Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 981.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
leobugi kaže...

Vec sam godinama na Intelu, i pratim intel i sockete i sve ostalo, a za AMD pojma nemam, koja bi bila platforma najbolja sada za uzeti? Trebao bih nesto sto ce moci upogonit HD 6850-70 u tom rangu.

taj tvoj proc rastura 6850-70!!!znam jer imam slican komp,vrtim sve zivo u visokom frejmu rejtu, jos kazes da je klokan na 3.6!nemas frke za sve trenutne igre, mislim da cemo u skoroj buducnosti morati preci na neki quad...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 22:32 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Kolega varas se ako mislis da dual core moze upogoniti karticu tipa 6850/6870.Za nju minimum Triple Core a preporucam Quad Core.

clock2much

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vegeta kaže...

Kolega varas se ako mislis da dual core moze upogoniti karticu tipa 6850/6870.Za nju minimum Triple Core a preporucam Quad Core.

ma preporuci ti i i7 ak oces al ta grafa nije nikakav botleneck za moj dual na 3.5ghz jer s njom imam samo 300 bodova manji skor od i7(4000kuna) u 3dmarku 2011 tak toliko od botlenecka...

14 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ma preporuci ti i i7 ak oces al ta grafa nije nikakav botleneck za moj dual na 3.5ghz jer s njom imam samo 300 bodova manji skor od i7(4000kuna) u 3dmarku 2011 tak toliko od botlenecka...

Na kojoj rezoluciji igraš ?

Mislim da je za iskoristivost te kartice u potpunosti dostatan najmanje i3/Athlon X3.

15 godina
neaktivan

Je li bottleneck Phenom II X4 955 na 4GHz za HD6950/6970 na rezi 1440x900?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Ne!

13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Briga mene, nije meni usko grlo.Tvoja kartica i tvoj proc.Inace taj procesor gura jednu 6770/4870 na knap, 6850 mu je daleko prevelik zalogaj, skini MSI AB i prati GPU usage u jednom BC2 ili Metrou pa javi kako ide.{#}

Almin94 kaže...

Ni mnogo jacim karticama nebi bio usko grlo.

clock2much
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Briga mene, nije meni usko grlo.Tvoja kartica i tvoj proc.Inace taj procesor gura jednu 6770/4870 na knap, 6850 mu je daleko prevelik zalogaj, skini MSI AB i prati GPU usage u jednom BC2 ili Metrou pa javi kako ide.{#}

Antiša, Mate je imao HD 4870 1GB na Pentium Dual Core procesoru clockanom na 3.5GHz, bio je debeli bottleneck.

13 godina
protjeran

Usko grlo je podosta vezano za rezoluciju, na FHD-u taj P Dual Core clockan nije usko grlo, na manjim rezolucijama jest.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Usko grlo je podosta vezano za rezoluciju, na FHD-u taj P Dual Core clockan nije usko grlo, na manjim rezolucijama jest.

To sam mu i rekao. Inače ima isti monitor kao i ja. Dakle rezolucija je 1.366X768.

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Stjepanj kaže...

Almin94 kaže...

Ni mnogo jacim karticama nebi bio usko grlo.

ako hoces provjeriti jel ti CPU usko grlo za tu kartu skini tipa igre ARMA 2 ,Bettlefaild 3 ,gdje quad zasteka na 80 % usage pa vidi jel CPU bontleneck  a ne tipa igre Metro 2033 koje malo iskoristavaju procesor pa tako ima lufta da grafa prodise punom snagom

lisnjic
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Antiša, Mate je imao HD 4870 1GB na Pentium Dual Core procesoru clockanom na 3.5GHz, bio je debeli bottleneck.

Tocno. (Ima sam problema malo i sa plocom ali svejedno, GPU usage bijedan.)

--------------------------
13 godina
protjeran

Lisnjicu Metro 2033 je jako CPU ovisan, kao i GPU, vidim da nisi upoznat sa time.

clock2much

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Lisnjicu Metro 2033 je jako CPU ovisan, kao i GPU, vidim da nisi upoznat sa time.

ne metro jako malo ovisan u CPU a puno ovisan o GPU testirao sam metro  na core 2 duo 2.13 koji je radio na 80% usage a grafika na 100% usage radi se o grafici 5770

a drugi slucaj bettlefaild 3 koji je CPU radio na 100% a grafika na 60% usage kao i slucaj sa armom 2 slicno grfaika nije bila iskoristena do kraja dok nisam zamjeno za quad

lisnjic
14 godina
odjavljen
lisnjic kaže...

ne metro jako malo ovisan u CPU a puno ovisan o GPU testirao sam metro  na core 2 duo 2.13 koji je radio na 80% usage a grafika na 100% usage radi se o grafici 5770

a drugi slucaj bettlefaild 3 koji je CPU radio na 100% a grafika na 60% usage kao i slucaj sa armom 2 slicno grfaika nije bila iskoristena do kraja dok nisam zamjeno za quad

Procesor ti je bottleneck za HD 5770.

13 godina
protjeran

5770 je preslaba za ikakve jace postavke u Metrou 2033, nadam se da ti je jasno da se ovisnost o procesoru povecava podebljvanjem settingsa, ako ti to nije jasno onda nemamo o cemu pricati.I da, ARMA i BF2 su takoder CPU ovisni, kao Metro.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
lisnjic kaže...

Procesor ti je bottleneck za HD 5770.

jest bio E 6400 bittleneck sad ovaj nije Q 8300 OC 3.15 Ghz jer pratim na svakoj igri a nema igre do sad da mi je sve 4 jezgra iskoristilo do kraja osim bettlefaild 3 koji je malo blizu bio usage 75%

lisnjic
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

5770 je preslaba za ikakve jace postavke u Metrou 2033, nadam se da ti je jasno da se ovisnost o procesoru povecava podebljvanjem settingsa, ako ti to nije jasno onda nemamo o cemu pricati.I da, ARMA i BF2 su takoder CPU ovisni, kao Metro.

sve na max i dx11 i teselacija na 1600x900

lisnjic
13 godina
protjeran

Ajd ne pricaj gluposti, idi beri jagode sinko.Toliku si laz upravo rekao da je to cudo, na takvim postavkama sa 5770 bi imao 3 FPS u Metrou 2033.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

HAHAHAAHAH, teselacija na HD 5770 {#}

Sigurno voliš SLIDESHOW

1 0 hvala 0
13 godina

Nije neka usporedba ali eto da kažem,spletom okolnosti dok čekam novi proc i matičnu trenutno koristim E4400 OC na 3.0GHz i kad igram BF3 na low postavkama dosta zapinje,GPU usage je oko 70-80%,danas sam opet probao i bilo je prosto nemoguče,totalni slow motion,btw grafika je GTX 570!

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ajd ne pricaj gluposti, idi beri jagode sinko.Toliku si laz upravo rekao da je to cudo, na takvim postavkama sa 5770 bi imao 3 FPS u Metrou 2033.

hahahah sto me nasmija  3 fps hoces da se uvjeris imao sam prosjecni  20 fps na svim mogucim postavkama

lisnjic
13 godina
protjeran

Ajd da vidim tih 20 FPS sa postavkama na max na 1600*900.Strasan si lazov.XD

clock2much

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
lisnjic kaže...

Ajde ti najprije nauci pisat izvan necijeg citata.

--------------------------
13 godina
neaktivan
lisnjic kaže...
Vegeta kaže...

hahahah sto me nasmija  3 fps hoces da se uvjeris imao sam prosjecni  20 fps na svim mogucim postavkama

lisnjic
13 godina
protjeran

Kao prvo, lagga ti, kao drugo nigdje nema ni p od postavki tipa quality setts i rezolucija.Nemoj lagati ovaj napaceni narod.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Dual core ( kakav god bio i koliko god clockan bio ) je NEDOSTATAN za današnji gaming sa dobrim grafama, end of story. Ovi ljudi što tvrde drugačije, jednostavno žive u neznanju. Nitko nekaže da se nemože igrati sa dual core procesorom, ali se sasvim sigurno nemože igrati isto kao i na modernim quad core procesorima.

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Kao prvo, lagga ti, kao drugo nigdje nema ni p od postavki tipa quality setts i rezolucija.Nemoj lagati ovaj napaceni narod.

ako mi nevjerujes evo postavke pogledaj vido do 3 minute tu sam prikazao postavke koje su

igrivo je na max postavkama 

lisnjic
13 godina
protjeran

Ti si najveci kralj, tebi je 15 FPS igrivo.Idem ca iz ove teme.

clock2much

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ti si najveci kralj, tebi je 15 FPS igrivo.Idem ca iz ove teme.

idi  ja sam ti dokazao pa ti sad vidi a nije bilo 15 fps nego je 20 fps prosjecan bio a da je 15 promjetilo bi se zapinjanje 100% i ne govori za nekog da je lazov dok nisi siguran 100%

lisnjic
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice