ASUS gtx560 Ti CUII vs Evga gtx480

poruka: 20
|
čitano: 2.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ASUS gtx560 Ti

Bok trebam savjet u vezi kupnje ove dvije grafe u neodumici sam gtx560 ili gtx 480 jel ima tko kakav savjet iskustvo i tako nešta slično.......

novac nije nikakav problem, piše da je gtx 480 bolja na ovom testu tj. usporedbi. Koliko znam gtx480 ima stariji čip od gtx560 Ti, da li to ima ikakvu razliku u igranju

rezultati usporedbe: http://www.hwcompare.com/8867/geforce-gtx-480-vs-geforce-gtx-560-ti/

podaci o grafama:

ASUS: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=2oRA7x6MYEwAq4mL&templete=2

EVGA: http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=015-P3-1480-AR&family=GeForce%20400%20Series%20Family&sw=

HVALA UNAPRIJED

Nikola
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 20:36 (JOHNYYBRAVISSIMO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ASUS gtx560 Ti

Ako ti novac nije problem idi na gtx580. Inače da gtx480 je brža od 560ti, u rangu je sa gtx570 karticom, no OC-om 560 može sustići 480, a uz to i manje troši te se manje grije. i tiša je. I ja bi h vjerojatno išao na 560 ti, a ako ti je bitna sirova snaga i preformanse onda odi na 480

14 godina
neaktivan

GTX480 je osjetno jaca.Te kartice su neusporedive.

No...

Direct CU II ima odlican hladnjak,voltage tweak,tako da kad ju kloknes,opasno ce se pribliziti 480.

I da,480 je jako glasna i vruca,90+ C u igrama,tako da,moj glas za GTX560.

Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
protjeran

a kao 560 ti nije pri overclocku vruća ?

momci ja sam je imao i kao prvo mi se nije svidjelo što je idle vrtnja ventilatora na 40% što je previše bučno

želi li se 560 ti "približiti" kartici 480 treba je clocknuti na 1000 mhz a onda da vidite kako je vruća, ne pomažu ni 4 ventilatora.

osim toga da bi je tada ohladili na prihvatljivu temperaturu treba ventilator pri tolikom overclocku držati na 80% manual, što je ipak previše jer je tad bučna kao Concorde avion.

480 je kartica više klase i ne zaboravite da se i ona dobro clocka.

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nije mi jasno zašto ljudi misle da će Overclockiranjem slabije kartice, nadomjestiti jaču?

Sami taktovi nikada nemogu nadomjestiti arhitekturalne nedostatke slabije kartice, što se večinom primjeti na visokim rezama, sa visokim AA i AF filtriranjem.

Osobno sam bio radio test sa GTX460 i GTX470. Na kraju maximalno overclockirana GTX460 je jedva bila na istoj razini kao i GTX470. Nadalje GTX470 na stocku je bila mila majka po pitanju buke u odnosu na OC-anu GTX460 Cyclone, plus tome se mora dodati zujanje zavojnica na regulaciji što je zbilja iritiralo.

Ništa bolji odnos nije ni između GTX560 i GTX570. Kao što Bugofil je već napisao: GTX560 Ti morate stavit na 1000Mhz da bi bila u rangu GTX570, što pak za posljedicu ima bučan ventilator(čak i na MSI TFII), srečom ova moja TFII je opremljena 6+2 faznom regulacijom pa nema zujanja zavojnica.

BUGOFIL:: Vrnt je postavljen na 40%, no vrtnja Ventova je nekih 1500RPM što nije uopšte bučno, sa druge strane AMD ima 20%, al to je zato šta je na njima daleko veća max moguca brzina okretaja. Ja sam bio  usporedio HD6970 na max i GTX580 na max. AMD-ovka je bila mlazni motor naspram GTX580.

I'll be back
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Re: ASUS gtx560 Ti CUII vs Evga gtx480
microman kaže...

BUGOFIL:: Vrnt je postavljen na 40%, no vrtnja Ventova je nekih 1500RPM što nije uopšte bučno, sa druge strane AMD ima 20%, al to je zato šta je na njima daleko veća max moguca brzina okretaja. Ja sam bio  usporedio HD6970 na max i GTX580 na max. AMD-ovka je bila mlazni motor naspram GTX580.

ma je, opet mislim da su bez veze lockali vrtnju ventilatora na 40% jer se ipak čuje dok bi na 30% bila nečujna.

s tih 40% su dobili temperaturu kartice u idlu 32°što je bespotrebno.

da su smanjili brzinu na 30% imali bi 38°-40°što je potpuno prihvatljivo a bilo bi tiho.

što se tiče 6970 to je promašena kartica u odnosu na GTx 570 a ne uspoređivat ju s Gtx 580 {#}urokat će me ATiGejmer

meni je Metro i dalje mjerilo kvalitete najnovijih directx11 kartica i već sam na jednoj temi napisao GTX 570 koju sad imam na mojih 1920x1200 Very high dx11 af 4x leti u odnosu na 6970 koja je kašljala u zahtjevnijim scenama na 20 FPS-a 950/1450 dok 570 ne pada ispod 30 fps-a s  laganim OC na 800/1000

----------------------------------------------------------------------------------------------

još bih pitao autora teme;

zašto ne kupi GTX 570 i zašto baš 480 ??

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 10:48 (Bugofil).
15 godina
Bugofil kaže...
s tih 40% su dobili temperaturu kartice u idlu 32°što je bespotrebno.

da su smanjili brzinu na 30% imali bi 38°-40°što je potpuno prihvatljivo a bilo bi tiho.

Nibitor 6.01 / nvflash  i za 5 minuta imaš tihu  karticu.

17 godina
protjeran
maks-rs kaže...

Nibitor 6.01 / nvflash  i za 5 minuta imaš tihu  karticu.

eto, hvala, čovjek uvijek nešto nauči.

arhivirao sam tvoj post da ne zaboravim {#}

15 godina
neaktivan

uzmi gtx 570

15 godina
neaktivan

da sad uzimam 480-tku, uzel bi msi-jevu Lightning. kolko sam videl, na hwbotu, lik sa oc 570tkom na 940 imaju za 10 bolji ukupni rezultat , a da ne velim da imaju bolji proc. trazio sam sad 10 min rez, al nebrem nac. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 15:06 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ove kartice su druga kategorija. Po surovoj snazi GTX480 je puno jača. Imao sam obje, znam što pričam.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

GTX480 je   osjetno jača od GTX560Ti, mozda se moze pribliziti GTX560 znatnim overclockom, no opet, surova snaga je tu ključna. Što se tiče temperatura, sasvim je normalno da je 560 dosta hladnija pa i na overclocku, ipak je to mlađa grafička, boljeg i manjeg proizvodnog procesa, ukoliko mu je bitna tempertura neka uzme 560, ukoliko mu je vaznija surova snaga GTX480.

Osobno, ne bih uzeo ni jednu ni drugu, vec polovnu GTX570/GTX580 s punim bundleom i garancijom, ukoliko se nema novaca za takvu novu. Razlog je taj sto su obje mnogo jače od 560, 570 je u rangu 480, negdje je bolja jedna, a negdje druga, zavisi od igrice do igrice, a 560, 570 i 580 dosta su hladnije od 480, što nikako nije zanemariva cinjenica ukoliko planiraš overclockati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 16:06 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja stvarno ne znam kakve vi to probleme imate sa temperaturom 480-tke. u sli-u mi ide temperatura na 80c u benchevima, samo u furmarku je 90-91. pri sobnoj temperaturi. kad je 30c u sobi onda to ide na 90c u benchevima. pri niskim temperaturama sa balkonom otvorenimn temperatura mi je oko 67c. i di sad tu covjek da vidi problem. puno toga citate, a puno ljudi i dosta kenja, pardon, pise ghovna. istina bog je,da je vapor chamber puno zahvalnija opcija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

ja stvarno ne znam kakve vi to probleme imate sa temperaturom 480-tke. u sli-u mi ide temperatura na 80c u benchevima, samo u furmarku je 90-91. pri sobnoj temperaturi. kad je 30c u sobi onda to ide na 90c u benchevima. pri niskim temperaturama sa balkonom otvorenimn temperatura mi je oko 67c. i di sad tu covjek da vidi problem. puno toga citate, a puno ljudi i dosta kenja, pardon, pise ghovna. istina bog je,da je vapor chamber puno zahvalnija opcija.

GTX480 mi je isla do 90 °C u zahtjevnijim igrama. Nije bas da je milina, ali je snažna.

17 godina
protjeran

480 kartici je 90° normalna temperatura kao što je nekoj drugoj kartici normalna 70°.

sve ovisi o tehničkoj izvedbi same kartice.

ako je čip pravljen da bez problema podnosi i 100°, to je to, a ako nije 95 celzija će neki model kartice spržit ili će počet trotlat itd.

ljudi su u početku previše lupetali o pretjeranom zagrijavanju te kartice a nisu shvaćali da taj čip jest pravljen da dobro podnosi visoke temperature, kao što xyan dobro podnosi alkohol i cigarete, a microman ne. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

480 kartici je 90° normalna temperatura kao što je nekoj drugoj kartici normalna 70°.

sve ovisi o tehničkoj izvedbi same kartice.

ako je čip pravljen da bez problema podnosi i 100°, to je to, a ako nije 95 celzija će neki model kartice spržit ili će počet trotlat itd.

ljudi su u početku previše lupetali o pretjeranom zagrijavanju te kartice a nisu shvaćali da taj čip jest pravljen da dobro podnosi visoke temperature, kao što xyan dobro podnosi alkohol i cigarete, a microman ne. {#}

Najmanji problem na PCB-u, a ujedno i najizdržljivija komponenta je sam čip. Prije će kompletan PCB riknut nego čip. Problem kod toliko zagrijanih čipova njie njihova temperatura, već povišena temperatura VRAM ova. Dakle što je zagrijaniji čip, to će i ostale komponente okolo njega biti zagrijanije. Nažalost GDDR5 sam po sebi  je daleko osjetljiviji na visoke temperature nego čip ili VRM-ovi.

I'll be back
15 godina
neaktivan

hahahahha, cak ti nije kriva izjava-dobro podnosim alkohol, ali ga uopce ne pijem XD mozda zvuci kontradiktorno ali tak je!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

istina, ali vjerojatno u toj faking NVidiji rade neki dipl inženjeri a ne pekari, pa znaju koliko će zagrijavanje čipa utjecati na VRam i da mu neće naškoditi.

ta kartica kao i ostale su rađene za usere vulgaris koji ne dižu napone, ne clockaju ko majmuni pa im rikavaju kartice, e onda se žale kako su kartice nekvalitetne, a svi bi htjeli da kartica ide npr s stock 800/1200 na 1100/1400, a ako ne ide ne valja "ta serija".

ja garantiram da će ta 480 uvjetno rečeno "normalnog" igrača služiti 5 godina bez problema, a poslije je može baciti. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xyan kaže...

hahahahha, cak ti nije kriva izjava-dobro podnosim alkohol, ali ga uopce ne pijem XD mozda zvuci kontradiktorno ali tak je!!!

znam, da ti piješ ne bi imao za dvije 480 i takve komponente.

15 godina
neaktivan

a da nisam pusio 4 godine sad imao bi za 2 ovakva kompa! :( bas sam glup

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice