AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 673.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

dado08

Kakva precijenjenost, dude zabrijao si na pogresnu stranu, radim od svog novca sta hocu, moja stvar hocu li kupiti gpu od 100 USD ili od 1000USD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon HD 7000
Leopard_st kaže...

dado08

Kakva precijenjenost, dude zabrijao si na pogresnu stranu, radim od svog novca sta hocu, moja stvar hocu li kupiti gpu od 100 USD ili od 1000USD.

nisi skuzio poantu - hoces ti, hocu ja i jos nas par ovakvih iskesirat 300,400,500...€ za graficku tj za par 10-aka% bolje perf, vecina nece, kupit ce konzolu i amen.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ok, hvala na pojasnjenju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000
M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
0 0 hvala 4
13 godina
protjeran
M4X kaže...

Samo 30%? Ja sam očekivao minimalno 50%.

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Ja jedno 45% :D

Treba mi 1 mil. dolara. Ima li tko da mi ih pokloni ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Kod novih serija (počevši od Fermija pa nadalje kod oba proizvođača) budemo sretni ako dobijemo 30% ubrzanja, a kad se sjetim jedne 8800GTX i usporedbe u odnosu na 7900GTX... Ili još bolje, HD 3870 vs HD 4870. Gotovo 2x ubrzanje.

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

Ja mislim da će se dat do dobro clockat pa će biti i više, pogotovo kada izađu kartice s boljim hlađenjima.

FAIL
16 godina
M4X kaže...

S obzirom da pikiram ovu karticu, jako me zanimaju vijesti glede iste...

ovo je važno iz teksta:

"...These are early performance benchmarks made with the first "usable" driver."

- to znači da bi se finalnom verzijom drivera dobilo još vjerujem 5% u performansama (nadam se i 8-10%)

"This should put the HD 7970 somewhere around Radeon HD 6990"

Bude to sasvim pristojna kartica. I više od toga! {#}

best regards, Maks_Bilogorski
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Amd dopušta partnerima da od početka HD 7950 kartice budu nereferentnog izgleda.

http://www.guru3d.com/news/amd-allows-custom-radeon-hd-7950-designs/

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

"these graphics cards should occupy the $349-449 price bracket once they arrive."

Znači između 2000 i 3000 kn ili 2500kn i 3500kn ako ne i više kod nas...

FAIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 20:58 (PoToKTM).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

Prije nego krenu omg wtf lol-ovi (koji su usput već krenuli na inozemnim forumima) i počnu se čudom čuditi kako tako malo, treba reći da zasad nema ni jednog konkretnog testa još već samo rekla-kazala, a trebat će i nešto više vremena da se ispoliraju driveri zbog GCN arhitekture. Sjetimo se koliko je GF100 Fermi profitirao driverima, čak je micro novi review pravio od GTX470.

Kao drugo, teselacija se daleko bolje izvodi na tahitiju od svega šta je dosad izašlo iz AMD-a što će sigurno imati utjecaja i u igrama, tak je isto 6970 poderala 5800 kartice u Metro, Crysis 2 i sl. dok je u DX9/10 naslovima bila tek nešto malo ispred 5870. I kao treće, vidim da su neki očekivali više shadera pa ću samo nadodat da je efikasnost istih više desetaka posto veća od VLIW. I kao što je već i dado rekao, AMD se ovom serijom nemalo orjentira na compute performance.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 9:34 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000
Moj PC  
6 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

FAIL
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Jel se mogu uzeti dvije od jednom?

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...

đaba

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Izgleda su neki nasi leakali sliku nove radeonke (neznam koja je ovo vjerojatno 7770).... 1 kuna za usporedbu velicine cipa :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 18:22 (Babo).
Moj PC  
13 0 hvala 11
16 godina
neaktivan
Babo kaže...

Izgleda su neki nasi leakali sliku nove radeonke (neznam koja je ovo vjerojatno 7770).... 1 kuna za usporedbu velicine cipa :D

Wtf 1kn?

FAIL
17 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

hrvatski hakeri rade punom parom,sljedeći leak je nvidia kepler by teo{#}

M4X @ 3.14zda GHz
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

hrvatski hakeri rade punom parom,sljedeći leak je nvidia kepler by teo{#}

Ima li ovo veze s hakerima? xD

Justin Bieber - God created me to sing ! Rise Against - No, i don't
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Odavno je ovo postao preskup sport.Vrijeme da se lova trosi na neke druge stvari.Tko zna kad cu ja ugledati 7XXX seriju u svom kompu.Vjerojatno kad dobijem na lotu.BTW volio bih da bude pomak barem nekih 50% u odnosu na 40nm seriju HD 5XXX,6XXX iako sumnjam da hoce.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

4 0 hvala 0
14 godina

Nema šanse da bude pomak u prosjeku u stavrnim gaming testovima 50% !! Pa oni i da imaju takvu kartu u rukavu, nebi je odmah izbacili na tržište. Bolje je prodat sad sa nekih 30% boosta, pa onda istu karticu prodat još jednom  sa 30% pomaka. Pa to nam rade sa procesorima uredno i AMD i Intel. To su lopovske bande {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 23:43 (itomic009).
14 godina
itomic009 kaže...

Nema šanse da bude pomak u prosjeku u stavrnim gaming testovima 50% !! Pa oni i da imaju takvu kartu u rukavu, nebi je odmah izbacili na tržište. Bolje je porodat sad sa nekij 30% boosta, pa onda istu karticu prodat još jednom  sa 30% pomaka. Pa to nam rade sa procesorima uredno i AMD i Intel. To su lopovske bande {#}

Mislis da ces zavlaciti sa driverima?Kasnije dat jos boosta sa njima?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

netom kruže info o scoru oko 7100-7200 u mark 11 (6970 daje 5500) al se većina vodi obrovskyjevim pisanjima koji nije baš čist.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...

netom kruže info o scoru oko 7100-7200 u mark 11 (6970 daje 5500) al se većina vodi obrovskyjevim pisanjima koji nije baš čist.

7200 je navodni mark score koje kartice?

15 godina
neaktivan

HD7970

14 godina
ATiGamer kaže...

HD7970

Sto bi znacilo da je pomak 30,9%?

15 godina
neaktivan

matematika tako kaže, a kaže i 15-ak% ispred GTX580. samo to je na prvom upotrebljivom driveru i bet ikakvog SCREENSHOTA tako da... očekujem više od toga, barem 7500 jerbo treba obratiti pažnju i na nadolazećeg keplera, al vrijeme će pokazati

14 godina
ATiGamer kaže...

matematika tako kaže, a kaže i 15-ak% ispred GTX580. samo to je na prvom upotrebljivom driveru i bet ikakvog SCREENSHOTA tako da... očekujem više od toga, barem 7500 jerbo treba obratiti pažnju i na nadolazećeg keplera, al vrijeme će pokazati

Greska bi bila kupiti to odmah.Treba cekati Nviidiin odgovor,konacne drivere i koliko toliko normalne cijene.Ne grijesiti i biti testni kunic.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Haha piškim od smijeha, 2500  kn nema šanse da da dam za 7950, a po svemu sudeći kod nas će bit i skuplja na početku prodaje. Može netko srat i po AMD i Intel, al cijene su više manje uvijek iste, osim za neke hit procesore koji su tek izašli. Dok ovi s ovim grafičkama, i Nvidia i AMD polako ali sigurno počinju srat kvake. Šta oni misle, da će ljudi plaćat grafičke 2500-3000 kn, a vrhunski procevi se kupuju po cijeni od 1600, 2300kn? Daj samo neka oni nabijaju cijene, neće me vidjet nijedna, igrat ću na integriranoj pa nek svojoj mami deru kožu. Al u neku ruku ih razumjem, jer mi smo ti koji kupujemo njihove proizvode, dakle suodgovorni smo za te i takve cijene. Da ih rulja odkanta, i da prodaja krene slabo, odmah bi im cijene pale, al pošto će više manje svi navalit cijene će ostat ovako nerealno visoke, upravo zbog nas. Tako da, ne treba njih krivit do kraja, jer i sami snosimo dio krivice da nam sve bezobraznije cijene kače. Po meni, za naj naj bolje grafičke bi se trebalo dat 2500kn, 2000 za neku tipa GTX 104, 1500 GTX 106 itd da ne nabrajam, a ne ovo što oni izvode, nemilosrdno nas masakriraju po džepu, a mi valjda što su cijene veće još jače zagrizemo to jest navalimo u dućane i pokupujemo sve što se nalazi na policama i ladicama od njihovih proizvoda. Al da ne duljim više, tko voli nek izvoli, ja ću se svakako strpit dok cijene ne postanu razumne. Na mojim leđima, neće zarađivat proviziju. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice