AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 673.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Ne vidim nigde dimezije kartice, il će bit iste ko i 6970?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

nesto duza i sira :) ali ne pretjerano , bitno da stane :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

kako mi je ovo smiješno: požuruju izlazak kako bi dobili priznanja za najbolji grafički čip u 2011 {#}  možda znaju da će kepler biti bolji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Sry na pitanju, zaboravil sam da nema niko kristalnu kuglu:)

A niš bumo vidli dok izađe..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

jao onome kome se život svodi na k*rčenje po benchmark-ima...

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon HD 7000
zuper kaže...

kako mi je ovo smiješno: požuruju izlazak kako bi dobili priznanja za najbolji grafički čip u 2011 {#}  možda znaju da će kepler biti bolji...

koliko je meni poznato istinski Kepler chip, mrcina od 1024 shadera, je blizi 2013 nego 2011 - toliko o tome koliko se kome zuri{#}

iako nadolazeci Fermi derivat u 28nm - GK104, barem prema dosadasnjim leakovima, djeluje poprilicno dobro - ako Tahiti ne bude barem 40% brzi od GTX580 (a izgleda da nece) bit ce ovo gadna sezona za AMD...

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 22:53 (dado8).
16 godina
neaktivan
timmy7 kaže...

jao onome kome se život svodi na k*rčenje po benchmark-ima...

hahahaahah {#}

FAIL
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

koliko je meni poznato istinski Kepler chip, mrcina od 1024 shadera, je blizi 2013 nego 2011 - toliko o tome koliko se kome zuri{#}

iako nadolazeci Fermi derivat u 28nm - GK104, barem prema dosadasnjim leakovima, djeluje poprilicno dobro - ako Tahiti ne bude barem 40% brzi od GTX580 (a izgleda da nece) bit ce ovo gadna sezona za AMD...

Potpis na sve osim zadnjeg- dok se GK104 dovuče na tržište ima proći još barem kvartal ili dva, a dotad AMD ima tržišnog lidera. Kepler će dignuti stepenicu u odnosu na sve šta dotad izađe ali opet će AMD tamo negdje za godinu dana izbacit novu seriju pa se ponovo uloge mijenjaju. Flagship sa 1024 shadera ne spada uopće u današnja mjerila, to će se klat sa narednom serijom.

U biti sve se odvija po starom-novom običaju - AMD prvi stupa na scenu s novim proizvodima i zgrće pare par mjeseci dok nvidia ne stigne sa svojim monolitnim čipom i preuzme vodstvo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 23:20 (ATiGamer).
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Jel se znaju možda okvirne cijene za HD 7870? (mislim na cijene u HRV)

Origin/Battlelog: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Gunner11 kaže...

O yebale vas cijene više... Svaki drugi post ''Jel se znaju cijene?''

17 godina
Volume kaže...
Gunner11 kaže...

hahahahahahahahahaah :D

15 godina
Volume kaže...
Gunner11 kaže...

Znam da vas to prca u mozak pa zato pitam jel se "možda znaju".

A čuj dilema je, uzeti sad HD 6950 za 1650kn ili pričekati HD 7870. Ne pitam bezveze ili da vas trolam.

Origin/Battlelog: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
14 godina
protjeran
Gunner11 kaže...
Volume kaže...
Gunner11 kaže...

Znam da vas to prca u mozak pa zato pitam jel se "možda znaju".

A čuj dilema je, uzeti sad HD 6950 za 1650kn ili pričekati HD 7870. Ne pitam bezveze ili da vas trolam.

Pričekaj još misec dana pa onda pogledaj testove i cijene i vidi šta ti se više isplati. Neće 6950 nestati iz prodaje

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
dado8 kaže...

Potpis na sve osim zadnjeg- dok se GK104 dovuče na tržište ima proći još barem kvartal ili dva, a dotad AMD ima tržišnog lidera. Kepler će dignuti stepenicu u odnosu na sve šta dotad izađe ali opet će AMD tamo negdje za godinu dana izbacit novu seriju pa se ponovo uloge mijenjaju. Flagship sa 1024 shadera ne spada uopće u današnja mjerila, to će se klat sa narednom serijom.

U biti sve se odvija po starom-novom običaju - AMD prvi stupa na scenu s novim proizvodima i zgrće pare par mjeseci dok nvidia ne stigne sa svojim monolitnim čipom i preuzme vodstvo.

zadnje leakovi govore da ce GK104 kasnit za novim Radeonima kakvih 2-3 mjeseca, sta i nije tako puno, al to je Nvidia - s njima kao i sa AMD CPU divizijom nikad neznas{#}

14 godina
neaktivan
dado8 kaže...

kao i kod Nvidije, totalna fail arhitektura sklepana prvenstveno za potrebe sasvim drugog trzista...

Kakvo ba drugo trziste.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 8:08 (Leopard_st).
15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
dado8 kaže...

kao i kod Nvidije, totalna fail arhitektura sklepana prvenstveno za potrebe sasvim drugog trzista...

Kakvo ba drugo trziste.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Pa sav hardwer je generalno za to trziste, on se samo prilagodi desktopu, ali to ne znaci da je arhitektura fail, pogotova Nvidina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

Svi koji pitaju i kojima je bitna cijena, sjetite se kad je izašla serija hd5xxx koliko je amd nabija u nebo jer su izbacili prije nvidije.Tako da ova cijena od 540 ojra(4000 kn) za najači model to opravdava.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Svi koji pitaju i kojima je bitna cijena, sjetite se kad je izašla serija hd5xxx koliko je amd nabija u nebo jer su izbacili prije nvidije.Tako da ova cijena od 540 ojra(4000 kn) za najači model to opravdava.

Nabili cijene za 5xxx?

Ne bih rekao, ja kupio 5850 kad je izašla (još me služi {#}), za nekih 2200HRK, a za 6 mjeseci je koštala 2400HRK (a za godinu dana nakon što je izašla i dalje preko 2000HRK)...

Realno gledano sada ne bih trčao odmah na 7950/7970, s obzirom da se radi o novoj arhitekturi rađe bih sačekao koji mjesec da vidimo stanje s performansama/driverima. Do 7870 serije pretpostavljam da neće biti pretjeranih problema s driverima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:41 (TomoR).
15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Pa sav hardwer je generalno za to trziste, on se samo prilagodi desktopu, ali to ne znaci da je arhitektura fail, pogotova Nvidina.

Daj nemoj molim te, procitao si par PR pamfleta, ili jos bolje iskesirao bar 300+ € za komad precijenjenog hardwera pa osjecas da imas svetu duznost branit neciju tudju racunicu - tvoja sigurno nije samo toga nisi ni svjestan...

Koj qurac znaci normalnom covjeku porast DP perfomansi od 2-3 x puta dok s druge strane mozemo bit presretni ako ce realan porast DX perf bit veci od 50%?

...odgovorno ti tvrdim da je sada i jednima i drugima, korist od bar pola tranzistora na chipu (govorimo o gaming perf.), nikakva ili minimalna... al ti te tranzistore svejedno placas a od njih samo problemi - potrosnja, buka, zagrijavanje... jedan od vecih razloga zasto ce, ako se u narednim godinama sta ozbiljno ne promjeni, trziste otic u kur...

Nazalost zasad svojom razvojnom a bogami i poslovnom politikom, Nvidija i AMD polako ubijaju trziste dediciranog gaming grafickog hardwera, i najbolje od svega, oni su toga svjesni... ,nije Jensen samo tako prije nekih godinu dana izjavio nesto ala da su oni (Nvidia) 60% HPC, 30% mobilna (ARM-Tegra) i 10% gaming (Geforce) kompanija.

Ne nisu krive ni konzole niti integrirana grafika (APU-ovi), jednostavno to su vec posljedicni efekti - ne moze bit normalno da za cijenu jedne usrane graficke kartice i to srednje klase, dobijes kompletnu konzolu, koja bez obzira na zastarjeli hardwer prakticki pruza dovoljno dobro, a u puno slucajeva (zbog loseg portanja) cak i ugodnije gaming iskustvo.

Moze mislit tko god sta hoce al Fermi je losa arhitektura (vec sam zilijon puta pisao i zasto, tako da necu opet, dovoljno je samo pogledat perf per mm i kako perf. skaliraju kako se reze velicina chipa) al nista bolje, zasad ne djeluje ni AMD-ov Southern Island... jednostvano nemoguce je ne uocit kod Tahitija totalnu nepotrebnu kolicnu cache-a (sveukupno skoro 5MB) a onda skuzit da je s druge strane puno bitniji broj ROP-ova (fillrate) izgleda ostao isti, a o dizajnu i broju stream procesora bolje da ni ne pocnem - muahahahaa, da naravno da su im perf. u igrama na prvom mjestu{#}

Jedina prava prednost ovih arhitektura je moc kod obrade geometrije tj tesalizacije, ali naslove koji bi ti poceli iskoristavat mozemo ocekivat tamo negdje oko 2015.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 11:14 (dado8).
16 godina
AMD Radeon HD 7000

Tomo r-U odnosu na tadašnju cijenu hd4xxx, cijena nove serije je otišla dvostruko. Sjeti se da su se svi čudili šta se to događa jer nismo navikli na takvo nešto od amd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:53 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dery kaže...

ja znam ljude koji su odmah prvi tjedan ugrabili svoje primjerke HD5850 kartica za manje od 1600kn, i s tom cijenom AMD je sigurno opet imao racunicu, al nedostatak konkurencije, problemi s opskrbom-proizvodnjom, zakon ponude i potraznje, kao i naknadna AMD-ova "pamet" su ucinili svoje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 11:04 (dado8).
16 godina
dado8 kaže...
dery kaže...

ja znam ljude koji su odmah prvi tjedan ugrabili svoje primjerke HD5850 kartica za manje od 1600kn, i s tom cijenom AMD je sigurno opet imao racunicu, al nedostatak konkurencije, problemi s opskrbom-proizvodnjom, zakon ponude i potraznje, kao i naknadna AMD "pamet" su ucinili svoje...

E pa sad će poučeni tim primjerom odmah u startu opalit cijene da ih poslije ne treba korigirat.

15 godina
protjeran
dery kaže...
dado8 kaže...
dery kaže...

ja znam ljude koji su odmah prvi tjedan ugrabili svoje primjerke HD5850 kartica za manje od 1600kn, i s tom cijenom AMD je sigurno opet imao racunicu, al nedostatak konkurencije, problemi s opskrbom-proizvodnjom, zakon ponude i potraznje, kao i naknadna AMD "pamet" su ucinili svoje...

E pa sad će poučeni tim primjerom odmah u startu opalit cijene da ih poslije ne treba korigirat.

da sve mirise na takav scenerijo, pogotovo jer izgleda da, zasad, dostupnost i yieldova 28nm wafera bas i nisu bajni.

13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Usput, kartica ima DUAL BIOS, znači moglo bi biti otključavanja {#}

Mislim da je AMD naučio svoju lekciju s HD 6950 modelima. Nije njima u interesu da ljudi plate za slabiju, a dobe jaču karticu.

15 godina
protjeran
NiramX kaže...
ATiGamer kaže...

Usput, kartica ima DUAL BIOS, znači moglo bi biti otključavanja {#}

Mislim da je AMD naučio svoju lekciju s HD 6950 modelima. Nije njima u interesu da ljudi plate za slabiju, a dobe jaču karticu.

to je pak bila trzisna strategija, jer GTX su se osjetno bolje clockale tocnije profitirale od istoga, tako da je AMD ponudio unlock

17 godina
odjavljen
dado8 kaže...

da sve mirise na takav scenerijo, pogotovo jer izgleda da, zasad, dostupnost i yieldova 28nm wafera bas i nisu bajni.

nvidia je izjavila da je baš obrnuto,da je bolja situacija nego sa prijašnjom serijom

mislim da dostupnost i yield 28nm wafera nije prevelik problem

M4X @ 3.14zda GHz
17 godina
odjavljen
zuper kaže...

to je klasika,nvidia će bit vjerojatno bolja ali ne previše

Zadnji info za keplera je da će bit 780 a ne 600 serija

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
protjeran
M4X kaže...
dado8 kaže...

nvidia je izjavila da je baš obrnuto,da je bolja situacija nego sa prijašnjom serijom

mislim da dostupnost i yield 28nm wafera nije prevelik problem

je da, zato im punokrvni Kepler chip izlazi tamo negdje tokom treceg kvartala 2012. umjesto sve donedavno najavljivanog treceg kvartala-kraja 2011, Nvidijinom PR-u vjerujem jos manje nego onom HDZ-ov koji tvrdi da su stranka cestitih i postenih ljudi{#}{#}

M4X kaže...
zuper kaže...

kako mi je ovo smiješno: požuruju izlazak kako bi dobili priznanja za najbolji grafički čip u 2011 {#} možda znaju da će kepler biti bolji...

to je klasika,nvidia će bit vjerojatno bolja ali ne previše

ah ti Kinezi... ne tvrdim da brojke nece bit slicne al i ja se znam igrat u excelu...

ovo za 7xx seriju, lako moguce... uostalom ne bi im bio prvi put da izkemijaju nesto takvo, primjerice (g80-g92-gt200)

moj osobni dojam je da Nvidia opet ima velikih problema s monolitnim dizajnom tj tranzicijom na finiji node, al ovaj put strategija im je daleko bolja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 11:48 (dado8).
16 godina
M4X kaže...

možda jer bi serija 600 mogla bit za laptope

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 16:11 (dery).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice