Canon vs Nikon

poruka: 4
|
čitano: 8.384
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Canon vs Nikon

Iako mi je stari dugogodišnji korisnik Nikona nemojte mislit da imam nešto protiv Canona, naprotiv to je jedina marka koji bi uzea u obzir osim Nikona pri kupnji apararta, al pošto mi stari već ima podosta Nikon opreme to ne dolazi u obzir.

Zanimaju me sljedeća mišljenja:

1000D vs D60

40D vs D300

5D(valjda uskoro 5DMkII, 7D ili kako će se već zvat mada bi ja volija 3D zbog veze s prošlosti) vs D700

1DMkIII vs D3

još može 450D vs D80 mada će vjerojatno kroz koji misec izać novi model.

Samo jedan Canon model nema konkurenciju(1DsMkIII) a i to bi se skoro tribalo prominit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Canon vs Nikon

Što se tebe tiče, najbolji izbor je Nikon, zato što ti stari ima Nikona pa od njega (vjerojatno) možeš posuditi dio opreme.

Inače, usporedbe jedne firme s drugom su apsolutno promašene teme. Pogotovo na nivou DSLR-ova vodećih svjetskih firmi.

Ne želim te uvrijediti, ali fotke koje ćeš ti napraviti bit će apsolutno iste na svim aparatima koje si pobrojao i na desecima drugih DSLR-va, uključujući tu još i Olympus, Fuji, Sony, Kodak.

Ispričavam se, ako sam pogriješio i uvrijedio te. Možda si profić i misliš slikati atletiku na olimpijadi u Pekingu pa su ti razike između fotića bine. Nekako mi se ćini da bi u tom slučaju i sam jako dobro znao koji ti aparat treba.

Do tada, kupi nešto jeftinije i uživaj u fotkanju.

NHF

17 godina
neaktivan
Canon vs Nikon

kolko su mene učili, fotografiju čine fotograf i svjetlo, sam aparat kojim je to zabilježeno je tek samo alat. ;)

ofkors, kvalitetnija oprema olakšava posao, no to vrijedi i za bilo koje drugo područje rada u kojem je potreban alat, tak da se moram složiti s komentarom iznad i s konstatacijom da je tema potpuno promašena. ajd, sva sreća, nije još došlo do flame war-ova između pristaša (i "propovjednika") pojedinog branda, hehe.

no, kad smo već kod tehnikalija, kod nabave SLR opreme takiovak ne kupuješ pojedini fotić, već cjelokupni sustav - mount za objektiv i sve dobrog i lošeg kaj ide s tim. ili pojednostavljeno, jednom kad nabaviš, recimo, pentaxov fotić + par stakla, ne prelaziš samo tako na npr. nikona, čisto zbog nekompatibilnosti objektiva i neisplativosti zamjene istih..

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 15:20 (elkarrde).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Canon vs Nikon

pa ako imaš doma Nikon opremu, čemu uopće stvarati dilemu s Canonom?

osim ako imaš velike viškove para u novčaniku...:-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice