HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: HD 7850 Club
TomislavZG-2 kaže...
bik kaže...

Moja je 1gb , znam da neke igre troše više Vrama i zbog toga bi vjerovano imao manji framerate od 2gb ako bi igrao na ultra i 8-4xAA ali 7850 ni nije predviđena za takve postavke. Za moje potrebe je ova više nego dobra jer igram samo bf3 na high bez aa.

Pogle ovaj rez

a pazi ovaj score: 1096, cini mi se da sam te prestigao, ali imaj na umu da imas bolji proc...

MSI 7850 2GB 1250/1450

Phenom II X3 965@4.2GHHz

ovo je na "niskoj" rezoluciji, na 1080p ili vise razlika izmedu 1 i 2 Gb bi bila veca.

Hehe{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 18:17 (Volume).
12 godina
HD 7850 Club

MSI HD 7850 OC 1Gb - problem

Ovak, imam problem sa dotičnom grafom..

Jučer sam igrao Far Cry 3 i usred igre se pojavi crni ekran, pa neki čudni zvuk i monitor ode u standby mode.

Ništa ne pomaže osim restarta i dalje radi u redu.

Kartica je kupljena u 10.mj. prošle godine i do sada mi se to dogodilo valjda 5 puta u igrama.

Drajveri su 13.1, temperature su normalne, nije oc-ana ni ništ slično.

Zanima me kak je sa servisom, pošto kartica tjednima radi uredno i odjednom paf..

Da se to događa svakodnevno već bih ju odnio na reklamaciju, ali do jućer sam već i zaboravio na to pripisujući drajverima to rušenje..

Da mi se ne dogodi da ju pošaljem na servis pa mi je nakon tjedan dana vrate i kažu da je ispravna.

Inače kartica je kupljena u HGShopu..

Zahvaljujem unaprijed na odgovorima..

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 18:18 (pilgrim_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
pilgrim_23 kaže...

To ti se događa samo s tom igrom ili i s drugima?

13 godina
neaktivan

@Volume, ma bravo, corssfire.... ajd me predi s jednom grafuljom, scoreovi su jako slicni, mislim 2x, al ipak male razlike su bitne za pobjedit. ajd ako ste za da vidimo tko moze s 7850 single najveci score dobit...

12 godina
Volume kaže...
pilgrim_23 kaže...

I na drugima.. npr. CoD MW2..

A npr. 3DMark 11, Furmark, sve prolazi bez greške..

Jučer sam nakon tog rušenja igrao još sat vremena, pokrenuo ta dva testa i ništ..danas ništa..

14 godina
protjeran
pilgrim_23 kaže...
Volume kaže...
pilgrim_23 kaže...

I na drugima.. npr. CoD MW2..

A npr. 3DMark 11, Furmark, sve prolazi bez greške..

Jučer sam nakon tog rušenja igrao još sat vremena, pokrenuo ta dva testa i ništ..danas ništa..

Nemam pojma stvarno, nije mi jasno zašto se to događa samo u igrama. Jesi probao druge drivere

14 godina
protjeran
HD 7850 Club

BF3 Gulf of oman 64 igrača, driveri 13.2 beta 4, max postavke i max msaa

Nestali bilo kakvi dropovi, a izgleda da niti 1gb vrama ne predstavlja niti najmanji problem. Uglavnom slika govori sve

2 0 hvala 1
12 godina
HD 7850 Club

Naravno da jesam, prije je bilo češće rušenje, sprobavao sam i beta drivere..

Sad s ovim najnovijim 13.1 sam bil uvjeren da je problem riješen..bar do jučer..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Jos jedan put cu ponovit jer vidim da su neki pitali, za ekipu sa 7850, afterburner jos ne podrzava kontrolu napona a trixx je ok ali nema profile pa ne dozvoljava kartici da se spusti u 2d taktove, rješenje je ASUS gpu tweak, fmaozan program,podrzava sve i mozete namjestit 2d i 3d profil, i onda ih stavite na hot key i aktivirate 3d kad idete u igru

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Volume kaže...
Majestic Ik kaže...

nisam jer je to frend uzeo sebi novu a trenutno nisam kod njega ,znam da mu stoje po amd catalyst na default 50 %

Neka to pogleda pa javi

fan mu radi na 2971 rpm  na 50% po default

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 21:28 (Majestic Ik).
14 godina
athlon64 kaže...

Jos jedan put cu ponovit jer vidim da su neki pitali, za ekipu sa 7850, afterburner jos ne podrzava kontrolu napona a trixx je ok ali nema profile pa ne dozvoljava kartici da se spusti u 2d taktove, rješenje je ASUS gpu tweak, fmaozan program,podrzava sve i mozete namjestit 2d i 3d profil, i onda ih stavite na hot key i aktivirate 3d kad idete u igru

Kod mene Trixx uredno smanjuje taktove i napon i kad clockam.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

pa ovo je vise nemoguce s tom radeonkom 7850 saphire 2 gb , instaliran driver 13.1 i radi dobro temp u sstanju mirovanja 34 stupnja ,cim restartam komp temp od grafe skoci na 60-65 stupnjeva u stanju mirovanja ,pa nevjerovatno vise ,uff ,jel ima ko kako misljenje ili da sr grafa vrati u trg .

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 23:26 (Majestic Ik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
itomic009 kaže...
athlon64 kaže...

Kod mene Trixx uredno smanjuje taktove i napon i kad clockam.

A neznam,meni su spojena 2 ekrana, mozda to utjece

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pozdrav;

Imam dva pitanje prije dva dana kupio sam Sapphire HD 7850 OC 2GB grafu ova je kao najača od 7850 serije od Sapphira 920/5000Mhz ima mislim još dva slabija modela,moja pitanja su može li se grafa oštetiti ako naglo dođe do nestanka struje tj da li to kvari njene performanse? i drugo pitanje je da li je moguće povećati FPS-ove u igricama ako možda updatam drivere ili Catalyst sad imam 12.9 ? također ako usput možete pogledati SS i reći mi da li je to normala ili nešto nije kako treba biti ? {#}

0 0 hvala 0
15 godina

1. Ne !

2. Moguce je povecat FPS s novijim driverima , no s druge strane i noviji driveri mogu losije radit od prethodnih , al to je mala vjerojatnost !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

13.1 i 13.2. definitivno pojacavaju performanse u odredenim igricama gledano na drivere 12.9.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
pilgrim_23 kaže...

neispravna,takav slučaj je sa hd7870(meni također bio),ide reklamacija uz koju napiši simptome i da se to događa samo u igri pa neka je tako testiraju klik

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 11:57 (dery).
12 godina
dery kaže...
pilgrim_23 kaže...

neispravna,takav slučaj je sa hd7870(meni također bio),ide reklamacija uz koju napiši simptome i da se to događa samo u igri pa neka je tako testiraju klik

Sve mi je jasno, ali mi nije jasno kak to da mi se mjesec dana nije to pojavilo.

I sad da je oni testiraju recimo 4 dana i da se ništ ne dogodi, vratili bi mi je i rekli da je ispravna..

16 godina
HD 7850 Club

Sa 12.11 b11 sam imao najveci fps u BF3 , onda sa 13.1 pad fpsa za nekih 5-10%, i sad 13.2 b opet malo povecanje, kao 12.11.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

@ athlon

skini najnoviji trixx

deisntaliraj sve programe za klokanje koje imas, nek ti je samo trixx instaliran

postavi catalyst control centar na default sve

instaliraj trixx

potstavi klokove na koliko zelis i postavi napon na max i power na max

klikni apply

nakon toga klikni 1 i spremi taj profil (save)

nakon toga idi u settings od trixxa

i ozanci kao kod mene na slici

i moralo bi ti radirm, bitno je da samo imas trixx instaliran od klok programa i da u catalystu sve bude na default

javi jel upalilo

edit:

za napon malo skrolnes dolje u prozoru za klokanje (za slucaj da nemozes naci)

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 15:20 (PR0MATRAC).
Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
PR0MATRAC kaže...

@ athlon

skini najnoviji trixx

deisntaliraj sve programe za klokanje koje imas, nek ti je samo trixx instaliran

postavi catalyst control centar na default sve

instaliraj trixx

potstavi klokove na koliko zelis i postavi napon na max i power na max

klikni apply

nakon toga klikni 1 i spremi taj profil (save)

nakon toga idi u settings od trixxa

i ozanci kao kod mene na slici

i moralo bi ti radirm, bitno je da samo imas trixx instaliran od klok programa i da u catalystu sve bude na default

javi jel upalilo

edit:

za napon malo skrolnes dolje u prozoru za klokanje (za slucaj da nemozes naci)

Ali ASUS gpu tweak mi savršeno radi,mogao bi probt to s trixxom opet al neznam zasto xd. Btw jel on to automatski namjesta profile? Tj moram spremit na 1 ono sta ocu da budu 3d clockovi? Ovako mi je draze da ja manualno kazem kad ce bit u 3d a kad u 2d clockovima

EDIT: Also ako vam kartica ne zelii ukljucit zero core, vrlo moguce da ju chrome blokira, na samom dnu settingsa chromea je "stop running ackround apps when closed" i onda to odznačite i kad ga spustite u tray sve ce prestat koristit gpu i moc ce ic u zerocore. Ali ga ne smijete ostavit na ekranu, samo spustite u taskbar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 15:23 (athlon64).
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

meni trixx nece mjenjat napon(pravi napon a ne onih 120%, to je samo power limit). ali gpu tweak mi ne da core clock vise od 1050, pa trixx koristim za core clock 1200. kada bi mi napon radio u trixxu, koristio bih samo njega. u praksi, ne clockat karticu uopce jer mozda 2h tjedno igram igre, onda ovaj postupak gore opisan napravim rucno, ali kada bih htio da mi gpu bude stalno clockan, napravio bih startup gpu tweaka da mi namjesti napon i delay startup trixx-a da mi namjesti frekvencije, to bi radilo....  naravno, oba programa bi imali profile koje bi automatski apply-ali pri startup-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

jesi ti uopće vidio gdje se mjenja napon u trixx-u ??

13 godina
protjeran
....

Ali ASUS gpu tweak mi savršeno radi,mogao bi probt to s trixxom opet al neznam zasto xd. Btw jel on to automatski namjesta profile? Tj moram spremit na 1 ono sta ocu da budu 3d clockovi? Ovako mi je draze da ja manualno kazem kad ce bit u 3d a kad u 2d clockovima

EDIT: Also ako vam kartica ne zelii ukljucit zero core, vrlo moguce da ju chrome blokira, na samom dnu settingsa chromea je "stop running ackround apps when closed" i onda to odznačite i kad ga spustite u tray sve ce prestat koristit gpu i moc ce ic u zerocore. Ali ga ne smijete ostavit na ekranu, samo spustite u taskbar.

samo spremis prvi profil i on ti se automacku loada, ili ako ti zelis neki drugi samo ga spremis pod 2 ili 3 i klikne na load profile - sve drugo je automacki 

TomislavZG-2 kaže...

meni trixx nece mjenjat napon(pravi napon a ne onih 120%, to je samo power limit). ali gpu tweak mi ne da core clock vise od 1050, pa trixx koristim za core clock 1200. kada bi mi napon radio u trixxu, koristio bih samo njega. u praksi, ne clockat karticu uopce jer mozda 2h tjedno igram igre, onda ovaj postupak gore opisan napravim rucno, ali kada bih htio da mi gpu bude stalno clockan, napravio bih startup gpu tweaka da mi namjesti napon i delay startup trixx-a da mi namjesti frekvencije, to bi radilo....  naravno, oba programa bi imali profile koje bi automatski apply-ali pri startup-u.

jel imas ovu opciju u trixxu

ako ne deinstaliraj trixx koji imas i skini ovdje <-- klikni najnoviji 4.3.0

preporuka - napon mjeritw  GPU sharkom ( ja sam imao netocan info od gpu-z) to je smao moje iskustvo

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 15:32 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

veliki pozdrav svima novi sem na forumu dali mi netko moze pomoci koji mi model graficke idje za moj komp. nasao sam neki natpis u knjigi orginalnoj   P4SGX-MX ausus

krljupina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ripiste kaže...

veliki pozdrav svima novi sem na forumu dali mi netko moze pomoci koji mi model graficke idje za moj komp. nasao sam neki natpis u knjigi orginalnoj   P4SGX-MX ausus

agp i pcie, tvoja ploca nepodrzava pcie-ex

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

imam msi r7850 oc 2gb, instaliran trixx4.3 i nemam opciju vddc...

pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imaš, samo scroll dole kad otvoriš onaj tab za clockanje.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Imaš, samo scroll dole kad otvoriš onaj tab za clockanje.

najs, hvala, sada je trixx dosta za sve!

13 godina
protjeran
TomislavZG-2 kaže...

imam msi r7850 oc 2gb, instaliran trixx4.3 i nemam opciju vddc...

pomoc?

imamo istu grafu - ja sam vec gore postavio gdje se nalazio dio za napon ...

PR0MATRAC
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice