HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 75.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...

Mislim da je neko kvalitetno 450W dosta. Ako ne onda no name 500 ili 550W.

sell the kids for food weather changes moods
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Mislim da je neko kvalitetno 450W dosta. Ako ne onda no name 500 ili 550W.

Ma može ti Corsair CX400 bez problema vrtit.

16 godina

ja moram priznat da se slazem s (tkogod ja je to predlozio) za 23" i hd 5850... sve ce letit, slika je bolja, veca... polako se napusta 4:3 omjer tak i tak

ova polurjesenja sa kupi sad 5770 pa onda za pola godine-godinu mijenjaj... mislim da si i ti svjestan da ako sada imas para ne znaci da ces za pola-godine godinu opet imat... ako hoces uvijek mozes mijenjat ili dodat jos jednu 5850, ako ne 5770 i 19" monitor bi ti mogli brzo dosadit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ma neka samo piči tako dalje jer kad već ima komp dobro je i 19 incha. Nije to baš neki mali monitor ko prije 15 ili 17 inch? Dosta je velik i za igre. Hmm da iako danas standardi nalažu kupovinu nekog 22+ incha monitora LCD. Ne kao nekada oni mali CRT ili samo crno bijeli. He he... Nego i ja se slažem da je danas isplativa ili pametnija ulaganja u neki jači hardver i monitor sa 22 incha!Cool

sell the kids for food weather changes moods
16 godina
neaktivan

moze neko rec jel se isplati pred sa hd4850 x2 1gb na hd5850/70 ili da kupim bolji proc neki x4

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kiki402 kaže...

moze neko rec jel se isplati pred sa hd4850 x2 1gb na hd5850/70 ili da kupim bolji proc neki x4

Iskreno rečeno meni je to bacanje novaca. Zasad imaš zvijer i nek tako ostane dok ne počne štekat. Tek onda počni razmišljat o nekoj zamjeni. Jer razmišljat sad o zamjeni nečega šta ti jako dobro koristi je bacat novce u vjetar.

17 godina
kiki402 kaže...

Ostavi to kako je još barem 1-2god. Procesor je dobar.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
kiki402 kaže...

Imaš dobar proc, s obzirom na OC; osim toga, ako nisi probao možeš mu otključati jezgre. I ploča bi ti trebala podržavati taj čin Out of the Box.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=227004

I ovaj Crossfire ti je bar još godinu dana dovoljan.

16 godina
neaktivan

probo sam otkljucat al neide tnx na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 15:40 (kiki402).
17 godina

ASRock je izdao tool koji radi suprotno od ACC-a ili za noobove : ZAKLJUČAVA JEZGRE.

Ima forumu PC chipa, jedan primjer sa korisnom upotrebom tog toola.

Sa ACC-om otključate 2 dodatne jezgre ovome x2 550 BE i recimo 3.-a jezgra treba puno napona za rad i neda se oc-at dok je 4.-a dobra, svaki bi korisnik isključio ACC.

Sa ovim toolom možete kada otključate jezgre, zaključat ovu 3.-u pa imate 3 jezgre i dobivate procesor imena x3 435 mislim.

To sve govorim napamet, sve možete naći tamo na forumu i to nije tool već dodatak u biosu koji se dobiva update-om biosa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Evo da ne otvaram novu temu jer smatram da je ova prava za to. Naime Powercolor je predstavio dva nova modela iz 58xx serije. Radi se o PCS+ HD5870 (AX5870 1GBD5-PPDH) i PCS+ HD5850 (AX5850 1GBD5-PPDH) grafičkim karticama. Oba modela dolazi s tvornički overclockiranim radnim taktovima, te koriste odlične hladnjake – ventilator od 92 mm i sam hladnjak zasnovan na 4 toplovodne cijevi.

PCS+ HD5870 je baziran na Radeon HD 5870 GPU, jezgra radi na 875 MHz (2.94% iztnad tvorničkih 850 MHz), ima1 GB GDDR5 na 4.9 GHz QDR (2.08% iznad tvorničkih 4.8 GHz QDR), 256-bit interface te je opremljena s dva DVI, jednim HDMI i DisplayPort konektorima.

Drugi model (PCS+ HD5850) je baziran na HD 5850 GPU, ima takt jezgre na 760 MHz (4.83% iznad tvorničkih 725 MHz), 1 GB GDDR5 memorije na 4.2 GHz QDR (5% iznad tvorničkih 4 GHz QDR), 256-bit interface te također dolazi s dva DVI i jednim HDMI/DisplayPort konektorima. S oba modela dolazi igra Dirt.

Više na http://www.powercolor.com/br/NewsInfo.asp?id=1019

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Lijepo si se potrudio to nam pronac, ali moram priznat samim OCom nisam bas impresioniran...

ajde ako je hladnjak dobar i chipovi probrani pa da se to moze naknadno doma uradit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Evo da ne otvaram novu temu jer smatram da je ova prava za to. Naime Powercolor je predstavio dva nova modela iz 58xx serije. Radi se o PCS+ HD5870 (AX5870 1GBD5-PPDH) .....cut

dobro izgledaju hladnjaci, nadam se da dobro i hlade, a ne kao ovi "referentni", koje sam dobio ja i većina pionira serije 5xxx Namigiva

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
zabranjeniples kaže...

Evo da ne otvaram novu temu jer smatram da je ova prava za to. Naime Powercolor je predstavio dva nova modela iz 58xx serije. Radi se o PCS+ HD5870 (AX5870 1GBD5-PPDH) .....cut

dobro izgledaju hladnjaci, nadam se da dobro i hlade, a ne kao ovi "referentni", koje sam dobio ja i većina pionira serije 5xxx Namigiva

Vjerojatno jesu bolji ali nije ni referentni cooler za bacit. Sasvim dobro odrađuje svoj posao, čak i pri oc-u. 

17 godina
odjavljen
dax_22 kaže...
Bugofil kaže...
zabranjeniples kaže...

Vjerojatno jesu bolji ali nije ni referentni cooler za bacit. Sasvim dobro odrađuje svoj posao, čak i pri oc-u. 

hoće doć u rh?

15 godina
M4X kaže...

hoće doć u rh?

Sigurno da hoće.

17 godina
protjeran

Ovako... Hm, vidm da se opet priča o novim HD5850! Jedno pitanje: konfiguracija ima 20 mjeseci (5/2008). Obzirom da je mijenjam za dvije godine došao sam do zaključka da bih mogao malo moddat? Sad, konfa ima C2Q Q6600 stock, DDR2 4GB 800MHz, Gigabyte X-38, ATI HD5850 stock, a igre još uvijek rade sve na highest settingz... Da li da diram ove defaultne taktove memorije, proca i/ili grafe? Ja znam da je matična moja dobra i pogodna za OC! Da li će ubuduće trebati moddat i da li se mogu igrat još do zime 2011/2012 ili da to odmah skratim si muke? Gaming je pretežito najzahtjevnije i to na full postavkama i najjačoj rezoluciji! Mislim na DX11, 1680X1050, Very High Crysis 2 i takve beštijeCool

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Ovako... Hm, vidm da se opet priča o novim HD5850! Jedno pitanje: konfiguracija ima 20 mjeseci (5/2008). Obzirom da je mijenjam za dvije godine došao sam do zaključka da bih mogao malo moddat? Sad, konfa ima C2Q Q6600 stock, DDR2 4GB 800MHz, Gigabyte X-38, ATI HD5850 stock, a igre još uvijek rade sve na highest settingz... Da li da diram ove defaultne taktove memorije, proca i/ili grafe? Ja znam da je matična moja dobra i pogodna za OC! Da li će ubuduće trebati moddat i da li se mogu igrat još do zime 2011/2012 ili da to odmah skratim si muke? Gaming je pretežito najzahtjevnije i to na full postavkama i najjačoj rezoluciji! Mislim na DX11, 1680X1050, Very High Crysis 2 i takve beštijeCool

šta bi ti moddao? možeš modat kućište

procesor,memoriju i grafičku možeš overklokat

17 godina
protjeran

Ah da... Tako? Ma mis sam na komponente koje imam da malo pojačam sirovu snagu ako je uopće potrebno jer se ipak radi o nekoj High-end konfiguraciji! Malo starijoj, ali snažnoj. Pa ako zatreba u iduće dvije god? Da li trebam išta OC pod uvjetom da se može i dalje vrtit kao danas NFS Shift, Crysis Warhead, COD MW2, GRID na full settingzima?

16 godina
stoncin3 kaže...

Ah da... Tako? Ma mis sam na komponente koje imam da malo pojačam sirovu snagu ako je uopće potrebno jer se ipak radi o nekoj High-end konfiguraciji! Malo starijoj, ali snažnoj. Pa ako zatreba u iduće dvije god? Da li trebam išta OC pod uvjetom da se može i dalje vrtit kao danas NFS Shift, Crysis Warhead, COD MW2, GRID na full settingzima?

Samo oc proca na 3.0 ghz dosta češ dobit i miran si dvi god.Grafu još ne tribaš oc-at ovu god.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 14:49 (dery).
15 godina
stoncin3 kaže...

Iskreno rečeno, da mene pitaš, ne bi dirao ništa. Razlog je taj da ako ti sve radi kako spada (mislim na igre) onda nemaš razloga još ništa dirat. Naravno, osim ako nemaš tu ljubav i strast prema OC-u Smijeh. Dakle strpi se još i sve dok igraš igre bez beda nemaš potrebe dirat ništa. To je moj savjet. A opet ponavljam, ako imaš želju isprobat malo dokle ide i malo se igrat onda zašto ne (ali onda moraš obratit pozornost i na adekvatno hlađenje (ako nemaš, moraš nabavit)).

16 godina

Pa ako ti sad radi bez beda, ako klokneš komp radit će samo još bolje! A za dve godine tko zna što će se dogodit izlazi mnogo naslova i nemogu ti reć da će ti eto baš novi crysis 2 na tvojoj rezi sa sve na high trzat malo ili neće uopće. Uostalom koristiš i nižu rezoluciju pa i stim imaš dosta lufta pa nema potrebe za klokanjem ičega. Ako za godinu dve vidiš da ti komp grca u igrama, klokneš si procesor i grafu i opet si miran određeno vrijeme, a kasnije biš mogao uzet još jedno 5850 pa podosta pojačat snagu u igramaNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ok. Thx svima trojici. Neću ništa dirati. Sve u svemu nisam ni očekivao da će trebati još uvijek!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

OC-aj tog Q6600 na 3,0 GHz barem šta ćeš izgubit?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Hyperion, hvala ti na savjetu.Smijeh He, he, već si mi to bio rekao i to ne jedanput.Sramim se Samo ja bih kao su dečki rekli pa dok god je dobro ide ovako dalje. Iako stoji da bi bilo poželjno napraviti barem OC procesora na barem 3,0, ako ne i grafe te memorije...

15 godina

I sam kažem. OC? Zašto ne. Ali dok god ti je dobro i prašiš sve bez greške, a nije ti napeto prčkat, onda zašto dirat ako ne treba. Za OC uvijek ima vremena Namigiva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

CLOCKAJ, nebudi pi*ka.

Svi ga clockaju samo ne ti, samo se ti još želiš hvalit "vrtim sve na default taktovima"...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

aaaa...zašto me sad zahebava ta 5850 ????

nisam bio jedno 3 dana na računalu na kojem je ta grafička, krenem igrat Crysis i igra počne zapinjati. ja van iz igre kad ono temperatura grafičke 97°.

napominjem da je overclockan samo Q8400 dok je grafička na defaultu, ATI-ev alat je pod "ključem", ništa nije od grafike overclockano.

nakon restarta ventilator je poludio, počeo je puhati glasno kao usisavač da ohladi grafičku. nakon toga sam reinstalirao drivere i stanje se popravilo, no kartica je pod opterećenjem stalno na 80-82C°.

znam da joj je 80° radna temperatura, no ipak mi se to čini previše za dugovječnost memorije.

već mi je tako i prije znala pravit probleme. taj atijev Catalyst control centar  kao da zakaže nekad i ventilator ne skonta odmah da se njegov proc i memorija griju. tek nakon restarta počne hladiti relativno ok.

ne smijem ni pokušat overclockat grafičku dok je tako stanje.

inače, kućište je odlično provjetreno sa dva usisna venta 12cm  i dva od 12 cm koja ispuhuju zrak.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bugofil kaže...

aaaa...zašto me sad zahebava ta 5850 ????

nisam bio jedno 3 dana na računalu na kojem je ta grafička, krenem igrat Crysis i igra počne zapinjati. ja van iz igre kad ono temperatura grafičke 97°.

napominjem da je overclockan samo Q8400 dok je grafička na defaultu, ATI-ev alat je pod "ključem", ništa nije od grafike overclockano.

nakon restarta ventilator je poludio, počeo je puhati glasno kao usisavač da ohladi grafičku. nakon toga sam reinstalirao drivere i stanje se popravilo, no kartica je pod opterećenjem stalno na 80-82C°.

znam da joj je 80° radna temperatura, no ipak mi se to čini previše za dugovječnost memorije.

već mi je tako i prije znala pravit probleme. taj atijev Catalyst control centar  kao da zakaže nekad i ventilator ne skonta odmah da se njegov proc i memorija griju. tek nakon restarta počne hladiti relativno ok.

ne smijem ni pokušat overclockat grafičku dok je tako stanje.

inače, kućište je odlično provjetreno sa dva usisna venta 12cm  i dva od 12 cm koja ispuhuju zrak.

šta nije usis i ispuh jedno te isto,stavi koji ventilator da ti upuhuje zrak u kućišteSmijeh

koji proizvođač 5850?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 20:26 (M4X).
17 godina
M4X kaže...

šta nije usis i ispuh jedno te isto,stavi koji ventilator da ti upuhuje zrak u kućište

LOL

Usis -> usisavač , upuhuje zrak u sebe

Ispuh -> puše zrak van, recimo onaj vrag što ima komunalac pa lišće s time raspršuju...

Svejedno je koji proizvođač HD5850, kod nas su samo referentne za sada.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 20:29 (Hyperion).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice