6870 cf i količina vram-a

poruka: 7
|
čitano: 2.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav raja,

već dugo imam cf hd6870 sapphire, ref modeli ali tek evo neki dan sam išao detaljnije gledati oko vrama kojeg imam na raspolaganju.

obje kartice su 1gb ddr5 256-bit, kako već ide. čitajući forume po netu na svakom sam pročitao da dvije karcite u cf daju količinu vrama jedne kartice, svaka piše po svom vramu ali na raspolaganju na kraju imaju samo količinu jedne kartice - ekvivalentno tome ja bi trebao imati 1gb vrama.

ono što me muči je sljedeće... unutar windowsa prikazana količina vrama je 2gb dok je crossfire uključen, odnosno 1gb dok je cf disabled.

također dok igram bf3 i pratim količinu korištenog vrama sa msi afterbunerom ili gpu-zom rezultati su identični kako slijedi,

jedna grafička vram 980MB

crossfire vram 1660MB

znači na istim grafičkim postavkama samo se cf enable/disable.

po nekoj logici dalo bi se zaključit da se vram ipak zbraja, nije mi jasno, može neko prosvjetljenje?

ako upregnem rezoluciju 4040x1024 tada je vram na 1990MB i igra iako ima solidno frejmova djeloju užasno lagovito, po nekoj opet logici reko bi da je ponstalo vrama pa se počo koristi page file, hm?

Clandestino
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: 6870 cf i količina vram-a
koorpa kaže...

pozdrav raja,

već dugo imam cf hd6870 sapphire, ref modeli ali tek evo neki dan sam išao detaljnije gledati oko vrama kojeg imam na raspolaganju.

obje kartice su 1gb ddr5 256-bit, kako već ide. čitajući forume po netu na svakom sam pročitao da dvije karcite u cf daju količinu vrama jedne kartice, svaka piše po svom vramu ali na raspolaganju na kraju imaju samo količinu jedne kartice - ekvivalentno tome ja bi trebao imati 1gb vrama.

ono što me muči je sljedeće... unutar windowsa prikazana količina vrama je 2gb dok je crossfire uključen, odnosno 1gb dok je cf disabled.

također dok igram bf3 i pratim količinu korištenog vrama sa msi afterbunerom ili gpu-zom rezultati su identični kako slijedi,

jedna grafička vram 980MB

crossfire vram 1660MB

znači na istim grafičkim postavkama samo se cf enable/disable.

po nekoj logici dalo bi se zaključit da se vram ipak zbraja, nije mi jasno, može neko prosvjetljenje?

ako upregnem rezoluciju 4040x1024 tada je vram na 1990MB i igra iako ima solidno frejmova djeloju užasno lagovito, po nekoj opet logici reko bi da je ponstalo vrama pa se počo koristi page file, hm?

v ram se ne zbraja

14 godina

Ti imas 2GB VRAMA ali se ne zbrajaju jer svaka kartica koristi svoju video memoriju, dakle 1GB.

Vjerojatno koristis AFR mod pa jedna kartica obraduje parne a druga neparne frejmove i to slazu u jako jako kratkom vremenu u odredeni broj slika po sekundi.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

aha hm

Clandestino
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 10:52 (koorpa).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel to znači da je svejedno moguće koristit svih 2gb za različite podatke? jer kako inače objasnit činjenicu da bf3 troši do 2gb vrama ako je crossfire uključen a do 1gb ako je samo jedna kartica?

Clandestino
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
koorpa kaže...

jel to znači da je svejedno moguće koristit svih 2gb za različite podatke? jer kako inače objasnit činjenicu da bf3 troši do 2gb vrama ako je crossfire uključen a do 1gb ako je samo jedna kartica?

Ako imas CF vram se ne zbraja ali se koristi u potpunosti, svaka kartica koristi svoj.

Nema tu velike filozofije.

iclock2much
13 godina
protjeran
koorpa kaže...

kartice rade ''naizmjenicno'' odnosno ukrsteno, dakle ti imas 2 gb v rama ali na nacin 2x1 a ne 1+1 - pri obradi podataka svaka kartica izvlaci određeni dio koda obrađuje ga i salje na monitor a druga radi to isto za proporcionalni dio koda koji je ''ostalo'' iz iste domene iz koje je primarna kartica povukla informaciju - to bi se moglo Principijalno (iako neusporedivo) komparirati sa radom ociju - oci obrađuju istu sliku iz okoline ali na kraju mozak (monitor) stvara jednu skladnu definiranu informaciju (sliku u oba slucja) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice