Koristim svakodnevno...
Kakav je boost u igrama (FPS-i)?
Koristim svakodnevno...
Jedno pitanje za korisnike ATi Kartica :
Kako uključiti akceleraciju HD Videja as grafičkom (umjesto procesora) na Youtuebu? Da mi HD materijal vrti GPU umjesto CPU.
Ne baš neki boost, ali bolju kompatibilnost i stabilnst, te je FPS = konstanta.
Jedno pitanje za korisnike ATi Kartica :
Kako uključiti akceleraciju HD Videja as grafičkom (umjesto procesora) na Youtuebu? Da mi HD materijal vrti GPU umjesto CPU.
Desni klik na video -> enable GPU acceleration
Moraš imati mislim zadnji flash player.
meni ne radi niti jedna igra na novijim driverima (od 8.6tice pa do najnovije verzije).. razlog što sam napisao od 8.6tice je taj da od te verzije nisam imao ADSL, pa nisam skidao na dial - upu.. većinom se mi pojavi BSOD, no na njemu ništa ne piše, nekad piše da je greška ati3duag.dll, a nekad jednostavno iziđe van iz igre.. na GTA:SA i VC mi se nije restartao komp, nego nisam mogao igrati, loadam igru i pojavi mi se crno (i stapa se) - bijeli ekran.. nekad bi i ja htio zaigrati neke starije naslove.. komp mi je star 6 godina i nije baš najbolji, konfa mi je ova:
AMD Athlon XP 2600+ 1,3 GHz
ATI Radeon 9600 series
ASUS A7V600 - X
512 MB rama
80 GB HDD
isprobane igre:
NFS: Carbon, MW, HP2, Pro Street
GTA: SA, 3, VC
FIFA 2006, 2005, 2008
PES 6, 2008
AOE 3
inače ne upotrebljavam najnovije drivere, jer mi onda neću igrice.. svaki put skidam drivere u nadi da će mi raditi igre, no onda ih jednostavno maknem i instaliram si one koje sam dobio uz kupnju grafičke kartice. i da trenutno imam drivere 4.1
molim pomoć
niko mi nije htio odgovoriti pa sam ponovio post
Za tvoju grafičku se driveri odavno ne updejtaju. Zadnji su bili Catalysti u seriji 8 (nisam 100% siguran dal je ta serija Catalysta).
ATi-evic, danas vam stižu novi driveri, ako vec nisu stigli, tako piše na fudzilli.
ATi-evic, danas vam stižu novi driveri, ako vec nisu stigli, tako piše na fudzilli.
Negdje sam procitao da danas kako je najavljeno su trebali izaci, ali da od toga nece biti nicega, nego tamo tek pred sami kraj mjeseca
Negdje sam procitao da danas kako je najavljeno su trebali izaci, ali da od toga nece biti nicega, nego tamo tek pred sami kraj mjeseca
Netko je rekao tek oko 27 ovog mjeseca.
http://www.downloadatoz.com/driver/articles/ati-catalyst-10-7-will-be-released-on-july-21st.html
ps. jese meni isplati updejtat drivere pošto se sad vjerojatno amd oslanja na 5xxx seriju a ja imam 4870
http://www.downloadatoz.com/driver/articles/ati-catalyst-10-7-will-be-released-on-july-21st.html
ps. jese meni isplati updejtat drivere pošto se sad vjerojatno amd oslanja na 5xxx seriju a ja imam 4870
Ali još uvijek donose poboljšanja u najnovijim igrama (ali doslovno najnovijim, dakle izasle prije 10.-ak dana max).
kad izađu, pogledaj u release notes kakav utjecaj imaju na 4870 grafičke.
Ako vidiš nešto što ti se sviđa, instaliraj, ako ne stavi samo novi application profiles.
idem se malo zezat s catalistima i pokušajem stavit manual fan speed kad vidim ne radi. A uvijek je radilo. Jer zna tko zašto ??
Zanima me ako je netko instalirao drivere 10.7 ,dali u ati overdriveu spušta taktove kad je grafa u idle-u?
Ova je verzija dobra za usere VLC-a v1.1.1 jer ati od ovih drivera podržava hardwaresku akceleraciju h264 videa za taj player i dobra je za igrače Borderlandsa (povećanje fps-a).
Jel probao tko, ima li kakvih pobolješanja osim Borderlandsa?
Zasto je na AMD stranicama a ne na ATi di uvijek bude?
Uvijek je sad na AMD-ovim jer je AMD kupio ATi
Zanima me ako je netko instalirao drivere 10.7 ,dali u ati overdriveu spušta taktove kad je grafa u idle-u?
Spuštaju se taktovi GPU-a.
ne za HD5770 ako se koristi ati overdrive
Kod mene na HD 5770 Vapor-X taktovi se spuštaju u mirovanju na 157/300MHz, a ako ih podignem iznad zadanih, onda se taktovi u mirovanju spuste na 400/1200 MHz.
tako i kod mene, krivo sam se izrazio, ne spuštaju se kako trebaju
žalosno, jer se od tog problema uredno podnosim feedback, a koliko sam bacio oko nisu niti stavili u skupinu s poznatim problemima
Meni su pak 10.4 bili najbolji, BFBC2 je isao kao podmazan. Na 10.5 uvjek steka na pocetku igranja mape, sutra probam 10.6 i nadam se da ce biti bolje.
Meni isto tako, prešao sam sa 10.4 na 10.6.
Idem sad isprobati 10.7 da vidim jel nestao taj problem.
EDIT: Stavio nove drivere i ne spusta mi clock kad je Overdrive upaljen.
Izgleda da je ATI opet počeo zamuckivati sa driverima!
Jel se osjeti kaj u 10.7?
Ili da ostanem na dobrim starim 10.3?
Jel se osjeti kaj u 10.7?
Ili da ostanem na dobrim starim 10.3?
Crysis standardni FPS, a u Stalkeru dosta slabije performanse od 10.4 koji su mi dosada najbolji driveri. Probam još kasnije Metro i BC2 pa javim. I CCC uredno snižava taktove u idleu.
Stavio nove 10.7 na laptop (hd 3200) i novi vlc 1.1.1 i mogu reći da se full hd filmovi lijepo vrte.
Jako sam zadovoljan zbog hardverske akceleracije videa preko vlc-a,
igre nisam (još) probao ali sumnjam da ima nekog veliog pomaka.
U Metro 2033 1FPS više na min i 2 na average u odnosu na 10.6.
1680x1050/Very High/AAA/AF16X/Teselacija ON/DOF OFF/
10.6: min 17/avg 31
10.7: min 18/ avg 33
jel kod vlca moram šta aktivirat taj gpu accelerator ili se on sam aktivira
Razlika od 30 bodova je zanemariva to je unutar granice pogreške...