Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 982.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Almin94 kaže...
3n3m1 kaže...

Dali če AMD Phenom II X4 920@3.2Ghz biti dovoljan da "nahrani" HD7580 OC,dotičnog CPU mogu dodatno OC na 3.5Ghz no ako nema potrebe nebih htio forsirati CPU niti matičnu ploču?

Taman će to biti.

Evo da jednom za kraj potvrdim da phenom x4 na 3.2 ghz nemože tijerat HD 7850 u svim igrama, Arma 2, Arma 3, Crysis 3, Sainst row 3. Ovo su igre koje sam probao i u svima se dogadaju frame dropovi ispod 25, drugacije postavke ne donose baš neki prevelik porast minimalnog fps. 

Makar sam i sam mislio da ce ovaj cpu bit taman s tom grafickom dok su do prije par godina procesori bili daleko ispred gpuova, danas je jedan phenom x4 zastario....

Bojim se i pomišljat na kolko fps cu igrat jedan Watchdogs ili novi Assasisns creed(10?)  ako ne pređem na neki 2500K.

12 godina
neaktivan
k1klop kaže...
Almin94 kaže...
3n3m1 kaže...

Dali če AMD Phenom II X4 920@3.2Ghz biti dovoljan da "nahrani" HD7580 OC,dotičnog CPU mogu dodatno OC na 3.5Ghz no ako nema potrebe nebih htio forsirati CPU niti matičnu ploču?

Taman će to biti.

Evo da jednom za kraj potvrdim da phenom x4 na 3.2 ghz nemože tijerat HD 7850 u svim igrama, Arma 2, Arma 3, Crysis 3, Sainst row 3. Ovo su igre koje sam probao i u svima se dogadaju frame dropovi ispod 25, drugacije postavke ne donose baš neki prevelik porast minimalnog fps. 

Makar sam i sam mislio da ce ovaj cpu bit taman s tom grafickom dok su do prije par godina procesori bili daleko ispred gpuova, danas je jedan phenom x4 zastario....

Bojim se i pomišljat na kolko fps cu igrat jedan Watchdogs ili novi Assasisns creed(10?)  ako ne pređem na neki 2500K.

Netreba generalno bas toliko reci - nisu svi phenomi x 4 isti - od 940 pa na dalje su dovoljno jaki za 7850 - phenom 980 je odlican proc i nesto je slabiji od i5 i takedjer dosta jaci od tvog.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
14 godina

Opet pričaš gluposti. To su identični procesori, samo je razlika u taktu. Stavi 955 na 3.7 Ghz i to je to. Tih 500 Mhz ne radi toliko veliku razliku sigurno. Imao sam Phenoma.  Nešto slabiji od i5 760 da, ali od ovih zadnih generacija je bitno slabiji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 20:58 (itomic009).
12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Opet pričaš gluposti. To su identični procesori, samo je razlika u taktu. Stavi 955 na 3.7 Ghz i to je to. Tih 500 Mhz ne radi toliko veliku razliku sigurno. Imao sam Phenoma.  nešto slabiji od i5 760 da, ali od ovih zadnih generacija je bitno slabiji.

Gdje sam ja spomenuo 955 , ja sam u pravu uvijek. Samo ti to mozda neznas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 20:54 (Glavas).
14 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Glavaš nemaš pojma, samo pišeš gluposti.

PII 980 je isti CPU kao i 955 na 3.7GHZ, identični procesori sa samo različitim taktom kao i recimo FX 8320 i FX 8350.

PII 980 nije približno jak kao SB i5 ni bilo koji noviji nego kaska za njima, PII X6 je ekvivalent njima.

iclock2much

3 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zašto mi ni afterburner ni kombustor ne bilježe nikakvu aktivnos grafičke? Sve stalno na nuli.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Glavaš nemaš pojma, samo pišeš gluposti.

PII 980 je isti CPU kao i 955 na 3.7GHZ, identični procesori sa samo različitim taktom kao i recimo FX 8320 i FX 8350.

PII 980 nije približno jak kao SB i5 ni bilo koji noviji nego kaska za njima, PII X6 je ekvivalent njima.

Ajde se ti odluci jel PII X6 ekvilavent i5 SB ili pojede i5 SB/IB kao sto si napiaso prije nekoliko stranica - ti govoris kako ti odgovara...

- dobro se nadopunjujes sa itomicom koji ima teoriju ''da ce 8 thredova jaguar cpu iz ps4 koje ce radit na 1.6ghz biti jace od 4 jezgre IB SB Haswel koje rade na 3.5 ghz'' a ni vishera sa 8 thredova na 4 ghz nije jaca od tih 4 jezgre IB SB Haswel koje rade na 3.5ghz - dajte razlislite samo o logici svojih izjava.

14 godina

Ti Glavaš si ili munjen ili se samo praviš munjen. Gdje sam ja rekao da je Jaguar jači od Haswella ? Ti očito ne shvaćaš da konzola i PC nisu isto i da je to slična ali potpuno drugačija arhiktektura, tako se se to ne može uspoređivati jel su to kruške i jabuke.

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ti Glavaš si ili munjen ili se samo praviš munjen. Gdje sam ja rekao da je Jaguar jači od Haswella ? Ti očito ne shvaćaš da konzola i PC nisu isto i da je to slična ali potpuno drugačija arhiktektura, tako se se to ne može uspoređivati jel su to kruške i jabuke.

{#}

14 godina
Glavas kaže...

Ajde se ti odluci jel PII X6 ekvilavent i5 SB ili pojede i5 SB/IB kao sto si napiaso prije nekoliko stranica - ti govoris kako ti odgovara...

- dobro se nadopunjujes sa itomicom koji ima teoriju ''da ce 8 thredova jaguar cpu iz ps4 koje ce radit na 1.6ghz biti jace od 4 jezgre IB SB Haswel koje rade na 3.5 ghz'' a ni vishera sa 8 thredova na 4 ghz nije jaca od tih 4 jezgre IB SB Haswel koje rade na 3.5ghz - dajte razlislite samo o logici svojih izjava.

Stavi PII X6 na 4.0-4.2GHZ i imaš brži CPU od 2500K/3570K/4670K clockanog na 4.2GHZ(u aplikacijama iz 2012/2013 godine koje sve navedene koriste u potpunosti).

Clockneš te i5-ce na viši takt(4.6GHZ+) i imaš malo brži CPU od PII X6, ali samo malo.

FX PD serija je clockabilnija od PII Thuban serije pa FX ide na više taktove od PII X6 i on je sa svim threadovima u upotrebi ispred svih i5 procesora osim nekih golden primjeraka koji idu na 5GHZ+ koji mu pariraju.

E sad, ti imaš locked i5 i takt ti nemože biti veći od 3.8GHZ pa nije ni čudo da sam rekao da ga PII X6 pojede jer je to istina, da imaš K model nebi bilo tako.

Dakle od tvoga procesora su bolji i PII X6 i PD u svim situacijama sa 6 jezgri ili kod FX-a 8 threadova u upotrebi.

PII 980 nemože nikako biti brz kao i i5 SB i nadalje, pogledaj sve testove na netu i nigdje im nije blizu, zaostaje barem 15%.

Jaguar CPU neće niti treba biti brži od i5 HW na tom taktu, aplikacije za PS4 će sigurno biti bolje optimizirane nego za PC jer nema piraterije pa se isplati izbaciti normalan proizvod a ne poluproizvod.

E sad, ja sam imao i AII X4/PII X4/PII X6/FX 8320 i 2500K a ti samo taj locked i5, tko realno od nas bolje zna kako se koji CPU ponaša i koliko je brz.

Molim te ubuduće me liši svojih gluposti.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 23:01 (zoharbizo).
14 godina
zoharbizo kaže...
Glavas kaže...

Stavi PII X6 na 4.0-4.2GHZ i imaš brži CPU od 2500K/3570K/4670K clockanog na 4.2GHZ(u aplikacijama iz 2012/2013 godine koje sve navedene koriste u potpunosti).

Battlefield 3 koristi 6 threadova.

Samo ću te uputit na ovo jer su rezultati konzistentni i podudaraju se s mojima - http://i.imgur.com/LQrnQ9x.jpg

EDIT: nije da proturječim i da se svađam, ja sa svog gledišta mogu potvrdit rezultate za i5 koji su predstavljeni na slici. Također i za i3 2100.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 2:10 (buljo781).
14 godina

Buljo, neću komentirati chart u kojem dvojezgreni i3 koji ima HT ima bolje perfomanse od Thubana u igri koja oba koristi u potpunosti.

To bi značilo da i3 može voziti onu GTX 670 u MP kao onaj 1100T BE.

Čemu onda te sve i5-ce i i7-ce za BF3 MP?{#}

iclock2much

7 3 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

Buljo, neću komentirati chart u kojem dvojezgreni i3 koji ima HT ima bolje perfomanse od Thubana u igri koja oba koristi u potpunosti.

To bi značilo da i3 može voziti onu GTX 670 u MP kao onaj 1100T BE.

Čemu onda te sve i5-ce i i7-ce za BF3 MP?{#}

Pa ja ti samo mogu reć da potvrđujem podatke o i3/i5/i7 jer sam nedavno benčmarkao sva 3 procesora u multiplayeru.

Caspian Border 64p, 720p low.

Prijateljev i3:

Min, Max, Avg
 35, 63, 55.06

Moj i5 na 720p low:

Min, Max, Avg
 80, 131, 102.444

720p ultra 0xMSAA:

Min, Max, Avg
 53, 136, 90.297

1080p ultra 0xMSAA:

Min, Max, Avg
 49, 160, 77.708

Stjepanjev i7:

Min, Max, Avg
 85, 181, 127.156

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 15:09 (buljo781).
12 godina
neaktivan

Zoharbizo ima / je imao Phenom X6 i zbog toga je taj procesor jaci od i5 i i7 - osim njega to na forumu nikad nitko nije ni spominjao.

Moj PC  
1 5 hvala 0
14 godina
Glavas kaže...

Zoharbizo ima / je imao Phenom X6 i zbog toga je taj procesor jaci od i5 i i7 - osim njega to na forumu nikad nitko nije ni spominjao.

Ti si ništa više nego smiješan tip koje svoje "znanje" potkrijepljuje potplaćenim Intel recenzijama.

Imao sam ja i 2500K na 4.7GHZ i mogao sam isto kao i ti slijepo tvrditi da je Intel bolji ali nisam, jer znam da je X6 odličan CPU i nije ništa lošiji.

Bit je samo u tome koliko igra jezgri koristi, ako koristi 4 onda je i5 u prednosti ali hvala Bogu BF3 koristi 8 threadova pa tu PII X6 i FX ima framerate kao Intelovi i5 i i7 procesori.

Dakle, nisam rekao da je PII X6 generalno bolji jer nije, više troši od i5-ce i još điđi miđa tu ima ali je po perfomansama i dalje vrhunski CPU za te novce.

E sad, nemam volje povlačiti ove rasprave, imaš po YT videa koliko želiš sa PII X6 i FX-om i vrhunskim grafama tipa GTX 770 i 7970GHZ pa gledaj.

Dotad ti budi uživljen u svoj uber lockani i5 i tješi se da intel rula u svim segmentima.

iclock2much
14 godina

Bilo bi onda idealno kada bi se netko s FXom ili Thubanom javio i odradio petominutni benchmark u BF3 na Caspian Border sa 64 igrača, sve na low 720p i da usporedimo rezultate koje imamo.

Pa da vidimo kako stoje svi ti procesori oko kojih se prepiremo.

Blago budalama.
13 godina
neaktivan

Rado, samo udijelite BF3 account do preksutra, tu je 1090T na 4.0GHz i dvije 7870 {#}

Toni
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
rapture686 kaže...

Rado, samo udijelite BF3 account do preksutra, tu je 1090T na 4.0GHz i dvije 7870 {#}

Pričekaj još malo, sutra/preksutra AMD izdaje novi driver s kojim rjepšavaju problem s microstutteringom i frame time/rate koji je primjetan na kombinacijama od 2 ili više AMD grafičkih.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Čujem da 31.7. izlazi ali ne znam koliko dugo mogu zadržati grafu.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rapture686 kaže...

Čujem da 31.7. izlazi ali ne znam koliko dugo mogu zadržati grafu.

Sutra je 31.07. ...

13 godina
neaktivan

Ma da? {#}

Kažem zbog toga što ne znam hoću stići sve skinuti, benchati single i dual, do sutra do 2 popodne.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 21:07 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma ionako nećeš na 720p low iskoristit ni jednu HD7870 tak da je nebitno.

Blago budalama.
17 godina
rapture686 kaže...

Ma da? {#}

Kažem zbog toga što ne znam hoću stići sve skinuti, benchati single i dual, do sutra do 2 popodne.

Pa, skin isad što možeš + pronađi negdje leakani taj "beta" driver što bi trebao izaći sutra, sigurno ima negdje.

13 godina
neaktivan

Skidam trenutačno, BF3 imam crackani singleplayer, to ću igrati dok se nešto drugo skida. Probat ću naravno sve na Low i sve na Ultra, single i dual. Možda uspijem kolegu nagovorit da ostavi još jedan dan grafu da stigne to sve.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rapture686 kaže...

Skidam trenutačno, BF3 imam crackani singleplayer, to ću igrati dok se nešto drugo skida. Probat ću naravno sve na Low i sve na Ultra, single i dual. Možda uspijem kolegu nagovorit da ostavi još jedan dan grafu da stigne to sve.

Nikakve vajde od BF3 SP-a ak osi mislio time benchati. Pravi benchmark je BF3 MP s 50+ igrača na nekoj velikoj mapi.

Kako to da nemaš Battlefield 3? Pa barem je ovih dana jeftin...

14 godina
191x7 kaže...

Nikakve vajde od BF3 SP-a ak osi mislio time benchati. Pravi benchmark je BF3 MP s 50+ igrača na nekoj velikoj mapi.

Kako to da nemaš Battlefield 3? Pa barem je ovih dana jeftin...

Tako je, SP je laganica za sve moguće procesore, čak i za stari E8400.

Ako već benčamo procesore, onda treba MP sa 64 igrača da vidimo kolko Phenom x6 može protegnit :)

I jeftin je betlfild, ja sam mjesec dana nakon što je izašao nabavio acc za 100kn :)

Blago budalama.
13 godina
neaktivan

Znam, no istrošio sam lovu na matičnu, procesor i sitnice za mod kućišta, kojekakve sitnice i nema se {#}

Evo skidam Crysis 3, 3dMark, Unigine Heaven, instalira se Metro LL, Far Cry 3 i Blood Dragon, Far Cry 2. Osim procesora želim isprobati i grafe, samo singleplayer imam, i Black Ops 1 i 2 jedino original imam, pa ću to SP i MP.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kupio sam grafu 7790 i sad znam da me proc bottlenecka. Zanima koji AM3 Proc da uzmem...Phenom II x4 965 BE nemogu na matičnu jer ne podržava TDP veći od 95W a imam u vidu kupit ovaj sa e-baya. Ali volio bih uzeti nešto s domaćeg terena (links ili slično) ali da koristi pun potencijal grafičke. Što se može ponuditi do recimo 1k kuna?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
17 godina

Pošto ti ne mogu otvoriti "Moj PC" (piše samo Učitavanje...) pitao bih te koju točno matičnu i koji procesor sada imaš? Pokušaj nači neki AM3 Athlon II x4 ili recimo Phenom II x4 945 koji je 95W TDP procesor.

12 godina
neaktivan
dj_renny kaže...

Kupio sam grafu 7790 i sad znam da me proc bottlenecka. Zanima koji AM3 Proc da uzmem...Phenom II x4 965 BE nemogu na matičnu jer ne podržava TDP veći od 95W a imam u vidu kupit ovaj sa e-baya. Ali volio bih uzeti nešto s domaćeg terena (links ili slično) ali da koristi pun potencijal grafičke. Što se može ponuditi do recimo 1k kuna?

Potrazi neki Phenom 840 ili 850 oni bi bez problema tjerali hd 7790.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice