Grafa radi na x8 umjesto x16

poruka: 104
|
čitano: 21.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Grafa radi na x8 umjesto x16
Friday kaže...
Maksimus kaže...

to ti je zbog integrirane grafike na procesoru....

imam slican problem, graficka mi takodjer radi na x8, a ne x16... integrusa i ona dijele PCIE stazu...iako sam integrusu iskljucio u BIOS-u graficka i dalje radi na 8x...presta sam se sa tim zamarati i trazit rjesenje kad sam primjetio da igre bez vecih problema igram na 1080p, npr BF4 i War of thunder, svi detalji na max, AA iskljucen..

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 11:45 (Maksimus).
17 godina

evo prilazem slike da vidis, kazem, integrirana grafika je u BIOS-u iskljucena (kod mene je na maticnoj), graficka radi na x8... bitno da igre rade normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

btw, oko x8-x16 transfera, ovisno jel 1.1-2.0-3.0 jednak utjecaj kao 8-16.. tak da može na x8 biti isto, tj može biti neko drugo ograničenje kao ukupno, možda vga ili chipset.. (mada je vjerojatnije bug) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
Maksimus kaže...

evo prilazem slike da vidis, kazem, integrirana grafika je u BIOS-u iskljucena (kod mene je na maticnoj), graficka radi na x8... bitno da igre rade normalno

Nije do toga, imam i ja matičnu sa integriranom grafičkom (koja se automatski isključi ako BIOS detektuje instaliranu diskretnu grafičku) i opet sve grafičke koje sam imao i stavljao rade na X16.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen

Evo namontirao grafu nazad i svejedno je x8. Kontakti su cisti definitivno. Jebi ga

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
12 godina
Friday kaže...

Evo namontirao grafu nazad i svejedno je x8. Kontakti su cisti definitivno. Jebi ga

još kad ti dođe m.2 ssd, radit će na x4 

16 godina
Friday kaže...

jesi li probao ubadati VGA u druge pci.. onako 'da prorade' (ako je pin/kontatk u utoru, ostao u kontaktu.. zaglavljen) jer bila je kartica ubodena, a da baš tebi neće x16 a svima ostalima oće .. mora bit 'nešto' fixabilno :))

13 godina
neaktivan

A jesi li probao kako radi pod Linuxom?

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Friday kaže...

još kad ti dođe m.2 ssd, radit će na x4 

Ne jebi

ihush kaže...
Friday kaže...

jesi li probao ubadati VGA u druge pci.. onako 'da prorade' (ako je pin/kontatk u utoru, ostao u kontaktu.. zaglavljen) jer bila je kartica ubodena, a da baš tebi neće x16 a svima ostalima oće .. mora bit 'nešto' fixabilno :))

Ma ne stane mi u drugi slot zbog tog accelera ogromnog

Djuro von Prekoplotovich kaže...

Pa nisam, nemam nista bootabilno za linux. Jedino da sutra uzmem usb stick iz auta i gore puknem ubuntu ili nesto... Ali cini mi se da je stvar hardverske prirode a ne softverske.

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Pa nisam, nemam nista bootabilno za linux. Jedino da sutra uzmem usb stick iz auta i gore puknem ubuntu ili nesto... Ali cini mi se da je stvar hardverske prirode a ne softverske.

Prije bih rekao da je matičnopločnofirmverske, ali svaka prilika da skompajliraš Linux kernel je dobra prilika.

17 godina
odjavljen
 ali svaka prilika da skompajliraš Linux kernel je dobra prilika.

Heh, pa ne bih se bas time bavio ako ne moram

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

BTW - flashao sam grafu sad ali i dalje je na x8.

Ono sto je cudno sto u event logu imam HRPETINU (preko 200 po bootu) ovih zapisa:

A corrected hardware error has occurred.

Component: PCI Express Root Port
Error Source: Advanced Error Reporting (PCI Express)

Bus:Device:Function: 0x0:0x1C:0x2
Vendor ID:Device ID: 0x8086:0xA112
Class Code: 0x30400

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
No još nisi izvadio cpu da vidiš da je sve ok 😁. Jesi stavio najnoviji bios na nju? Pogledaj i chipset drivere jer moguće da oni hebu
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina

Da to nije možda ministar Marić uzeo 50% porez na x16 za sve koji rade vani?

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
No još nisi izvadio cpu da vidiš da je sve ok 😁. Jesi stavio najnoviji bios na nju? Pogledaj i chipset drivere jer moguće da oni hebu

Ma stavio sam sinoc nove drivere i za grafu i za chipset i nije pomoglo

Butcher kaže...

Da to nije možda ministar Marić uzeo 50% porez na x16 za sve koji rade vani?

Pa ovdje mi vec uzimaju vise od 40%, ako mi jos u HR uzmu sta ce mi ostati?

EDIT:

Evo kako to u biosu izgleda. Cak i tamo mi kaze da je x8:

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 9:38 (Friday).
17 godina
A bios za ploču? Chipset drivere si skinuo sa intelove stranice ili sa asusove? Mislim mora neki klinac biti od toga. Navodi se i pci express port driver makar nikad čuo za to iskreno ali vidim da ima po netu i to za skinuti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
A bios za ploču? Chipset drivere si skinuo sa intelove stranice ili sa asusove? Mislim mora neki klinac biti od toga. Navodi se i pci express port driver makar nikad čuo za to iskreno ali vidim da ima po netu i to za skinuti.

kakve veze driveri imaju kad mu u bios/uefi ne radi kako spada...

pošto nema novijeg firmwarea/flasha može samo plakati ili probati s drugom grafom...

naravno ako ništa ne upali može uvijek instalirati linux ili očistiti s ccleanerom...

ravna zemlja i šupalj mjesec
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 14:03 (Louis Pluto).
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ono sto je cudno sto u event logu imam HRPETINU (preko 200 po bootu) ovih zapisa:

A corrected hardware error has occurred.

Component: PCI Express Root Port
Error Source: Advanced Error Reporting (PCI Express)

Bus:Device:Function: 0x0:0x1C:0x2
Vendor ID:Device ID: 0x8086:0xA112
Class Code: 0x30400

Fora kod PCIe staza je u tome što možeš imati x16 konektor, ali on ne mora zapravo biti spojen na to sučelje, nego proizvođač zbog nekog razloga stavi dva slota u x8/x8.

Ili nakon što puste hardware u produkciju skuže da im se nešto krši, pa u firmwareu zaključaju na x8.

Greške su počele prije ili poslije nego si počeo šarafiti po sistemu?

Pogledaj po vremenima kada se pojavljuju, ako su oko standby/hibernacije, onda izvrši ovo u Win konzoli:

powercfg -energy

i pogledaj rezultat (html dokument).

0x8086 je Intel, 0xA112 je oznaka tog PCI kontrolera.

Ako ćeš pretraživati MSDN, onda za Guglo to presloži da izgleda kao:

PCI\VEN_8086&DEV_A112

P.S. Digni neku distru koja ima "lspci" alat i nakon što ga zavrtiš pogledaj syslog ili dmesg da vidiš krši li se nešto stvarno.

Nešto ti se izgleda događa s čipsetom, a ako ćeš se igrati s nasumičnim flešanjem komponenti, to ti je najbolji i najkraći put do plavih ekrana.

t. Plaćeni izazivač kernel panika i plavih ekrana.

17 godina
odjavljen

Pitat cu za pocetak frenda u firmi da mi donese koju grafu ako ima viska samo da utvrdim jel do graficke ili do ploce to sto je propusnost x8. Ovo u event logu ne mora biti povezano s time ali cudno je da bas eto ima neka pcie greska i utor radi na x8.

Driveri su zadnji, fw je zadnji i na ploci i na kartici.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina

ma daj.. radije priznaj da imaš AGP nego da se ovako više mučimo.. tko će sad zaspat isčekujući novi test! Nastranu to što nema utjecaja na brzinu-rad.. ili je to nastrano?..

btw, ne može biti stvar drivera, time ni eventlog i sl postavke OSa.. kvar, ograničenje ili firmware svejedno mbo-ili-vga.

17 godina
Friday kaže...

Pitat cu za pocetak frenda u firmi da mi donese koju grafu ako ima viska samo da utvrdim jel do graficke ili do ploce to sto je propusnost x8. Ovo u event logu ne mora biti povezano s time ali cudno je da bas eto ima neka pcie greska i utor radi na x8.

A nebi bilo na odmet da priupitaš ASUS koji klinac im se događa sa matičnom pločom.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen
boxer kaže...
Friday kaže...

A nebi bilo na odmet da priupitaš ASUS koji klinac im se događa sa matičnom pločom.

Heh, tu si u pravu

Freak Show Inc.
16 godina

baš ćakulam s direktorom.. oko nuklearnog raketmana i planova za preživljavanje, sitnice.. :)) kaže greška VGA.. ako njih pitaš odgovor će biti mbo..

ili je nešto treće, u šumici.

Kad ubodeš treći-neovisan artikal znat ćeš odgovor. .. kad već odbijaš malo prodrmati pinove/kontakte utora PCIa.. ubosti par puta bilo koju karticu i izvaditi.. osnove radnje su poznate, samoobjašnjive :)) tad možda proradi.

17 godina
odjavljen
ihush kaže...

baš ćakulam s direktorom.. oko nuklearnog raketmana i planova za preživljavanje, sitnice.. :)) kaže greška VGA.. ako njih pitaš odgovor će biti mbo..

ili je nešto treće, u šumici.

Kad ubodeš treći-neovisan artikal znat ćeš odgovor. .. kad već odbijaš malo prodrmati pinove/kontakte utora PCIa.. ubosti par puta bilo koju karticu i izvaditi.. osnove radnje su poznate, samoobjašnjive :)) tad možda proradi.

Ma vadio sam karticu pred koji dan kad mi je stigao novi m.2 ssd. Prebrisao sam kontakte i sve se cini OK. Ali i dalje je na x8. Pitat cu frenda za grafu ako ima - samo da isprobam. Iako, kao sto sam vec napomenuo - ziva muka mi je vaditi grafu zbog ovog enormnog hladnjaka. Majko mila koje je to zlo...

Freak Show Inc.
16 godina

ne sam(o) pci vga utor, nego ostali sve ostale pci utore ili onaj jedan pravi (bila je ubodena kartica/mreža..) 'progurati'.. desi se da ostane zaglavljen pin/kontakt (nakon što je kartica izvađena). NuterVun kao fifo princip i ćekićem sa strane.. (kad druge ideje nema, stara škola). Bakar nije pretjerano fleksibilan-elastičan, zaglavi..

17 godina
odjavljen
ihush kaže...

ne sam(o) pci vga utor, nego ostali sve ostale pci utore ili onaj jedan pravi (bila je ubodena kartica/mreža..) 'progurati'.. desi se da ostane zaglavljen pin/kontakt (nakon što je kartica izvađena). NuterVun kao fifo princip i ćekićem sa strane.. (kad druge ideje nema, stara škola). Bakar nije pretjerano fleksibilan-elastičan, zaglavi..

Ma joj, bas mi je to sve tlaka

Sve si kontam da cu uzeti novu maticnu ako se ispostavi da i druga grafa radi na x8.

Freak Show Inc.
17 godina

Najbolje da pređeš na Ryzena. :P

17 godina
odjavljen
boxer kaže...

Najbolje da pređeš na Ryzena. :P

Pa da sad slazem stroj - svakako bih ga razmotrio (a vrlo vjerojatno i uzeo jer se ne igram bas nesto pa mi ta tanka intelova prednost i nije bitna).

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

Evo isprobao od frenda drugu grafu (radeon 6970) - radi na x16 bez ikakvih drivera i pizdarija. Znaci da je do moje grafe. Nadao sam se da je ploca, bas mi ona sabertooth izgleda super

Jebi ga, sad definitivno ne mogu nista. Kontakti su cisti, flashana je.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Evo isprobao od frenda drugu grafu (radeon 6970) - radi na x16 bez ikakvih drivera i pizdarija. Znaci da je do moje grafe. Nadao sam se da je ploca, bas mi ona sabertooth izgleda super

Jebi ga, sad definitivno ne mogu nista. Kontakti su cisti, flashana je.

Čudno, prvi puta da čujem za tako nešto, mislio sam da su ti problemi vezani za matične.

Ma zanemari problem, nemaš nikakakav bottleneck zbog toga.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice