Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 976.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Kill Frenzy kaže...

tek sad vidim koliko je bottleneck moj phenom za ovu karticu

pozz

zanima me dali si probao ići na više od 3,4ghz ja imam isti proc i jućer sam ubo  msi 660ti pe oc pa sad kontam malo kloknuti proc u kojoj igri ti proc guši grafu?

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
17 godina
itomic009 kaže...

Gdje to "teoretski" gura, mislim gura "teoretski" i intel E8300 HD 7970, samo je pitanje kako ?? Kolega sa foruma je dokazao da i5 3330 je BOTLNECK u F1 2012 za sve jače od HD 7850, to nije TEORESTKi nego dokazano u praksi. Sad, znamo koliko je jača HD 7970 od HD 7850 tako da je teorija tu sasvim jasna.

Po toj logici i5 3330P ~ Phenom II 955BE

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
14 godina

Kriva ti je logika, pitaj malo Zoharabize i njegov bench u F1 2012. On sa clockanim Phenomom II X4 nije mogao izvuči sve iz HD 5850 koja je još sporija od HD 7850. Phenom II X4 @4.0Ghz je gori od i5 3330 u igrama ili negdje se približi eventualno. i5 je odličan CPU, ali ako se neuzme otključani i clocka na preko 4.0 Ghz, onda u najnovijim igrama nemožeš očekivati da ćeš imati iskorištenu grafu, i da ćeš dobiti framerates koje očekuješ sa grafom od 3000 kn. Ja sam mislio uzeti i5 3330 i zamolio sam jednog forumaša da downclocka svoj i5 3570K na 3.0Ghz ( radni takt od i5 3330 ) i testira u F1 2012 benchu jel tu igru igram i jel ima istu grafu kao ja. Clockana HD 7850 ( 1050/1200 Mhz ) je imao sa i5 @ 4.2Ghz 79 avg 70 min fps ( i tu je gpu suage 99% ) a CPU usage je bio oko 65%. Kad ga je downclockao na 3.0Ghz imao je 70 fps avg i 57 fps min, s tim da je CPU usage bio oko 95%. Dakle tu se radi o čistom CPU botlnecku sa grafom koja je u rangu performansi kao HD 7870 ili malo slabija pa mi nema smisla kupovati takav procesor sa ovog kojeg sad imam ! Treba ti ili clockani i5 3570K odnosno FX 8320, ili i7 3770K ako ćeš kupovati top grafe i hoćeš ih iskoristiti kako treba, s tim da je naravno najbolji i7. Može se igrati naravno ugodno i sa zaključanim i5, clockanim Phenomom ( X4 ili X6 ) te clockanim Buldozerom, ali ne kao sa prva tri.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 15:22 (itomic009).
12 godina
Sta mislite o ovome ?? Jeli ovo poveci problem ??
AMD 5400+ 64x2 2.8Ghz
HD6670 DDR5
4GB DDr2

Test FIFA 11 / MAFIA II / RESIDENT EVIL 5
(prvo sto sam imao pri ruci sam testirao..ali uglavnom u dosta stvari sam to osjetio i to poveci bottleneck..osim u jednom DEUS EX U gdje gpu radi na 99%..ali treba mu veremena koja minuta da se smanji usage cpu a i poveca gpu.
Sta mislite o ovome ?? Jeli ovo poveci problem ?? I dali imam lag kod nekih igara vas radi bottlenecka tipa dishonored gdje osjetim lag preskakanja na 40fps ??
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

u potpunosti se slazem s ovim jedino i7 moze potpuno izvuci svu  mast iz top end grafickih nikakav i5...eventualno i5K verzije na 4.5ghz al to povlaci bolju plocu,rame i heben cooler kaj u konacnici kosta debelo novaca...

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
12 godina
191x7 kaže...
logi510 kaže...
191x7 kaže...
logi510 kaže...

proc i graficu mozete viditi pod moj pc..šta mislite jel mi preslab proc? ako da moze preporuka nekog proca ali samo da nije preskup

Jeste, ne bi bilo loše zamijeniti. I dodati još barem 2GB ram. De reci cifru s kojom raspolažeš pa da nađemo nešto...

trenutno s nekih 600 kn..

probaj se nekako razvući do barem 700-750 Kn pa uzeti ovo:

AMD Phenom II x4 945 ili 955BE (550-650 Kn)

2 GB DDR2 800 MHz (150-210 Kn)

S tim bi se preporodio.

koj je po tvom misljenju bolji od ta 2 proca? jel se da ovaj 945 kolkat? jel ima otkljucan mnozitelj?

17 godina
logi510 kaže...

koj je po tvom misljenju bolji od ta 2 proca? jel se da ovaj 945 kolkat? jel ima otkljucan mnozitelj?

Vidiš, i sam se dvoumim između 945 i 955BE, ne mogu ti reći koji je bolji. 945 se da clockat. Nema otključan množitelj.

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

u potpunosti se slazem s ovim jedino i7 moze potpuno izvuci svu  mast iz top end grafickih nikakav i5...eventualno i5K verzije na 4.5ghz al to povlaci bolju plocu,rame i heben cooler kaj u konacnici kosta debelo novaca...

Kakav onda procesor pogoni 3 SLI i CF konfiguracije ??

14 godina
Pa to su identični procesori. Razlika je jedino u cpu množitelju pa tako 955 ima 3.2 ghz i u tome što ima otključan množitelj što olakšava bitno clockanje.
17 godina
itomic009 kaže...
Pa to su identični procesori. Razlika je jedino u cpu množitelju pa tako 955 ima 3.2 ghz i u tome što ima otključan množitelj što olakšava bitno clockanje.

I 945 očito radi na nižem naponu (odtud TDP 95W).

12 godina
191x7 kaže...
logi510 kaže...

Vidiš, i sam se dvoumim između 945 i 955BE, ne mogu ti reći koji je bolji. 945 se da clockat. Nema otključan množitelj.

ma kupit cu 945 pa sta bude bude

13 godina
protjeran

Koja je max graficka za i5 3350p ? I hoce li biti botolneck sa hd6770 ddr5 posto sam mislio uzet jeftino ovaj i5 3350p :

hah max grafa je ona koju mozes najbolju kupit - to je dobar procesor on bi isao dobro uz hd 7870 ili gtx 660ti -

pozz

zanima me dali si probao ići na više od 3,4ghz ja imam isti proc i jućer sam ubo  msi 660ti pe oc pa sad kontam malo kloknuti proc u kojoj igri ti proc guši grafu?

neki noviji i5 (recimo 3470 je pristojan za korisnika koji nekloka itd) bi mnogo vise izvukao iz te grafe

neslazem se - u gotovo svim bencharcima intel i7 procesor nemaju mnogo vece performanse od intel i5 procesora (ista generacija)

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 18:07 (PR0MATRAC).
17 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Da li postoji kakav software koji bi nam pokazao koliko bi trebalo kloknuti proc ondosno grafu da oni rade približno u omjeru 1:1 tj. da nema bottlenecka.

Npr. ja recimo imam Intela C2D E8400 3.0 koji ide do 4 GHz i GeForce 8800GT sa 512MB te 8GB DDR2 na 800MHz.

Kako da ja znam što treba i što bi mi preporučili?

Hot Rodney

0 0 hvala 0
17 godina
Exploder kaže...

Da li postoji kakav software koji bi nam pokazao koliko bi trebalo kloknuti proc ondosno grafu da oni rade približno u omjeru 1:1 tj. da nema bottlenecka.

Npr. ja recimo imam Intela C2D E8400 3.0 koji ide do 4 GHz i GeForce 8800GT sa 512MB te 8GB DDR2 na 800MHz.

Ne, ne postoj itakav softver.

Trebaš jaču grafičku i jači procesor.

17 godina
191x7 kaže...
Exploder kaže...

Ne, ne postoj itakav softver.

Trebaš jaču grafičku i jači procesor.

Ma jasno mi je to ali to zasada imam.

Hot Rodney
16 godina

Ja sam davno imao phenom 945 i nikako nisam bio zadovoljan s tim procom, užasno se loše kloka i puno grije, čak sam ga slao na reklamaciju zbog grijanja jer je sa stock hladnjakom temperatura išla do 75C u primeu i hladnjak divlja te su odbili reklamaciju jer je to kao u granicama normale.. ugl svi ostali Amd procesori su se puno bolje klokali i manje grijali od dotičnog, čak mi se Phenom1055t OC na 3.5 manje grijao od ovog na stock. Mozda sam ja imao loš primjerak ali eto neka ti moj post pomogne u odabiru, ja bih svakako išao na 955be ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 19:40 (bik).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ti si vjerojatno imao od prvih 945, onih 125W TDP modela. Današnji su 95W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znam , svejedno 945 je za današnje standarde jako knap a 955be je kudikamo bolji, razliku u cijeni nikakva.

17 godina
bik kaže...

Znam , svejedno 945 je za današnje standarde jako knap a 955be je kudikamo bolji, razliku u cijeni nikakva.

To su isti procesori, ista arhitektura. Razlika je samo u taktu, radnom naponu i zaključanom/otključanom množitelju.

945 dobijem za 605 Kn, 955BE za 695, pitanje je isplati li se razlika 90 Kn (13-14% cijene).

14 godina

Pa mora bit i polovnih 955-tica za 600 kn. Za 600 kn su se prodavali i prije godinu i pol polovni !!!

15 godina
neaktivan

Evo samo da se malo uključim s ovom mojoj slabom konfom.PentiumG850 i VTX3D HD6770 850core 1200mem.

U FarCry3 pomoću programa PlayClaw, pokaziva CPU:50-60% a GPU:99%konstantno, Medium(DX11) postavke1600x900, i ide od 30-40fps(igrivo).

U Battlefield3 : CPU 90-100% GPU:99%uvijek, igra na Medium(DX11), oko 28-38fps(isto igrivo)

Po mom mišljenju, Intel jako dobar za igre. U BF3 se vidi nedostatak jazgri i slabašna grafa sa 16ROP  i malo tranzistora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

Pa mora bit i polovnih 955-tica za 600 kn. Za 600 kn su se prodavali i prije godinu i pol polovni !!!

tako je kolega mora biti polovnih :)

i iz tog razloga evo ja prodajem svoj za simboličnu cijenu 600kn xD

pa evo ko je zainteresiran nek se javi :D

13 godina

Malo je puno dati 600 kuna za polovan procesor, kad novi dođe 650kn. Realno bi bilo 500kn za polovan x4 955.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a to je s uračunatom poštarinom... :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Mile 74 kaže...

Malo je puno dati 600 kuna za polovan procesor, kad novi dođe 650kn. Realno bi bilo 500kn za polovan x4 955.

iznad 500kn za 955 ni u ludilu

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan

Zdravo momci nadam se da dobijem pravi odgovor.:Imam sistem AMD Phenom II X6 1090t i grafulja sapphire hd 7950 3gb Mobo asus M4A89gtd pro usb3 16gb ddr3 rama i skinuo sam program playclaw 3 da vidim situacijo cpu i gpu i igram batman arkham city i use dojaja na max i u playclaw mi kaže gpu usage tamo 60-70% i  cpu core0-6%

core1-10%

core2-39%                                                                                                                                                                                                                           core3-72%

core4-8%

core5-65%

I samo 30 fps-ja.Stvarno neznam šta bi bilo to?Izvinite za jezik jel sam slovenac.Ako ko zna molim na odgovoru.Hvala lepa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Grege kaže...

Zdravo momci nadam se da dobijem pravi odgovor.:Imam sistem AMD Phenom II X6 1090t i grafulja sapphire hd 7950 3gb Mobo asus M4A89gtd pro usb3 16gb ddr3 rama i skinuo sam program playclaw 3 da vidim situacijo cpu i gpu i igram batman arkham city i use dojaja na max i u playclaw mi kaže gpu usage tamo 60-70% i  cpu core0-6%

core1-10%

core2-39%                                                                                                                                                                                                                           core3-72%

core4-8%

core5-65%

I samo 30 fps-ja.Stvarno neznam šta bi bilo to?Izvinite za jezik jel sam slovenac.Ako ko zna molim na odgovoru.Hvala lepa.

Na kolko pa ti je cpu klokan il je na stock frekvenciji.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 19:52 (Zizo).
12 godina
neaktivan

Gpu usage mi je tamo između 60%-70% skače.

14 godina
Grege kaže...

Gpu usage mi je tamo između 60%-70% skače.

Ja,zdaj sam videu da ti je na 60-70,a ti je cpu na stock frekvenciji il klokan?

Biti ili ne biti pitanje je sada.
12 godina
neaktivan

Na stock frekvenci 3.2 nije clockan.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice