Gigabyte RTX 3060Ti Aorus Elite

poruka: 11
|
čitano: 2.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Bok svima. Imam jedno tehničko pitanje oko; heatsink-a i hlađenja grafičke kartice. Čuo sam da je punjen malom količinom vode. Da li je nutra i zrak ili vacuum ili neki plin još? Uglavnom da skratim, uzel sam rabljenu karticu, ali je još nisam stigel probati. Uočil sam da ima nekakvu crticu na tim cijevima. I još pitanje, za vlasnike kak su vam temperature s takvim karticama? 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gigabyte RTX 3060Ti Aorus Elite

Koliko vidim crta je površinska, odnosno nije rupa tako da se nemaš razloga bojati.

12 godina
TibzzX kaže...

Koliko vidim crta je površinska, odnosno nije rupa tako da se nemaš razloga bojati.

16 godina

ha ha sad kad propišti para iz grafe ko iz lokomotive 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Aorus je top segment od Gigabytea. Ako je sve ispravno (sama ogrebotina je beznačajna), trebala bi kartica biti vrhunski hlađena i samim time postizati visoke radne frekvencije.

Inače, koliko znam, nekakva tekućina je u tim toplovodnim cijevima. Ona vjerojatno isparava, prenosi toplinu dakle. I to nekom logikom od dna prema vrhu (para se podiže) i onda se kondenzira ponovno ta tekućina koja pada na dno i stalno tako kruži. Tako ja zamišljam.

Ne vjerujem da je nekakav plin unutra ili još manje zrak. A najmanje vakuum (to bi značilo da u njima, cijevima, nema apsolutno ničega). Tada bi se najlošije prenosila toplina (samo stijenkama cijevi).

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

A gore je neka kao izbočina..ko lem možda..il tvornički 🤷‍♂️

Da ne bi bilo pare na kraju 😅😳

Ima garanciju..

0 0 hvala 0
17 godina

Da, da ne bi tak bilo 😳🙈

17 godina
picajzla0707 kaže...
TibzzX kaže...

Da, da ne bi tak bilo 😳🙈

16 godina

Nema tu nekog pritiska u njima. A i više je toplovodnih cijevi, ako jedna i nije u dobrom stanju, ostale će spašavati stvar. Nije to kao ova moja grafička, ona ima samo 2 toplovodne cijevi. I ljeti se grije do 86°C. "Morati" ću joj spustiti napon GPU-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ma ja se zajebavam malo, nisam mogao odoljeti

oprosti kolega  

17 godina
picajzla0707 kaže...

ma ja se zajebavam malo, nisam mogao odoljeti

oprosti kolega  

Znam😁, sve oke. I ja na svoj račun 🙂. Kaj sad. Ak nebude delalo kak spada ide na servis. 🤷‍♂️

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice