HD5670 problem/pitanje

poruka: 4
|
čitano: 734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
HD5670 problem/pitanje

Pozdrav svima

Ovo me muči odavno (možda ima i par godina) i ne znam kako da ga objasnim, osim da pogledate video.
Recimo radim sve bez problema i odjednom se desi ovaj "lag" koji me primora da uzmem bilo sta i pomjerim ga (Kao ovaj GPU-z), cim se graficka optereti (ne in-game) sve prokleto uspori, e sad sta mi je ciniti, da li bi apdejt BIOS-a pomogao? Je li se kome ovo dešavalo? Ili jednostavno drugu grafičku uzeti.

Recimo gledam YouTube i radi sve bez problema, i sad iskače notifikacija na Steamu kao u slo-motionu..

*Max temp. GPU = 64

*Probao sa WHQL i Beta drajverima, ništa... 

Hvala unaprijed, i nadam se da se vidi na videu šta je problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2018 15:48 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: HD5670 problem/pitanje

-problem (pogotovo ako nemaš u igrama..) uopće ne mora imati veze s VGA-GPUom.. može biti npr disk, autoupdate, defrag, antivirus.. bilo što što se može automatski pokretati u idlanju ili powersettings.. možda zato, 'tražiš' kvar na pogrešnom mjestu.. i naravno ne fixa ga driver ako nije uzrok.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
ihush kaže...

-problem (pogotovo ako nemaš u igrama..) uopće ne mora imati veze s VGA-GPUom.. može biti npr disk, autoupdate, defrag, antivirus.. bilo što što se može automatski pokretati u idlanju ili powersettings.. možda zato, 'tražiš' kvar na pogrešnom mjestu.. i naravno ne fixa ga driver ako nije uzrok.

Aha. Zahvaljujem.

Ne znam zaista kako to da otkrijem, autoupdate je isključen, AV ne koristim, disk je zdrav (sta se u pozadini osim default stvari vrti nemam pojma).

16 godina
micr0 kaže...
..

Ne znam zaista kako to da otkrijem, autoupdate je isključen, AV ne koristim, disk je zdrav (sta se u pozadini osim default stvari vrti nemam pojma).

-duhovi.. a možda i malware (ili misliš da npr ja znam imam li npr malware? ne, to radi AV, kao i update..).

-prije nego kreneš nešto popravljati, prvo se uvjeriš što je kvar-uzrok.

-powerpostavke provjeriš-podesiš, chkdsk, defrag također (možeš i isključiti automatkski defrag, radije nego update i AV).. ili otvoriš taskmanager pa otkriješ neki process npr minera, seti..

npr, da je uzrok npr hlađenje na vga, tad bi se problem pojavio kod opterećenja, hlađenja.. da je napajanje tad kod opterećenja.. itd. kad se nešto dešava u idlanju ili lakšim taskovima, tad posumnjaš na automatiku.. ili malware. Kvar je obično prisutan stalno (npr disk-mbo-vga-ram..) i ne ponaša se tad kako si opisao.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice