AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Planiram si uzeti RX 480 8 GB, a model koji bi uzeo je Sapphire RX 480 Nitro + 8GB.

Budžet je do 3000 kn, ima li što bolje za uzeti od ovoga gore spomenutog modela?

Jako mi je bitno hlađenje jer su RX 480 8GB i ovako vruće kartice. 

Htio sam preći u zeleni tabor, ali me primamilo više vrama i jako dobra podrška za dx12.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
edge007 kaže...

Planiram si uzeti RX 480 8 GB, a model koji bi uzeo je Sapphire RX 480 Nitro + 8GB.

Budžet je do 3000 kn, ima li što bolje za uzeti od ovoga gore spomenutog modela?

Htio sam preći u zeleni tabor, ali me primamilo više vrama i jako dobra podrška za dx12.

Mogao si u petak uzet MSI Armor 1070-ku za 3000kn sa dostavom...

15 godina
odjavljen
edge007 kaže...

Uzmi dvije 470 od 1530 kn i downklockaj ih da budu hladne

Svi smo mi Mentalist.
8 godina
neaktivan

Ako nema modela koji bi uspio ohladiti vrući čip onda pikiram gtx 1060 6gb.

Ne treba bi cf, nego čistokrvna rx480 8gb, za početak. 

13 godina
protjeran

U tom slucaju uzmi XFX rx480 GTR il MSI rx480 Gaming. To su najhladnije rx480 kartice, neces fulat s nijednom, a ja bi osobno svoj glas dao ovo prvoj.

15 godina
protjeran
edge007 kaže...

Ako nema modela koji bi uspio ohladiti vrući čip onda pikiram gtx 1060 6gb.

Ne treba bi cf, nego čistokrvna rx480 8gb, za početak. 

Strpi se malo pa ce opet naletit 1070-ka po 3k kn. Preskupe su 6GB 1060-ke, kao i MSI 480-ka...

8 godina
neaktivan
12 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Pretpostavljam da underklokas zbog nizis temp, koliko nize budu?

Underklokam kako bi mogao stabilno držati tako nizak napon. Onda upalim just cause 3 sa vsyncom i većinom igram bez da grafa pali vent, airflow u kućištu je većinom drži ispod 60°C.

13 godina
protjeran

Nitro je super kartica, al se kod rx 480 serije malo vise grije. Posto si naveo da su ti temp vazne one dvije sto sam naveo su bolji odabir, u slucaju da preferiras ducan koji si linkao onda bez razmisljanaj idi na ovu.

10 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

I ja sam imao isti problem kao i masa drugih na AMD forumu, ugl kad sam gledao x264 video bi se fanovi zavrtili na 100% i morao bi restartati komp.

Imao sam neki bitcoin malware koliko sam skužio on je rudario u pozadini i njega sam počistio.

Problem sam riješio tako da sam u safe modu pokrenuo AMC cc utility i počistio sve drivere.

Bitno je da nakon reinstalacije drivera ne pokrećeš Wattman nego koristiš neki drugi app tipa MSIAfterburner ili sl. Ja koristim Saphire trixx i već mjesec dana nisam imao problema.

Meni nema apsolutno nikakve veze šta radim, nekad zabode na 100% dok listam facebook npr.

Više me brine to što ne mogu kontrolirati ventilatore u tom slučaju, npr. ako stavim preko asus gpu tweaka da se vrti na 1000rpm, nekad zavrti pa se nakon par min vrati na 0rpm a nekad ni ne zavrti nikako.

Mozda bi moglo imati veze to sto nakon mijenjanja grafe ( stara r7 260x ) nisam stavio novi windows?

Morat cu izgleda odvojiti jedan vikend za instalaciju, imam hrpu stvari na racunaru pa odgadjam to stalno.

Skidam sad 16.11.4 drivere da vidim sta je reci s njima.

12 godina
neaktivan

Probaj ugasit hardware acceleration u browseru pa vidi jel ti se ponavlja problem.

13 godina
neaktivan

Dosli 16.11.5 podrska za Watch Dogs 2 i CF podrska za Dishonored 2 uz dva sitnija fixa.

Origin ID: ReaLazio
10 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Probaj ugasit hardware acceleration u browseru pa vidi jel ti se ponavlja problem.

Ugasio jučer i ujedno nabacio nove drivere, od tada nije zakucalo nijednom još.

Hvala puno 

15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Da li netko ovdje koristi freesync? Zanima me koliko je učinkovit...

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Jolckan kaže...

Da li netko ovdje koristi freesync? Zanima me koliko je učinkovit...

nisam koristi ali 0 dropanih frameova znaci 100% ućinkovit.

10 godina
neaktivan
Koristim ja sa rx 470, u wattmanu sam stavio fps na 72, pošto na mom monitoru freesync radi 45-75 fpsa
A kako misliš jel koristi, trganje slike stvarno nisam primijetio
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Koristim ja freesync i na monitoru od 144 Hz dok igram npr Overwatch koji se vrti na ~130 average FPS tearinga nema i sve doslovce klizi, stvarno je uzitak igrati.

15 godina
neaktivan
doktordoc kaže...
Koristim ja sa rx 470, u wattmanu sam stavio fps na 72, pošto na mom monitoru freesync radi 45-75 fpsa
A kako misliš jel koristi, trganje slike stvarno nisam primijetio

Pod koristi mislim kako ide freesync, iskustva i slično Mislim uzeti monitor LG 27MP68VQ-P koji ima raspon frekvencije 40-75Hz. Ako fps padne ispod 40fps onda se može očekivati jače trzanje ili? Igra će ići fluidno sa 40fps kao da je 60fps?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

RX 490 glasine

In the graph below AMD's Pro 490 is shown to offer more performance than Nvidia's GTX 1070, with performance numbers that are very similar to what we have seen on GTX 1080 Founders Edition GPUs.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
2 1 hvala 2
10 godina
neaktivan
Freesync ti je protiv lomljenja slike, ako padne ispod 40 ne mora biti štekanja, ali će se slika lomiti, malo, horizontalno
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Imam novu grafu Msi 470 i htio bih s s nekim benchmarkom probati njene limite... Probao sam s Heaven na Extreme 8xAa, ali temp ne ide preko 65 s tim da se pale ventovi na 25% kad temp pređe 60....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
boxer kaže...

RX 490 glasine

In the graph below AMD's Pro 490 is shown to offer more performance than Nvidia's GTX 1070, with performance numbers that are very similar to what we have seen on GTX 1080 Founders Edition GPUs.

AMD's Pro 490?

ako je doista pro linija znaci da ni nece biti za gejming

a i ako nije pro linija, dok AMD to izbaci na trziste vec ce nvidia imati odgovor u vidu novih kartica koje ce opet sve zasjeniti 

AMD fulao kompletno sa taktikom ove godine

14 godina
Gogy7 kaže...
Imam novu grafu Msi 470 i htio bih s s nekim benchmarkom probati njene limite... Probao sam s Heaven na Extreme 8xAa, ali temp ne ide preko 65 s tim da se pale ventovi na 25% kad temp pređe 60....

Htio bi vidjeti trenutne perfomanse?

Time Spy DX12

3D Mark Firestrike

Hrpa ostalih tu na forumu još...

root
13 godina
neaktivan
boxer kaže...

RX 490 glasine

Cisto sumnjam da ce obitna referentnjaca moci ohladiti dual GPU ako je vjerovati toj slici znaci nesto novo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
boxer kaže...

RX 490 glasine

Mozes i ovdje stavit da se krene punit malo i vega tema.

Nije sretan onaj koji puno ima, sretan je onaj kome malo treba
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2016 14:07 (inri).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

WoW.

Upravo mi se Titanfall 2 crashao zbog low video memory. ofc igram na insane sve postavke na maks..

dosao na misiju sve puno svaceg i doslovno je 8gb vrama otislo papap :) i crashala se igra..

ovdje treba kartica od 12gb vrama i to za 1080p sve do ibera postavke... jer s vremenom se crasha :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

WoW.

Upravo mi se Titanfall 2 crashao zbog low video memory. ofc igram na insane sve postavke na maks..

dosao na misiju sve puno svaceg i doslovno je 8gb vrama otislo papap :) i crashala se igra..

ovdje treba kartica od 12gb vrama i to za 1080p sve do ibera postavke... jer s vremenom se crasha :)

bez problema sam presao igru na max detaljima na gtx970

15 godina
protjeran
toxic kaže...

WoW.

Jel pisalo low video memory ili si pretpostavio da je to?

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
toxic kaže...

WoW.

To mu je teško moglo pisati jer je VRAM virtualiziran. I postoji 0% šanse da TitanFall na 1080 rezoluciji treba toliko.

toxic koliko bi trebalo na 1080i ako treba 12GB na 1080p?

prodajem jednu od mašina
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

WoW.

izvoliš, ovako je točno bilo : https://forums.titanfall.com/en-us/discussion/5171/titanfall2-keeps-crashing

prvo sam mislio da je rijec o nedostatku memorije, no s obzirom da se greška pojavila texture 3d bla bla bla, preptostavka je da je se krešala zbog vrama...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2016 17:39 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice