Preporuka blic za dslr

poruka: 10
|
čitano: 8.745
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Preporuka bljeskalica za dslr

Pozdrav, imam Pentax K-x+Tamron 17-50 xr di II SP 2.8. Zalomi se da slikam u slabije osvjetljenjim mjestima, pa sam razmišljal o nabavci vanjskog blica. Pošto je ovaj njegov blic blago rečeno koma, jel može neka preporuka za eksterni blic? Tražim neki entry level model, a opet da je bolji od ovog njegovog "smetala"..tnx

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 20:56 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka blic za dslr

Kaj niko niš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka blic za dslr

Jest, ugrađeni blicevi na dslrovima su maltene beskorisni. A pitanje ti je ono... k'o da je izbor bliceva tolko spektakularan da ne zna čovjek što bi. :)

Prvo vidi što je kompatibilno. Vjerojatno se kod nas dade naći Pentax, Metz i eventualno Sigma. Optimum računala prodaju takve stvari po prilično povoljnim cijenama pa vidi na njiovom webu što ima u rangu cijena koji te zanima i malo prosurfaj po reviewovima na netu.

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 12:43 (ninotocka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka blic za dslr

A gle, Pentax je skup, Metz paše na (taj model kaj mene zanima) pentax-naravno, i cijena je oko 760kn..Review-i su šareni, tak da se nemrem u to pouzdat.. Ma znam da nema nekog izbora za Pentax, al uz Pentax tu je Metz i još neke lijeve marke čak mislim da su kinezi..

Dok sam imal namontiran kit objektiv onda je još kak tak bilo što se tiće blicanja, pošto imam tamrona, baca mi napred sjenu radi povečeg objektiva, a i općenito, blic je užas na njemu..

Tak da za povremeno slikanje ovaj Metz 36AF 5 bi bil ok.. Još dok bi ga neko imal pa da iznese svoje dojmove..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 17:41 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka blic za dslr

S obzirom da nemas lovu za kvalitetan blic kupi neki od kineskih YN na ebayu za 200 tinjak kuna i polako skupljaj lovu za posteni blic ako se imas namjeru bavit fotkanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka blic za dslr
Brada kaže...

S obzirom da nemas lovu za kvalitetan blic kupi neki od kineskih YN na ebayu za 200 tinjak kuna i polako skupljaj lovu za posteni blic ako se imas namjeru bavit fotkanjem.

U obzir dolazi samo kupnja kod nas. Kaj onaj Metz za početnike, nije dobar ili..?

15 godina
neaktivan
Preporuka blic za dslr

Metz nije loša stvar, ja sam bio blizu da kupim Metz 44 (1500kn), ovaj 36 mi ne djeluje baš uvjerljivo :)

Koliko para toliko muzike. Nekakav kineski blic mi je pokazivao kolega baš neki dan, radi skroz manualno, znači uopće ne komunicira s aparatom. Znači ovisi o tome koliko si voljan istovariti.

Ali što god da uzmeš, kad ga pukneš u zid ili strop u interijeru to će bit spektakularna razlika!

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ninotocka kaže...

Metz nije loša stvar, ja sam bio blizu da kupim Metz 44 (1500kn), ovaj 36 mi ne djeluje baš uvjerljivo :)

Koliko para toliko muzike. Nekakav kineski blic mi je pokazivao kolega baš neki dan, radi skroz manualno, znači uopće ne komunicira s aparatom. Znači ovisi o tome koliko si voljan istovariti.

Ali što god da uzmeš, kad ga pukneš u zid ili strop u interijeru to će bit spektakularna razlika!

Nisam voljan baš puno love dat, za moje potrebe, velim, dost mi je i neki jeftiniji, tipa 36-tica, za 750kn..

Ostal sam razočaran skroz dok sam koristil ovaj njegov blic (ak se to može tak nazvat).. A mislm da bu svaki vanjski odrađival bolji posel neg ovaj na aparatu..

17 godina
Preporuka blic za dslr

Sorry što upadam u temu ali da ne otvaram novu da pitam isto pitanje za svoj Lumix DMC-FZ100, dakle zbog lošeg blica kod npr. slikanja u svatovima uz loše osvjetljenje trebam

neki eksterni blic pa bi vas molio za preporuku ako je netko već kupovao za ovaj aparat, ne želim sad bacat hrpu love na to do nekih 800-1000kn?

Šta mislite o ovome http://www.ebay.com/itm/FLASH-Panasonic-DMW-FL360-FL500-DMC-FZ100K-FZ100-/330626856180?pt=Digital_Camera_Flashes&hash=item4cfae574f4?

E8500, EP45-DS3, HD4870 GS, DDR 2x2GB, Corsair TX650, WD 640GB, SAMSUNG HD103SJ 1TB,SAMSUNG T220, TERRATEC Cinergy 2400i DT Dual DVB-T tuner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Malo sam skeptičan prema ovome, kaj ne proizvode oni jeftine torbe za laptope? :) Nego, u tom rangu, paše ti spomenuti Metz 36 na tvoj fotić (kupiš verziju za panasonic/olympus). Ako ti se ne sviđa, šta ja znam, pokloniš meni, recimo...

s.f. - s.n.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice