E-geforce 8800 gt PROBLEMI!!

poruka: 16
|
čitano: 2.909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

nakon 1.5h običnog rada na komp ili 5-10 min igranja igrica(rađenjem nekih težih stvari za grafu ili napajanje)dogodi se to da mi se neke točkice pojave na ekranu i moram ugasiti komp(šta se to događa???) to mi se počelo događati otkako su mi u jednoj firmi promjenili napajanje .......dns sam našao jedan članak u kojem piše da zadnji driveri za geforce nisu dobro napravljeni te da su performanse bitno opale (ja te drivere nemam imam starije ali svejdnom sam napiso za svaki slučaj) i da hlađenje gpu-a nevalja pod tim driverima...bezobzira na ovaj članak ja mislim da je napajanje molim mišljenje sry ak sad dosadanXD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa kolko ti je napajanje? ja mislim da je minimum 450w osim ako nemas fortron il corsair

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

lako je moguce da ti graficka odlazi,odnosno memorija na grafickoj.

isto tako je bilo i kod mene sva sreca u garantnom roku.

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa ako ti se to događa otkako su ti promijenili napajanje, onda je vjerojatno to uzrok (pogotovo ako su ti stavili neko slabo noname napajanje). Pogledaj kakvo napajanje imaš pa onda napiši.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

xilence (nznm jel noname) ali ima 580w 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: E-geforce 8800 gt PROBLEMI!!
killerpnv kaže...

xilence (nznm jel noname) ali ima 580w

ni sroteks od 580w bez overclocka ne bi radio probleme s 8800gt a kamoli xilence

osla ti kartica i to prema opisanim gotovo sigurno njezina mema, nadam se da imas garu

16 godina
protjeran

naravno neam garanciju ta je grafička kupljena prije 1.5g tak da neam.. ali imam neko drugo pitanje kako to da na novoj grafički što ode memorija..kako je to moguče kada je nova???

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
killerpnv kaže...

naravno neam garanciju ta je grafička kupljena prije 1.5g tak da neam.. ali imam neko drugo pitanje kako to da na novoj grafički što ode memorija..kako je to moguče kada je nova???

Unatoc svemirskoj tehnologiji i proceduri izrade chipova poluvodicka industrija je jos veoma egzaktna znanost u kojoj ima dosta skarta i na njega se prilikom samog dizajna i proizvodnje itekako racuna.

Graficka memorija se sastoji od vise chipova tako da su i sanse da ona ode u k**c puno vece

Ako mozes probaj jos kartu odnjet nekom frendu na isprobavanje, mozda nesto trece zeza(recimo driveri) ali iskreno sumnjam

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 20:56 (dado8).
17 godina
neaktivan

Grafička 100%

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

eo nabavio sam neke podatke- to mi se dogodi kad je grafa kako piše prema programuGPU-Z da je temperatura prije tih točkica bila 72 stupnja jel to previše?? i da mi ventilator radi na 30%

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

praviše C a premalo %okretaja..nije ni čudo. Sad kako to riješit? Iskreno- nemam pojma. Sa nekim programčićem za kontrolu ventilatora bi mogao fiksirat brzinu venta na 100%, ali šta ti to grafa drobi straga da se grije na 72C,hm. Ma, nije strašno 72C ali je malo previše za 8800. Pogledaj ovo izvješće o novim vidia driverima na ovom forumu, pa kad instaliraš starije (v196.21) unistal napravi u safe mode pa ih tako i instaliraj..da budeš siguran da si ih 100% izbrisao..pogledaj onda malo napon grafike ,ili, uzmi nTune s njihovih stranica, pusti ga da ti na automatic napravi tune proca,graf i mem, provrti stability test uricu i onda to prepiši u BIOS. Ne znam da li će ti ovo šta pomoć, ja sumnjam na mem grafičke, kao je netko već spomenuo prije 

IBM ( I Blame Microsoft)
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 22:40 (micho0305).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
killerpnv kaže...

eo nabavio sam neke podatke- to mi se dogodi kad je grafa kako piše prema programuGPU-Z da je temperatura prije tih točkica bila 72 stupnja jel to previše?? i da mi ventilator radi na 30%

To je dosta velika temperatura ali ja sam svoju dok sam bio na tvornickom hladnjaku klokanjem znao natjerat na duze vremena i preko 90C pa nikad nista.

Ocisti grafu i promijeni pastu, mozda pomogne s artifaktima -s temperaturom sigurno hoce.

16 godina
protjeran

na tih 72 nisam niš posebno radio gledao neki video oko 5 minuta i to je to iako i ja mislim da to nije previše jer kad sam upali taj prgram(gpu-z) temp. je več bila na 70 tak da nznm stvarno e sad ima pitanje to sa prašinom(da probam ili ne)dali to stvarno može biti razlog moga slučaja ili ste to sam tak rekli??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

opStop- ti čim upališ računalo imaš temperaturu grafike 72C? 

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

eto da skončamo i ovaj problem ako je garancija istekla znači starija je od 2 godine a to znači samo jedno začepljenje hladnjaka grafe okorjela termalna pasta uvjetuju loše hlađenje

preporučam temeljito čiščenje grafe tako da je rataviš promineš termalnu pastu očistiš hladnjek e kad to napraviš probaj 3D mark i ako ga odvrti do kraja s grafom je sve ok

I Jadantisi
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 13:38 (giga).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

nije temperatura odmah 72 stupnja to je kad nešto zahtijevnije radim ali izgleda da nije grafička nego napajanje(srečom imam garanciju)od jučer mi se uopče neče upaliti a ni lapmica na matičnoj nesvjetli ali svima hvala na savjetima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice