Ubojiti digitalni kompakti

poruka: 35
|
čitano: 15.139
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Planiram uzeti novi kompakt,   izvrsnih performansi.

Zašto kompakt, a ne SLR?

Prvo, treba mi nešto jako lagano i prenosivo. Da mi stane u džep, ali da može podnjeti odlaske na 3k nadmorske visine, hladnoće, vrućine, pijesak...svašta.

I naravno da radi ludo dobre fotke.

Imam nekoliko favorita, uglavnom Panasonikovih (zbog Leica leća):

Panasonic Lumix DMC-TZ20 (ovaj mi je apsolutno najbolji, ali cijena mu je   {#} )

Panasonic Lumix DMC-FX700

Panasonic Lumix DMC-FX77 (ovaj mi je najprivlačniji cijenom, ali nema continuous shooting  {#} ).

Sad, zanimaju me iskustva s panasonikovim kompaktima općenito!

I, naravno,   preporuke za slične, kvalitetne kompakte !

:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj olympus xz-1

prvi kompakt sa zuiko objektivom i f1.8 blendom

http://www.olympus.hr/consumer/29_digital-camera_xz-1_-_specifications_24023.htm

cijena mu je 3500kn

ili kad dođe olympus sz-30mr

http://www.olympus.hr/consumer/29_digital-camera_sz-30mr_-_specifications_24313.htm

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Ubojiti digitalni kompakti

odličan je ovaj xz-1!

baš me zanima kolika će biti cijena sz-30mr {#} 

17 godina
neaktivan

možeš ga u subotu isprobati na Olympusovom štandu na fotosajmu na otvorenom sveučilištu

http://www.svijetfotografije.com/hrv/fotosajam/8/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Rado, ali nisam u HR :)

17 godina
neaktivan

hm :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 0:33 (danygirl).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
danygirl kaže...

imam svoga k-x vec neko vrijeme..da bi shvatila da i nije bas za moje potrebe..tj,zbog raznih,novonastalih obaveza ne iskoristavam ga u potpunosti,sto je steta za tako dobar fotic ..
naime, meni fotic koristi za razne izlete,izlaske,pejsaze i portrete.. k-x i slicni njemu su "preveliki i preteski" za cjelodnevno nosanje :) pa sam dosla do zakljucka da ga prodam i kupim kompakta u istom ili donekle slicnom rangu..kojega cu moci strpat u dzep,koristiti i na plazi,u nekom klubu itd...

bitno da ima Shake reduction,dobar macro,zoom i ISO.

sad mene zanima koji bi to bio mini fotic da mi moze zamjenit ovaj odlican stroj! (znam da je to nemoguce,samo da je priblizno isti)

pomoc u izboru bi vrlo rado prihvatila :)
hvala
lijep pozdrav

jedan od ona dva gore olympusa bi bio dobar izbor

16 godina
neaktivan
Wolverine kaže...
danygirl kaže...

imam svoga k-x vec neko vrijeme..da bi shvatila da i nije bas za moje potrebe..tj,zbog raznih,novonastalih obaveza ne iskoristavam ga u potpunosti,sto je steta za tako dobar fotic ..
naime, meni fotic koristi za razne izlete,izlaske,pejsaze i portrete.. k-x i slicni njemu su "preveliki i preteski" za cjelodnevno nosanje :) pa sam dosla do zakljucka da ga prodam i kupim kompakta u istom ili donekle slicnom rangu..kojega cu moci strpat u dzep,koristiti i na plazi,u nekom klubu itd...

sad mene zanima koji bi to bio mini fotic da mi moze zamjenit ovaj odlican stroj! (znam da je to nemoguce,samo da je priblizno isti)

hvala
lijep pozdrav

mislim da ipak nebudeš zadovoljna sa snimkama sa bilo kojim kompaktom u nekom klubu itd...tj. u slabo osvijetljenim uvijetima,kupi si neku 50ku do f2 ili 35/2,4 i nebude bil preveliki za slikanje u takvoj atmosferi i takvim uvjetima (klubskim-kafičima),imao sam kompakta pa prešao na k-x i sada sam na k-ru  upravo zbog takvih razloga (bilo je i drugih)

17 godina
neaktivan
struić kaže...
Wolverine kaže...
danygirl kaže...

hvala
lijep pozdrav

mislim da ipak nebudeš zadovoljna sa snimkama sa bilo kojim kompaktom u nekom klubu itd...tj. u slabo osvijetljenim uvijetima,kupi si neku 50ku do f2 ili 35/2,4 i nebude bil preveliki za slikanje u takvoj atmosferi i takvim uvjetima (klubskim-kafičima),imao sam kompakta pa prešao na k-x i sada sam na k-ru  upravo zbog takvih razloga (bilo je i drugih)

olympus xz-1 ima objektiv sa maximalnom blendom f1.8, svjetlosno najjači kompakt koji postoji

17 godina
neaktivan

e sad sam se zainteresirala za taj olympus xz-1 {#}  jest da mu je cijena malo paprena.. mozda bi ga mogla naci polovno..hm

sta mislite koliko bi dobila za mojeg Pentaxa k-x starog 1g i 3mj. 18-55??

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Fujifilm FinePix F550 EXR mi izgleda najubojitije od svih,

posebno mi se sviđa pametno iskoristavanje viska "pixela" kod slabog osvjetljenja i "nize" rezolucije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
danygirl kaže...

e sad sam se zainteresirala za taj olympus xz-1 {#}  jest da mu je cijena malo paprena.. mozda bi ga mogla naci polovno..hm

cijena koju sam vidio u trgovini je 3500kn, a teško da ćeš naći polovnog već jer je tek prije kojih mjesec dana xz-1 izašao na tržište

obzirom da  novi Pentax-k sa tim objektivom dođe 4200kn minimalno, probaj na njuškalo staviti sa cijenom recimo 3700kn pogotovo ak je fotić u dobrom stanju, pa eventualno ak nema zainteresiranih pomalo snižavat cijenu

također postavi oglase na fotozine i na google grupe ( hr.ponuda.fotoaparati i hr.rec.fotografija.digitalna), na forum.hr u dijelu o fotografiji, pogotovo thread o pentaxu

16 godina
neaktivan
Wolverine kaže...

olympus xz-1 ima objektiv sa maximalnom blendom f1.8, svjetlosno najjači kompakt koji postoji

da to stoji ali ima i 6 puta manji senzor od dslr-a što je itekako bitno

17 godina
neaktivan
struić kaže...
Wolverine kaže...

da to stoji ali ima i 6 puta manji senzor od dslr-a što je itekako bitno

da, ali je zato veličine kutije cigareta i lakši za nositi svakodnevno sa sobom

15 godina
neaktivan
Wolverine kaže...
danygirl kaže...

cijena koju sam vidio u trgovini je 3500kn, a teško da ćeš naći polovnog već jer je tek prije kojih mjesec dana xz-1 izašao na tržište

obzirom da  novi Pentax-k sa tim objektivom dođe 4200kn minimalno, probaj na njuškalo staviti sa cijenom recimo 3700kn pogotovo ak je fotić u dobrom stanju, pa eventualno ak nema zainteresiranih pomalo snižavat cijenu

također postavi oglase na fotozine i na google grupe ( hr.ponuda.fotoaparati i hr.rec.fotografija.digitalna), na forum.hr u dijelu o fotografiji, pogotovo thread o pentaxu

tražio sam i ja polovnjaka al to je mission imposible, našao sam prihvatljiviju cijenu. ima ga sad ispod 3000 . link

17 godina
neaktivan

da...nađe se i ispod 3000,ali nesto sitno...

da se barem jos sta dodatno nudi uz njega..nego treba dat tolke pare kao da kupujem dslr,a ne dobijem bar niti memory karticu :)

neznam...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mogla si-neznam možda vrijedi još: kupiti FA 50mm 1.4 - 2400 kn! u neoorbisu i imala bi i objektiv i aparat sa kojim bi mogla slikati gdje bi htjela i u kojim uvjetima bi htjela i veličina nebi bila prevelika naspram kompakta a jeftinije od kompakta,naravno 35mm2,4 -1800 kn je još jeftinija varijanta,i prva i druga varijanta je jeftinija i daleko bolja od bilo kojeg kompakta,evo fakat nebudem više se miješal u diskusiju,sretno sa odlukom i kupnjom

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 1:14 (struić).
14 godina
neaktivan
abraham kaže...

Fujifilm FinePix F550 EXR mi izgleda najubojitije od svih,

posebno mi se sviđa pametno iskoristavanje viska "pixela" kod slabog osvjetljenja i "nize" rezolucije

Uh, stvarno je dobar.

3-11 frames per sec, 215 g sa baterijom i karticom nije zanimarivo!

17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu....
Jako puno vozim bicikl, planinarim...uglavnom idem po svuda, i razmišljam, tj. već sam razmislio...prodajem EOS 450d;

jako mi je nepraktičan zbog veličine, gotovo uvjek kada putujem, a opet uvijek mi fali imati fotić uz sebe.

Zamjenio bi ga sa dobrim kompaktom, ipak je to lakši i puno manji fotić, ne toliko drastično lošijih performansi....

Uglavnom, kupio bi kompakta do 4k krznaša, Canon ili Nikon, pa bi cjenio vaše preporuke i obrazloženja!

Po mogučnosti da može snimati videe, da ima min. 10Mpx, punjivu bateriju dugog trajanja i posebno mi je važan što

kvalitetniji macro!!!

Hvala!!

Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only apear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, malo sam pročaćkao, i spalo je na Canon G12 (alternativa je Canon S95, ali ima lošiji macro) i Nikon P7000!

Koji bi vi odabrali i zašto?!

Alternativni fotoaparati sličnih karakteristika??

Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only apear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sto mislite jeli bolji lumix tz-20 ili olympus xz-1 . olympus ima bolji objektiv ali snima losije od lumixa i nema full HD te ima losiji zoom . ali ipak je olympus xz-1 dobio mnogo nagrada na mnogo sajmova

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i molim vas mozete li mi preporuciti neki fotoaparat poput ovih no da je malo bolji , da ima full HD i da je ispod 3200 kn

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ti baš nemrem pomoć u tome, zato i pitam bedasta pitanja tipa ..... ovo gore, al mislim da je ova grana foruma dosta mrtva, pa onak, nisam siguran da bude neko odgovorio {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CroatiaPS kaže...

i molim vas mozete li mi preporuciti neki fotoaparat poput ovih no da je malo bolji , da ima full HD i da je ispod 3200 kn

ja bi preporučio fuji hs 10, full hd stereo, optika i ostalo sve što bih kompakt trebao imat...po meni pravi kompakt :D

samo krupno, ništa sitniš
16 godina
neaktivan
oly570 kaže...
CroatiaPS kaže...

ja bi preporučio fuji hs 10, full hd stereo, optika i ostalo sve što bih kompakt trebao imat...po meni pravi kompakt :D

to je ogroman aparat...i ja sam ga gledao...na kraju ispadne da ti veliki ultra-zoom aparati nisu u prednosti nad DSLR-ovima s obzirom na praktičnost. koliko vidim po recenzijama, nemože se pronaći neki sa visokom kvalitetom fotografije.

17 godina

mile_st,

FujFilm HS10 je jedan od većih i težih u svojoj (bridge) klasi, ali je svjedno i po težini i po dimenzijama u rangu DSLR tijela. Kada DSLR tijelu dodaš objektiv (pogotovo ako se radi o dužem objektivu) dobiti ćeš znatno teži i znatno veći aparat.

Osnovna prednost bridge ultra-zoom-ova nad DSLR-ovima je upravo praktičnost, jer bi za iste karakterisitke koje ti daje dobar ultra-zoom morao pored DSLR tijela sa sobom nositi još barem 2-3 objektiva (neki ultra-zoom-ovi imaju toliko povećanje da nisam siguran postoje li adekvatni DSLR objektivi), a za sve to bi ti trebala naprtnjača ili torba, dok ultra-zoom možeš nositi oko vrata ili u malenoj trobici preko ramena. O razlici u cijeni ne treba ni govoriti.

Naravno da po kvaliteti bridgevi nikad neće dostići DSLR-ove (zbog činjenice da koriste znatno manji senzor), ali daleko od toga da se sa njima (pogotovo sa skupljim modelima) ne može napraviti kvalitetna fotografija.

16 godina
neaktivan
maxym kaže...

mile_st,

FujFilm HS10 je jedan od većih i težih u svojoj (bridge) klasi, ali je svjedno i po težini i po dimenzijama u rangu DSLR tijela. Kada DSLR tijelu dodaš objektiv (pogotovo ako se radi o dužem objektivu) dobiti ćeš znatno teži i znatno veći aparat.

Osnovna prednost bridge ultra-zoom-ova nad DSLR-ovima je upravo praktičnost, jer bi za iste karakterisitke koje ti daje dobar ultra-zoom morao pored DSLR tijela sa sobom nositi još barem 2-3 objektiva (neki ultra-zoom-ovi imaju toliko povećanje da nisam siguran postoje li adekvatni DSLR objektivi), a za sve to bi ti trebala naprtnjača ili torba, dok ultra-zoom možeš nositi oko vrata ili u malenoj trobici preko ramena. O razlici u cijeni ne treba ni govoriti.

Naravno da po kvaliteti bridgevi nikad neće dostići DSLR-ove (zbog činjenice da koriste znatno manji senzor), ali daleko od toga da se sa njima (pogotovo sa skupljim modelima) ne može napraviti kvalitetna fotografija.

slažem se sa svime, ali me kvaliteta fotografija prezentiranih na nekoliko recenzija nije oduševila. Koji ultra-zoom daje najbolju kvalitetu fotografije?

14 godina
neaktivan

ovaj fuji je nešto best od kompaktnih aparata :

FinePix S200EXR super-zoom

evo ti recenzija:

http://www.dpreview.com/news/0907/09072208fujifilms200exr.asp

i ima veći senzor od većine kompaktnih aparata točnije 1.6" što je znatno poboljšanje za kvalitet fotografija..ima ga moj kolega...u nekim segmentima mogu reć da ozbiljno prijeti mom dslr-u al da stvarno aparat ima potencijala...još kad tu fotku doradiš na kompu i zagladiš to je rezultat woow...

niska razina šuma dost niska za kompakta, manualni zoom na objektivu (baš kao i na dslr objektivima)

uz to još 2.8-11 raspon blende što rijetko koji kompakt ima

stabilizacija u objektivu

835 grama težine i veličine dslr-a čak i veći od nekih :D

izmišljeni kompakt tko ima novaca a hoće kompakta ovo je po meni the best

edit: evo iso100 sample sa tim aparatom : http://www.ephotozine.com/articles/fujifilm-finepix-s200-exr-12263/images/fuji_s200_exr_iso100.jpg

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 20:23 (oly570).
16 godina
neaktivan
oly570 kaže...

ovaj fuji je nešto best od kompaktnih aparata :

FinePix S200EXR super-zoom

....

evo opet nisam impresioniran, evo link na primjere slika: 

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/fujifilm/finepix-s200exr/sample-photos-22.html

slike plivača i odbojkšica su preloše...

17 godina

Ne znam kakav je ovo 'review' ali sve slike su manje-više očajne, sa kriminalno puno šuma, neke (ove što si spomenuo) loše fokusirane... Sve u svemu više izgledaju kao slike dobivene nekim osrednjim mobitelom, nego digitalnim aparatom.

Za usporedbu, pogledaj slike na slijedećem linku:

http://www.trustedreviews.com/Fujifilm-FinePix-S200EXR_Digital-Camera_review_test-shots-iso-performance_Page-5

radi se o istom aparatu, a recenziju je radio očito netko tko zna šta radi.

Što se kvalitete slike tiče, manje više svi aparati u određenoj cijenovnoj klasi imaju približo sličnu kvalitetu. A odlučujući za kvalitetnu fotografiju nikad nije bio aparat, nego osoba koja taj aparat koristi. Dobar fotograf će i sa kompaktom napraviti više dobrih slika, nego prosječni korisnik sa kvalitetnim DSLR-om. I na većina kompakta ćeš u pravilu dobiti bolji rezultat sa manualnim postavkama (ako znaš što treba napraviti) nego na automatici.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice