AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 533.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Vega

to je ona fora... tresla se brda, samo da ne bude kao ranije da se rodi miš.

Bok, ja sam sharyn
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Vega

Ma hype si mogo nožem rezat...

A jbni WC teh i onaj Hassan...

Likovi su već specke odredili prije godinu dana. Ja imam ponuda za moju gtx1080 na čekanju. Čini mi se da ću je zadržati do 6 mjeseca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Vega

Prije ćeš ti 1080ti uzet, nastaviš li čekat 

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ja očekujem minimalno da bude jaca od 1080, ako ne i Titan X... Jer koliko su hypeali u ovim videima i slideshowovima "Expect the real high end !"... A ako ne zadovolji to onda ce fanboyevi krenut "pa gle nije njima ni cilj bio rusit titan x pa kuis....". Razocaralo me ono jucer, tjedan dana countdown na stranici, da objave power point prezentaciju vec viđenih slide showova i snimak Dooma. Smiješno

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Znao sam,kao i sta rekoh,"kifle" se oladile,a bome i mi BUG-ovci(po komentarima) 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: AMD Vega
zvijer kaže...

Znao sam,kao i sta rekoh,"kifle" se oladile,a bome i mi BUG-ovci(po komentarima) 

Svi smo razočarani...

Chaselol pali Rajinu sliku koju čuva ispod jastuka.

Šalim se, on to nebi nikad napravio...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 14:37 (DarthMarkus).
12 godina
AMD Vega

Nove specke Vega 10 , Vega 10x2 i Vega 20

http://videocardz.com/65521/amd-vega-10-and-vega-20-slides-revealed

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
mirzet1976 kaže...

Vega 10x2 i Vega 20

Dakle za mene tek ove dvije dolaze u obzir u konbinaciji sa ryzenom za sada ...vidit cemo sto volta donosi i kaby/canonlake  

taman na ljeto ce biti 2 godine..kak imam ovu mrcinu od grafe koja jede sve pred sobom 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 17:41 (4mal).
16 godina
AMD Vega

bože ih sačuvaj pa vega tek polovicom godine, znači negdje u rujnu dostupne 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
dery kaže...

bože ih sačuvaj pa vega tek polovicom godine, znači negdje u rujnu dostupne 

+ čekanje dobre nereferentne + normaliziranje cijena

Mislim, da ću krepat do tad...

Još ako bude ko 1080 po perfomansama, adio Mare

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ne isplati im se ranije, samo gube pare na velikim čipovima. Ovak to krajem godine izprezentiraju na PC-u pa tam negdje 2018-2019. u playstatio 5

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...

Nove specke Vega 10 , Vega 10x2 i Vega 20

http://videocardz.com/65521/amd-vega-10-and-vega-20-slides-revealed

Uff... Ako izbace vegu tek polovicom godine onda će preskočit cijelu generaciju nvidie bez konkurentnog high end čipa... Još, da, ako to bude čip koji bude konkurent tek 1080ki, žao mi ih je. Tj. žao mi je njihovih dionica.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Meni je ovo OK, i tak nisam mislio kupovati a svi oni koji su navijali za Vegu samo kako bi nvidia spustila cijene su ostali kratkih rukava 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Koja pushiona, pa nevidija ce tad vec izbaciti novu seriju 11xx, u kojoj ce neka 1170 biti jaca od ovoga
i jos nek spuste cijene serije za +-50usd kao na seriji 9xx i ta ce 1170 kostat u startu tri soma kuna

Vega na jesen 2017. ima sanse koliko i pahuljica u paklu, trebali su to izbaciti jos jucer
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Kad ne gledateškota, GPU rat je završio i AMD više nema ni teoretske šanse biti konkurentan, barem u viskom društvu a da mu to donosi zaradu. Što više radi više gomila gubitke i polako se povlači, valda na sreću svih nvidijinih fanova. Kamo sreće da se kompletno povuče sa PC tržišta 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pa ako je vega tu negdje sa 1080 i skupa za proizvodnju, onda im se isplati jedino sad kad je mogu naplatiti, do jeseni su pushiona
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ne vidim da su pušiona ako izbace onoliko kolika je potražnja tržita a glavni im je cilj ostati u igri zbog konzola.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gledaj koliko je kostala jedna 980 na izlasku i koliko kosta 1060 koja je cak i jaca, pa ce ti valjda biti jasno zasto nemeres prodavati 'lanjski snijeg'
amd treba vegu sad, na jesen ce biti preslaba ili preskupa
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Gledaj koliko je kostala jedna 980 na izlasku i koliko kosta 1060 koja je cak i jaca, pa ce ti valjda biti jasno zasto nemeres prodavati 'lanjski snijeg'
amd treba vegu sad, na jesen ce biti preslaba ili preskupa

Da mogu izbacili bi ju odma, nemogu. Za PC će očito izbacivati ono što im se isplati i koliko im se isplati. Treba im nova arhitektura zbog budućih konzola, jer ako izgube njih mogu ključ u bravu. Znači razvijaju tehnologiju a na PC će vljda plasirati koliko bude interesa, bude li ga malo toliko će i plasirati. To mi govori moja logika. Koliko znam Scorpio ide sa Vegom ove godine i to im je sigurno primat. Za godinu dvije vjerovatno i PS5 a PC tržište koliko ide, pretpostavljam donji i srednji segment primarno. Dok nvidija na najskupljim chipovima ubire največi profit kod AMD-a je obrnuto. Različita klijantela.

Hebiga, večina je tako željela kopujući osam naprema dva nvidiju i intel iz ovih ili onih razloga, jednom je moralo puknuti.

12 godina
Rx470/480 je bio odlican potez, ako i zen bude konkurentan da i cpu odjel konacno krene, eto njih u plusu

ali ovo s kasnjenjem vege mi nikako nije jasno
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Rx470/480 je bio odlican potez, ako i zen bude konkurentan da i cpu odjel konacno krene, eto njih u plusu

ali ovo s kasnjenjem vege mi nikako nije jasno

Evo baš gledam onog škota što je xxx linkao i on tvrdi da je odnos rx480 i gtx1060 po izlasku rx480ke bio 1:4 u korist zelenog mid rangea. Dakle ljudi su kopovali slabiju 1060ku pored jače 480ke za isto love... Tako da ne bih rekao da je 480ka bila odličan potez. Ispala je odlična kartica ali nije dobila zasluženi dio tržišta. To je taj mentalitet s kojim se amd ne može borit. Jednostavno, kako škot zaključuje, i s tim se slažem, zeleni imaju para ko' blata i dominiraju vrhom pc segmenta. Zapravo, dominiraju našim umovima .

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Kad ne gledateškota, GPU rat je završio i AMD više nema ni teoretske šanse biti konkurentan, barem u viskom društvu a da mu to donosi zaradu. Što više radi više gomila gubitke i polako se povlači, valda na sreću svih nvidijinih fanova. Kamo sreće da se kompletno povuče sa PC tržišta 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
12 godina
eyva33, ne bih se slozio iz razloga sto se trzisni udio u grafickim karticama itekako popravio
ne mozes ocekivati da se s jednom serijom izjednace ili je u suprotnom flop, ovako idu pomalo i ako budu pametno igrali za par serija se mogu izjednaciti

Ali vega u jesen 2017. nije pametan potez nego pusenje love
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
eyva33, ne bih se slozio iz razloga sto se trzisni udio u grafickim karticama itekako popravio
ne mozes ocekivati da se s jednom serijom izjednace ili je u suprotnom flop, ovako idu pomalo i ako budu pametno igrali za par serija se mogu izjednaciti

Ali vega u jesen 2017. nije pametan potez nego pusenje love

Volio bih da imam razloga očekivati popravljanje situacije za amd, ali bojim se da nemam. I nije li vega, sudeći po onom slajdu, zacrtana za prvu polovicu 2017-te, a dual vega za drugu polovicu?

17 godina
AMD Vega

ja neznam di se vi zurite kad fury x je jos uvijek single gpu high end AMD-a 

a sve su odgodili radi scorpia ...dio vega chipa je u ps pro-u tako da oni mogu sutra vec izbacit vegu ali 

nemaju tolki kapacitet kao nv od dobavljaca wafera ,chipove etc.. pa moraju dio ostavit za konzolu 

koja ce imat modificiran APU sa ryzenom odnosno gpu vegom...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 14:21 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Ne vidim da su pušiona ako izbace onoliko kolika je potražnja tržita a glavni im je cilj ostati u igri zbog konzola.

vec su izgubili Nintendo, dakle Nindento Switch ce biti prva konzola s Nvidia grafom a ostale ce sigurno slijediti taj primjer.

Cinjenica je da ce AMD sve vise padati i to se vidi unatrag nekoliko godina.

17 godina
4mal kaže...

ja neznam di se vi zurite kad fury x je jos uvijek single gpu high end AMD-a 

Ja se ne slazem

Fury X je odlicna grafa ali kada pogledas koliko košta baš i ne.. Nemas je ispod 5 somova kuna a za 3500 kn dobijes gtx 1070 koja je jednaka ili bolja.

S time da ja recimo s Fury X bez obzira sto je HBM odlican ne mogu maxati odreden igre zbog 4gb VRAMA a one koje mogu npr. Titanfall 2 na insane i 1080p dobijem glavobolju jer jednostavno nije fluidno... Znam jer sam sve to imao i s 8gb Vrama kod rx 480 koja ja davala manji fps ali fluidnije je bilo.

Da su stavili bar 6gb HBM min tada bismo mogli pricati da su napravili grafu za sva vremena no na zalost AMD-u je najbolji potez izdavanje FX 8320 procesora i na tome su stali...i da RX 480 .. zaboravih odmah napisati je space shatle za gtx 1060, imao sam prilike dobiti u ruke gtx 1060 i probati par naslova no na moju zalost nisam nista poslikao i pustio ovdje..

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 14:25 (toxic).
17 godina
AMD Vega

jebiga tada nisu imalu tehnologiju a i u 2k15 nisu 4k igre bas bile toliko zahtjevne kao danas...

ja nisam imao njihov cpu jos od athlona tak da nisam konpetentan priat o tom dijelu 

a cijena je radi preskupe memorije tj hbm-a a i prodavaci se prave grbavi cas je supste cast ne

nano i x liniju ...

ja sam rekao ako se volta pokaze bolja uzet cu nju ....nisam fan nikoga i nicega 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 14:27 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega

znaci vega izlazi kada? za pola god?pa oni fakat nisu normalni.. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Vega

da ja sam mislio sad ovaj mj. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice