Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.896
|
čitano: 989.709
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Jel i5 3350p dovoljno jak za Sapphire HD 7950 Boost Edition?

1 0 hvala 0
17 godina

imat ces mali BN ali ne zanemarivo uz dobru plocu i hladnjak da se dignut na 3.5/6 max !

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 17:45 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
4mal kaže...

imat ces mali BN ali ne zanemarivo uz dobru plocu i hladnjak da se dignut na 3.5/6 max !

Znači dobro će radit, a FX 8320 kako bi se ponašao sa 7950? Išao bi u kombinaciji sa Gigabyte 970A UD3  + CM Hyper 212 Evo.

Jel bolje za gaming uzet taj i5 ili FX 8320 pa ga oc-at? Jer FX me košta više sa pločom i hladnjakom od i5 + ploča.

17 godina
lolipopmen kaže...
4mal kaže...

Znači dobro će radit, a FX 8320 kako bi se ponašao sa 7950? Išao bi u kombinaciji sa Gigabyte 970A UD3  + CM Hyper 212 Evo.

Jel bolje za gaming uzet taj i5 ili FX 8320 pa ga oc-at? Jer FX me košta više sa pločom i hladnjakom od i5 + ploča.

Pa, bio bi bolje rješenje FX svakako. I5 3330p je nekako bliže FX-u 6300 nego FX-u 8320.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 18:54 (191x7).
14 godina

mislim da je obrnuto. i5 je u rangu 8320. 6300 bi trebalo dobrano overclockati da dođe na i5 level

Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina

AMD Phenom(tm) II X4 945 OC-an na 3.5(možda bi ga mogo još malo?Imam solidan cooler, uostalom piše pod koj pc) i hd 7870?

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

AMD Phenom(tm) II X4 945 OC-an na 3.5(možda bi ga mogo još malo?Imam solidan cooler, uostalom piše pod koj pc) i hd 7870?

Ja mog ručno nisam mogao nikako preko 3,3 a da b ude full stabilan. Sinoć za potrebe BF4 preko postavki matične za overclock (dakle ne ručno, već da sustav sam kao) nafrljio 3,6 GHz i za sada izgleda da je stabilan sustav. Barem BF4 ne crasha. Ali da, ako planiraš BF4 na tom procesoru, ne može on ni jednu 7770 iskoristiti kako spada (možda Mantle tu nešto promijeni u prosincu), a kamo li nešto jače. U ovoj beti mi gpu ne ide preko 75% da se na glavu nasadim.

16 godina

moze moze. moj 965 na stocku je frljivo staru hd7770 95-99%  u bf3. ovu gtx660 vec ne moze jer je phenomcic bottleneck na stocku. ni na 4ghz se nista ne mjenja.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Ja mog ručno nisam mogao nikako preko 3,3 a da b ude full stabilan. Sinoć za potrebe BF4 preko postavki matične za overclock (dakle ne ručno, već da sustav sam kao) nafrljio 3,6 GHz i za sada izgleda da je stabilan sustav. Barem BF4 ne crasha. Ali da, ako planiraš BF4 na tom procesoru, ne može on ni jednu 7770 iskoristiti kako spada (možda Mantle tu nešto promijeni u prosincu), a kamo li nešto jače. U ovoj beti mi gpu ne ide preko 75% da se na glavu nasadim.

A jel bi FX x6 6100 tu kaj pomogao?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 10:35 (Nisam Ja,Nisi Ti).
17 godina
Bass kaže...

moze moze. moj 965 na stocku je frljivo staru hd7770 95-99%  u bf3. ovu gtx660 vec ne moze jer je phenomcic bottleneck na stocku. ni na 4ghz se nista ne mjenja.

Je, ali definitivno ne s mesh quality postavljenim visoko.

Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Itekako bi. Ali ne koliko jedan FX 6300.

15 godina
191x7 kaže...
Bass kaže...

Je, ali definitivno ne s mesh quality postavljenim visoko.

Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Itekako bi. Ali ne koliko jedan FX 6300.

Pitam zato jer sam našao jedan za 600 kn sa 2 godine garancije.

Dal je to uopće realna cijena ili previše?

17 godina

Malo je visoka, ali nije pretjerana, recimo da je realna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne vrijedi ti ići sa Phenoma II X4 na FX 6100. Štedi još malo i uzmi si FX 6300 jer je osjetno bolji. Uzmeš nekakav solidan cooler i ciljaš 4.4 do 4.5Ghz i onda si dobar za gaming.

17 godina

Vrijedi s PII x4 na FX 6100 ali ne uz neku ogromnu nadoplatu, možda par stotina kuna.

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
xfire: leftycro | steam: lefty_cro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Vrijedi s PII x4 na FX 6100 ali ne uz neku ogromnu nadoplatu, možda par stotina kuna.

Za igre NE vrijedi baš. Imao sam oba procesora. 

17 godina
itomic009 kaže...
191x7 kaže...

Za igre NE vrijedi baš. Imao sam oba procesora. 

Imao si, za igre nije vrijedilo. Da probaš sada u BF4 beta vidio bi da sada lijepo vrijedi...

15 godina
191x7 kaže...

Nadoplatio bih kojih 150 kn za njega.

13 godina
protjeran

Za jaci procesor se uvijek isplati dati vise novaca, duže ces ga imati, kasnije mozes jaci gpu nadograditi i tako si produziti vijek cijelog setupa...ak je samo za gejmanje!lp

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 20:55 (Stjepanj).
17 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
191x7 kaže...

Nadoplatio bih kojih 150 kn za njega.

Idi na to. 6 jezgri je 6 jezgri pa makar i bilo na skoro istom.

14 godina
neaktivan

Sada imam Intel i5 2500k i 6870. Mislim uzet onda gtx 770 dali je cpu preslab?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Naclockaj ga i bit će to sasvim ok u većini scenarija.

14 godina
neaktivan

Pa tako sam i razmisljo.

14 godina
HE JUMP kaže...

Sada imam Intel i5 2500k i 6870. Mislim uzet onda gtx 770 dali je cpu preslab?

Ne, na 4.5GHZ ćeš imati visok ako ne i potpun usage, samo ga clockni.

Inače Zuper, K modeli i5 procesora su usporedivi sa FX 8320, taj djelomično lockani i5 je ipak slabiji.

iclock2much
14 godina
neaktivan

Evo upravo sam otkrio da i7 3770K ne moze da hrani dvije factory clockane gtx 780 u crysis 3, cesto se desavaju gpu dropovi.

Znaci ipak nije dovoljna 1155, cini se da za ovaj kalibar grafi nema pravog efekta bez lga 2011.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina

A možda je do drivere ili do same igre? nekako ne vjerujem da ih 3770k ne moze nahraniti

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Evo upravo sam otkrio da i7 3770K ne moze da hrani dvije factory clockane gtx 780 u crysis 3, cesto se desavaju gpu dropovi.

Znaci ipak nije dovoljna 1155, cini se da za ovaj kalibar grafi nema pravog efekta bez lga 2011.

ne moze niti dvije hd 7950... a kada sam to govorio dobio sam hrpu td-a, ustvari osobno mislim da trenutno to ne moze niti jedan procesor pogotovo ne gtx 780 sli

Keep Calm and Carry On
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 18:55 (toxic).
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

A možda je do drivere ili do same igre? nekako ne vjerujem da ih 3770k ne moze nahraniti

Tesko, probao sam single gpu i nema opadanja, tj. ima ali kad u potpunosti iskljucim aa, također sa dvije dropovi su manji kad odaberem 8xmsaa, uostalom vidjet cemo, prelazit cu vjerovatno na 2011 socket krajem godine.

toxic kaže...
Leopard_st kaže...

ne moze niti dvije hd 7950... a kada sam to govorio dobio sam hrpu td-a, ustvari osobno mislim da trenutno to ne moze niti jedan procesor pogotovo ne gtx 780

Meh, tako je to ovde, svi pricaju, a pojma nemaju.

Crysis 2 na primjer leti na mojoj rezi, skoro uvijek 100 fps lock.

C3 je previse cpu ovisan, i zbog toga se desava ovo sta se desava.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 18:59 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
Patrick_cro kaže...

Tesko, probao sam single gpu i nema opadanja, tj. ima ali kad u potpunosti iskljucim aa, također sa dvije dropovi su manji kad odaberem 8xmsaa, uostalom vidjet cemo, prelazit cu vjerovatno na 2011 socket krajem godine.

toxic kaže...
Leopard_st kaže...

ne moze niti dvije hd 7950... a kada sam to govorio dobio sam hrpu td-a, ustvari osobno mislim da trenutno to ne moze niti jedan procesor pogotovo ne gtx 780

ako ti gpu opada i s AA onda je definitivno proc usko grlo, jer procesor treba biti u stanju filati gpu na 99% i bez toga(AA)!LP

leo posaljem ti ja proc i plocu:-)LP

||| Core™ inside |||
17 godina
Stjepanj kaže...

ako ti gpu opada i s AA onda je definitivno proc usko grlo, jer procesor treba biti u stanju filati gpu na 99% i bez toga(AA)!LP

leo posaljem ti ja proc i plocu:-)LP

ma nema što traziti bilo koji proc, taj tvoj isto nema sta traziti sa cf i sli krenuvši od hd 7950, gtx 670 prema gore.

ja tebi mogu posudit hd 7950 pa vidi da ce ti proc biti usko grlo

Keep Calm and Carry On
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:23 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice