Nikoliko. Ista je stvar, manje više. Bolje se hladi RDP, jer je pod vodom. Čipovi na jednom PCB-u su i dalje spojeni isto kao kroz PCIE, PLX-om.
NVLink je Nvidijina nova sabirnica (mijenja PCIE), nema veze s ovim, a još manje AMD-om. :)
lako mi je za termale i ostalo, zanima me kako je rješeno pošto je amd od havaja odbacio dodatne "direktne" konekcije čipova za crossfire.
nvlink se reklamira ko bolje/brže od pciekspresa, korištenjem dediciranih lane-ova/signala za komuniciranje između više ćipova-samim tim izbjegavanje problema koje je klasićan sli donosia ,pa zato mi se ćini da ima dosta veze s ovim..
amd nema odgovor na ovo rješenje pošto su poslje tahiti ćipa izbacili dodatne direktne laneove , i dalje koriste sami pcie na fury ko na havajima za cf,doduše bolje nego nvidia pcie + dodatne konekcije ali nebitno.
nije mi jasno zašto nvidia ide na veću propusnost u tim dediciranim laneovima za sli, dok u isto vrjeme amd odbacuje ovakvo rješenje za cf a navodno radi dobro preko sporog pcie, tj zašto jednoj arhitekturi paše jedno drugoj drugo. shvaćam da je primarna namjena nvlinka compute u serverima s milijon grafićkih, a crossfirea gaming i da nvidia neće kartice za gaming radit na nvlinku ,ali svjedno .
ne mogu nać ništa klasićnim metodama traženja,u zadnje vrjeme previše šuma u google rezultatima pretrage.. sorry ekipa ako je malo off topic.