AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
4mal kaže...

Fotke imas u temi koja je za to,lagani osvrt imas dve stranice prije u ovoj i driver temi a recka ide kad se vratim s g.o-a ,strpljen spasen  L.p ;-)

Aha sorry :) nisam u tim temama očito. Zanimao me više nekakav osobni dojam, pumpa (glasnoća), itd. Potražim kasnije - hvala!

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

S obzirom da ste me zamolili za testiranje 390-tke, napravio sam par benchmarkova na mainstream igrama, zasad samo 3, sto zbog toga jer mi se ne da, sto zbog toga jer ne znam koje igre bi benchmarkao, al eto...

GTA V. Max Graphic settings, Max advanced settings, MSAA 8x, 1080p.

Low FPS: 26,14.
Max FPS: 78,56.
Avg. FPS: 55,61.

Fan: 30%
GPU Temp.: 54°C

Metro Last Light. Ultra settings, SSAA x4, 1080p. 

Min FPS: 30,56
Max FPS: 160,53
Avg. FPS: 66,18
Fan: 36%
GPU Temp. 59°C

Grid Autosport. Ultra settings, 1080p.

Min FPS: 77
Max FPS: 146
Avg. FPS: 107
Fan: 36%
GPU Temp. 61°C

Rezultati nisu nimalo iznenadujuci, sve igre se vrte odlicno, jedino me zacudila temperatura i fan speed. Cim je slabija igra bila u pitanju, temperatura je bila veca, kao i fan speed. Iako su temperature normalne (54°C na max. settingsima u GTA V, prva liga) cudno je sto se povecava temperatura sa slabijim naslovima...

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 11:02 (GamerX9).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Te si temps postigao vjerujem jucer ili nocas? Trebao si probat benchat te igre dan prije kad je ambijentalna bila 35-40c :) :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Temperatura ti ovisi o gpu loadu tj gpu usage.

Dakle pretpostavka je da ti u slabijim igrama grafa bude imala dobar gpu usage a u jačim naslovima manji. U prijevodu procesor je dovoljno ne fila.

Na kojem taktu ti je proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Te si temps postigao vjerujem jucer ili nocas? Trebao si probat benchat te igre dan prije kad je ambijentalna bila 35-40c :) :)

Danas ujutro :D

toxic kaže...

Dakle pretpostavka je da ti u slabijim igrama grafa bude imala dobar gpu usage a u jačim naslovima manji. U prijevodu procesor je dovoljno ne fila.

3.2 GHz, 3.4 turbo.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
13 godina
toxic kaže...

nije to do procesora, neke igre jednostavno više zagrijavaju gpu od drugih, čak ni max voltaža ne bude ista u svim igrama a clock bude...

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

4Mal dali ti je fury za 1080p ili 4K gaming tojest kakav trenutno ekran imas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BoobZ kaže...
toxic kaže...

nije to do procesora, neke igre jednostavno više zagrijavaju gpu od drugih, čak ni max voltaža ne bude ista u svim igrama a clock bude...

a to ovisi o gpu usage :)

jednostavno ako grafa ne radi na 99% ne može davati temperature kao kada radi na 50 ili 70%.

Procesor na njegovom takvu nema šanse da iskoristi dobor tu grafu.. Moj se muči na 4.0ghz a na 4.5 meni nebi bilo problema kod njega bi to bilo dosta nekih 4.2ghz

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Pa istina da. Tak sam ja imao GTX 650Ti boost na Q8200 i bila grafa uvijek tiha i skroz mlaka. Igrao se ja uredno. Onda tu grafu stvaio na FX8320 i najdnom vent postao duplo glasniji a grafa barem 15 stupnjeva toplija...normalno kad je tek onda počela raditi punim plućima 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 11:41 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
toxic kaže...
BoobZ kaže...
toxic kaže...

a to ovisi o gpu usage :)

jednostavno ako grafa ne radi na 99% ne može davati temperature kao kada radi na 50 ili 70%.

Procesor na njegovom takvu nema šanse da iskoristi dobor tu grafu.. Moj se muči na 4.0ghz a na 4.5 meni nebi bilo problema kod njega bi to bilo dosta nekih 4.2ghz

GPU usage mi je 99-100% cijelo vrijeme kad sam u igri. Doduse sad se temp. u GTA V popela na 61°C, ali vent i dalje radi na 30%.

Jel moguce da TechPowerUp GPU-Z ne pokazuje tocne vrijednosti? Znam da dosta ljudi koristi taj program, kao i ja vec duze vrijeme, al s obzirom da je 390 nova na trzistu mozda je nesto zbugano?

EDIT: Evo screena 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 12:32 (GamerX9).
14 godina

Možeš se uzdat u vent na grafi (ako grafa valja) jer ako se ventovi vrte na malim okretajima onda sigurno grafa nije vruća.

17 godina

Rad ,surf na 1200p monitoru...UHD telka za filmove i gaming nekad roknem 1080p ili 1440p jer telka radi jebeni upscale sa aa na max...fotelja ,gamepad u ruke i rokaj misko(naviknut sam na isti).. :-)

P.s 4k/30 i vsync off di kartica po defoltu moze isporucit vise od 30 ide fluidno naravno aa off,samo kod okretanja malo se trga ekran ali nista ne zastanjkuje ili sl. Witcher 3,project cars,dirt izgledaju fenomenalno na 4k/30..

Grafa tiha ,pumpu necujem kao i h55 sto se proca tice...

Temp gpu load nakon 3 sata witchera max 57 nesto manje intenzivnije igre max 50- 55 ukratko...

naravno 4k/50-60 je real deal ali dok adapter dp 1.2 u hdmi 2.0 ne dodje ovo fercera fino ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 12:43 (4mal).
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Osobno, 1080p @60 fps > 4k @30 fps :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

Osobno, 1080p @60 fps > 4k @30 fps :)

Da za fps, utrke itd. Ali za npr avanture, rpg, itd. bi mi bilo puno draže 4k s 30fps

Edit: Sve je to na kraju stvar osobne preferencije. Dosta ljudi preferira filmove u 24fps, a dio ipak voli 48fps

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 13:21 (axos).
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Air fiji rastura covjece za tu cijenu!

http://hothardware.com/reviews/amd-radeon-r9-fury-review

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
8 0 hvala 2
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

aha ludilo od grafe 

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Veliki minus opet cijena.

Zaključak sa hardocp:

Performance this time isn't the issue. The issue rather, is the price. The GeForce GTX 980 offers a similar gameplay experience, for much less money.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
4 7 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Molim? Fury je 20-25% brza grafa za 10% vecu cijenu i to je problem? Daj covjece nisi realan nikako.

Fury ima vrhunske performanse i cijenu za masu, jos kad ispeglaju drajvere gg je

Moj PC  
8 5 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

Molim? Fury je 20-25% brza grafa za 10% vecu cijenu i to je problem? Daj covjece nisi realan nikako.

Fury ima vrhunske performanse i cijenu za masu, jos kad ispeglaju drajvere gg je

Stvarno moraš bit opsesivan kad tako dižeš u nebo poluproizvod sa besmislenom cijenom.Ako profesionalci nemaju dobre riječi za fury po čemu je to tebi tako dobar ,moguće da te pali ime.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Sine, kad si napisao poluproizvod mislim da si mislio na gtx 970 ne na ovu grafu :)

Fury/X je jedini future proof proizvod na trzistu jer hbm je buducnost a ne gddr5. To je vec stara tehnologija i prevazidjena. Prestani da zivis u proslosti, prihvatu buducnost.

Moj PC  
6 8 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Fury sa 4gb nije future proof pogotovo za 4k kao ni jedna single gpu danas.Kad bude za to onda će hbm bit standard a fury u smeću.Dijete, ne širi dezinformacije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 19:43 (dery).
Moj PC  
8 5 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jeli ovo greska da ih rade samo 2 proizvodjaca?????!!!!!

http://www.guru3d.com/news-story/amd-announces-radeon-r9-fury-graphics-card.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 19:43 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dery kaže...

Fury sa 4gb nije future proof pogotovo za 4k kao ni jedna single gpu danas.Kad bude za to onda će hbm bit standard a fury u smeću.Dijete, ne širi dezinformacije.

Otidji malo na youtube, amd kanal i poslusaj kako radi hbm i shvatices da je 4gb dovoljno. Da ne pisem wall of text.

A sto se tice 4k, jesi pogledao bench CF FuryX? 99-100% gpu scale, tp nikome dosad nije poslo za rukom.

Da, future proof grafa jer je jedina sto nudi novu tehnologiju na koju ce i nvidia preci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 20:00 (chaselol).
16 godina
chaselol kaže...
dery kaže...

Otidji malo na youtube, amd kanal i poslusaj kako radi hbm i shvatices da je 4gb dovoljno. Da ne pisem wall of text.

Znači treba iči na njihov kanal gdje šire svoju propagandu i nitko im ne prigovara o nedostacima!

Radije čekam third party recenzije za mjesec ili 2 dok se stvari poslože! A 4gb je ništa za budučnost bila to gddr5 ili HBM(bez obzira koliko kapaciteta nadoknađuje propusnošču).  I slažem se sa dery jer kad se pošteno zabrazde u 4k ili više fury bude vaginalni iscjedak! 

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Nema hdmi 2.0 i da je se nazove future proof? Pih...
Moj PC  
9 1 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

pa ja ne vidim da previše zaostaje za titanom u 4k koji ima hrpu više memorije...

a i ovdje je sve lijepo prikazano i objašnjeno uključujući i gddr5 i hbm

http://www.techspot.com/review/1024-and-radeon-r9-fury-x/

u svakom slučaju amd je stvarno donio nešto drugačije i novije, no da li je to stvarno bolje o tome se može raspravljati godinama

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 20:14 (toxic).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Posto zivim u Hr referirat cu se na stanje kod nas...otisao sam u futuru i iskeshirao 3500kn za moguce najbolji model 290 serije Tri-x.

Grafa je TREBALA bit future proof i po hardveru je ALI.......zadnjih 6 mjeseci sto sam imao taj model sam provodio vrijeme na amd forumu sa ostalim ocajnim gamerima i iscekivao nekakvu povratnu informaciju za nove drivere sa SINGLE GPU optimizacijama jer.....dosao je MGS GZ....i vrtio mi se na 45 fps na mjestima gdje je sa istim postavkama na gtx770 isao 60 fps lock,Dying Light koji mi je oscilirao sa 20 i nesto ajmo rec 30 pa do 80 fps i ni radeon pro tu nije pomogao,Pcars koji se na istim postavkama vrtio doslovno 15fps bolje na gtx770 i niti dan danas situacija nije daleko bolja jer je amd izdao drivere za Pcars koji su donjeli oko 5fps boost a realno je falili 15-20 fps tako da nista od toga.I ovo je samo dio bilo je tu jos toga ali vecina se dala lockat bar na 30 fps kroz Radeon pro........

I sad ono najadnije....dam za grafu toliko love,amd odluci da nakon omega drivera vise nemoraju izbacivat single gpu optimizacije nego samo podrsku za CF,odlucim ju prodat i nakon godinu dana ili manje nemogu kod nas dobit niti 1800kn za nju jer nitko ne zeli amd tako da sam ju mjenjao za gtx770 na koju sam se referirao u usporedbama i u naslovima koje sam naveo gtx770 je ispala primjetno jaca sto je LOL.

AMD napravi odlicnu arhitekturu,da 4gb vrama,fantasticnu propusnost i u konacnici ne podrzi taj proizvod kako treba......

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
AMD Radeon R9 300 Series

planiram upecat neku graficku ima 270x i r7 370x i sad se dvoumim sta je bolje al da sam miran 2-3 g s igrama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Želim da mi za 4000 kuna gpu proždire šta god mu dam,leti na mars ako treba i pri tome hladan ko led,troši par wati,ladi mi jaja, ako mi samo malo zatrza ili trepne onda postaje komad plastičnog otpada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 20:54 (dery).
Moj PC  
7 2 hvala 0
16 godina
dery kaže...

Želim da mi za 4000 kuna gpu proždire šta god mu dam,leti na mars ako treba i pri tome hladan ko led,troši par wati,ladi mi jaja, ako mi samo malo zatrza ili trepne onda postaje komad plastičnog otpada.

To kaj si rekel samo kaj ja to očekujem za max 3000kn u mora da uz hlađenje jaja da i dobar blowjob! 

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice