Grafičke kartice bez ventova

poruka: 6
|
čitano: 812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam AMD Radeon hd6450

svi govore da nisu namijenjene za igranje a temp. mi je dok igram pes2013demo (na high) 64C i ne prelazi tu granicu, čak mi je i hladnija od prošle koja je bila s ventom i išla je preko 70C

u čemu je kvaka ?

planiram instalirat večeras skyrim pa vidit još i s njim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Te grafe su slabe pa se i nemogu bogzna sta grijat , zato i imaju pasivno hlađeje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Grafičke kartice bez ventova

Kvaka je u tome što HD6450 nije namjenjena igranju i nema ni približno toliko dijelova koji se griju kao prava gaming kartica, što ju čini manjom u veličini i zato hladnijom. Zato joj ni ne treba ventilator nego pasivni cooler, zato i troše neki minimalistički iznos W.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Te grafe su slabe pa se i nemogu bogzna sta grijat , zato i imaju pasivno hlađeje !

Slažem se s tobom da kartice sa pasivnim hlađenjem nisu građene u kombinaciji s najbržim grafičkim čipovima ali ne slažem se oko zagrijavanja.

Grafe s pasivnim hlađenjem znaju se itekako zagrijati, po meni bolje ikakav nego nikakav ventilator.  

13 godina
neaktivan
pivo20 kaže...

imam AMD Radeon hd6450

svi govore da nisu namijenjene za igranje a temp. mi je dok igram pes2013demo (na high) 64C i ne prelazi tu granicu, čak mi je i hladnija od prošle koja je bila s ventom i išla je preko 70C

u čemu je kvaka ? 

Grafe izvedene s pasivnim hlađenjem pri opterećenju (igranje) dosta se zagrijavaju, savjetujem ti nabavku i ugradnju zasebnog coolera u vidu Expansion PCI slot - VGA  cooler. U slobodan  PCI slot ugradi takav cooler i znatno ćeš smanjiti temperaturu VGA i produžiti joj vjek, naravno postoji i mogučnost ugradnje drugog aktivnog coolera ali smatram da je ovo i jeftinije i jednostavnije rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 0:33 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan

Budući da mi je riknula xfx 5770, zanima me hoće mi ova biti dovoljna za pokretanje i ugodan rad u auto cadu i ostalim grafičkim programima

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-hd6570-650m-1gb-ddr-dualdvi-mhdmi-pciex-dx11-hdmi-14a-h-w-uvd-passive/47465

Konfiguracija je:

Phenom II955 BE

Seasonic napajanje 520W

4 Gb Rama (nez sad napamet kojeg)

ploča je http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#ov

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice