AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 672.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon HD 7000
ATiGamer kaže...
M4X kaže...

to je onda valjda 7950,2*6 pin

Moguće, iako nije isključeno da samo 7970 ES ima 6+8

i piše samo 1.5GB memorije,7950 i 7970 moraju imat najmanje 2 gb gddr5 memorije,odnosno 3 prema nekim izvorima

M4X @ 3.14zda GHz
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

i piše samo 1.5GB memorije,7950 i 7970 moraju imat najmanje 2 gb gddr5 memorije,odnosno 3 prema nekim izvorima

99% bude 3GB, 2GB ne upada u racunicu zbog 12 chipova, a 1.5GB mi se cini ipak premalo i bilo bi glupo smanjivati buffer u odnosu na prethodnika.

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Jel itko zna kad je predstavljanje kartica, to jest kada dolaze na tržište, i da li je realno očekivati pad cijene 6xxx serije?
Pod tim ne mislim na 50 kuna, nego na barem 200, 300. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Padat cijene neće još neko vrijeme za 200 do 300 kn.

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Kad je izašla serija 6xxx naši trgovci su se držali starih cijena kao pijan plota.

Moglo se u isto vrijeme pronaći 6970 i 5870 po istoj cijeni ili su tek nakon 6-8 mjeseci neki pametniji počeli skidat cijene da se ipak "stari" modeli koliko-toliko rasprodaju.

Nikad se ne zna kako će naš menagment reagirati.

Evo i sad se zna da za mjesec-dva stižu 7xxx kartice a ne vidim baš da se u "svete" modele 6970 baš puno dira u cijenu.

Ta kartica ne bi smjela trenutno po pravdi boga koštati više od 1600 kn, 6950 po 1300 ali ne, oni vide neku svoju računicu u tome da drže cijene do kraja (i poslije).

Sapphire 6970 sam kupio u siječnju po 2400 kn a vidim na nabavi net da je u Protisu i dalje po toj cijeni !?

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd+6970

Ima dva tri web shopa koji su je spustili na 1900-2200 a ostali, ni makac.

Pogledajte samo Links i odličan Asusov model "stare" 5850 !

Pa ti ljudi su do prije mjesec dana tu karticu prodavali po 22oo kn a ostale 5850 po nekih 1800.

Vjerojatno oni znaju kako se to radi, {#}  no vidim da su tu 5850 ipak spustili na 1300 kn jer ljudi više nisu blesavi, pa neka i oni malo popuše s njihovim kretenskim maržama.

Pjatim cujice po pajkovima.hihihihi....
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 11:02 (Endimion).

17 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

teško da će padat cijene jer će ove za novu seriju bit astronomske

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jel bi se isplatilo u sloveniji grafu kupit?
Zna netko koji je njihov najveci webshop?
17 godina
odjavljen
Slash 666 kaže...
Jel bi se isplatilo u sloveniji grafu kupit?
Zna netko koji je njihov najveci webshop?

Bi,imaju niže cijene

Ja znam za ovaj

http://www.dinokomp.si/index.php?osCsid=6c4e242fd2788dacf4a43ad80498b1f2

M4X @ 3.14zda GHz
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ja gledam kupit 6950 Dual Fan, cijena je ista u Slo i ovdje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Da mislim da ovog puta ATI(AMD) ne kani napasti sa niskim cijenama. Što bi prisililo nVidiu da snizi cijene.

Nego se ovog puta dobro hvale i reklamiraju pa će uletit sa visokim cijenama. Što često posljeduje lošijom kvalitetom od rečenoga.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Neka napadaju kako hoće, mogli bi i oni ovaj put malo izgubiti profita zbog te napadačke politike s novih hardverajem svaku godinu dana.

Trebali bi nas ostavit da se odmorimo bar dvije godine pa onda opet, a ne ovako nehumano ;)

Pročitam i po stranim gamerskim forumima da će zbog "konzolitisa" ljudi sve manje kupovati novu seriju 7xxx, jer većina se pita; "a zbog čega da ju kupim" ?

Manjina se ni ne pita (lovatori), njima je svejedno, bitno da je njihova kartica najbrža.

Prvu Sapphire 5850 kupio sam sredinom 2009 godine i nisam ju trebao ni prodavati, dan danas s i5 kojeg imam i s njenom odličnom Oc mogućnošću, mogao sam igrat na high sve igre do danas, a vjerujem i Max Paine 3 i slične koje će doći slijedeće godine pa i nešto poslije.

Kupio sam ju za 1900 kn, pohotljivo prodao za 1300 a čemu ?

3 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Također mislim da se ne isplati kupovati 7000 seriju. I bilo bi dobro da mnogi ne kupuju pa da malo osjete baš to što svako malo izradju novu grafičku...

Stvarno bezveze i nema smisla.

Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
tigerija kaže...

Također mislim da se ne isplati kupovati 7000 seriju. I bilo bi dobro da mnogi ne kupuju pa da malo osjete baš to što svako malo izradju novu grafičku...

7XXX serija nije izasla a ti vec znas da se ne isplati.Bravo,nema sta.Ako nisi znao smanjenje proizvodnog procesa ce dovesti do vrlo vjerojatnog i velikog povecanja perfomansi.Dakle nece biti kao prelazak sa HD 5XXX na HD 6XXX(oboje u 40nm).HD 7XXX se radi u 28nm.A za igre jos manje znas,konzolitis je trenutno prisutan,ko zna hoce li biti i iduce godine tu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 16:07 (zoharbizo).
16 godina
tigerija kaže...

neka izbacuju nove serije svaki mjesec ako mogu,niko te ne tjera da ih kupuješ

15 godina
zoharbizo kaže...
tigerija kaže...

7XXX serija nije izasla a ti vec znas da se ne isplati.Bravo,nema sta.Ako nisi znao smanjenje proizvodnog procesa ce dovesti do vrlo vjerojatnog i veliko povecanja perfomansi.Dakle nece biti kao prelazak sa HD 5XXX na HD 6XXX(oboje u 40nm).HD 7XXX se radi u 32nm.

Jel nije 28nm?

Origin/Battlelog: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
14 godina
Gunner11 kaže...
zoharbizo kaže...
tigerija kaže...

7XXX serija nije izasla a ti vec znas da se ne isplati.Bravo,nema sta.Ako nisi znao smanjenje proizvodnog procesa ce dovesti do vrlo vjerojatnog i veliko povecanja perfomansi.Dakle nece biti kao prelazak sa HD 5XXX na HD 6XXX(oboje u 40nm).HD 7XXX se radi u 32nm.

Jel nije 28nm?

Je,od brzine sam pogrijesio.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
zoharbizo kaže...
tigerija kaže...

7XXX serija nije izasla a ti vec znas da se ne isplati.Bravo,nema sta.Ako nisi znao smanjenje proizvodnog procesa ce dovesti do vrlo vjerojatnog i velikog povecanja perfomansi.Dakle nece biti kao prelazak sa HD 5XXX na HD 6XXX(oboje u 40nm).HD 7XXX se radi u 28nm.A za igre jos manje znas,konzolitis je trenutno prisutan,ko zna hoce li biti i iduce godine tu.

Hm, takva priča je bila i za AMD FX procesore, niži proizvodni proces, puno više tranzistora i ostalo. Svi znamo kako je to završilo !! Kad izađu grafe, onda će se vidjet kom se šta isplati uzet i koliko će bit dobre ( odnsono koliko malo koristi će donjet s obzirom na današnje ) .

17 godina
Endimion kaže...

Kad je izašla serija 6xxx naši trgovci su se držali starih cijena kao pijan plota.

Moglo se u isto vrijeme pronaći 6970 i 5870 po istoj cijeni ili su tek nakon 6-8 mjeseci neki pametniji počeli skidat cijene da se ipak "stari" modeli koliko-toliko rasprodaju.

Nikad se ne zna kako će naš menagment reagirati.

Evo i sad se zna da za mjesec-dva stižu 7xxx kartice a ne vidim baš da se u "svete" modele 6970 baš puno dira u cijenu.

Ta kartica ne bi smjela trenutno po pravdi boga koštati više od 1600 kn, 6950 po 1300 ali ne, oni vide neku svoju računicu u tome da drže cijene do kraja (i poslije).

Sapphire 6970 sam kupio u siječnju po 2400 kn a vidim na nabavi net da je u Protisu i dalje po toj cijeni !?

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd+6970

Ima dva tri web shopa koji su je spustili na 1900-2200 a ostali, ni makac.

Pogledajte samo Links i odličan Asusov model "stare" 5850 !

Pa ti ljudi su do prije mjesec dana tu karticu prodavali po 22oo kn a ostale 5850 po nekih 1800.

Vjerojatno oni znaju kako se to radi, {#}  no vidim da su tu 5850 ipak spustili na 1300 kn jer ljudi više nisu blesavi, pa neka i oni malo popuše s njihovim kretenskim maržama.

Nije da branim trgovce,ali prvo se moraš zapitati po kojoj su je cijeni oni kupili od uvoznika.

Ne mogu 6970 kupiti po 2100 kn i onda je prodavati za 1600 kn jer tu nema zdrave pameti.

A što se tiče starijih modela tipa 5850 u linksu itd... to su kartice koje su zaostale u lageru i koje su vjerojatno kupljene po cijenama koje su onda bile aktualne i ako je prodaju ispod te cijene oni su u minusu,a niti mogu te kartice vratiti amd-u ili nvidiji.

I onda  drže cijene kartica iznad nabavne cijene koliko mogu.

Drugog objašnjenja nema.

Mrzim cheatere iz dna duše
14 godina
itomic009 kaže...
zoharbizo kaže...
tigerija kaže...

Hm, takva priča je bila i za AMD FX procesore, niži proizvodni proces, puno više tranzistora i ostalo. Svi znamo kako je to završilo !! Kad izađu grafe, onda će se vidjet kom se šta isplati uzet i koliko će bit dobre ( odnsono koliko malo koristi će donjet s obzirom na današnje ) .

Nije,kod Buldozera je bila prisutna nova arhitektura a kod ATI kartica ostaje ista.GDDR5 memorija i samo trpaj vise tranzistora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 11:34 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
itomic009 kaže...
zoharbizo kaže...
tigerija kaže...

Nije,kod Buldozera je bila prisutna nova arhitektura a kod ATI kartica ostaje ista.GDDR5 memorija i samo trpaj vise tranzistora.

Netacno. HD 7900 je kompletno nova arhitektura.

17 godina
odjavljen
crozoki kaže...

Nije da branim trgovce,ali prvo se moraš zapitati po kojoj su je cijeni oni kupili od uvoznika.

Ne mogu 6970 kupiti po 2100 kn i onda je prodavati za 1600 kn jer tu nema zdrave pameti.

A što se tiče starijih modela tipa 5850 u linksu itd... to su kartice koje su zaostale u lageru i koje su vjerojatno kupljene po cijenama koje su onda bile aktualne i ako je prodaju ispod te cijene oni su u minusu,a niti mogu te kartice vratiti amd-u ili nvidiji.

Drugog objašnjenja nema.

a šta se dogodi sa komponentama(ne samo grafičke već sve ostalo vezano za računala) koje nitko neće? ne vjerujem da svaka stvar nađe kupca

npr.

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.7f9bf48690b9416aa541ba55f92c6df5.vga-gigabyte-pci-e-hd5870-1gb-ddr5.aspx

M4X @ 3.14zda GHz
17 godina
M4X kaže...
crozoki kaže...

Drugog objašnjenja nema.

a šta se dogodi sa komponentama(ne samo grafičke već sve ostalo vezano za računala) koje nitko neće? ne vjerujem da svaka stvar nađe kupca

npr.

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.7f9bf48690b9416aa541ba55f92c6df5.vga-gigabyte-pci-e-hd5870-1gb-ddr5.aspx

ne znam,možda daju pravo na otkup svojim zaposlenicima po povoljnim cijenama?

Mrzim cheatere iz dna duše
14 godina
Leopard_st kaže...
zoharbizo kaže...
itomic009 kaže...
zoharbizo kaže...
tigerija kaže...

Netacno. HD 7900 je kompletno nova arhitektura.

Po cemu to?

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Po cemu to?

GCN

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Po cemu to?

GCN

U svakom slucaju ocekujem velike pomake.Nadam se da nece biti slabije od prethodnika kao bully.{#}

17 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Po cemu to?

GCN

U svakom slucaju ocekujem velike pomake.Nadam se da nece biti slabije od prethodnika kao bully.{#}

prema ovom neće sigurno

http://www.xtremepcnews.com/2011/12/specifications-for-amds-tahiti-gpu.html

M4X @ 3.14zda GHz
17 godina
AMD Radeon HD 7000

lol čini mi se da neidem (na sreću nisam podlegao ni euforiji oko serije 6) sa 5850-tke dok se ne pojave najači modeli serije 7 i naravno budu pošteno iztestirane na ovom forumu. a i onda razmisliti o isplativosti i koliko ti za što treba.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 14:59 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

bit će to prejak gpu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sokre kaže...

lol čini mi se da neidem (na sreću nisam podlegao ni euforiji oko serije 6) sa 5850-tke dok se ne pojave najači modeli serije 7 i naravno budu pošteno iztestirane na ovom forumu. a i onda razmisliti o isplativosti i koliko ti za što treba.

Normalno da nisi.HD 5XXX i HD 6XXX su obe izradene u 40nm procesu.Nemozes ocekivati hardwerske pomake,novitet je jedino bio teselator a chipovi su skresani.Sada mozes ocekivati jedan veliki pomak sa razlogom.28nm proces.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice