GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.994
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
XXX kaže...
Glavas_ZG kaže...
Haha, zezam, nije ni Nvidia puno bolja po pitanju drivera, zapravo uopće više nema podrške za moju grafu al ok, vezano za AMD grafu, to mi je dao forumaš za onoliko koliko i vrijedi a to je ništa, no bolje i to nego ovo što si ti napravio, prodao GTX 770 i kupio grafu koja je slabija

Evo jedna svježa recenzija čisto da vidiš gdje ti je tvoja GTX 770...tamo gdje je nema je GTX 960 koja pere tu tvoju GTX 770 praktički svuda pa isto možeš usporediti u odnosu na R9 380X. Rekao bih totalna katastrofa za nekada dobru GTX 770. Totalno su uništili tu karticu u kratkom roku.

http://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_rx_480_red_devil_review,1.html

nadam se da sad razumiješ kaj znači imati mrtvu karticu za nove naslove.

a sto je cudno da hardver novije generacije pere hardver koji nasljedjuje? 970 je brza od 780/780Ti, 1060 je brza od 980 a 1070 od 980Ti

problem bi bio da je gtx770 izgubila performanse koje je imala tokom godina u postojecim igrama, sto se nije dogodilo..

17 godina
odjavljen
Fanu kaže...
XXX kaže...
Glavas_ZG kaže...
Haha, zezam, nije ni Nvidia puno bolja po pitanju drivera, zapravo uopće više nema podrške za moju grafu al ok, vezano za AMD grafu, to mi je dao forumaš za onoliko koliko i vrijedi a to je ništa, no bolje i to nego ovo što si ti napravio, prodao GTX 770 i kupio grafu koja je slabija

Evo jedna svježa recenzija čisto da vidiš gdje ti je tvoja GTX 770...tamo gdje je nema je GTX 960 koja pere tu tvoju GTX 770 praktički svuda pa isto možeš usporediti u odnosu na R9 380X. Rekao bih totalna katastrofa za nekada dobru GTX 770. Totalno su uništili tu karticu u kratkom roku.

http://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_rx_480_red_devil_review,1.html

a sto je cudno da hardver novije generacije pere hardver koji nasljedjuje? 970 je brza od 780/780Ti, 1060 je brza od 980 a 1070 od 980Ti

problem bi bio da je gtx770 izgubila performanse koje je imala tokom godina u postojecim igrama, sto se nije dogodilo..

Koji novi hardver? pa poanta je da R9 280X koja je bila u trenutku aktualnosti jeftinija od GTX 770 pere sa ovom GTX 770 uzduž i porijeko u praktički svakom novom naslovu. Jedino gdje gubi od bitnijih nasolva je pCars ali tamo je bila neka mutna igra pa nitko tu igru ni ne koristi za testiranje. Dalje pogledaj R9 290 u odnosu na GTX 780, u nekim naslovima je to teška katastrofa za nvidiju koja je službeno prestala optimizirati igre za seriju 7.

17 godina
protjeran

Nažalost Stjepko će, u maniri Stockholmskog sindroma nastaviti po svom, tvrdeći da je sve što nVidija proizvede od zlata a AMD od govana. Idealna ovca za šišanje kako bi mali zeleni kupio nova kola.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
XXX kaže...

relax my friend, i pri tome pogledaj benchmark prije nego ga linkaš, GTX 770 i R9 380X su samo u jednoj igri na ovom linku zajedno benchane, i to vrlo relevantnom GTA 5, tvoja ''moćna'' 380X ima 1 tj. 2 fps više

u svim drugim igrama nema usporedbe R9 380X i GTX 770.

Uz to već odavno svi znamo da su svi (SVI, dakle 100%) benchmarka na internetu fake (namješteni, plaćeni od strane proizvođaća hardearea koji se ''testira'' = reklamira = promovira) tako da idemo biti ozbiljni i ne linkati sa interneta testove.

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
XXX kaže...

relax my friend, i pri tome pogledaj benchmark prije nego ga linkaš, GTX 770 i R9 380X su samo u jednoj igri na ovom linku zajedno benchane, i to vrlo relevantnom GTA 5, tvoja ''moćna'' 380X ima 1 tj. 2 fps više

Uz to već odavno svi znamo da su svi (SVI, dakle 100%) benchmarka na internetu fake (namješteni, plaćeni od strane proizvođaća hardearea koji se ''testira'' = reklamira = promovira) tako da idemo biti ozbiljni i ne linkati sa interneta testove.

Pa rekao sam ti da tamo gdje nemaš GTX 770 imaš GTX 960 koja je jača od tvoje pa lako usporediš. Ali da, urota je u pitanju 

12 godina
XXX kaže...
Fanu kaže...

Koji novi hardver? pa poanta je da R9 280X koja je bila u trenutku aktualnosti jeftinija od GTX 770 pere sa ovom GTX 770 uzduž i porijeko u praktički svakom novom naslovu. Jedino gdje gubi od bitnijih nasolva je pCars ali tamo je bila neka mutna igra pa nitko tu igru ni ne koristi za testiranje. Dalje pogledaj R9 290 u odnosu na GTX 780, u nekim naslovima je to teška katastrofa za nvidiju koja je službeno prestala optimizirati igre za seriju 7.

opet te pitam, da li je gtx770 izgubila performanse ili i dalje ima jednake/malo vece performanse od izbacivanja na trziste? 

poanta je da si ti kupovinom gtx770 odmah dobio full performanse koje nudi cip

R9 280X je izasao prije 3g i sad se nasladjujes sto je brza u jednoj igri od takodjer 3g stare kartice? lol 

da, ljudi koji su kupili 280X su sigurno odusevljeni sto nakon 3g imaju dobre performanse u par igara - dosli su na svoje LoL

10 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa rekao sam ti da tamo gdje nemaš GTX 770 imaš GTX 960 koja je jača od tvoje pa lako usporediš. Ali da, urota je u pitanju 

Ne ide to baš tako, ''gdje nema ovoga imaš ono, koje je jače od onoga'' pa lako uspordiš. Moraš biti reprezentativan.

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
XXX kaže...

Ne ide to baš tako, ''gdje nema ovoga imaš ono, koje je jače od onoga'' pa lako uspordiš. Moraš biti reprezentativan.

17 godina
Glavas_ZG kaže...

a gdje onda gledati recenzije?

ocemo skenirat IT casopis, uploadat sliku na imgur i onda nju linkat? (oops, i to je link).

ili mozda linkat testove forumasa? kolko je to objektivno? zamisli da Stjepanj recenzija CPU, kolko je to vjerodostojno? Nimalo. A zamisli tek da recenzira Radeonke? Oslobodi boze!

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
XXX kaže...

ja mislim da ima samo jedan način za riješiti ovu dilemu...

ovaj forum je pretijesan za obojicu, očistite grafe, popalite ventove, updejtate drivere i izađite jedan drugom na megdan

17 godina
odjavljen

Nema potrbe, hrpa testova govori sve.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

jel stvarno misliš da kad se recenzira svaki novi gpu da ga stvarno uspoređuju i nanovo vrte sa 20-ak ostalih kartica....oni su tu samo za popunjavanje statistike više manje i ako ste baš tako zapeli jedan za drugoga kak veli picajzla odvrtite ih međusobno

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Bok, evo i mene u klubu. Idući tjedan dolazi GTX 1080 G1 Gaming u zamjenu za 980 Ti :) 

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa nema frke, ako imam igru odvrtim po njegovoj želji makar ni to nebu mjerodavno jer nemamo iste strojeve  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
XXX kaže...

Evo ti

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 11:12 (Prince-Artas).
10 godina
neaktivan

Bilo bi super kad bi u pitanju bile i iste rezolucije 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
12 godina
softwaremaniac kaže...

Bok, evo i mene u klubu. Idući tjedan dolazi GTX 1080 G1 Gaming u zamjenu za 980 Ti :) 

tvoji novci tako da slobodno ignoriraj moje pitanje

jel ti ne bi bilo bolje uloziti novce u novu maticnu+procesor (trenutni ti mozda bude bneck za 1080) nego u 1080 kad vec imas 980Ti?

i onda fino pricekas iducu generaciju GPUa (980Ti ce biti sasvim dostatan za high end gaming narednih godinu dana) i imas puno veci pomak u performansama nego sa 980Ti>1080

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 12:52 (Fanu).
17 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...

Jep sigurno je to rezultat prikazanog potonuća 7XX serije

16 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

Nažalost Stjepko će, u maniri Stockholmskog sindroma nastaviti po svom, tvrdeći da je sve što nVidija proizvede od zlata a AMD od govana. Idealna ovca za šišanje kako bi mali zeleni kupio nova kola.

Pa nije čovjek ukrao. Ne radi u državnoj firmi niti krade. Zaradio je. Što se Stjepanja tiče, pa ako voli, neka voli. Svatko voli nešto drugo. No, bojim se da se neće NV na njemu obogatiti kad kupuje samo niži srednji segment.

17 godina
protjeran
Tonči kaže...
Prince-Artas kaže...

Pa nije čovjek ukrao. Ne radi u državnoj firmi niti krade. Zaradio je. Što se Stjepanja tiče, pa ako voli, neka voli. Svatko voli nešto drugo. No, bojim se da se neće NV na njemu obogatiti kad kupuje samo niži srednji segment.

+ ima dvije generacije star i7 a to je po njegovoj logici već za otpad. Čudno da ga nije promjenio.

12 godina
Prince-Artas kaže...
JozoBozo121 kaže...

Jep sigurno je to rezultat prikazanog potonuća 7XX serije

koliko sam ja skužio, nije 7xx serija potonula, nego je konkurencija napredovala kroz vrijeme...

10 godina
neaktivan

Tu se radi o par posto, no kad razliku u rezoluciji prevedeš u brojke, novi test ima gotovo pola milijuna piksela više nego stari što pogoduje karticama sa većom sabirnicom a R9 290 ima 512 bitnu dok GTX ima 384 i 256 bitne. Također gledaš relativne performanse što nije dobro jer se u te dvije godine ili koliko već promijene igre na kojima se testira hardware, tako da se može pojaviti neka AMD-centrična igra a ispasti neka koja je Nvidia-centrična. Treba usprediti game-to-game i onda možemo pričati o nečemu konkretnom. Ljudi koriste prosjek najćešće kada žele sakriti stvarno stanje.

Ako je istina da su R9 2xx seriji performanse porasle, svaka čast AMD-u no to treba biti dosutpno od početka ,a ne kada prođu dvije godine i već ideš mijenjati karticu.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
neaktivan

Ovo što se AMDu dogodilo s HD7970(R9 280X) se dogodilo sad i možda više nikad. Odma u startu je HD7970 GHz na papiru bila jača od GTX770 nekakvih 25%, ali zbog razno raznih razloga, tek sad će se ta razlika prenijeti na igre. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo, gornji podaci na slici su s RX 480 testa na 1080p rezoluciji koju koristi velika večina ljudi. Nažalost cross-referencao sam samo BF3 i Crysis 3, no pokazuje point, Nvidia nije usporila kartice, štoviše i njima su porasle performanse no dobici na GTX 780 Ti su unutar jednog frejma, dok je na R9 290 u BF3 fps porastao za 5,4%. R9 290X je porastao 5,2%. U Crysisu 3 je R9 290 dobila 7,9% a R9 290X za 8,4%. GTX 780 Ti je dobila 1,6%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

A sad nađi DX 12 testove pa usporedi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kad dođe nešto vrijedno igranja a da je DX12 only, budem 

17 godina
odjavljen

LOL

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Ovo što se AMDu dogodilo s HD7970(R9 280X) se dogodilo sad i možda više nikad. Odma u startu je HD7970 GHz na papiru bila jača od GTX770 nekakvih 25%, ali zbog razno raznih razloga, tek sad će se ta razlika prenijeti na igre. 

Pa zar nije otprilke isto RX 480 vs GTX 1060?

Peak Compute    5.8 TFLOPS     4.4TFLOPS

17 godina

Pa da jeb.. vas dx12 testovi kad jos 2 god ne bude izasla punokrvna dx12 igra a do tada cemo pricat o sasvim drugim karticama...

Moj PC  
0 6 hvala 0
12 godina
Frenkyca kaže...

Pa da jeb.. vas dx12 testovi kad jos 2 god ne bude izasla punokrvna dx12 igra a do tada cemo pricat o sasvim drugim karticama...

Kak ne bude.

Star Citizen će imati full DX12.

PSN - DeniZg80
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice