Kompatibilnost objektiva

poruka: 7
|
čitano: 1.663
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kompatibilnost objektiva

Pozdrav,

Nadam se da ovakva tema ne postoji, ako da usmjerite me :)

Naime imam analogni Minoltin fotoaparat s kojim sam dobio i dva objektiva na poklon od prijatelja.

Kako mi je nespretno raditi s takvim aparatom zanima me kako provjeriti i da li se isplati kompatibilnosti tih objektiva s tjelima koja su na tržištu.

Volio bih uzeti neko rabljeno tijelo, ali ne znam da li je moguće i da li se isplati.

Zanima me također koje podatke da vam dam radi usporedbe.

Nadam se nije preglupo pitanje.

Pozdrav :)

SDP ≠ HDZ

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kompatibilnost objektiva

daj si pogledaj kod DSLR SONY aparata, Sony je nasljednik Minolta/Konica navoja objektiva

15 godina
neaktivan
Kompatibilnost objektiva

Pogledaj na Njuškalu, nađe se adaptera kojekakvih (obično gubiš automatsko sve, ali ako nisi fotoreporter nit ne treba ti :))

s.f. - s.n.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
struić kaže...

daj si pogledaj kod DSLR SONY aparata, Sony je nasljednik Minolta/Konica navoja objektiva

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-alpha-300-objektiv-sal-35f18-oglas-3219459

Recimo ovako nešto?

Ovo je tijelo + ta dva moja objektiva koja su:

1. Minolta AF 28mm 1:2.8 (22)

2. Minolta AF Zoom 70-210mm1:3.5(22) 4.5

Nadam se da ovo nešto pomaže :)

SDP ≠ HDZ
15 godina
neaktivan
Kompatibilnost objektiva

Kaže guglo da je minoltin A mount isto što i Alpha mount od Sonya. Čak radi sve na struju!

"These lens attach to the Sony Alpha, just like any lens in the Sony catalog. Auto focus, auto exposure, auto diaphragm all work perfectly. So does image stabilization."

Živjela kompatibilnost :)

Jedino će ti biti "duže", tj koliko vidim 50mm staklo će biti 75 mm (znači 1.5x crop faktor iliti "zumiranje").

s.f. - s.n.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
struić kaže...

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-alpha-300-objektiv-sal-35f18-oglas-3219459

Recimo ovako nešto?

Ovo je tijelo + ta dva moja objektiva koja su:

1. Minolta AF 28mm 1:2.8 (22)

2. Minolta AF Zoom 70-210mm1:3.5(22) 4.5

Nadam se da ovo nešto pomaže :)

da, radit će, Sony je kupio Minolta/Konica,  to  ti je to isti kur.c samo drugo pakiranje, ovo što si ti dobio je SLR (analodna tehnologija i zato fali ono slovo D)  a sony je nastavio sa digitalnom tehnologiom DSLR,jednostavno rećeno

16 godina
neaktivan
Kompatibilnost objektiva

A što mislite o samom oglasu? Se može naći nešto bolje? 8000 klikova? Koliko je najviše i sl. :)

SDP ≠ HDZ

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice