AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Tonči kaže...

Nikoliko. Ista je stvar, manje više. Bolje se hladi RDP, jer je pod vodom. Čipovi na jednom PCB-u su i dalje spojeni isto kao kroz PCIE, PLX-om.

NVLink je Nvidijina nova sabirnica (mijenja PCIE), nema veze s ovim, a još manje AMD-om. :) 

lako mi je za termale i ostalo, zanima me kako je rješeno pošto je amd od havaja odbacio dodatne "direktne" konekcije čipova za crossfire.

nvlink se reklamira ko bolje/brže od pciekspresa, korištenjem dediciranih lane-ova/signala za komuniciranje između više ćipova-samim tim izbjegavanje problema koje je klasićan sli donosia ,pa zato mi se ćini da ima dosta veze s ovim..
amd nema odgovor na ovo rješenje pošto su poslje tahiti ćipa izbacili dodatne direktne laneove , i dalje koriste sami pcie na fury ko na havajima za cf,doduše bolje nego nvidia pcie + dodatne konekcije ali nebitno.

nije mi jasno zašto nvidia ide na veću propusnost u tim dediciranim laneovima za sli, dok u isto vrjeme amd odbacuje ovakvo rješenje za cf a navodno radi dobro preko sporog pcie, tj zašto jednoj arhitekturi paše jedno drugoj drugo. shvaćam da je primarna namjena nvlinka compute u serverima s milijon grafićkih, a crossfirea gaming i da nvidia neće kartice za gaming radit na nvlinku ,ali svjedno .

ne mogu nać ništa klasićnim metodama traženja,u zadnje vrjeme previše šuma u google rezultatima pretrage.. sorry ekipa ako je malo off topic.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 23:19 (dabar_solta).
13 godina
odjavljen
zvijer kaže...
DarkoKwon kaže...

Koja je vama temperatura u IDLE ? r9 390 ? Meni je 62 prosjek kada ventilatori ne rade. Da li je to ok i da li treba da brinem ?

Meni na passivu varira od 40-50,te na iste temp. utijece vecinom airflow u kucistu!

EDIT: eto kolega gore me preduhitrijo! :P

Vjerovatno, oprzio sam se dobro od kuciste, uvijek sam mislio da nije bitno, temperature u full loadu su mi isle do 90, kada sam skinuo jednu stranicu kucista temperature su u prosjeku 60-70 u full loadu, zavisi od igre do igre, a idle 60 temperatura, samo ventliatori su na nuli pa sigurno zbog toga. Na netu pise da je to noralna temperatura, kao nova tehnologija je napravljena da izdrzi 60 temp u idlu, je li to tacno ili bi trebao da ukljucim ventilatore barem 30% ? Inace u full loadu stavim ventilatore na manual 60% i uspijevam odrzati gore navedenu temperaturu. Ja bih isao i 80% RPM, ako je to OK ? 

Darko
17 godina

kod mene 4k 60 lock aa of zadnje zakrpe napravile cudo od igre 

13 godina
DarkoKwon kaže...
zvijer kaže...
DarkoKwon kaže...

Znaci ovako sam si ja postelo(jer vidim da imamo istu grafu);

U afterburneru(ako nemas inst.) mi je podesen auto. fan,te mi fino odrzava grafu hladnom na 30c.,a da se ne cuje.. kada upalim koju igru stavim manual fan na 60~ 65%,i tu mi ju fino odrzava od 70~85(zavisi od igre do igre,te naravno i do airflowa u caseu)..

EDIT: zaboravih napomenut,da ako ti kojim slucajem u nekoj igri ode i do 90c.(kao sta meni zna otici u gta5) ne beribrigu jer bo je to sirovi AMD ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 0:59 (zvijer).
13 godina
4mal kaže...

kod mene 4k 60 lock aa of zadnje zakrpe napravile cudo od igre 

Da,mogu potvrditi,meni na 1440p. te na high setting i aa off varira od 50~60,al mnogo fluidnije i bez sttutera(primjetio sam da sad sljaka freesync jerbo prije nije)

13 godina
odjavljen
zvijer kaže...
DarkoKwon kaže...
zvijer kaže...
DarkoKwon kaže...

Znaci ovako sam si ja postelo(jer vidim da imamo istu grafu);

U afterburneru(ako nemas inst.) mi je podesen auto. fan,te mi fino odrzava grafu hladnom na 30c.,a da se ne cuje.. kada upalim koju igru stavim manual fan na 60~ 65%,i tu mi ju fino odrzava od 70~85(zavisi od igre do igre,te naravno i do airflowa u caseu)..

EDIT: zaboravih napomenut,da ako ti kojim slucajem u nekoj igri ode i do 90c.(kao sta meni zna otici u gta5) ne beribrigu jer bo je to sirovi AMD ;)

GTA mi je manje od 70c, mozda su kod tebe advanced settingsi svi ukljuceni ? Od advanced settings samo sam ukljucio ono da mogu vidjeti u daljinu, a ostali settingsi osim trave i MSAA sve je na high ili ultra. Dark Souls 3 mi je najvise vukao temeperaturu, max 86, pa sam smanjio neke settingse, jer sam skeptican sto se tice temperature. 

I jos jedna stvar koja mi je pravila freezove, a ja toga nisam bio svjestan, nisam imao V-Sync ukljucen, mislio sam da to nije bitno, jer u proslosti nikad nisam imao racunar koji moze gurati 60 fps. U cut scenama FPS mi je znao skociti na 120-150 i temperature su isto tako skakale preko 90c sto mi je pravilo freezove.  Sada u svakoj igri ukljucujem V-Sync.  

Darko
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 3:47 (DarkoKwon).
11 godina
neaktivan

Hmm hmm... V sync ti nije riješenje, mislim da je za 390 aftermarket 90c previse, resetiraj sve postavke clockove etc. na stock. Ako i dalje budu visoke reklamiraj.

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran

Nema sta clockove gledat kad mu je voltaza zakljucana na toj grafi. Tu se radi o kombinaciji loseg kucista, manjka ventova, loseg hladnjaka na grafi i lose krivulje ventova na samoj grafi.

Nemres r9 390 svakam trpat to govorim vec duze vrijeme, kako moja klokana nikad nejde iznad 75 u igrama, a do 60 joj se ni ne pale ventovi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Imam jako lose kuciste u tome je problem bio, od kada sam uklonio stranicu sa kucista sve normalno radi. 

Darko

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Nema sta clockove gledat kad mu je voltaza zakljucana na toj grafi. Tu se radi o kombinaciji loseg kucista, manjka ventova, loseg hladnjaka na grafi i lose krivulje ventova na samoj grafi.

Nemres r9 390 svakam trpat to govorim vec duze vrijeme, kako moja klokana nikad nejde iznad 75 u igrama, a do 60 joj se ni ne pale ventovi 

75c na 99% loada ili sa fps capom? Velika je razlika. Meni je stari sli setup na 60hz nije isao preko 60C u igrama, ali to je zato sto load bio nikakav. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
odjavljen
U full loadu mada vecina igara ne prelazi 70 posto. Rpm je 60 posto
Darko
12 godina

evo test rpd, ne znam jel prvi, dosad sam vidio samo preview

http://hothardware.com/reviews/amd-radeon-pro-duo-benchmarks

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

75c na 99% loada ili sa fps capom? Velika je razlika. Meni je stari sli setup na 60hz nije isao preko 60C u igrama, ali to je zato sto load bio nikakav. 

Na 100 posto loada, vsync i slicne gluposti nikad ne ukljucujem, znaci grafa uvjek radi punom parom. Kad stavim ventove na kucistu na max i malo postelam krivulju da se vrti i prije nego dođe do 60 stupnjeva skinem jos 5 stupnjeva dok si rekao keks. Ovako mi je namjesteno jer mi je setup sa ovakvim postavkama full tih, a opet zagrijavanje je na minimumu, i to u bilo kojoj igri nakon par sati igranja. Inace u slabijim naslovima mi se ventovi nekad ni ne pale, a u ovim najjacim naslovima je temperatura obicno 72 stupnja, ali nakon par sati dosegne peak na 75 i od toga ne mrda dalje.

15 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Na 100 posto loada, vsync i slicne gluposti nikad ne ukljucujem, znaci grafa uvjek radi punom parom. Kad stavim ventove na kucistu na max i malo postelam krivulju da se vrti i prije nego dođe do 60 stupnjeva skinem jos 5 stupnjeva dok si rekao keks. Ovako mi je namjesteno jer mi je setup sa ovakvim postavkama full tih, a opet zagrijavanje je na minimumu, i to u bilo kojoj igri nakon par sati igranja. Inace u slabijim naslovima mi se ventovi nekad ni ne pale, a u ovim najjacim naslovima je temperatura obicno 72 stupnja, ali nakon par sati dosegne peak na 75 i od toga ne mrda dalje.

V-sync zajedno sa triple bufferingom je definitivno jedna "glupost" koju bi trebao ukljuciti ako ti je FPS iznad 60.

13 godina
protjeran

ne iznad vec minimalan!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Evo još jedan

Radeon pro duo. Ovdje se CFX nije baš proslavio u odnosu na zelene, iako je Tonči uglavnom hvalio cfx scaling.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ne iznad vec minimalan!lp

Mislio sam na to, ali sam se krivo izrazio. Kod nVidije je to malo bolje rjeseno jer se moze forcati V-sync kroz Control panel. Tako da si ukljucim Adaptive v-sync metodu u igrama gdje nemam cijelo vrijeme lock na 60 FPS-a.

13 godina
eywa33 kaže...

Evo još jedan

Radeon pro duo. Ovdje se CFX nije baš proslavio u odnosu na zelene, iako je Tonči uglavnom hvalio cfx scaling.

Mislim da tu dosta cini razliku u perf. driveri,koji su prijeko potrebni za novi RPD-ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 21:49 (zvijer).
16 godina
odjavljen

Ima nešto problema s throttlanjem i autor tog videa ima problem s razumijevanjem onoga što recenzira. RadeonProDuo nije 2x FuryX, nego 2x Nano. Ne možeš skaliranje uspoređivati tako da spojiš dvije R9 Nano i uspoređuješ skaliranje s jednom FuryX. To je kao da uzmem dvije 980Ti i uspoređujem skaliranje s jednom TitanX malo overclockanom. WTF?

Jedan točniji test:

http://www.eteknix.com/amd-r9-nano-4gb-hbmv1-crossfire-review/9/

4K skaliranje:

TR: 103 vs 52 = 98%

MLL: 67 vs 37 = 81%

GTA5: 56 vs 35 = 60%

Bioshock: 90 vs 47 = 91%

BF4: 73 vs 39 = 87%

Batman: 67 vs 40 = 67%

Prosječno: 81%.

Drugi test:

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Nano_CrossFire/19.html

4K skaliranje:

SoM: 90,4 vs 46,8 = 91%

Ryse: 67 vs 38 = 76%

Crysis 3: 47 vs 25 = 88%

Alien: 104 vs 54 = 92%

Prosječno: 87%

Dakle, ako uspoređujemo što treba uspoređivati, skaliranje je na visokih 84% u prosjeku.

Koristim više kartica jako dugo (od kad je izmišljena tehnologija) i Nvidia nije imala ovako dobre rezultate. TitaniX se skaliraju vrlo loše, a to je zadnja generacija. Inače je SLI generalno malo oslabio u posljednje vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 22:18 (Tonči).
Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina

Bas to i meni je bilo cudno...ja sam mrvu jaci od RPD-a

Nano cf vs x/nano cf a i vizualno mi setup izgleda kao rpd doduse nesto je manji pcb :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Bas to i meni je bilo cudno...ja sam mrvu jaci od RPD-a

Nano cf vs x/nano cf a i vizualno mi setup izgleda kao rpd doduse nesto je manji pcb :-)

Ma ne možeš bit brži. FuryX radi kao Nano u paru s njom. :) Možeš čak bit sporiji po testovima. 

13 godina

Kada se sijetim dobrih starih 6970 u cfx.,bfr3 mi je iskakao iz ekrana,te u onom vrijeme AMD drivera skaliranje je bilo odlicno,nikada nisam imao problema(ne racunajuci igre koje nisu imale podrzani cfx. confi.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
alen29 kaže...
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

V-sync zajedno sa triple bufferingom je definitivno jedna "glupost" koju bi trebao ukljuciti ako ti je FPS iznad 60.

Igram na 1440p, nikakav vsync ne dolazi u obzir.

Usput da kazem, igrao sada Borderlands pre-sequel i grafa nije presla 55 stupnjeva :D

13 godina
protjeran

a kak se drzi u bf4?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Nemam ga na kompu i odavno sam ga preso tak da ga nemam volje ponovo instalirat, a multiplayer igre ne igram.

EDIT:

Slozio sam si nedugo krivulju za ventove, mogu rec da super radi, grafa je tiha a hladna a skinuo sam 3-4 stupnja u igrama samim time sta ventovi rade stalno a ne tek od 60 stupnjeva kako je po stocku. 

Slika:

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 1:42 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Pozdrav

Samo da javim onima koji su upuceni u moj slucaj da je graficka zamijenjena. Hvala na podrsci.

3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ovog sam se i bojao :/. AMDu je sa 400serijom bitno postici manje potrošnje, temperature, spustiti cijene da budu dostupne svima i da kao sto kaze u videu dominiraju mainstream trzistem. Sve je to fantasticno, ali sudeci po svim specifikacijama nece biti nista jace od recimo 390... koji nije nista jaci od 290X. Stvarno šteta, izgleda da ce jedina High end opcija biti Nvidia, bar do Vege. Što znaci jos vise cijene za Nvidiu, jer ako želiš imati high end tako ces i platiti

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 15:17 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
D3lBoy kaže...

Ovog sam se i bojao :/. AMDu je sa 400serijom bitno postici manje potrošnje, temperature, spustiti cijene da budu dostupne svima i da kao sto kaze u videu dominiraju mainstream trzistem. Sve je to fantasticno, ali sudeci po svim specifikacijama nece biti nista jace od recimo 390... koji nije nista jaci od 290X. Stvarno šteta, izgleda da ce jedina High end opcija biti Nvidia, bar do Vege. Što znaci jos vise cijene za Nvidiu, jer ako želiš imati high end tako ces i platiti

Da ukradem iz druge teme

http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/gtx_1080_ashes_of_the_singularity_benchmarks/1

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Znaci jos ih muci taj DX12 ? Svejedno, razocaran sam 400 serijom sto se tice high enda

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

polako do prezentacije 

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice