to je ona fora... tresla se brda, samo da ne bude kao ranije da se rodi miš.
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 533.892
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ma hype si mogo nožem rezat...
A jbni WC teh i onaj Hassan...
Likovi su već specke odredili prije godinu dana. Ja imam ponuda za moju gtx1080 na čekanju. Čini mi se da ću je zadržati do 6 mjeseca.
Prije ćeš ti 1080ti uzet, nastaviš li čekat
Ja očekujem minimalno da bude jaca od 1080, ako ne i Titan X... Jer koliko su hypeali u ovim videima i slideshowovima "Expect the real high end !"... A ako ne zadovolji to onda ce fanboyevi krenut "pa gle nije njima ni cilj bio rusit titan x pa kuis....". Razocaralo me ono jucer, tjedan dana countdown na stranici, da objave power point prezentaciju vec viđenih slide showova i snimak Dooma. Smiješno
Znao sam,kao i sta rekoh,"kifle" se oladile,a bome i mi BUG-ovci(po komentarima)
Znao sam,kao i sta rekoh,"kifle" se oladile,a bome i mi BUG-ovci(po komentarima)
Svi smo razočarani...
Chaselol pali Rajinu sliku koju čuva ispod jastuka.
Šalim se, on to nebi nikad napravio...
Nove specke Vega 10 , Vega 10x2 i Vega 20
http://videocardz.com/65521/amd-vega-10-and-vega-20-slides-revealed
Vega 10x2 i Vega 20
Dakle za mene tek ove dvije dolaze u obzir u konbinaciji sa ryzenom za sada ...vidit cemo sto volta donosi i kaby/canonlake
taman na ljeto ce biti 2 godine..kak imam ovu mrcinu od grafe koja jede sve pred sobom
bože ih sačuvaj pa vega tek polovicom godine, znači negdje u rujnu dostupne
bože ih sačuvaj pa vega tek polovicom godine, znači negdje u rujnu dostupne
+ čekanje dobre nereferentne + normaliziranje cijena
Mislim, da ću krepat do tad...
Još ako bude ko 1080 po perfomansama, adio Mare
Ne isplati im se ranije, samo gube pare na velikim čipovima. Ovak to krajem godine izprezentiraju na PC-u pa tam negdje 2018-2019. u playstatio 5
Nove specke Vega 10 , Vega 10x2 i Vega 20
http://videocardz.com/65521/amd-vega-10-and-vega-20-slides-revealed
Uff... Ako izbace vegu tek polovicom godine onda će preskočit cijelu generaciju nvidie bez konkurentnog high end čipa... Još, da, ako to bude čip koji bude konkurent tek 1080ki, žao mi ih je. Tj. žao mi je njihovih dionica.
Meni je ovo OK, i tak nisam mislio kupovati a svi oni koji su navijali za Vegu samo kako bi nvidia spustila cijene su ostali kratkih rukava
i jos nek spuste cijene serije za +-50usd kao na seriji 9xx i ta ce 1170 kostat u startu tri soma kuna
Vega na jesen 2017. ima sanse koliko i pahuljica u paklu, trebali su to izbaciti jos jucer
Ne vidim da su pušiona ako izbace onoliko kolika je potražnja tržita a glavni im je cilj ostati u igri zbog konzola.
amd treba vegu sad, na jesen ce biti preslaba ili preskupa
amd treba vegu sad, na jesen ce biti preslaba ili preskupa
Da mogu izbacili bi ju odma, nemogu. Za PC će očito izbacivati ono što im se isplati i koliko im se isplati. Treba im nova arhitektura zbog budućih konzola, jer ako izgube njih mogu ključ u bravu. Znači razvijaju tehnologiju a na PC će vljda plasirati koliko bude interesa, bude li ga malo toliko će i plasirati. To mi govori moja logika. Koliko znam Scorpio ide sa Vegom ove godine i to im je sigurno primat. Za godinu dvije vjerovatno i PS5 a PC tržište koliko ide, pretpostavljam donji i srednji segment primarno. Dok nvidija na najskupljim chipovima ubire največi profit kod AMD-a je obrnuto. Različita klijantela.
Hebiga, večina je tako željela kopujući osam naprema dva nvidiju i intel iz ovih ili onih razloga, jednom je moralo puknuti.
ali ovo s kasnjenjem vege mi nikako nije jasno
ali ovo s kasnjenjem vege mi nikako nije jasno
Evo baš gledam onog škota što je xxx linkao i on tvrdi da je odnos rx480 i gtx1060 po izlasku rx480ke bio 1:4 u korist zelenog mid rangea. Dakle ljudi su kopovali slabiju 1060ku pored jače 480ke za isto love... Tako da ne bih rekao da je 480ka bila odličan potez. Ispala je odlična kartica ali nije dobila zasluženi dio tržišta. To je taj mentalitet s kojim se amd ne može borit. Jednostavno, kako škot zaključuje, i s tim se slažem, zeleni imaju para ko' blata i dominiraju vrhom pc segmenta. Zapravo, dominiraju našim umovima .
ne mozes ocekivati da se s jednom serijom izjednace ili je u suprotnom flop, ovako idu pomalo i ako budu pametno igrali za par serija se mogu izjednaciti
Ali vega u jesen 2017. nije pametan potez nego pusenje love
ne mozes ocekivati da se s jednom serijom izjednace ili je u suprotnom flop, ovako idu pomalo i ako budu pametno igrali za par serija se mogu izjednaciti
Ali vega u jesen 2017. nije pametan potez nego pusenje love
Volio bih da imam razloga očekivati popravljanje situacije za amd, ali bojim se da nemam. I nije li vega, sudeći po onom slajdu, zacrtana za prvu polovicu 2017-te, a dual vega za drugu polovicu?
ja neznam di se vi zurite kad fury x je jos uvijek single gpu high end AMD-a
a sve su odgodili radi scorpia ...dio vega chipa je u ps pro-u tako da oni mogu sutra vec izbacit vegu ali
nemaju tolki kapacitet kao nv od dobavljaca wafera ,chipove etc.. pa moraju dio ostavit za konzolu
koja ce imat modificiran APU sa ryzenom odnosno gpu vegom...
Ne vidim da su pušiona ako izbace onoliko kolika je potražnja tržita a glavni im je cilj ostati u igri zbog konzola.
vec su izgubili Nintendo, dakle Nindento Switch ce biti prva konzola s Nvidia grafom a ostale ce sigurno slijediti taj primjer.
Cinjenica je da ce AMD sve vise padati i to se vidi unatrag nekoliko godina.
ja neznam di se vi zurite kad fury x je jos uvijek single gpu high end AMD-a
Ja se ne slazem
Fury X je odlicna grafa ali kada pogledas koliko košta baš i ne.. Nemas je ispod 5 somova kuna a za 3500 kn dobijes gtx 1070 koja je jednaka ili bolja.
S time da ja recimo s Fury X bez obzira sto je HBM odlican ne mogu maxati odreden igre zbog 4gb VRAMA a one koje mogu npr. Titanfall 2 na insane i 1080p dobijem glavobolju jer jednostavno nije fluidno... Znam jer sam sve to imao i s 8gb Vrama kod rx 480 koja ja davala manji fps ali fluidnije je bilo.
Da su stavili bar 6gb HBM min tada bismo mogli pricati da su napravili grafu za sva vremena no na zalost AMD-u je najbolji potez izdavanje FX 8320 procesora i na tome su stali...i da RX 480 .. zaboravih odmah napisati je space shatle za gtx 1060, imao sam prilike dobiti u ruke gtx 1060 i probati par naslova no na moju zalost nisam nista poslikao i pustio ovdje..
jebiga tada nisu imalu tehnologiju a i u 2k15 nisu 4k igre bas bile toliko zahtjevne kao danas...
ja nisam imao njihov cpu jos od athlona tak da nisam konpetentan priat o tom dijelu
a cijena je radi preskupe memorije tj hbm-a a i prodavaci se prave grbavi cas je supste cast ne
nano i x liniju ...
ja sam rekao ako se volta pokaze bolja uzet cu nju ....nisam fan nikoga i nicega
znaci vega izlazi kada? za pola god?pa oni fakat nisu normalni..
da ja sam mislio sad ovaj mj.