his radeon 6870 ili gainward gtx 660 ti boost?

poruka: 11
|
čitano: 1.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoc oko odabira

Pozdrav ekipa

imam izbor ove dvije grafe za 500 kn pa me zanima koju je bolje uzeti

his radeon 6870

gainward gtx 660 ti boost

procesor je x4 phenom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoc oko odabira

uzmi 660ti, puno je jaca, u rangu 7870 rejdona. nema tu razmisljanja uopce

10 godina
neaktivan
Pomoc oko odabira

Najljepši pozdrav ekipi!

Battlefield 1!!! To je jedini razlog zašto kreiram upit na ovoj navedenoj temi, dakle imam ovu konfu:

AMD fx 8320e

Radeon R7 260x

8 GB DDR3 RAMa

550w Corsair VS serija PSU

Hladnjak za CPU - vodeno hlađenje CM Seidon 120V

Interesira me kako pripremiti računalo za navedenu igru!!

Prije nego sam kupio ovo vodeno hlađenje CPU mi se redovito pregrijavao prilikom igranja igara tipa Heroes of the Storm, Battlefield 4 itd. (temperatura dođe do cca 80 stupnjeva C i sam od sebe se izgasi, u biosu sam stavio na normal performance) na high/medium-u. Uzeo sam to vodeno hlađenje i dosad sam najveću temperaturu CPUa primjetio da je bilo 57 stupnjeva, dakle ogromna razlika (..i usputna preporuka, vrhunska stvar ovo cjenovno prihvatljivo vodeno hlađenje !!). Ne vodim toliko računa o fps-u, odnosno nisam mjerio, ali eto namjera mi je pripremiti računalo za nadolazeći Battlefield 1 koji će koliko vidim po trailerima bit dosta zahtjevna hardverski a obzirom da sam veliki fan pucačina na temu WW1, WW2, napokon nešto novo i dobro, i napokon imam želju odigrat neku novu dobru pucačinu a da ne pucam u aliene, zombije i tako te beštije u novim COD-ovima i DOOMu itd.

Molim vas tri savjeta:

1) Očito mi treba nova grafička za Battlefield 1 jer mislim da će ovo bit prezahtjevno za ovu R7 grafičku, dakle interesira me da li da kupim gtx 1070 ili 980ti (pritom mislim da sam miran neko duže vrijeme što se tog dijela tiče za gaming nadolazećih igara) ili smatrate da mi je dovoljno uzet 980 jer mislite da bi ona mogla dosta toga vrtit bez problema na high/ultra i od osatlih nadolazećih naslova?! Molim nekakav savjet za narednih 3,4 godine! (NAPOMENA: imam 60Hz monitor i smatram to uskoro promijenit i kupit nekakav 144Hz monitor da to bude kako spada)

2) Da li mi ovaj procesor može izdržat navedenu igru odnosno da li će se unatoč kupnljenom vodenom hlađenju on i dalje značajnije pregrijavat pri ovim novijim i zahtjevnijim igrama ili će to ostat tu negdje koji stupanj više/manje (nadam se da je prihvatljivo ovih 50ak stupnjeva, ne znam kakva su vaša iskustva)

3) Nekakav drugi savjet

Unaprijed se zahvaljujem, molim da mi date nekakav savjet i preporuku iz vaših osobnih iskustava!! LP.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 20:46 (BackboNet).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
BackboNet kaže...

Najljepši pozdrav ekipi!

Battlefield 1!!! To je jedini razlog zašto kreiram upit na ovoj navedenoj temi, dakle imam ovu konfu:

AMD fx 8320e

Radeon R7 260x

8 GB DDR3 RAMa

550w Corsair VS serija PSU

Hladnjak za CPU - vodeno hlađenje CM Seidon 120V

Interesira me kako pripremiti računalo za navedenu igru!!

Molim vas tri savjeta:

1) Očito mi treba nova grafička za Battlefield 1 jer mislim da će ovo bit prezahtjevno za ovu R7 grafičku, dakle interesira me da li da kupim gtx 1070 ili 980ti (pritom mislim da sam miran neko duže vrijeme što se tog dijela tiče za gaming nadolazećih igara) ili smatrate da mi je dovoljno uzet 980 jer mislite da bi ona mogla dosta toga vrtit bez problema na high/ultra i od osatlih nadolazećih naslova?! Molim nekakav savjet za narednih 3,4 godine! (NAPOMENA: imam 60Hz monitor i smatram to uskoro promijenit i kupit nekakav 144Hz monitor da to bude kako spada)

2) Da li mi ovaj procesor može izdržat navedenu igru odnosno da li će se unatoč kupnljenom vodenom hlađenju on i dalje značajnije pregrijavat pri ovim novijim i zahtjevnijim igrama ili će to ostat tu negdje koji stupanj više/manje (nadam se da je prihvatljivo ovih 50ak stupnjeva, ne znam kakva su vaša iskustva)

3) Nekakav drugi savjet

Unaprijed se zahvaljujem, molim da mi date nekakav savjet i preporuku iz vaših osobnih iskustava!! LP.

1. Bez razmišljanja pričekaj AMD RX 480 Nereferentnu, jeftinija i jaca od GTX 980, a pogotovo u DX12, obzirom da je AMD partner u Battlefield serijalu još bolje će radit, trenutno Nvidia nema ništa konkurentno RX 480, samo se strpi koji tjedan da izađe, očekuje se cijena 2500 do 3000kn.

2. Proceosr će izdražati uredno, iako mu je IPC drek, za Battlfield serijal je i5 procesor stvoren, al tad bi morao mjenjati i matičnu ploču tako da ti se to ne isplati.

3. Ne moj mjenati profilnu sliku.

15 godina
neaktivan

Nadovezao bih se i ja na ovaj post,

Trenutno najviše vrtim Fallout 4 sa pristojnom količinom modova na konfiguraciji:

CPU: i7-3770 @ 3.40 GHz

GPU: GeForce GTX660

RAM: 8 GB @1600 MHz (2x 4 GB ako se dobro sjećam)

Primjetio sam da u Falloutu nakon kraćeg vremena opterećenje grafičke raste na 100% i polako se počinje gušiti i zamuckivati.

Volio bih malo pojačati konfiguraciju a da me, naravno, i ovaj puta košta minimalno a da mogu vrtiti najavljene igre.

Sam CPU koliko sam gledao usporedbe po netu, iako je star, još uvijek daje dobre performanse i ne isplati ga se mijenjati. RAMe bih eventualno u nekom trenutku još pojačao s 2x8 GB iz iste serije na istoj frekvenciji.

Nakon što sam pročitao i prijedlog za RX 480 i vidio recenzije i specke, čini mi se definitivno kao best buy!

Zamolio bih komentar na CPU, ima li dovoljno snage za vrtjeti igre na visokim postavkama još neko naredno vrijeme?

Također bih zamolio može li mi netko potvrditi kompatibilnost GTX 660 kartice i one koju trenutno koristim:
http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-660/specifications

U trenutku kad se odlučim kupiti, da ju ne donesem kući, upiknem u matičnu a ona ne radi.. :)

SilvioS
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 14:31 (SilvioS).
10 godina
odjavljen
SilvioS kaže...

Nadovezao bih se i ja na ovaj post,

Trenutno najviše vrtim Fallout 4 sa pristojnom količinom modova na konfiguraciji:

CPU: i7-3770 @ 3.40 GHz

GPU: GeForce GTX660

RAM: 8 GB @1600 MHz (2x 4 GB ako se dobro sjećam)

Primjetio sam da u Falloutu nakon kraćeg vremena opterećenje grafičke raste na 100% i polako se počinje gušiti i zamuckivati.

Volio bih malo pojačati konfiguraciju a da me, naravno, i ovaj puta košta minimalno a da mogu vrtiti najavljene igre.

Sam CPU koliko sam gledao usporedbe po netu, iako je star, još uvijek daje dobre performanse i ne isplati ga se mijenjati. RAMe bih eventualno u nekom trenutku još pojačao s 2x8 GB iz iste serije na istoj frekvenciji.

Nakon što sam pročitao i prijedlog za RX 480 i vidio recenzije i specke, čini mi se definitivno kao best buy!

Zamolio bih komentar na CPU, ima li dovoljno snage za vrtjeti igre na visokim postavkama još neko naredno vrijeme?

Prema onome što je rečeno u više navrata u i7 clubu, i7 3770 je sposoban vrtit 2x480 ili ako hoces GTX 1080 bez problema.

On ima Turbo boost na 3.9 Ghz tako da neće biti bootlneck niti za jednu karticu, inace to je moj slijedeci cpu

15 godina
neaktivan

To je veliko olakšanje pošto koliko vidim polako sa tržišta nestaju CPUi sa tim socketom..

Da ne pričam o matičnoj koja je isto već 3 godine stara, moram li se za nju brinuti da bi bila usko grlo?

Ne znam na pamet o kojem je modelu ni brandu riječ, osim da su na njoj 1155 socket i da idu još DDR3 RAMi.

SilvioS
10 godina
odjavljen
SilvioS kaže...

To je veliko olakšanje pošto koliko vidim polako sa tržišta nestaju CPUi sa tim socketom..

Da ne pričam o matičnoj koja je isto već 3 godine stara, moram li se za nju brinuti da bi bila usko grlo?

Ne znam na pamet o kojem je modelu ni brandu riječ, osim da su na njoj 1155 socket i da idu još DDR3 RAMi.

Ploča u principu  ne može biti usko grlo ako je potpuno ispravna.

Skini HW info pa ćeš vidjeti koja je ploča.

15 godina
neaktivan

Riječ je o matičnoj: Matična ploča ASROCK B75 PRO3, iB75, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, VGA, PCI-E 3.0, CrossFireX, HDMI, DVI, D-SUB, USB 3.0, ATX, s. 1155

Pošto kažeš da matična neće biti usko grlo, ostaje jedino pitanje jesu li obje grafičke kartice kompatibilne s matičnom? :)

SilvioS
10 godina
odjavljen
SilvioS kaže...

Riječ je o matičnoj: Matična ploča ASROCK B75 PRO3, iB75, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, VGA, PCI-E 3.0, CrossFireX, HDMI, DVI, D-SUB, USB 3.0, ATX, s. 1155

Pošto kažeš da matična neće biti usko grlo, ostaje jedino pitanje jesu li obje grafičke kartice kompatibilne s matičnom? :)

Ova matična je pristojna

Grafičke su kompatibilne (pci-e utor).

15 godina
neaktivan

Puno hvala! :)

Imaš pivo!

SilvioS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: