Pozz ljudi iman Grafičku HD 3870x2 i sad sve je normalno dok ne uđem u igruu,nakon par minuta mi ugasi kompijuter...Molim pomoć
Config: Intel Core 2 Duo 2.4x2,4Ghz E4600
RAM:4GB
Napajanje:Neon
Pozz ljudi iman Grafičku HD 3870x2 i sad sve je normalno dok ne uđem u igruu,nakon par minuta mi ugasi kompijuter...Molim pomoć
Config: Intel Core 2 Duo 2.4x2,4Ghz E4600
RAM:4GB
Napajanje:Neon
Koliko W ti je napajanje, ona ti ''cuca'' dosta struje??
jednostavno, napajanje je degradiralo kroz vrijeme pod prilicno (za njega) velikim opterecenjem, treba ti novo napajanje, nesto tipa corsair cx400, lc power silent giant 460w, sharkoon rushpower...
PX-400W možda za to pada sustav?
Brzo mi se grije grafička vrila kad igram igrice na koliko ventilator moran pojačat i ima li išta postavki da bi sad moga igrat dok ne kupim napajanje...?
Prašina u graf?
NEma prašine neg mi reci mogu li ikako igrat igrice dok ne stavim napajanje
Kad je mijenjana termalna pasta (ako uopće) ?
Zašto forsiraš napajanje ako je moguće da kvar leži negdije drugdije?
E da napiši ostatak konfe.
Ali ako je stvarno problem u napajanju preporućam ova dva:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6358
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4848
Napajanje,meni se na Chieftecu 450W restartavala starijem,a kamoli krametini nekoj. Corsair CX400 bi držao.
Troši sigurno sama 160-180W u loadu.
http://www.techspot.com/review/86-ati-radeon-hd-3870-x2/page9.html
Cijeli sistem im je 314W trošio,sigurno otpada 160-180W na 3870x2,kako god okreneš.
http://www.gpureview.com/radeon-hd-3870-x2-card-549.html
Po njima je max power draw 225W,vjerujem da je to ekstremno nešto u igri,teoretski maksimum,furmark..
Bit će da je do napajanja kao kolege kažu.
Inače probaj dignuti taktove na core i memorija u AMD Catalyst Overdrive (crvena ikonica u trayu desno) i tj. clockaj grafičku.
Downloadaj Furmark 1.8.2 i stavi na stability test da vidiš ako se grije i ako se ruši.
btw Možeš i bez overclockiranja, ali da provjeriš jer napajanje jer OC vuče više struje
Ovdje na Furmark-u mi piše da se grije oko 80 Stupnjeva
Koliko dugo si je držao na Furmarku?
Da li je overclockirana?
e neznam ti evp s GTA 4 igre trokira mi zbog čegga??
Statistics
Average FPS: 18.34
Duration: 37.56 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 75%
Video memory usage: 78%
Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: High
View Distance: 49
Detail Distance: 69
Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Microsoft Windows 7 Ultimate
Video Adapter: ATI Radeon HD 3870 X2
Video Driver version: 8.17.10.1043
Audio Adapter: Speakers (SB Audigy)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz
Pa 80° za Furmark je super. Grafa ti se onda sasvim dobro drži.
Nije mi nego čudno samo to što je u Furmarku radila, a u GTA ne?
btw kakav ti to framerate u GTA? avg 18 FPS-ova? Pa ti ni ne igraš ako staviš te postavke na High..
Skini patch za GTA 4 ovdje i instaliraj ga. Poslije skini drajver za HD3870X2 i skini ga ovdje i instaliraj.
I smanji te postavke na Medium, rezoluciju ostavi. To ti ne može vrtit ta grafa ni taj C2D na 2.4GHz
Napajanje od 550W. Kupiti.
Overclock procesora na 3.00GHz. Ispuni si Moj PC da vidimo koju matičnu ploču imaš?
Inače ne vidim razloga za kupovinu ičega ako ti furmark radi
Corsair CX400 napajanje za početak. I overclockirati komp kako kažu..na 3.0.
Frame ti je takav na 1280x1024 jer je driver apokaliptičan, i radi ti samo jedan GPU vrlo vjerojatno,zbog šitnog napajanja.
Napajanje je ključ. Ta kartica je unutar 3% sa 4870. Morala bi potrgati GTA4 na toj rezi.
Ne treba novi. Overclockaj iz BIOS-a. Pitaj nekog prijatelja koji to zna.. U BIOS uđi sa Del tipkom (pritišći) dok sistem restarta (kod dizanja windowsa). Imaš Advanced settings ili Intelligent tweaker. Ovisi o matičnoj..
Sad reci još da imaš kopiju igre i odustajem.
Ako ces uzimati napajanje, bilo je jako puno rabljenih Fortrona na njuškalu po 250-300kn (500W). Ja imam to napajanje i nikad sturje ne fali ;)
Jer se još ruši igra nakon patcha?