AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Vega

Neznam o kakvim tvrdnjama i gdje su one uopce zabiljezene ti pricas, ali samo da te obavijestim da je SkyX planiran za ljeto ove godine jos debelo prije nego je Ryzen uopce predstavljen 

Uostalom, nije Ryzen nigdje performansama zaskocio intel nego cijenom, to sta intel ne spusta cijene je stvar njihove politike, jer ljudi kad kupuju imaju u glavi ipak je to "AMD" (ako znas sta hocu reci)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2017 6:32 (Lucidius).
Moj PC  
0 5 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Nadam se da ne planiraju sa tim Dual GPUom napadati 1080ti... A možda i nastavljaju svoju tradiciju

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD Vega

A ništa, mi s kvalitetnim napajanjima nećemo imati problema čak niti s ovako nečime.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Nadam se da ne planiraju sa tim Dual GPUom napadati 1080ti... A možda i nastavljaju svoju tradiciju

Bojim se da planiraju...

Nope.
12 godina
AMD Vega

AMD Confirms Press Conference for Computex 2017 - Vega is (Almost) Here

AMD today has confirmed a highly-awaited, long-time-coming, almost too-late-to-be-true press conference on Computex 2017...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
D3lBoy kaže...

Nadam se da ne planiraju sa tim Dual GPUom napadati 1080ti... A možda i nastavljaju svoju tragediju

Kao i obicno 

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
D3lBoy kaže...

Bojim se da planiraju...

pa čisto oko x pi procjena na bazi osnovnih parametara (za koje su i ptičice do sada već čule) single card performanse:

4096 vs 3584 sh.proc.

cca 1500MHz vs 1582MHz (ajmo reći podjednako)

12.5  vs 11.5 TFLOPS

na prvi pogled bi se dalo naslutiti da će biti podjednake.

Ali ako na te brojke stavimo navode iz AMD-a da će kratice imati cijenu oko 400/500 USD (čitaj EUR), navukao bih zaključak (best guess) da će biti podjednaki, eventualno bolji u određenim specifičnim situacijama ali sa geforce 1080, a ne 1080Ti !

Znači dual-head varijanta bi vrlo lako mogla biti predviđena za pokušaj skidanja 1080ti.

Po meni, to nije neki veliki problem, ako uspiju podignuti razinu performansi 30-40% od 480/580 serije uz sličnu potrošnju struje. Sve više od toga bi bilo iznad mojih očekivanja.

EDIT: Ako isporuče 2x veće performanse.. onda skidam kapu 

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 0:04 (Zura).
16 godina
odjavljen

Za $400 odmah ću radije kupiti Vegu i oprostiti im 1080 performanse. Za $500 već i ne toliko. Dual-GPU kao zamjena za 1080Ti? No. Jednostavno ne ide to tako, nije isto. No, ako je 1080-level za $400, kako rekoh, to je deal-breaker čak i ako mi se kupuje 1080Ti. Rado ću uzeti dvije Vege za po $400 ili dual-GPU Vegu za $900, nego 1080Ti ako mi baš ne treba 1080Ti, a ne treba dok nemam 4K+. Ali problem je što Vega želi napadati 4K gejming... to ne možeš samo dual-GPU-om, jer dual-GPU ne radi uvijek i savršeno. Još.

Svakako - Vega@1080-lvl@$400? Pure win!

Sve ostalo... meh.

Nope.
15 godina
neaktivan
AMD Vega

COPY/PASTE sa PCEkspert, odnosno sa OC3D

Koliko se može tome vjerovat...

Hello, I am here to bring you some important information about Vega. Yes I know many people here have been waiting patiently for some substantial information about Vega from AMD. Well I am happy to say your wait has finally come to an end.

Today I will reveal the full Vega lineup and release date! I will include spoilers so Google does not pick up on important parts.

The RX Vega lineup will come in 3 flavors to cater for different price points. The stated aim is to contend directly against the GTX 10 series.

RX Vega "Core" - RRP: $399.99 (1070 perf or better)
RX Vega "Eclipse" - RRP: $499.99 (1080 perf or better)
RX Vega "Nova" - RRP: $599.99 (1080TI perf or better)

Please note: The RX Vega subnames were still being decided on by the board room at the time so are subject to change but those were the most popular ones amongst the engineers along with "Core" "Eclipse" & "Nova".

And now for the grand finally... DATES!

The Vega teaser is May 16.

The full Vega reveal is May 30 - June 3.

The official release of Vega is June 5"

P.S Do not ask me for my source. If I told you my friend would lose his job. Let's just say it is rather "Sunny" where he works...

P.S.S Let the downvotes begin. I am expect that I will be flamed for revealing this info despite being from a legit source. If you don't believe me feel free to come back to this post in 3 weeks

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

100$=1000 kn kod nas, znači bila bu skuplja od nvidije ili jednako skupa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

100$=1000 kn kod nas, znači bila bu skuplja od nvidije ili jednako skupa.

U slucaju Ryzen je islo cijena$ * 9 i dobila se tocna cijena kod nas u kunama.

17 godina
odjavljen

Moguće ali nije baš usporedivo, grafe se razlujuju cijnovno zbog hlađenja, box procesor je box procesor.

9 godina
protjeran
AMD Vega

Te dvoglave grafe bi mi dosle u obzir za kupnju ako bi vrijedilo ono pravilo kad odsjeces jednu glavu pa narastu dvije nove 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Vega

...

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 9:22 (dad0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AMD Vega

Hmm, jako zanimljivi leakovi! Ako Vega 10 RX Nova bude 16GB HBM2 i Core clock 1600 MHz onda bi trebala konkurirat 1080ti barem u Vulkanu/Mantle ili DX12, dok u dx11 bi trebala vjerojatno se uklopit između 1080 i 1080ti.

S takvim rezultatima ja ne bi bio nezadovoljan s čekanjem Vege! But, time will tell! Waiting game starts!

Ali moram priznat dobro su sakrili ovu top Rx Novu (ako su ovi leakovi vjerodostojni), do sad se sumjnalo da će bit max 8 GB HBM2 na najjaćoj Vegi!

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Vega

Predstavljanje je izgleda danas AMD Vega Announcement Due Today, Teased By Raja Koduri & Chris Hook – New Frontier

SK Hynix Lists HBM2 & GDDR6 For AMD’s Vega & NVIDIA’s Volta In Latest Memory Databook - kako sam i tvrdio, Vega cebit jako slabo dostupna i u malim kolicinama jer je HBM2 debelo nedostupan i tek u povojima proizvodnje, glavna dostupnost ce poceti tek u Q4 2017 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Moram priznati da mi se te preporucene cijene bas i ne svidjaju. Tih 399, tj. 400$ za karticu u rangu 1070 mi bas i ne izgleda nista specijalno. Kod nas ce to jos uvijek biti kakvih 3500kn... tako da smo na istome :)

Eventualno top ponuda koja bi navodno trebala biti 30-ak % jeftinija od konkurencije uz iste ili bolje performanse, to svakako da.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Moram priznati da mi se te preporucene cijene bas i ne svidjaju. Tih 399, tj. 400$ za karticu u rangu 1070 mi bas i ne izgleda nista specijalno. Kod nas ce to jos uvijek biti kakvih 3500kn... tako da smo na istome :)

Eventualno top ponuda koja bi navodno trebala biti 30-ak % jeftinija od konkurencije uz iste ili bolje performanse, to svakako da.

Kojom logikom i zašto bi AMD trebao imati 30% nižu cijenu za performanse iste kakve ima Nvidia? 

Nope.
16 godina
Tonči kaže...
mrsmith kaže...

Kojom logikom i zašto bi AMD trebao imati 30% nižu cijenu za performanse iste kakve ima Nvidia? 

Nisam rekao da bi trebao, nego prema onim cijenama izgleda da bude tako pa kazem :)

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
Tonči kaže...
mrsmith kaže...

možda zato jer je pascal lanjski snijeg i jer će nvidia vjerojatno vrlo brzo doći s novom generacijom koja bi mogla donijeti perfomanse barem za tih 30% veće u istom cjenovnom rangu

ja bih volio da amd natjera nvidiju na rezanje cijena, odnosno da bude prvi koji će perfomanse iz high enda donijeti u niži rang, a ne da prati nvidiju s godinu dana zakašnjenja i onda će opet biti pušiona kad nvidia izađe s novom serijom

12 godina
odjavljen
AMD Vega

Koliko čitam, Vega 10 više skresanih čipova i razne prilagođene brzine s i HBM2 memorijom. Čak dobivamo i dual GPU 10...

I izgledati će ovako na slici dolje:

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Izgleda da AMD ne zanima svijet gejmanja, što  se u neku ruku vidi i sa Ryzenima, isto tako bude i sa Vegom, mslm HBM2 za igranje? 

Tko se hoće naći samnom lice u lice i platiti pivo!? A da nije Francuz jer ne pričam FR. 

Up: da zaboravih to napomenuti, tako im i ne igra proizvodnja veliku ulogu.

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 12:16 (skorvy).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Volta je na 12nm, ako to do sad nisi znao onda se nemamo sta dopisivat dalje 

nope

https://www.extremetech.com/computing/245880-rumor-nvidias-volta-built-tsmcs-new-12nm-process

Now, rumors are flying that the chip will actually be built on TSMC’s “new” 12nm node.

The reason we’ve put the word in quotes is because 12nm isn’t really a new node at all. Here’s how TSMC’s CC Wei described it in TSMC’s last quarterly conference call.

Our strategy is continuously to improve every node in the performance, such as 28 nanometer. And are continuing to improve the 16 nanometers technology. And we have some very good progress, and you might call it the 12 nanometer because we’re improve in the density, classical density, performance and power consumption. Yes, we have that.

TSMC appears to be performing the same kind of optimization and improvement to existing nodes that every foundry performs over time. It’s just that this time, they’re calling it something a little different.

nanometri su postali marketinski trik - ako ovako nastave, za 2g cemo biti na -2nm procesu..

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
AMD Vega

Ovaj tip ima ful ženski glas...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

1 0 hvala 0
15 godina
Jakovp kaže...

Ovaj tip ima ful ženski glas...