Kvar na fotoaparatu Canon Ixus 430

poruka: 4
|
čitano: 7.119
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Kupljen je nov, korišten oko 4 godine, sa istom baterijom. Slike naglo postale loše. Uglavnom pre-crvene. Uz cijeli gornji rub pojavljuje se defekt na slikama. Poremečaj ponekad nestaje. Uglavnom prilikom paljenja uređaja. Nakon par dobrih slika, one opet naglo postaju loše. Osim toga LCD titra i pojavljuju se vodoravne crte. Slike su isto loše kad se prebace na PC. Je li netko već imao sličnih problema? U čemu je stvar? Loša baterija? Ili nešto puno gore?? Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kvar na fotoaparatu Canon Ixus 430

Meni se vrlo slično dešavalo sa Canonom,  umjesto slike snimim dugine boje ili  tapiseriju, a onda je počelo i sa crnim slikama.

Upalio ga pa ugasio  sve OK par slika. I onda..

Pogledaj ovdje:

http://forum.bug.hr/forum/topic/canon-powershot-a95-problem/3938.aspx?sort=asc&view=flat

17 godina
moderator
RE: Kvar na fotoaparatu Canon Ixus 430
Hapo kaže...

Kupljen je nov, korišten oko 4 godine, sa istom baterijom. Slike naglo postale loše. Uglavnom pre-crvene. Uz cijeli gornji rub pojavljuje se defekt na slikama. Poremečaj ponekad nestaje. Uglavnom prilikom paljenja uređaja. Nakon par dobrih slika, one opet naglo postaju loše. Osim toga LCD titra i pojavljuju se vodoravne crte. Slike su isto loše kad se prebace na PC. Je li netko već imao sličnih problema? U čemu je stvar? Loša baterija? Ili nešto puno gore?? Hvala unaprijed!

Vrlo vjerojatno senzor - zar niste culi za masovne probleme s CCD senzorima na foticima od prije nokoliko godina?

http://www.imaging-resource.com/badccds.html

Dakle, proizvodjaci fotica su preko ovlastenih servisa nudili besplatnu zamjenu senzora neko vrijeme - ne znam dal to jos uvijek vrijedi. Jedan smo stariji Canonov fotic (A35?) odnijeli u servisu tamo blizu Maksimira (ne znam sad kako se tocno zove) - ne sjecam se je li to bilo prosle ili pretprosle godine - i tamo su mu besplatno zamijenili senzor. Provjeri rade li to jos uvijek.
17 godina
neaktivan

Hvala na informaciji, nisam za to znao.

Međutim kad sam nazvao servis - naravno nisu ni spomenuli tako nešto.

No dobro, moja greška od sad ću bit puno pažljiviji.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice