GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.551.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Lewis kaže...

Meni se cini da si se ti pugubio u racunicama oko tecaja ????

Srednji Tecaj USD 15.05.2015. je bio 6,61 kn

Gdje ti izvlacis tih 5.5kn ?

krivo sam napisao ovo zadnje iz svibnja 2015., sorry (možeš vidjeti u prvom upisu da sam naveo 2014. godinu)

komponente sam kupio u svibnju 2014., a tad jest bio tečaj 5,5

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 13:15 (picajzla0707).
16 godina
Tonči kaže...

Užas... Bio sam ostao na 3, ali kupio još jednog jučer od kolege kad smo mu razmontirali mašinu.

Katastrofa! Ne mogu ni zamisliti tu nesreću.. Nedaj Bože većeg zla

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
16 godina
odjavljen

Užas se odnosi na prethodnu informaciju da će Pascal P100 tek 2017. Tri Titana nisu užas, ali su skupi teret. Prodam čim mi ne trebaju. :)

16 godina
Tonči kaže...

Užas se odnosi na prethodnu informaciju da će Pascal P100 tek 2017. Tri Titana nisu užas, ali su skupi teret. Prodam čim mi ne trebaju. :)

Pssst, u ovoj ima veći "drama effect"

Uglavnom, slažem se da su teret - obavezno bi trebao napraviti giveaway za jednu

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
10 godina
neaktivan

S sad prema vijestima koje prenosi WCCFTech (uzeti sa malo zadrške) ovi veliki kupci (veliki računalni centri) će Pascal dobiti krajem 7 mjeseca a prodaja putem OEM-a i drugih kanala će ići u Q1 2017.

Vec sam dugo na 760(uzeo prvi dan kad je došla) i sad se nećkam da da uzmem 970 ili 980 Ti pa ih prodam kad dode Pascal 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 14:51 (JozoBozo121).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ako lova nije greda zemi si 980ti ...

Znatno vece performanse od tvoje sadasnje a i dobro ce se moc prodat za 1080p jaka 2k taman 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

pa i ja sve ocekivao sad ce makar oko 9tog mejseca kako se nesto racunalo ali od toga izgleda nema nsita,

imam spremnu jos jednu masinu sa 4 mjesta i planirao samo da ih zgrabim i uguram a sad nemam pojma sta cu.

stisce me vec rendering ne stizem nista.. da graim 4 970tke pa da malo renduckaju dok dodju pascali ili odmah na nesto malo jace pa cekati.. nisam pametan.

da je makar neki konretan tajming kada stizu Pascali Titan ranga pa da se organizujem :)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Čemu se živcirat, kad dođu, dođu..  do tada će barem biti više pinke u 'gadget fondu' na strani  ;)

Nije da mi trenutno išta šteka od novijih stvari.. 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Nvidia Pascal (2016)

jel nema vise smisla uzeti 2x980Ti umjesto 4x970? 

ustedis na struji/maticnoj/coolingu a performanse su iste (ako ne i vece zbog bolje scalinga 2 graficke naspram 4)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Fanu kaže...

jel nema vise smisla uzeti 2x980Ti umjesto 4x970? 

ustedis na struji/maticnoj/coolingu a performanse su iste (ako ne i vece zbog bolje scalinga 2 graficke naspram 4)

Bolje su performanse sa 2x 980Ti. Quad sli je besmislica osim za profesionalnu upotrebu.

17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Čemu se živcirat, kad dođu, dođu..  do tada će barem biti više pinke u 'gadget fondu' na strani  ;)

Nije da mi trenutno išta šteka od novijih stvari.. 

Istina - ovdje najviše kukaju i zapomažu ljudi sa najjačim hardverom :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

Pssst, u ovoj ima veći "drama effect"

Zato što ih realno ne mogu priuštiti privatno pa me plaši imati ih, a da ne nose novce. Čim završi posao idu na oglas. :D

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Nemreš si ih priuštit privatno, a vjerujem da ti je "poslovni" stroj isključivo za poslovne stvari, no room for fun

But srsly, kad ćeš mijenjat neki titanx nove generacije, makar to bilo Q2 2017. sjeti se nas forumaša i pošalji pokoji PP dal ima zainteresiranih. Za 4k kunića bi si čovek mogel i razmislit.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Naravno da nije, iako nažalost dugo već ne igram ništa osim valjda tjedno sat-dva vremena ukupno StarCrafta 2/Diabla 3/HotS. Probam nove igre i uglavnom odustanem, nemam kad.

4k je sad već malo za TX. Najniže je bilo 4700. :) Ali bit će. Nije se nitko s foruma javio kad su se prodavale FuryX i prošli tjedan Titani :D :P

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa da za godinu ce titanice ic za 3500kn 😎

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za GPU rendering nije bolje i ispolativije.

Sa 4 970tke u 80% projekata izrendam skoro pa duplo vise frejmova nego sa 2 980ti.

Pricam konkretno o renderingu ne o igricama.

Za igranje odvano i obicni SLI jedva da ima koristi posto je nvidia kompletno usrala support za SLI.ucujes da li sad da ulozis par hiljada eura ili da cekas sledecu turu,

hoces li sad baciti pare pa za dva mejseca ostti bez budgetza za nove idosta bolje grafike ili... a za sve to vrijeme posao trpi.

Tako da su kalkujacije i kada ce sta biti prilicno bitne :)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 11:36 (mirkoj).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa dolazi ovaj novi nv link koji ce uz dx12 bolje sinkronizirat kao sto to amd radi od 2xx serije putem pci sabirnice

Ja scaling ima u vecini slucajeva oko 80% a cf profili se stancaju ko ludi tj amd se pokrenuo za razliko kada je sa softwerske starne tapkao u mraku i kaskao za nv-om :')

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

Za GPU rendering nije bolje i ispolativije.

Sa 4 970tke u 80% projekata izrendam skoro pa duplo vise frejmova nego sa 2 980ti.

Pricam konkretno o renderingu ne o igricama.

Za igranje odvano i obicni SLI jedva da ima koristi posto je nvidia kompletno usrala support za SLI.ucujes da li sad da ulozis par hiljada eura ili da cekas sledecu turu,

hoces li sad baciti pare pa za dva mejseca ostti bez budgetza za nove idosta bolje grafike ili... a za sve to vrijeme posao trpi.

Tako da su kalkujacije i kada ce sta biti prilicno bitne :)

Kod mene je priča jednostavna, jer mi se posao skalira linearno s brojem kartica i VRAM-om. Više kartica, više matrica, manje vremena. :)

Što se tiče držanja - TitanX će uvijek biti kartica koja ima performanse P i koštati polovna skoro koliko košta nova istih performansi P. S obzirom da do 2018. nema promjene arhitekture i mogućnosti, ne gubi na relevantnosti (osim po snazi).

Za igre, trenutno je više nego dovoljna, jer na 1080 gura 144Hz na gotovo svemu, a na 1440 i 4K 60 i 30 garanatirano za sve. Problem nove generacije je, što ne vidim veliki skok prema trenutnim prognozama i prikazanom. GP100 Nvidia "nema namjeru omogućavati igračima"... 

4mal kaže...

Pa dolazi ovaj novi nv link koji ce uz dx12 bolje sinkronizirat kao sto to amd radi od 2xx serije putem pci sabirnice

Ja scaling ima u vecini slucajeva oko 80% a cf profili se stancaju ko ludi tj amd se pokrenuo za razliko kada je sa softwerske starne tapkao u mraku i kaskao za nv-om :')

NVLink je za obične korisnike irelevantan, jer ne dolazi nikud osim u computing servere.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ma da to nisam znao...uzas ova nvidia se samo kopa 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ništa što se neda riješiti TWIMTBP blokadom AMD kartica - tu su carevi. Kad nemaš HW/SW onda lova radi pa platiš da konkurencija bude lošija.

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Ništa što se neda riješiti TWIMTBP blokadom AMD kartica - tu su carevi. Kad nemaš HW/SW onda lova radi pa platiš da konkurencija bude lošija.

Ma kakva blokada, lol?

17 godina

fanboy alert

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Kakav fanboy, pročitaj mi slobodno nekoliko zadnjih konfi, uključujući trenutnu, tonči lako provjeri da nisu editane. Stvar je u tome da mi je TWIMTBP program lame jer, iako proizvođaču paše, da ga se sufinancira, nije tu da učini igre boljima ili igrivijima, već da ih optimizira za jednog vendora, a dobiveni rezultati nisu realni već ne-fer.

Recite šta hoćete, iako je blokada možda nespretan termin, cijela realizacija tog projekta je loša prema igračima. To i korištenje proprietary tehnologija poput physx-a koji se uglavnom koristi u TWIMTBP igrama nije nešto što bi igračima trebalo biti interesantno ili što bi trebali podržavat. Svima su nam u interesu open source tehnologije i standardi u kojima sve strane mogu ravnopravno sudjelovat i natjecat se da mi dobijemo bolji proizvod po konkurentnim cijenama (iako se i oko toga dogovaraju), a ne da se koriste navedeni programi i tehnologije kako bi se pokrili nedostaci na nekim drugim poljima.

Moj PC  
8 0 hvala 2
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

ok sad si ljepo objasnio i slazem se

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Odličan video koji objašnjava kako Nvidia pokušava uništiti AMD i kako svoje kupce jednostavno tjera da

kupuju njihove najnovije kartice (Maxwell) jer prethodna generacija/e (Kepler) zastarijeva brzinom svjetlosti.

Moj PC  
7 0 hvala 5
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

kakva gamad

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

kakva gamad

Smiri se.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
Mile 74 kaže...

Odličan video koji objašnjava kako Nvidia pokušava uništiti AMD i kako svoje kupce jednostavno tjera da

kupuju njihove najnovije kartice (Maxwell) jer prethodna generacija/e (Kepler) zastarijeva brzinom svjetlosti.

Taj škot opcenito ima jako dobre snimke o svemu o cemu prica, sve dobro objasni i potkrijepi cinjenicama, uglavnom za Nvidiu me vise nista nemoze ni iznenadit ni zacudit kolko su toga pokussavali i radili da nastete AMD-u.

17 godina
Mile 74 kaže...

Ovo sve kaj Nvidia radi da sjebe ili uspori AMD još donekle razumijem (iako ne podržavam naravno) jer su konkurencija, ali sabotiranje vlastite starije serije grafi je nešto stvarno odvratno i pokvareno, a čim su više u prednosti, tj. bliže monopolu, tim se više ovakvih sranja dešava i tim više su sve "hrabriji" u izvođenju istih. Baš mi je drago što u zadnje vrijeme AMD pokazuje zube i nadam se da će Polaris bit poštena konkurencija po pitanju performansi, a ne samo zbog nižih cijena kako je to obično bilo. 

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Neće jer nVidia će opet na bitnim naslovima odigrat isto - o tome pričam, ali to je rasprava možda za neku drugu temu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice