;)

kloka ti se cca 700-777mhz sigurno....tj 700 je optimum da nadmaši performanse bilokoje stock 4850 i tolko skoro sve idu. meni je rekord 750 da sam igrao COD4 cijeli dan,s tim da citam da je ekipa odvrnula i na 775......  nes filat s grafom sigurno ;)

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice