9600gt SLI?

poruka: 15
|
čitano: 2.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
9600gt SLI???

Ovako, imam navedenu karticu i P5K-E Wi/Fi AP matičnu koja podržava crossfire. Sad sam naša idetičnu Asusovu karticu kakvu imam novu za 450kn, a kako je ovo probijen SLI na crossfire pločama imam mogučnost SLI-a.

Sad šta mislite da li se isplati uzimat to?? Te triba uzet u obzir da mi je drugi pci-e slot na matičnoj x4, jeli on ima dovoljnu propusnost da u potpunosti iskoristi drugu grafičku. I šta mislite dali je SLI na cross pločama posve siguran i funkcionalan. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: 9600gt SLI???
RePlaY kaže...

Ovako, imam navedenu karticu i P5K-E Wi/Fi AP matičnu koja podržava crossfire. Sad sam naša idetičnu Asusovu karticu kakvu imam novu za 450kn, a kako je ovo probijen SLI na crossfire pločama imam mogučnost SLI-a.

Sad šta mislite da li se isplati uzimat to?? Te triba uzet u obzir da mi je drugi pci-e slot na matičnoj x4, jeli on ima dovoljnu propusnost da u potpunosti iskoristi drugu grafičku. I šta mislite dali je SLI na cross pločama posve siguran i funkcionalan. Hvala.

ako je to pci-e 2.0 to će raditi kao u pci-e 1.0 @x8 (pci-e 2.0 nude duplu brzinu), možda će biti trun manje performanse, ali ništa strašno, nije to high end kartica sa ogromnom propusnosti.

AKo hack neuspije, imaš karticu za physx ili je prodaš meni za 350kn.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 22:11 (Hyperion).
16 godina
9600gt SLI?

Koliko ja znam nije pci-e 2.0, gledao sam njen spec i nigdi nepiše. Znači misliš da se isplati uzeti je?

Negdi sam pročitao da 9600gt ima dobro skaliranje performansi u sli-u, negdje oko 80%.

Znači 9600gt koliko sam do sad načuo je po performanasama tu negdej oko 4870 i gtx260, jeli to istina?

Neznam meni se ovo čini kao dobra nadogradnja nego samo me muči taj drugi pci-e slot koji je na x4.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 22:32 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 9600gt SLI?
Imamo Hrvatsku...u Banani...
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 22:37 (Kaiserex).
16 godina
Kaiserex kaže...

Ma znam to već sam vidija. Nego mene muci ovaj drugi slot koji radi @ x4....zanima me oće li njegova propusnost previše gušit drugu karticu...

I zanima me mislite li da li se isplati davat 450kn u odnosu na boost performansi koji ću dobit sa SLI-em?

17 godina
RePlaY kaže...
Kaiserex kaže...

Ma znam to već sam vidija. Nego mene muci ovaj drugi slot koji radi @ x4....zanima me oće li njegova propusnost previše gušit drugu karticu...

I zanima me mislite li da li se isplati davat 450kn u odnosu na boost performansi koji ću dobit sa SLI-em?

Ako nije pci-e 2.0 x4 onda nemoj ni slučajno kupovat.

Da svi su govorili kako je korisnost velika u sli-u kod te kartice, samo ja mislim da je bolje jednu jaku uzet i toga ću se držat.

16 godina
Hyperion kaže...
RePlaY kaže...
Kaiserex kaže...

Ako nije pci-e 2.0 x4 onda nemoj ni slučajno kupovat.

Da svi su govorili kako je korisnost velika u sli-u kod te kartice, samo ja mislim da je bolje jednu jaku uzet i toga ću se držat.

A jbg onda nista od toga.

I ja mislim da je bolje uzet jednu jaču nego mi se učinilo ovo neloše rješenje za bar još pola godine dok nekupim novu.

15 godina
Hyperion kaže...

ako je to pci-e 2.0 to će raditi kao u pci-e 1.0 @x8 (pci-e 2.0 nude duplu brzinu), možda će biti trun manje performanse, ali ništa strašno, nije to high end kartica sa ogromnom propusnosti.

Ne pričaj gluposti i nebuloze. PCI-E 1.0 ima isto propustnost od 16x.

Njemu će veći problem biti drugi PCI-E slot koji radi na 4x brzini zbog P35 chipseta tako da mu je uparivanje kartica u SLI bacanje novaca u vjetar jer će razlika biti jako mala.

17 godina
maXonja kaže...
Hyperion kaže...

Ne pričaj gluposti i nebuloze. PCI-E 1.0 ima isto propustnost od 16x.

Njemu će veći problem biti drugi PCI-E slot koji radi na 4x brzini zbog P35 chipseta tako da mu je uparivanje kartica u SLI bacanje novaca u vjetar jer će razlika biti jako mala.

PCI-E x16 1.0 duplo sporije prenosi podatke od PCI-E x16 2.0 to želim reći, jer svugdje piše da je pci-e 2.0 standard donosi duplo brže brzine prijenosa nego pci-e 1.0 standard i dolazim do zaključka da bi pci-e x4 2.0 prenosio istu količinu podataka kao pci-e x8 1.0.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 18:03 (Hyperion).
15 godina
9600gt SLI?

Je je, tako je i AGP8x bio duplo brži od AGP4x :D :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
maXonja kaže...

Je je, tako je i AGP8x bio duplo brži od AGP4x :D :D

Šta miješaš agp sa pci-e?

Ako nemaš šta pametnije reći nemoj ništa ni pričat, svugdje piše da pci-e 2.0 ima duple brzine prijenosa u odnosu na pci-e 1.0, tako bi trebalo biti teoretski, a dali je u stvarnosti tako? Neznam

15 godina
9600gt SLI?

Ako nemaš pojma o nekim stvarima (ili o većini stvari) rađe se ne upuštaj u rasprave. AGP8x isto ima duplo veću propusnost od AGP4x, ali razlika u performansama je svega 5% pa sam zato povukao paralelu sa PCI-E 1.0 i 2.0.

Idi tamo na teme gdje se diže AMD u nebesa, ova očito nije za tebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
9600gt SLI?

http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-2.0,1915-11.html

evo malog testa, nema usporedbe pci-e 1.0 i 2.0, samo 2.0 na x1, x4, x8,x16.

pci-e 1.0 x4 bi bio kao pci-e 2.0 na x2 ne? Performanse bi nešto opale, zavisi do aplikacije, no u svakom slučaju nebih išao na to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 21:41 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
9600gt SLI?

Nerazumijem ćemu svađa? Nemožete to riješiti preko PM-a? Ovako se samo skuplja negativna energija po forumu i između membera. Ajmo sada se pomirite.

P.S. Uhvatilo me nešta hippi danas :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
9600gt SLI?

A jeli bi dobija šta na propusnosti dizanjem PCIe frekvencije u biosu i ako da koliko je to preporučljivo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice