HIS HD 4850 IceQ4

poruka: 13
|
čitano: 1.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HIS HD 4850 IceQ4

Znam da je još nema u RH, ali može li mi itko reć jeli izere bolja od "originala"

čuo sam da se dobro OC-ira, ima super hladnjak i review na youtube-u

EDIT:

Naravno ima i tvornički OC

Intel Pentium 4 630 3 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2008 14:55 (IRebic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HIS HD 4850 IceQ4

dok kartic ne stigne na tržište ne možeš ništa očekivat da ti neko nešta kaže o njoj
s druge strane malo sam prosurfao, ali nigdje nema testa kartice, to je sigurno zato što je samo u najavi
na ovoj stranici imaš neke alternative

http://en.expreview.com/2008/07/19/non-reference-hd-4850-roundup/

baci oko na Sapphire HD 4850 TOXIC

hisova kartica če sigurno biti na višim taktovima, zato i je svrha onako močnog bakrenog cooler-a sa dva heatpipe-a

ali mislim da je bolje riješenje sapphire i da ima bolje hlađenje (moje osobno mišljenje)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
HIS HD 4850 IceQ4

Ja sam isto bacio oko na toxic i citao testove, LINK. Povecani taktovi daju manju razliku tek na vecim rezolucijama.

Onda sam se odlucio za Club3D 4850 sa AC coolerom i standardnim taktovima (ja se igram na 1280x1024).

Temperatura u idle je oko 36 stepeni (po vrucinama). Sinoc sam maltretirao crysis, sve na very high, 4x AA (slideshow, da se ne lazemo) i kartica nije presla 52 stepena.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HIS HD 4850 IceQ4
DrNasty kaže...

Ja sam isto bacio oko na toxic i citao testove, LINK. Povecani taktovi daju manju razliku tek na vecim rezolucijama.

Onda sam se odlucio za Club3D 4850 sa AC coolerom i standardnim taktovima (ja se igram na 1280x1024).

Temperatura u idle je oko 36 stepeni (po vrucinama). Sinoc sam maltretirao crysis, sve na very high, 4x AA (slideshow, da se ne lazemo) i kartica nije presla 52 stepena.

Taj review od OCC-a ima, blago rečeno, čudne rezultate. Recimo kod Crysisa 3870 je daleko brža na 1280x1024 nego 1024x768, a 8800GT je brža od 9800GTX, onda 4850 je u nekim testovima brža od 4870... Ukratko, sumnjivo.
17 godina
moderator

Da budem iskren, mene je u tom testu zanimala samo razlika izmedju OC i standardne verzije, te temperature.

Toxic (koji je tvornicki OC-an je 25 dolara skuplji od standnog sapphire 4850 (po navodima sa linka).

U BIH je standardni sapphire 4850 opet skuplji za par eura od club3d 4850 AC (s AC hladnjakom), ove koju ja imam.

Mene visi taktovi nisu interesirali (jer sam vidio da je razlika tek na vecim rezama), ja sam platio karticu 10 eura skuplje od standardne (znaci ganjao sam da se razlika u cijeni odnosi samo na hladnjak), a taktove mogu i sam podignuti, da placam jos vecu cijenu samo da mogu reci da je tvornicki OC-ana, to mi je glupo.

Bez moddanog biosa i voltmoda, koliko sam guglao, limit je nesto iznad 700 MHz za obe.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

dok kartic ne stigne na tržište ne možeš ništa očekivat da ti neko nešta kaže o njoj
s druge strane malo sam prosurfao, ali nigdje nema testa kartice, to je sigurno zato što je samo u najavi

hisova kartica če sigurno biti na višim taktovima, zato i je svrha onako močnog bakrenog cooler-a sa dva heatpipe-a

ali mislim da je bolje riješenje sapphire i da ima bolje hlađenje (moje osobno mišljenje)

ja san na nju slučajno naletio na Ebay-u i tamo je bio neki link sa review-on i testovima, pošto sam poslije brisao povijest nisam nikako uspio ponaovo nać link, samo neke sitnice na youtube-u, bilo je test na crysis-u, koliko se sjećam na 1280X1024 Very High i 4X AA je njima išlo 31 FPS, sad ja nemam blage veze jeli to izere bolje od originala (dobili su još par FPS-ova sa OC-om).  
Intel Pentium 4 630 3 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
17 godina
moderator

Trenutno imaju 4 verzije Hd4850 IceQ4. LINK. Taktovi najbrze su 10 MHz vise od sapphire toxic verzije, ja ne bi ocekivao cuda, pogotovo jer sam negdje naletio na test gdje 4870 na postavkama koje si nave u crysisu ima 25 fps.

Ja bi kupio IceQ4 sa standardnim taktovima, 35 eura manje, sto nije malo, a OC-as je sam.

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Trenutno imaju 4 verzije Hd4850 IceQ4. LINK. Taktovi najbrze su 10 MHz vise od sapphire toxic verzije, ja ne bi ocekivao cuda, pogotovo jer sam negdje naletio na test gdje 4870 na postavkama koje si nave u crysisu ima 25 fps.

Ja bi kupio IceQ4 sa standardnim taktovima, 35 eura manje, sto nije malo, a OC-as je sam.

Ako je tako, kupit ću je čin stigne u RH
17 godina
neaktivan

Htio bi se samo nadovezati na ovaj post.Kupio sam Sapphire Radeon HD 4850 dual slot fansink i mogu vam reci da se uopce ne pregrijava.Idle 47-48 a u loadu do max 70....Prezadovoljan sam.

Svi smo mi dr.Šimić!!!
17 godina
moderator
HIS HD 4850 IceQ4

Evo moja je u idleu na 23 stepena :)

Jucer sam OC-ao karticu na 670/1000 MHz (nemam hladnjake na memoriji) i radio stability test sa ozone3d benchmarkom 1800 sekundi (pola sata).

Temperatura je bila 64 stepena u loadu (iako ovaj stability test dize temperature vise od igri).

.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Evo moja je u idleu na 23 stepena :)

Jucer sam OC-ao karticu na 670/1000 MHz (nemam hladnjake na memoriji) i radio stability test sa ozone3d benchmarkom 1800 sekundi (pola sata).

Temperatura je bila 64 stepena u loadu (iako ovaj stability test dize temperature vise od igri).

.

koji monitor imaš?
17 godina
moderator

Samsung Syncmaster 931bf, 19''

17 godina
neaktivan
IRebic kaže...
livadasb kaže...

ja san na nju slučajno naletio na Ebay-u i tamo je bio neki link sa review-on i testovima, pošto sam poslije brisao povijest nisam nikako uspio ponaovo nać link, samo neke sitnice na youtube-u, bilo je test na crysis-u, koliko se sjećam na 1280X1024 Very High i 4X AA je njima išlo 31 FPS, sad ja nemam blage veze jeli to izere bolje od originala (dobili su još par FPS-ova sa OC-om).  
 da sam sebe ispravim, krivo sam napisam FPS( "koliko se sjećam na 1280X1024 Very High i 4X AA je njima išlo 31 FPS")ustvari je bilo 24 a sa OC-om 25 moje isprike ako sam koga prevario.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice