Planiram novi komp, za igre, cirka 4000-4500Kn samo kutija. Cpu Phenom x2 550, a grafa 5770 1gb, memorija DDR3 4gb ( 1333 ili 1600Mhz - još nisam odlučil - preporuke ), napajanje Corsair 400w, matična neka optimalna AM3 bez integrirane i bez opcije za CF ( preporuke ). Ne zanima me OC. Monitor uzimam posebno.
Razlog teme slijedi:
Videl sam ploče za AMD koje imaju integriranu grafičku i 2.0 PCI 16x utor, tj. na kojima je moguće napraviti HYBRID CROSSFIRE.
Pitanje slijedi: Dal mi se isplati uzet neku matičnu koja ima hibrid cf pa to uparit s 5770 negdje u budućnosti kad mi počne štekat. Ili da uzmem normalnu ploču bez integrirane grafe ( razlika cijena i nije velika, nekih 100Kn ). A to povlači i drugo i treće pitanje;
2. Ak napravim hibrid cf, dal mi treba jače napajanje (kolko jače točno). planiram uzet Corsair 400w,
3. Ove integrirane GPU na matičnoj podržavaju DX10.1 a 5770 DX11. Kakve to posljedice ima za hybrid CF?
A evo i zadnje pitanje: u slučaju da se odlučim na CF:
Ak u budučnosti otključam 3. ili čak i 4. jezgru na Phenomu x2 550BE, napravim HYBRID CROSSFIRE, uzmem jači ddr3 (1600Mhz). dal će mi biti dovoljno jače Corsairovo napajanje 450W cx series.
Na kraju još samo ovo: komp mi treba za igranje na 1600x900 ( najvjerojatnije ) ili 1600x1050 s max postavkama s AA i AF. Full HD mi netreba, za to bi trebal bolju GPU i CPU i više love. Komp mi treba što duže držat igrice ( zato se i pitam dal planirat hybrid crossfire ubuduće )