AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.459
|
čitano: 2.255.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
protjeran
AMD Navi

Sapphire nitro+ 6800. Nabavljena preko prijatelja u irskoj za 720 eura.

Odlican komad hardware-a : tiha,hladna, overclock ide do 2500mhz.

Cyberpunk 2077 na 1440p sve ultra fluidnih 60-80 fps-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 21:45 (Ivan Majstorovic).

13 0 hvala 3
4 godine
protjeran
AMD Navi

Zanimljivo mi je sta god da uradim sa grafickom : tipa overclock, benchmarkovi ma cak i furmark...jednostavno graficka neide preko 60

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 0:03 (Ivan Majstorovic).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Navi
Pa gdje je držiš, na balkonu ili u škrinji na minusu?
Prema testovima ide na 75 stupnjeva

https://pcper.com/2020/12/sapphire-nitro-plus-amd-radeon-rx-6800-review/
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Zanimljivo kako osim preko 60c ne ide ni preko 40 fps u Controlu 

p.s. Šala mala, super karta 

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
2 6 hvala 0
4 godine
protjeran
picajzla0707 kaže...
Pa gdje je držiš, na balkonu ili u škrinji na minusu?
Prema testovima ide na 75 stupnjeva

https://pcper.com/2020/12/sapphire-nitro-plus-amd-radeon-rx-6800-review/

Nešto tu ne štima, on u kučištu nema prek 60 a test gpua na stolu 75🤔

12 godina
Vjerojatno je neki fps limiter uključen, pa grafa ne radi punom snagom
4 godine
protjeran
AMD Navi

Nazalost neznam za neki FPS limit, nisam se jos upoznao sa ovim AMD software-om. Nebih rekao da je bolji od Nvidia kontol panela, ali definitivno moderniji. Graficka se nalazi u kucistu marke Phantex P500A sa mrezastim prednjim panelom. Soba je regulirana na ugodnih 23°C.

Isto mi je zanimljivo kada ukljucim RT onda se i poveca potrosnja memorije na grafickoj, ali oke ionako ovih 16GB mislim da je i pretjerano sa gaming...neznam kada ce doci na taj limit!?

Kao sto sam i rekao, furmark evo 10-tak minuta nece preko 60°C.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 13:18 (Ivan Majstorovic).

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Navi

ma pusti nas cangrizave. ovde svi misle da znaju sve pa dijele savjete (ja prvi) a ove nove kartice vidili samo na jubito.

ako na 12oo okretaja kartica ne prelazi 62 stupnja pri 2500Mhz, to je ludilo neki frizider unutra.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Ivan Majstorovic kaže...

Nazalost neznam za neki FPS limit, nisam se jos upoznao sa ovim AMD software-om. Nebih rekao da je bolji od Nvidia kontol panela, ali definitivno moderniji. Graficka se nalazi u kucistu marke Phantex P500A sa mrezastim prednjim panelom. Soba je regulirana na ugodnih 23°C.

Isto mi je zanimljivo kada ukljucim RT onda se i poveca potrosnja memorije na grafickoj, ali oke ionako ovih 16GB mislim da je i pretjerano sa gaming...neznam kada ce doci na taj limit!?

Do kolko je mozes max kloknut ? Sa ovim temperaturama to bi trebalo ic visoko, naravno ovisi i o primjerku a i koja je granica.

AMDov panel je da, opcenito i bolji i moderniji. Nvidia panel je vac starac, koji se dosta puta zbrika i sam skrola gore/dolje i ukljucuje DSR, dok imam bas na laptopu taj amd software i to je cudo kak je dobro.

Za VRAM, 16gb za danasnje i buduce igre dobro doc, the division 2 ti tipa na 1440p vuce ~12gb (s tim da to nije zapravo "prava" potrosnja, no Ancient Gameplays je rekao da je dosta gladje kad ga ima viska), i evo danas Cyberpunk isto povuce preko 8gb kad ga se nafrlji, buduce igre ce bit sve zahtjevnije i zahtjevnije. 

14 godina
AMD Navi

Sve se bojim kaj će amd u sljedećoj generaciji grafa napraviti kad su s 5700 stigli na performase 3080/3090 u zadnjih godinu i kusur. Zamisli gddr6x i još moćniji IF uz jače rt i dodatak matrix(tensor) jezgri iz radnih grafa koje su sad negdje u dolasku ili su već stigle

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
jovial kaže...

ma pusti nas cangrizave. ovde svi misle da znaju sve pa dijele savjete (ja prvi) a ove nove kartice vidili samo na jubito.

ako na 12oo okretaja kartica ne prelazi 62 stupnja pri 2500Mhz, to je ludilo neki frizider unutra.

Stavio komp na balkon 10/10.

Imate super foru ak nemate fasade na kući (cca 50% Hrvatske). 

Otvorite bočnu stranicu i prislonite case blizu zida. Push push pull kako piri.

P.S. pazite se vlage

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 17:15 (DarthMarkus).
7 godina
DarthMarkus kaže...

P.S. pazite se vlage

Komentar je sramota od čovjeka sa skoro 40 godina.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 17:22 (cvaja997).
7 godina
AMD Navi
dax-lax kaže...

Sve se bojim kaj će amd u sljedećoj generaciji grafa napraviti kad su s 5700 stigli na performase 3080/3090 u zadnjih godinu i kusur. Zamisli gddr6x i još moćniji IF uz jače rt i dodatak matrix(tensor) jezgri iz radnih grafa koje su sad negdje u dolasku ili su već stigle

Ja znam što neće. RX 580 rang grafičkih za high perf 1080p mixed 1440p za 2000 HRK. 5500xt je isti k ko i RX 580. Fuj. 

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 17:33 (cvaja997).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pa nije da ih branim ali rx5500xt je prije zamjena za rx470/570 jer je bliže cijenom tim modelima kad su bili novi.

Rx 580 je cijenom bila oko 2200kn pa na više ovisno o modelu pa je lakše usporediti sa 5600xt.

Ali da bi tržište rado htjelo vidjeti 8gb grafu sposobnu za ultra 1080p ispod 2000kn, da. Slažem se s tobom.
SSD koliko si mi života uštedio...
13 godina
cvaja997 kaže...
DarthMarkus kaže...

P.S. pazite se vlage

Komentar je sramota od čovjeka sa skoro 40 godina.

Evo sve me stišće bruka. Ne znam što ću kad me neki anonimni tukac prozove.

U biti znam - šit lista.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 19:16 (DarthMarkus).
10 godina
neaktivan
AMD Navi

Meni i nisu pretjerano čudne temperature, pa vidite da kartica cuga tek malo preko 200W, a to u kombinaciji sa velikim čipom (520mm2, duplo veći od RX5700XT koja slično watti povuče) i klasično efikasnim i ogromnim sapphireovim coolerom rezultira ovakvim temperaturama. RX6800XT Nitro+ ima isti cooler ali u igrama vuče 300-350W pa se prema techpowerupu drži na ~76C uz 1300rpm, tako da je ovih 200tinjak W doslovno ništa za taj cooler..

ansha: Pomelo te
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
hahhaajaads kaže...
Ivan Majstorovic kaže...

Do kolko je mozes max kloknut ? Sa ovim temperaturama to bi trebalo ic visoko, naravno ovisi i o primjerku a i koja je granica.

AMDov panel je da, opcenito i bolji i moderniji. Nvidia panel je vac starac, koji se dosta puta zbrika i sam skrola gore/dolje i ukljucuje DSR, dok imam bas na laptopu taj amd software i to je cudo kak je dobro.

Za VRAM, 16gb za danasnje i buduce igre dobro doc, the division 2 ti tipa na 1440p vuce ~12gb (s tim da to nije zapravo "prava" potrosnja, no Ancient Gameplays je rekao da je dosta gladje kad ga ima viska), i evo danas Cyberpunk isto povuce preko 8gb kad ga se nafrlji, buduce igre ce bit sve zahtjevnije i zahtjevnije. 

Imam 2 klizaca za jezgru, max je 2500MHZ i to sam odvrtio do kraja. Drugi klizac je za min frekvenciju i on je na 2400MHz. Vise neide jer klizaci nemogu vise. Napon je na 1025mV i mislim da je to problem, graficka moze vise 100%.

Napon nemogu povecati,samo smanjiti.

Memorija moze od 2000 na 2080 i onda dolaze nakon toga nazalost artefakti. 

Ivan Majstorovic kaže...

Bome odlicno, totalna suprotnost recenzijama Amd high end gpu na takvim speckama, temp/rpm, vjerovatno svijetski rekord!

Neradi se vamo o nikakvoj posebnoj grafickoj, svijetski rekord...sapphire je napravio odlican posao i ova 6800 u izvedbi nitro+ je takva kakva je kod svakoga tko ju posjeduje. Buduci da 2500mhz je dostizno i sa tvornickim naponom od 1025mV-a nema pretjeranog dodatka topline. Tvornicke postavke i ovaj OC trosi isto tj izmedju 190- 230W.

https://videocardz.com/newz/sapphire-radeon-rx-6800-xt-and-rx-6800-nitro-tested-with-furmark

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 21:15 (Ivan Majstorovic).
12 godina
Kaby kaže...

Meni i nisu pretjerano čudne temperature, pa vidite da kartica cuga tek malo preko 200W, a to u kombinaciji sa velikim čipom (520mm2, duplo veći od RX5700XT koja slično watti povuče) i klasično efikasnim i ogromnim sapphireovim coolerom rezultira ovakvim temperaturama. RX6800XT Nitro+ ima isti cooler ali u igrama vuče 300-350W pa se prema techpowerupu drži na ~76C uz 1300rpm, tako da je ovih 200tinjak W doslovno ništa za taj cooler..

razlika po tbp je 250 vs 300w, dakle 20% više za xt verziju

čisto sumnjam da je nitro jedna i druga razlika 200 vs 350, odnosno da nitro xt troši 75% više od non xt nitro, to bi bila prevelika razlika u odnosu na tbp

uostalom nitro 6800 na testu ide na 75 stupnjeva - link

itekako su čudne temperature

12 godina
Ivan Majstorovic kaže...
hahhaajaads kaže...
Ivan Majstorovic kaže...

Imam 2 klizaca za jezgru, max je 2500MHZ i to sam odvrtio do kraja. Drugi klizac je za min frekvenciju i on je na 2400MHz. Vise neide jer klizaci nemogu vise. Napon je na 1025mV i mislim da je to problem, graficka moze vise 100%.

Napon nemogu povecati,samo smanjiti.

Memorija moze od 2000 na 2080 i onda dolaze nakon toga nazalost artefakti. 

Ivan Majstorovic kaže...

Bome odlicno, totalna suprotnost recenzijama Amd high end gpu na takvim speckama, temp/rpm, vjerovatno svijetski rekord!

Neradi se vamo o nikakvoj posebnoj grafickoj, svijetski rekord...sapphire je napravio odlican posao i ova 6800 u izvedbi nitro+ je takva kakva je kod svakoga tko ju posjeduje. Buduci da 2500mhz je dostizno i sa tvornickim naponom od 1025mV-a nema pretjeranog dodatka topline. Tvornicke postavke i ovaj OC trosi isto tj izmedju 190- 230W.

https://videocardz.com/newz/sapphire-radeon-rx-6800-xt-and-rx-6800-nitro-tested-with-furmark

Steta da nejde na vise od 2500mhz, mozda dok se grafe zapravo pojave na trzistu bude nesto i od biosa, tj. pretvaranje 6800 u 6800XT jer ocito evo bas ova tvoja to sigurno moze i opet ce imat i male temperature i malu buku.

10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

razlika po tbp je 250 vs 300w, dakle 20% više za xt verziju

čisto sumnjam da je nitro jedna i druga razlika 200 vs 350, odnosno da nitro xt troši 75% više od non xt nitro, to bi bila prevelika razlika u odnosu na tbp

uostalom nitro 6800 na testu ide na 75 stupnjeva - link

itekako su čudne temperature

A vidi, više vjerujem techpowerupu koji je inače precizan kod recenzija nego pcper čiji je osnivač i vlasnik od prije 2 god postao intelovac.. 

Uglavnom, po techpowerupu:

Sap.6800XT Nitro+ vuče 300-350W i drži se na 76c uz 1300rpm

Referentna RX6800 vuče 220-250W i drži se na 70C uz 1600rpm

A na ovom grafu vidiš da je Nitro+ cooler za više od 10C efikasniji nego li referentni RX6800 cooler.. mislim da je sve jasno.

12 godina
Ček, gledaš nitro 6800xt koja vuče do 350w i referentnu 6800 koja vuče do 250w i onda kažeš da nitro 6800 vuče 200w.
Dakle 6800xt nitro vuče više od referentne, a 6800 nitro vuče manje, tom egzibicijom vlastitih pretpostavki dolaziš do razlike 200w vs 350w i kažeš da toj egzibiciji vjeruješ više nego testu gdje su dobili 75 stupnjeva, što je sasvim realna temperatura za razliku od 60 stupnjeva u furmarku.
I onda je svizac zamotao čokoladu :)
12 godina
picajzla0707 kaže...
Ček, gledaš nitro 6800xt koja vuče do 350w i referentnu 6800 koja vuče do 250w i onda kažeš da nitro 6800 vuče 200w.
Dakle 6800xt nitro vuče više od referentne, a 6800 nitro vuče manje, tom egzibicijom vlastitih pretpostavki dolaziš do razlike 200w vs 350w i kažeš da toj egzibiciji vjeruješ više nego testu gdje su dobili 75 stupnjeva, što je sasvim realna temperatura za razliku od 60 stupnjeva u furmarku.
I onda je svizac zamotao čokoladu :)

Znaci ti mislis da nas covjek drzi kuciste gdje ? U frizideru ?

12 godina
Gle, prema testu grafa ide na 75 stupnjeva, 6800xt jest veći potrošač no ima i veći hladnjak i više heat pipesa.
Što je vjerojatnije - da su nitro 6800xt toliko usrali u odnosu na 6800 da je razlika preko 15 stupnjeva ili da je zapravo razlika kakvu pokazuje i test koji imamo? Pa jebote, ja na msi gaming 1070 nemam 60 stupnjeva na 1200rpm u full loadu, a to je 140w grafa s jednim od najboljih hladnjaka.
I još reći da nisu sumnjive temperature?!
Da, svizac isto mota čokoladu
12 godina
picajzla0707 kaže...
Gle, prema testu grafa ide na 75 stupnjeva, 6800xt jest veći potrošač no ima i veći hladnjak i više heat pipesa.
Što je vjerojatnije - da su nitro 6800xt toliko usrali u odnosu na 6800 da je razlika preko 15 stupnjeva ili da je zapravo razlika kakvu pokazuje i test koji imamo? Pa jebote, ja na msi gaming 1070 nemam 60 stupnjeva na 1200rpm u full loadu, a to je 140w grafa s jednim od najboljih hladnjaka.
I još reći da nisu sumnjive temperature?!
Da, svizac isto mota čokoladu

Dobro i sta ti sad mislis sta on to koristi ? Ocito se radi o normalnom kucistu zbog temperature CPUa, a i temperatura grafe bi bila manje da se radi o frizideru 

12 godina
Neam pojma što koristi, samo me zapanjuje da su forumaši koji se smatraju entuzijastima toliko naivni, da one-day forumaša smatraju relevantnijim izvorom od recenzije na open benču i to ne za 2-3 stupnja razlike, nego za 15.
I to grafe ne s istim hladnjakom, nego dosta slabijim, koliko manji tbp, toliko i slabiji hladnjak. Da, naravno da grafa koja vuče preko 250w radi u furmarku na 60 stupnjeva pri 1200rpm, to je tak vjerojatno.
Kakve naivčine :)))
10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

Najjednostavnije moguće - Nitro+ cooler daje ~12C niže temp u odnosu na referentni RX6800 cooler, pri istoj količini buke i pri ~220W topline. 200-220W GPU topline taman vidiš gore na njegovim screenshotovima..

S obzirom da je referentna na 70C, čim lupiš nitro+ cooler eto te na ~58C.. nek mu je u prostoriji par stupnjeva hladnije nego li je u techpowerup test roomu i eto te na max 60C uz 220W topline(GPU) i 1200rpm ventovima.

12 godina
Kaby kaže...

Najjednostavnije moguće - Nitro+ cooler daje ~12C niže temp u odnosu na referentni RX6800 cooler, pri istoj količini buke i pri ~220W topline. 200-220W GPU topline taman vidiš gore na njegovim screenshotovima..

S obzirom da je referentna na 70C, čim lupiš nitro+ cooler eto te na ~58C.. nek mu je u prostoriji par stupnjeva hladnije nego li je u techpowerup test roomu i eto te na max 60C uz 220W topline(GPU) i 1200rpm ventovima.

najjednostavnije moguće - forumaš sa jednim danom staža nije relevantan izvor, pogotovo ne s tolikom razlikom

recenzije su daleko relevantnije, evo ti još jedna - link, sad reci da niti computerbase nije relevantan jer im 6800 nitro ide na preko 75 stupnjeva

naivčine 

13 godina
Kaj vi pušite 6800 60c Furmark? Hahaha pa ja ne vjerujem koji vam je kuki. Još će neko posaugat pa kupit taj odron za 6000kn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2020 23:18 (mislioc).

1 1 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Pa ne bi se zacudio uz sapphire je itekako moguce imat 62C.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
MGloc kaže...

Pa ne bi se zacudio uz sapphire je itekako moguce imat 62C.

Pa normalno da je moguce, ak XT verzija Nitro ima cca 70 stupnjeva, zasto nebi non XT mogla imat ~60 ? Ali dobro, oni su navikli na krseve kao msi pa zato valjda...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice