Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
Penryn kaže...
eywa33 kaže...

Mislim da je heaven bio na 500 i kusur wati iz zida. BF4 650w u jednom trenutku. No to je bilo sa amdom. Triba mi pogledat sad nakon promjene platforme. Provjerim pa javim.

Da to će bit zanimljivo, trebalo bi vuć sad 100-150w manje zbog procesora ali će sad grafe bit više iskorištene, opterećene pa možda nadoknade to.

Cinebench - cpu na 4.6ghz 1.22v - 220w
BF4 - grafe na 95-99%, cpu na 60ak% - 540-560w

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
Apachy kaže...

dobio artefakte na 970 u svim igrama (witcher 3, atilla total war, far cry 4, bf4) 

nikad clockana, temperature uvijek u normali... ovo bi mi trebali priznati na servisu? jel ima netko iskustva? kupljena je u adm-u.

ja jucer poceo dobivati black screenove i BSODove - i to svakim ulaskom u windowse

apsolutno nisam nista mjenjao niti je kartica OCana

clean install windowsa nije pomogao kao ni drivera 

na kraju sam morao instalirati drivere koji su dosli sa grafickom (344.11 iz 9mj prosle godine) i zasad nijedan black screen ili BSOD

ako sa iducim novim driverima bude isti problem, nosim karticu na reklamaciju..

14 godina
Gtx 9xx Club

windowsi su instalirani pred mjesec dana, a i radilo je do danas na njima, tako da mislim da nije do toga. al probat ću sad sa 344.11 driverima

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
12 godina
Apachy kaže...

windowsi su instalirani pred mjesec dana, a i radilo je do danas na njima, tako da mislim da nije do toga. al probat ću sad sa 344.11 driverima

Vram,dobit ces potpuno novu grafu sa novom garancijom.Naravno ako ce se i njima na servisu manifestirat artefakti.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Moguće da su driveri uzrok. 355.82 su na Win10 očajno smeće. Probaj 355.60, rade jako dobro. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Vozim 355.60, nisam primjetio neke probleme..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Prilikom instalacije 355.60

https://photos-5.dropbox.com/t/2/AACVsbSaFFNTaHjmXbZk78yT5DM1DxBz0I9oqJ7XwzxE3Q/12/51265449/jpeg/32x32/1/_/1/2/20150906_174301.jpg/CKn_uBggASACIAMgBCAFIAYgBygBKAIoBw/FVOK6DRT4rJrqPK80ASceloPt3IPPpr3rpfY2cbyZrY%2CBFmBM5xKd0_ZdZfl-iaWxZtm0F-3_QpWBiLX20lEF6o?size_mode=5

lol..izmedju ostalog dobivam i slijedece BSODove (5sec nakon boota):

Video_TDR_Failure nvlddmkm.sys

video scheduler internal error

driver irql not less or equal

ne znam kako odjednom tolika drama - jucer predvecer sam uredno igrao GTA5, izasao iz igre i onda je pocelo 

mislio sam da ce clean install windowsa rijesiti, ali 0 bodova

sto je cudno, BIOS screen se najnormalnije prikaze prilikom paljenja/restarta kompa, ali kad se treba prikazati windows loading screen, umjesto njega i dalje stoji BIOS screen ali vidi se onaj kruzic da se windowsi loadaju

nakon ulaska u windowse nema artefakata samo se zacrni ekran i ne mogu vise nista (nekad se dogodi i da se slika rascetvori..)

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 17:54 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fanu kaže...

https://photos-5.dropbox.com/t/2/AACVsbSaFFNTaHjmXbZk78yT5DM1DxBz0I9oqJ7XwzxE3Q/12/51265449/jpeg/32x32/1/_/1/2/20150906_174301.jpg/CKn_uBggASACIAMgBCAFIAYgBygBKAIoBw/FVOK6DRT4rJrqPK80ASceloPt3IPPpr3rpfY2cbyZrY%2CBFmBM5xKd0_ZdZfl-iaWxZtm0F-3_QpWBiLX20lEF6o?size_mode=5

ne znam kako odjednom tolika drama - jucer predvecer sam uredno igrao GTA5, izasao iz igre i onda je pocelo 

Probaj neke starije drivere, ali ove prvo obriši DDU-om. Ako to ne pomogne, odnesi nekom grafu da se proba u drugom PC-u. Ako i tamo crasha, onda znaš šta je...

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
12 godina
Gtx 9xx Club

instaliram 353.62, ista stvar odmah rusenje

kod 353.30 prodje uredu, restartam i onda pocnem dobiti artefakte (tekst u windowsima poluizbrisan..)

nazalost nemam kod koga odnjeti graficku da isproba, valjda ovi u ADMu nece stvari puno problema..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fanu kaže...

sto je cudno, BIOS screen se najnormalnije prikaze prilikom paljenja/restarta kompa, ali kad se treba prikazati windows loading screen, umjesto njega i dalje stoji BIOS screen ali vidi se onaj kruzic da se windowsi loadaju

nakon ulaska u windowse nema artefakata samo se zacrni ekran i ne mogu vise nista (nekad se dogodi i da se slika rascetvori..)

Izbriši sve, i nanovo instaliraj drivere, al prije neg kaj misliš nosit na servis, da možda i winsi ne zezaju, vidim da furaš desetku...

14 godina
Gtx 9xx Club

probal sam i 344.11 i 355.60, kod jednih i drugih za 10-15 min dobijem artefakte. nema druge onda, sutra ću nazvat adm i vidit kaj dalje. fala svima na prijedlozima.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Raja, evo sredio sam Bios grafe napokon. Ostavio stock volt, samo uklonjeno throttlanje. Puno je stabilnija sada prilikom overclocka, nema padanja frekve i napona. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Stijepanje zaboravio sam ti napisat da sam dosao u drugi grad Dying Lighta i dalje su mi sve postavke na max ukljucujuci i draw distance slider na max i kao prije samo shadow maps size na jednu postavku nize i imam konstantnih 60 fps.Ukratko superfluidno i izuzetno zabavno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Stijepanje zaboravio sam ti napisat da sam dosao u drugi grad Dying Lighta i dalje su mi sve postavke na max ukljucujuci i draw distance slider na max i kao prije samo shadow maps size na jednu postavku nize i imam konstantnih 60 fps.Ukratko superfluidno i izuzetno zabavno :)

pa na 1440p igra leti, kuda nece na 1080p :)

14 godina
MEGATAMA kaže...

Meni i dalje nije jasno kako kad meni CPU ruši framerate ispod 60. No, nije mi previše ni bitno, igra je davno obrisana..

12 godina
buljo781 kaže...
MEGATAMA kaže...

Meni i dalje nije jasno kako kad meni CPU ruši framerate ispod 60. No, nije mi previše ni bitno, igra je davno obrisana..

Buljo koliko se sjecam igra je imala u startu CPU bug ili nesto slicno ali to je odavno ispeglano i igra sad doslovno leti,mali ispravak mog proslog navoda....u nekim situacijama u drugom gradu Dying Lighta igra mi ponekad zna past ispod 60 fps na 57-58 na stotinku ali to je toliko rijetko da ne ometa igranje niti najmanje i daleko daleko iznad onih padova kakve je imao Stijepanj....na skoro 30 fps ako se dobro sjecam.....

Igra na svojim maksimiziranim postavkama izgleda toliko dobro i napredno sa tech strane da vec gadno prijeti Witcheru 3 za najnapredniju igru danasnjice.......

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

neznam onda kod mene na svim racunalima nesto nevalja, imam predzadnji patch! dakle kad je mrak i kisa roka+explozije fps padne na cca 30-35fps-a, inace je oko 50-60! naravno 1080p/sve do daske!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

neznam onda kod mene na svim racunalima nesto nevalja, imam predzadnji patch! dakle kad je mrak i kisa roka+explozije fps padne na cca 30-35fps-a, inace je oko 50-60! naravno 1080p/sve do daske!

imas stara racunala

H2O
17 godina
Stjepanj kaže...

Vrijeme ti je da si pravi komp nabavis.

13 godina
protjeran
zagy15061984 kaže...
Stjepanj kaže...

imas stara racunala

nema veze bitno da su svi na 5+ghz

zvonac kaže...

evo bas si htio slozit neki x99, ali sjetio sam se da me i s ovom bjedom" nemrete stici(barem vecina:)

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
zagy15061984 kaže...
Stjepanj kaže...

imas stara racunala

nema veze bitno da su svi na 5+ghz

zvonac kaže...

evo bas si htio slozit neki x99, ali sjetio sam se da me i s ovom bjedom" nemrete stici(barem vecina:)

Zasto ne pomognes sebi i bacis u tri lepe taj i3 i kupis i7-4790K. Mada po meni bi to bilo pametno da ne postoji Z170.

Ovako je bolje da prodas svoju platformu i pokrijes Z170 plocu i 8GB DDR4 za pocetak i platis i7-6770K a kasnije prodas grafiku i kupis polovnu referentnu bar GTX980.

17 godina
Gtx 9xx Club

@evga, sad već pretjeruješ s preporukama.. Nek si nabavi rađe neki dual xeon+neki quad SLI titan X i nakelji na ploču 64gb Ram-a ddr4, ulog za budućnost

Šalu na stranu..

Števa, kak ti se grafa ponaša na tom i3 procu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 23:16 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
eVGA-011 kaže...

Zasto ne pomognes sebi i bacis u tri lepe taj i3 i kupis i7-4790K. Mada po meni bi to bilo pametno da ne postoji Z170.

Ovako je bolje da prodas svoju platformu i pokrijes Z170 plocu i 8GB DDR4 za pocetak i platis i7-6770K a kasnije prodas grafiku i kupis polovnu referentnu bar GTX980.

prijatelju ja sam na hw u zadnjih 10g potrosio vise nego na hranu za 5-eroclanu obitelj ovaj i3 trenutno melje sve zivo sto trenutno koristim a i7 sam imao hrpetinu tako da mi nije vise napet, i3 je in! a referentna nvidia moje kuciste nebu nikad vidila, makar bila i ono smece od evga-a:P sala naravno ovo za evga

zvonac kaže...

@evga, sad već pretjeruješ s preporukama.. Nek si nabavi rađe neki dual xeon+neki quad SLI titan X i nakelji na ploču 64gb Ram-a ddr4, ulog za budućnost

Šalu na stranu..

Števa, kak ti se grafa ponaša na tom i3 procu?

pa u 80% slucajeva radi na 100%, kad ne radi stavim na 4k i onda je sve super! taman 20% da rasteretim cpu i opet sam na istom od 100%!

Inace razmisljam vec jedno vrijeme o gtx980, cisto jer je u stanju ocana dosta pobjeci mocnoj gtx780Ti a cijena im je prakticki ista!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 23:38 (Stjepanj).
12 godina
Gtx 9xx Club

Sinoc igram Witchera 3....zivjele ambijentalne temperature ispod 40c :) :)

CPU-50c

GPU-65c

Ultra postavke igre i sistem overclockan kako mi stoji pod moj PC.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sta bi ja mogao uzeti za graficku kartu dok ne izadje druga generacija Pascal GP100.

Sibzirom da planiram u Novembru EKWB Predator... mogao bi neki TITAN X SC ili 980Ti Hydro Copper.

Nemam ja para za ove SLI i multi GPU. Poceo sam sa jednom grafickom i tako i dan danas koristim.

Kako je dobra, ovi fontovi sa strane svetle belim LED diodama.

16 godina
odjavljen

TitanX SC košta skoro kao 980Ti SLI, to ti se ne isplati i ne treba ti ako nemaš dva 4K ekrana. Barem jedan...

980Ti HC je dobra stvar ako imaš custom loop. Ne znam kako bi se uklopio u Predatora koji je AIO.

13 godina
neaktivan

Ma gde kosta kao GTX980Ti SLI. ASUS GTX980Ti Strix u Bgd 830e najeftinije, moja nabavna cena za TITAN X SC 1050e.

Neka je prodam 100e vise nego 980Ti u momentu kada je budem prodavao to znaci da sam za 100e vise dobio cip koji radi punim kapacitetom, klokovan takodje 150MHz i 12GB memorije.

12GB nije bitno sada ali ce biti nekome ko bude trebao da plati 500-600e za TITAN X u danima kada 980Ti bude kostala 400-450e.

Jedno je da sada prodajes 780Ti a drugo sasvim TITAN Black Superclocked. Jos su one imale isti broj CUDA, sada je TITAN X u prednosti.

Imam ja coveka koji donosi svake nedelje od preko sta hoces, a cene su mu nekada kao nabavne cene Casekinga i ostalih sopova, on samo zaradi na porezu koji mu se isplati.

Dobijes sve papire garanciju, a konstantno ide u iste radnje preko i donosi pun kombi hardwara tako da svi prodavci ce da ga ispostuju za garanciju za bilo sta. 

Ja sam preko njega uzeo Dominator Platinum DDR4 za 250e tada je na CORSAIR sajtu bio 290$ i u Nemackoj se kretao oko 280-290e. U Srbiji je Kingston bio preko 300e.

Ja plocu kada sam uzimao platio bezveze 450e, a on mi je mogao da nabavi za 380-390e. Ali kako ja znam da sa plocama mnogo stvari moze da krene lose reko ajde u gradu kod mene da uzmem jer su ploce najosetljivije, a posle sam shvatio i da se to desi on i brze resava reklamaciju jer sopovi nece da izgube takvu musteriju nego ce da ucine sta hoces kada pun kombi hardwara donosi svake nedelje i list samo precrtava sta je ko narucio. Placas tu na licu mesta kada uzmes paket.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 13:59 (eVGA-011).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Preko 750 eura je sve pljačka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

razliak je 1000kn od kud ti 100kn lol, ak nebus gpu mijenjao barem min 2g, uzmi 970 i amen!

buljo781 kaže...

Po snazi nema usporedbe između 960 i 970, ak ti nije žao dat 3000kn za 970, uzimaj.

Meni nije žao para što sam na 970 dao, ni malo, grafa je zvijer.

softwaremaniac kaže...

I moja grafa je ispunila očekivanja s obzirom na to kolko košta :D

Odlučio sam ju uzeti. Tih 1000kn bih ionako potrošio na ćevape i slatkiše u sljedeća 3 mjeseca (što ne smatram dobrom investicijom )

Koju mi preporučate? MSI GTX 970 GAMING ili Gigabyte GTX 970 G1 Gaming?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice