AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
doktordoc kaže...
Na rx 470 u tomb Raider imam artefakte, one točke boje i crne munje dok igram, nije bitno na kojima postavkama, imam freesync monitor, ali nebitno jeli upaljen ili ugašen

Upravo skidam Rise of the tomb raider, pa ću pogledati kako se ponaša. Jel ti grafička overclockana?

Origin (Battlefield): Dead_Body_cRo
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni sve radi urednop od prvoga dana,stavljeni zadnji driveri,jedino mi se znalo rušiti pri oc-anju,al i to sam sredio... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pustili su nove drivere 16.10.3

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
playjob kaže...

Jos 27 navecer, ja manje vise svaki dan poslje 10 navecer odem na crimson i idem check for update...ajde bar rade drivere cesce i suportaju bolje nove igre.

Origin ID: ReaLazio
10 godina
TheDarkSide kaže...
playjob kaže...

Jos 27 navecer, ja manje vise svaki dan poslje 10 navecer odem na crimson i idem check for update...ajde bar rade drivere cesce i suportaju bolje nove igre.

Moj jebeni beeeeeeed hahahahah

10 godina
neaktivan
Zadnji, 16.10.3
Grafa nije ocana
U drugim igrama sve ok
Memorija 1650
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam odlucio da svoju MSI RX 480 Gaming X od 8 GB-a necu OC-at zasad...jer ni nema realne potrebe bar ne trenutno, to cu kasnije kad bude trebalo iz nje iscjedit i posljedni atom snage, a i produljit joj malo vjek trajanja, jer svo to clockanje joj smanjuje vjek trajanja, doduse ne puno, al opet.

13 godina
neaktivan
TheDarkSide kaže...

Ja sam odlucio da svoju MSI RX 480 Gaming X od 8 GB-a necu OC-at zasad...jer ni nema realne potrebe bar ne trenutno, to cu kasnije kad bude trebalo iz nje iscjedit i posljedni atom snage, a i produljit joj malo vjek trajanja, jer svo to clockanje joj smanjuje vjek trajanja, doduse ne puno, al opet.

Pa hm uz FX mozes je cak i underclockati tipa na 1ghz i undervoltati masivno, poigraj se malo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Šansa da će joj to produlljiti vijek trajanja je malo,osim ako se ne ponovi onaj "izolirani" slučaj kurenja pcie slota matične... sve ostalo je pitomo...

HardcoreOrGohome!
12 godina
neaktivan

Ma čisto je pukneš na nekih 1400-1450mhz, da vidiš dokle ide pa ako se ikad ukaže potreba da imaš spremne postavke

10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Odlučio sam uzeti RX470 4GB, koja je najbolja od ove 3 kartice, cijena je skoro ista ( oko 480KM u BiH )?

Asus Strix

Sapphire Nitro

MSI Gaming X

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nitro

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hardenBiH kaže...

Odlučio sam uzeti RX470 4GB, koja je najbolja od ove 3 kartice, cijena je skoro ista ( oko 480KM u BiH )?

Asus Strix

Sapphire Nitro

MSI Gaming X

Po revievima najbolji PCB imaju grafe od asusa, bar za rx 480 verziju, neznam kako je za 470, al vjerovatno isto ili slicno. Saphire nekim cudom pada u zacenje sa powercolorom koji ima najgori PCB od svih, govorim za RX 480 kao referencu MSI ima trecu najbolju PCB, s tim da sistem raspodjele snage je napravljen da nemozes skurit PCI utor ni da oces.

13 godina
neaktivan

Sta pricas gluposti, msi ima pcb koji je malo iznad powercolora i gigabyte-a, Sapphire ne spusta kvalitetu ni kod 470 modela.

asus>xfx/his>sapphire>msi>powercolor/gigabyte

Jedinu dobru stvar sto je msi napravio je stavio velike ventove i masivan kuler na rx 480 8gb, dok je na 470 karticama smanjio kvalitet  svega pa i najjace stvari sto nudi a to je hladjenje.

rx 470 rx 470
rx 480 rx 480
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2016 0:55 (chaselol).
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Sta pricas gluposti, msi ima pcb koji je malo iznad powercolora i gigabyte-a, Sapphire ne spusta kvalitetu ni kod 470 modela.

asus>xfx/his>sapphire>msi>powercolor/gigabyte

Jedinu dobru stvar sto je msi napravio je stavio velike ventove i masivan kuler na rx 480 8gb, dok je na 470 karticama smanjio kvalitet  svega pa i najjace stvari sto nudi a to je hladjenje.

Gluposti? Gledaj malo revieve..MSI je u SREDINI..sad izracunaj koliko ima makera za RX pa onda opet izbroji. Powercolor je zadnji, al di si ti ubacio XFX na drugu poziciju?? MSI je ispred saphirea koji je jako podbacio bar sa RX 480 verzijom. XFX je u sredini sa MSI-em, ne sigurno drugi.

13 godina
neaktivan

Kao sto rekoh MSI je samo napravio dobro hladjenje, nisam sreo ni jedan bench da im grafa ide 1.5ghz a evo ti jedan XFX GTR sta je uradio na zraku

click me!

Vise info ovdje!

Plus javio se predstavnik XFX-a sa komentarom

XFX Rep reporting in. Can confirm, we paid a premium for the highest quality components on our cards, i'm glad people are finally bringing it to light. Is this the record? i should run a contest...

Ti cim nadjes jednu MSI 480 da ide tako visoko, stavljamo je na drugo mjesto, ovako to je super kartica za prosjecnog korisnika koji voli tisinu #picajzla, sve ostalo druga ekipa donosi bolje..........ili gore PowerColor/Gigabyte

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Kao sto rekoh MSI je samo napravio dobro hladjenje, nisam sreo ni jedan bench da im grafa ide 1.5ghz a evo ti jedan XFX GTR sta je uradio na zraku

click me!

Vise info ovdje!

Plus javio se predstavnik XFX-a sa komentarom

XFX Rep reporting in. Can confirm, we paid a premium for the highest quality components on our cards, i'm glad people are finally bringing it to light. Is this the record? i should run a contest...

Ti cim nadjes jednu MSI 480 da ide tako visoko, stavljamo je na drugo mjesto, ovako to je super kartica za prosjecnog korisnika koji voli tisinu #picajzla, sve ostalo druga ekipa donosi bolje..........ili gore PowerColor/Gigabyte

Ko govori za OC sad? Ja govorim za PCB kao takav, MSI nema đinđe minđe kao neki drugi sa dual biosom itd itd sve to stoji, al XFX nemoze na drugo mjesto samo zato jer se moze clockat vise od vecine.  Same base i layout od PCBa mu je na razini MSI-a, gledamo s te strane, a sad koliko se koja grafa moze clockat je druga prica.

15 godina
Probao nekih 10-ak minuta Tomb raidera, nisam naletio na artefakte. Graficka mi je malo undervoltana (1.048v@1230MHz, memorija na 0.95v@1750MHz)
Origin (Battlefield): Dead_Body_cRo
13 godina
neaktivan

Sam sebe ukopavas, prestani 

Ne pricam o OC, vec o kvaliteti komponenti na njima (a gle cuda, sto su kvalitetnije komponente bolji OC/napon)

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Sam sebe ukopavas, prestani 

Ne pricam o OC, vec o kvaliteti komponenti na njima (a gle cuda, sto su kvalitetnije komponente bolji OC/napon)

Ne ukopavam ja nicim, nego ti brkas kruske i jabuke, pricajuci o svakodnevnoj normalnoj upotrebi je jedno, a OC je drugo. Kako god da napravi covjek nece pogrijesit ni sa MSI, ni s XFX a pogotovo ne sa asus...ako oce clockat nek ide nesto drugo, ako oce tisinu MSI..vrlo jednostavno...sigurno bolje nego powercolor i gigabayte, a ni saphire nije nesto, bar ne 480 verzija.

13 godina
neaktivan

Po toj logici svi trebamo referentnjace onda?

Imas pcb review u ovoj temi, prelistaj pa ces vidjeti.

EOD 

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Po toj logici svi trebamo referentnjace onda?

Imas pcb review u ovoj temi, prelistaj pa ces vidjeti.

EOD 

Gledao sam i ih sve, i ostao iznenađen sa safirom, ovi ostali manje vise ocekivano, al safire se pokvario izgleda u zadnje vrijeme...ocekivao sam vise od safira.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ASUS i Sapphire imaju najbolje hladnjake zbog jednog razloga a to je bakrena jezgra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ivanzu kaže...

ASUS i Sapphire imaju najbolje hladnjake zbog jednog razloga a to je bakrena jezgra.

zanimljivo u teoriji....

u praksi msi sa duplo manje okretaja venta postiže bolje rezultate, tiša je i hladnija

17 godina
picajzla0707 kaže...
ivanzu kaže...

zanimljivo u teoriji....

u praksi msi sa duplo manje okretaja venta postiže bolje rezultate, tiša je i hladnija

meni javili u subotu iz ADM-a da imaju samo jednu XFX GTR BE, pa sam ih pitao imao jednu BE a drugu standard

gtr edition i eto cekam odgovor...

Imal i jedna druga CF kombinacija da je vrijedna spoemena ? Sapphire Nitro ? MSI, asus mi je malo previše za dvije..

Cak imam opciju da i storniram sve i odem na Nvidiu no imam Freesync monitor pa mi se to bas i ne da.  

Iskreno se nadam da imaju XFX GTR inace bljuv

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2016 8:27 (toxic).
15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

I MSI je bakar samo je niklovan pa nije narancaste boje...

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

gledaj, ove priče oko pcb-a i mogućnosti max oca za par mhza amo-tamo su budalaštine

to može biti bitno klincima koji će se satima natezati oko toga, a zatim oko toga jel jači hulk ili supermen

i naravno, bitno je onome tko gušta u benčanju i ocanju i izvlači svaki atom koji može izvući

naravno da nećeš uzeti grafu s najgorim pcb-om poput red devila, gdje su baš smeće nabacali po ploči, no dalje od toga je rasprava bezvezna

što se mene tiče, dok su pcb i napajanje zadovoljavajući, hlađenje je najbitnija stvar i tu je msi kralj

ne zaboravi da se te grafe testiraju na otvorenom benču i da ih mogu pržit satima bez velikog utjecaja na temperaturu i buku, dok ćeš doma imati drukčije uvjete, od toga da je grafa zatvorena u kućištu koje se zagrije nakon nekog vremena (možeš to riješiti ventovima na kućištu, no onda zuji cijela kanta), do toga da nećeš uvijek imati 22 stupnja u sobi kao što imaju recenzenti

tu potencijal hlađenja dolazi do izražaja, jer ako se msi vrti na 800-900 okretaja još uvijek ima dosta potencijala da pojača rpm i ostane tiha i hladna, dok ove druge koje su otvorenom benču već glasne i na granici su, doma će ti postati još glasnije i toplije

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo uspio sam napokon par minuta svoju ispitat

1350 i 2100 radi stabilno

1390 i 2100 isto

dalje nisam imao vremena

testirano sa valey fanovi na auto došla do 72°C

e da asci 66.8%

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
keke13 kaže...

Evo uspio sam napokon par minuta svoju ispitat

1350 i 2100 radi stabilno

1390 i 2100 isto

dalje nisam imao vremena

testirano sa valey fanovi na auto došla do 72°C

e da asci 66.8%

daj mi reci za tu MSI kada stavis fan na maks jel se uopce cuje i kakve su ti tada temperature?

13 godina
ansha kaže...
ivanzu kaže...

I MSI je bakar samo je niklovan pa nije narancaste boje...

Da samo sto nickel duplo losije prenosi toplinu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice