CANON 5D mark II

poruka: 25
|
čitano: 4.768
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Full HD video iz DSLR-a

Počelo je kao test mogućnosti novog Canona, na kraju ljudi se oduševili sadržajem.

Pila radi kao sat, odzvonilo je skupim HD kamerama (50k € i više), jer ova je oprema desetak puta jeftinija i daje sjajne rezultate upravo za eksperimantalne i kratke filmove uz puno manji trošak (a čak i fotkati može Osmijeh)...

http://bespla.novamedia.hr/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CANON 5D mark II

uhh, da, fakat, sprema se bankrot Dalse, REDa, Arrija i Panavisiona, odzvonilo im je, došao je canon! :D

you can canon!

iskreno, meni taj video ne izgleda baš ništa spektakularno, kaj se mene tiče, isto tak je mogao biti snimljen i s nekim digiotom.

okej, slika je pristojna, i definitivno, 5d je odličan fotić, ali, video na fotiću? pliz nek mi neko objasni koji je smisao toga?

btw, sva ona optika i fotići na popisu nisu baš tolko puno jeftiniji od tih 50k €..

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2009 22:27 (elkarrde).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CANON 5D mark II
elkarrde kaže...

uhh, da, fakat, sprema se bankrot Dalse, REDa, Arrija i Panavisiona, odzvonilo im je, došao je canon! :D

you can canon!

Valjda si mislija:'' you can't Kenjon''?Smijeh
Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800 http://www.fotoklub.info/forum/index.php
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
 Valjda si mislija:'' you can't Kenjon''?Smijeh
 huh, kak se meni čini, video na fotiću je killer feature, uskoro će na ovom svijetu zavladati canon, više nitko neće moći živjeti bez videa. :D
na žalost, sad će svi početi kopirati taj fičr, neće se moći živjeti od prepucavanja o kvaliteti videa na fotićima. :|
sva sreća, analogni aparati nemaju taj fičr..

meni je video (ne samo na fotićima) apsolutno beznačajna stavka, no očito da je (wannabe) filmašima vrlo značajan. neka im je, meni radije jedan dijagonalni split-screen focusing sceen, i da mi ne guraju taj video kao nešto najbolje ikad. meni nije, i simply couldn't care less, rado ne bi slušao o videu u FOTO dijelu foruma, pretty please, with sugar on top.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2009 23:20 (elkarrde).
17 godina
elkarrde kaže...

you can canon!

iskreno, meni taj video ne izgleda baš ništa spektakularno, kaj se mene tiče, isto tak je mogao biti snimljen i s nekim digiotom.

okej, slika je pristojna, i definitivno, 5d je odličan fotić, ali, video na fotiću? pliz nek mi neko objasni koji je smisao toga?

btw, sva ona optika i fotići na popisu nisu baš tolko puno jeftiniji od tih 50k €..

Pošto, očito, ništa ne znaš o videu, probaj s osrednjom HD kamerom, koja s osrednjim objektivom košta oko 350 K Kn, snimati u low-light uvjetima, pa onda piši budalaštine.
A RED ne stavljaj u isti kontekst s HD kamerama, to je potpuno druga filozofija, kvalitetom ekvivalent filmskoj opremi.

Fotić je oko 18k kn, objektivi su od 12 do 16k kn svaki. Za usporedbu, ekvivalentan wide objektiv za HD kameru je doslovno deset puta skuplji, odnosno gotovo 160k kn.
17 godina
elkarrde kaže...
 huh, kak se meni čini, video na fotiću je killer feature, uskoro će na ovom svijetu zavladati canon, više nitko neće moći živjeti bez videa. :D
na žalost, sad će svi početi kopirati taj fičr, neće se moći živjeti od prepucavanja o kvaliteti videa na fotićima. :|
sva sreća, analogni aparati nemaju taj fičr..

meni je video (ne samo na fotićima) apsolutno beznačajna stavka, no očito da je (wannabe) filmašima vrlo značajan. neka im je, meni radije jedan dijagonalni split-screen focusing sceen, i da mi ne guraju taj video kao nešto najbolje ikad. meni nije, i simply couldn't care less, rado ne bi slušao o videu u FOTO dijelu foruma, pretty please, with sugar on top.
 Trollčino
17 godina
neaktivan
bocic kaže...
elkarrde kaže...

you can canon!

Pošto, očito, ništa ne znaš o videu, probaj s osrednjom HD kamerom, koja s osrednjim objektivom košta oko 350 K Kn, snimati u low-light uvjetima, pa onda piši budalaštine.
A RED ne stavljaj u isti kontekst s HD kamerama, to je potpuno druga filozofija, kvalitetom ekvivalent filmskoj opremi.

Fotić je oko 18k kn, objektivi su od 12 do 16k kn svaki. Za usporedbu, ekvivalentan wide objektiv za HD kameru je doslovno deset puta skuplji, odnosno gotovo 160k kn.

okej, al zašto bi ja uopće želio snimati video, kao prvo, u FOTO dijelu foruma? Namigiva
i kaj se ne snima svaki video filmskim kamerama? kolko sam ja upoznat, a nisam, wannabe profi video se snima dalsama, REDovima, arrijima, a ne hd kamerama. ono, malo mi čudno zvuči da bi itko ikad i poželio snimati makar i wannabe "profi" video nekim nadomjesim alatom. znam da ja nebi išao profesionalno fotkati bez profesionalne opreme (nikon D700 i mamiya RB67/pentax 67II). ili, nebi išao baviti se servisom centralnog grijanja bez prave opreme.
sori, ali očito nemamo isto predznanje, pa bih volio viditi argumentirano objašnjenje. iako, mislim da ga mogu pretpostaviti - jebga, nema se love za RED ONE. jesam pogodio?

i oprosti što pišem "budalaštine" koje te očito vrijeđaju, molio bih ispriku, pošto ja nisam nazvao tvoje izjave "budalaštinama", već sam lijepo napisao disklejmer, i zamolio za objašnjenja, koja nisam dobio - usporedba je potpuno neadekvatna pošto ne znam kako snima osrednja ha-de kamera, al ajd, cifra je objašnjena (ukupno oko 110k kn, što je oko 15k€, slažem se, osjetno manje od 50k€).

(jel baš moram na kraju svakog posta napisati ful-sajz disklejmer? ljudi, pa ovo je internet! Viče)
17 godina
neaktivan
bocic kaže...
 Trollčino
sori, očito te oduševljava video fičr canona, i očito te smeta moje neslaganje i sarkazam prema tvojem uratku, no ako si stvarno smatrao da ćemo svi dijeliti tvoje oduševljenje i pohvaliti video-uradak koji realno tehnički ne izgleda baš ništa spektakularno nikome osim nekom upućenim u tehničke detalje i problematiku, onda si vrlo naivan. Belji se

btw, hvala na komplimentu. Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2009 0:13 (elkarrde).
17 godina
elkarrde kaže...
bocic kaže...
 Trollčino
sori, očito te oduševljava video fičr canona, i očito te smeta moje neslaganje i sarkazam prema tvojem uratku, no ako si stvarno smatrao da ćemo svi dijeliti tvoje oduševljenje i pohvaliti video-uradak koji realno tehnički ne izgleda baš ništa spektakularno nikome osim nekom upućenim u tehničke detalje i problematiku, onda si vrlo naivan. Belji se

btw, hvala na komplimentu. Namigiva
 Nije moj video, a činjenica je da trollaš.

Tehnički... mislio bi čovjek da možda i znaš nekog vraga o fotki, ali se očito samo petljaš kako je ovo ovdje 'off topic' i voliš sipati sarkazam o onome što ti ne smatraš dobrim. Tehnički, snimak je na razini filmske kamere, samo s manjom rezolucijom. Zašto? E ako ne znaš proguglaj...
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2009 0:54 (bocic).
17 godina
elkarrde kaže...
okej, al zašto bi ja uopće želio snimati video, kao prvo, u FOTO dijelu foruma? Namigiva
i kaj se ne snima svaki video filmskim kamerama? kolko sam ja upoznat, a nisam, wannabe profi video se snima dalsama, REDovima, arrijima, a ne hd kamerama. ono, malo mi čudno zvuči da bi itko ikad i poželio snimati makar i wannabe "profi" video nekim nadomjesim alatom. znam da ja nebi išao profesionalno fotkati bez profesionalne opreme (nikon D700 i mamiya RB67/pentax 67II). ili, nebi išao baviti se servisom centralnog grijanja bez prave opreme.
sori, ali očito nemamo isto predznanje, pa bih volio viditi argumentirano objašnjenje. iako, mislim da ga mogu pretpostaviti - jebga, nema se love za RED ONE. jesam pogodio?

i oprosti što pišem "budalaštine" koje te očito vrijeđaju, molio bih ispriku, pošto ja nisam nazvao tvoje izjave "budalaštinama", već sam lijepo napisao disklejmer, i zamolio za objašnjenja, koja nisam dobio - usporedba je potpuno neadekvatna pošto ne znam kako snima osrednja ha-de kamera, al ajd, cifra je objašnjena (ukupno oko 110k kn, što je oko 15k€, slažem se, osjetno manje od 50k€).

(jel baš moram na kraju svakog posta napisati ful-sajz disklejmer? ljudi, pa ovo je internet! Viče)
Red je jeftin naspram svih profi pila, ali je red čekanja sada već preko godinu dana. Čovjek koji je snimao i montirao ovo inače radi TV produkciju, ali se bavi i spotovima.

Nema se love? Ima se za štošta, samo je pitanje koliko brzo možeš vratiti uloženo. Dati 50k $ za RED-a i čekati godinu dana da bi tek počeo vraćati uloženo, a realno to nemaš kome prodati kod nas, je bacanje novca. Budući da se čovjek bavi i fotografijom i ima većinu stvari od prije, nije mu bio problem prodati stariji model i kupiti mark II. S ovom pilom se može vratiti kratkom filmu (nekomercijalnom) u visokoj rezoluciji bez bacanja novca, a od fotića i dalje zarađivati kao prije.

Nakon ovog filma već imaju dečki narudžbu za novi glazbeni spot. Ljudi su vidjeli i žele upravo to.

Jel malo jasnije?
17 godina
neaktivan
bocic kaže...
 Nije moj video, a činjenica je da trollaš.

Tehnički... mislio bi čovjek da možda i znaš nekog vraga o fotki, ali se očito samo petljaš kako je ovo ovdje 'off topic' i voliš sipati sarkazam o onome što ti ne smatraš dobrim. Tehnički, snimak je na razini filmske kamere, samo s manjom rezolucijom. Zašto? E ako ne znaš proguglaj...
okej, možda je snimka tehnički na razini filmske kamere, ali na flash filmiću se to takiovak ne vidi, ne uočavam baš ništa posebno što bi bilo razlog za tolko oduševljenje. no, rekoh nekoliko puta, video me ne zanima, i stvarno ne primjećujem po čemu je poseban. o samom sadržaju filmića, režiji, i ne-tehničkim stvarima nemam kaj reći, pretpostavljam da je korektno sve. jedino mi nije jasno ime - wtf is "bespla"? jel to fali koje slovo? ili je to neka interna fora?

ne, video ne smatram dobrim fičrom na slr fotiću. zašto? smatram da bi bilo bolje bi da je lova koja je potrošena na razvoj videa bila uložena na povećanju dinamičkog raspona senzora, jer bi onda konkurencija morala loviti canonov DR, što bi bila daleko korisnija stvar (bar po meni), nego full-hd video. tako bi profitirali svi, ovako samo neki video-entuzijasti među fotografima (i pokoji amater koji voli slikati ženu i djecu :D).

bocic kaže...
Red je jeftin naspram svih profi pila, ali je red čekanja sada već preko godinu dana. Čovjek koji je snimao i montirao ovo inače radi TV produkciju, ali se bavi i spotovima.

Nema se love? Ima se za štošta, samo je pitanje koliko brzo možeš vratiti uloženo. Dati 50k $ za RED-a i čekati godinu dana da bi tek počeo vraćati uloženo, a realno to nemaš kome prodati kod nas, je bacanje novca. Budući da se čovjek bavi i fotografijom i ima većinu stvari od prije, nije mu bio problem prodati stariji model i kupiti mark II. S ovom pilom se može vratiti kratkom filmu (nekomercijalnom) u visokoj rezoluciji bez bacanja novca, a od fotića i dalje zarađivati kao prije.

Nakon ovog filma već imaju dečki narudžbu za novi glazbeni spot. Ljudi su vidjeli i žele upravo to.

Jel malo jasnije?
 odlično! puno jasnije. konkretan i dobar odgovor. thnx. :)

osobno, RED mi se čini kao jako dobro zamišljen sustav, ali i nekako mi smrdi na vapourware. nadam se da sam u krivu, nadam se da će opravdati sve teasere, i da će ispoštovati sve specifikacije, nadam se da ih neće stići sudbina contaxa N digital. no, to je već tema za drugi topic..
17 godina
neaktivan
bocic kaže...

e ovo je već okej razlog, i okej objašnjenje zašto bi netko koristio canonblablablablabla, da ne prepisujem cijelu raspravu, u kojoj se našla dva pametna :D
mogao si to i prije napisat pa da se ne razbacuješ izrazom 'trollčino' kaj znaš, možda izgleda ko patuljak, ili gnom :D
(ah, ranojutarnji humor prije ranojutarnje kave, i još na poslu...i just love it)

e da, i dajte dečki recite, jel se raspravlja o videu u fotografiji ili fotografiji u videu? mislim, ovaj...hm.....jel se raspravlja o tom da je fotić super za video snimke, super za fotkanje, super općenito, what, what....?
(hm, idem tražit kavu :/)
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2009 9:30 (draenei).
17 godina
neaktivan
CANON 5D mark II

Kolko je meni poznato na ovoma aparatu je dobro kod videa samo to šta ima pitku dubinsku oštrinu ilitiga DOF.

Inače ja mislim da je Canon ubacija video snimanje u ovaj aparat da bi sakrija mane koje on ima u fotografskom smislu, jel ipak sramota kad aparat od priko 18000kn ima tako loš AF sustav, jel čak i tam neki Fuji S5pro od 4800kn ima bolji.

Mana ove ''kamere'' je i to ta je nemoš stavit na rame i snimat, a bogami nemoš ni iz ruke snimat kako triba.

I još nešto. Od 3 velika japanska proizvođača video kamera samo Canon nema filmsku.

Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800 http://www.fotoklub.info/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...

Kolko je meni poznato na ovoma aparatu je dobro kod videa samo to šta ima pitku dubinsku oštrinu ilitiga DOF.

Inače ja mislim da je Canon ubacija video snimanje u ovaj aparat da bi sakrija mane koje on ima u fotografskom smislu, jel ipak sramota kad aparat od priko 18000kn ima tako loš AF sustav, jel čak i tam neki Fuji S5pro od 4800kn ima bolji.

Mana ove ''kamere'' je i to ta je nemoš stavit na rame i snimat, a bogami nemoš ni iz ruke snimat kako triba.

I još nešto. Od 3 velika japanska proizvođača video kamera samo Canon nema filmsku.

mk II nema AF, u tome i je ljepota svega, a oštrina...imaš na onoj stranici još par linkova pa pogledaj u 720p na vimeu i pogledaj stillove iz filma, sve će ti biti jasno...

Usput, sve je snimano u low - light uvjetima...
17 godina
draenei kaže...
bocic kaže...

e ovo je već okej razlog, i okej objašnjenje zašto bi netko koristio canonblablablablabla, da ne prepisujem cijelu raspravu, u kojoj se našla dva pametna :D
mogao si to i prije napisat pa da se ne razbacuješ izrazom 'trollčino' kaj znaš, možda izgleda ko patuljak, ili gnom :D
(ah, ranojutarnji humor prije ranojutarnje kave, i još na poslu...i just love it)

e da, i dajte dečki recite, jel se raspravlja o videu u fotografiji ili fotografiji u videu? mislim, ovaj...hm.....jel se raspravlja o tom da je fotić super za video snimke, super za fotkanje, super općenito, what, what....?
(hm, idem tražit kavu :/)
 Prvenstveno mogućnosti fotića. O fotkama se nema puno što raspravljati, samo je nadogradnja odličnog modela, a video...tko bi znao zašto su to ubacili ovako za iste novce. Uz dobre objektive posrami većinu kamera koje snimaju u HD-u, doslovno...
17 godina
neaktivan
bocic kaže...
Bara kaže...

mk II nema AF, u tome i je ljepota svega, a oštrina...imaš na onoj stranici još par linkova pa pogledaj u 720p na vimeu i pogledaj stillove iz filma, sve će ti biti jasno...

Usput, sve je snimano u low - light uvjetima...
 Vidim da si ''savršeno'' shvatija o ćemu pričam. Pričam kako je 5DMkII u foto tehnikalijama loš za svoju cijenu.
17 godina
neaktivan

ma, poanta je u tome da je to FOTOAPARAT a ne KAMERA ZA SNIMANJE FILMOVA

meni je ovo kao da kameru tjeram da radi fotke :D

17 godina
neaktivan
RE: Full HD video iz DSLR-a

Da..   sad je samo pitanje vremena kad će se izbrisati granice između kamera i fotića. Kroz nekoliko godina imat ćemo sve u jednom Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
CANON 5D mark II

Nije mi se sve dalo citati pa mozda je ovo vec netko napisao, ali stvari stoje ovako.  

Canon 5D Mk2 je interesantan za snimanje videa jer je jedna o rijetkih kamera koja ima cip velicine 35mm i to omogucava veci raspon dubinske ostrine/neostrine + snmanje u losim svjetlosnim uvjetima + veci dinamicni raspon. Najcesce videokamere imaju 2/3" velicinu cipa, ili 1/3" za jeftinije modele.

Fotoaparati imaju daleko bolje lece i cipove od od video kamera, i snimci sa 5D izgledaju odlicno. Za sada je problem sto se video moze snimati samo u NTSC stadardu, ali valjda ce to biti ispravljeno.

Ne moze se snimati zvuk, mada mislim da kvalitetno rijesenje je jedino moguce ako se smanje mikrofonski konektori.

Mislim da je canon napravio malu revoluciju sa novim 5D i cini mi se logicnim da ce u skoroj buducnosti izbaciti video kameru koja:

koristi cip iz fotoaparata

ima profesionalne audio ulaze/izlaze

koristi EF objektive i ima rijesenu stabilizaciju

moze snimati u full frame modu

ima veci buffer od 15min

ima zrcalni okular(?)

moze koristiti izmjenjive SSD-ove

ima auto fokus

kosta ispod 30,000.00 kn sa kit objektivom

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CANON 5D mark II

imo sam priliku isprobat mark II i to bas u situaciji u kojoj ga toliko hvale - prostorija sa slabim svjetlom..

moram priznati da me je iznenadila kvaliteta fotki.. auto zoom je istinski problem, a manuelno je malko teze izostriti jer se ne vidi bas (prostorija sa slabim svjetlom)..

LM, cijena je i vise nego pristupacna (sam body u austriji kosta nekih 2200 eura, s ti da se sada sigurno moze naci i jeftinije)..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Da li si imao Canona u rukama i da li si s njim snimao da govoris takve stvari?

Olympus OM 3Ti, Zuiko 2.8/24, 1.4/50, Angenieux 70-210
17 godina
neaktivan
CANON 5D mark II

Ajde Zvonko usporedi mu AF sa Canon 1D serijom, sa troznamenkastim Nikonima, sa dvoznamenkastim Canonima, sa Sonyem A900 i A700 pa ćeš vidit da nije na razinni tih aparata.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CANON 5D mark II

video na fotoaparatu je dobrodosao, nikad video na aparatu nece biti bolji od dobre kamere, samo se malo trebaju trznuti proizvodjaci kamera jer imam osjecaj da su SD kamere bile bolje od HD kamera, nabilo ovim novima rezoluciju a dosao sum, malen raspon, slabe low light mogucnosti mislim da tek trebaju doci nove bolje kamere i tu je logika vrlo jednostavna

MK II ima cip full frame formata i pravi odlican video, a sta kad neko stavi ono sto je normalno u boljoj kameri, tri takva cipa iza prizme i dobije puno bolju i definiciju i raspon i manje suma i blablabla sta sve ne.

Sad je mozda moment za MK II, i u ovom momentu je to ok, ali za par mjeseci to ce biti ponovo samo prirucna kvaliteta u usporedbi sa pravim kamerama.

ova rasprava bi trebala medju video kamere

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ajde Zvonko usporedi mu AF sa Canon 1D serijom, sa troznamenkastim Nikonima, sa dvoznamenkastim Canonima, sa Sonyem A900 i A700 pa ćeš vidit da nije na razinni tih aparata.

Ti govoris kao da si imao u rukama sve te aparate, pa svima dijelis savjete. Ja sam siguran u kvalitetu i sposobnosti tog aparata i ne trebam nista usporedivati. Ja stvarno obozavam kad netko govori tako sigurno o necemu sto nije niti imao u rukama, a kamoli isprobao, te usporedio s necim drugim.

Kada se nesto ocijenjuje ili pise o necemu, covjek bi morao tu stvar ipak upotrijebiti.  

Olympus OM 3Ti, Zuiko 2.8/24, 1.4/50, Angenieux 70-210
17 godina
neaktivan
Zvonko200 kaže...
Bara kaže...

Ti govoris kao da si imao u rukama sve te aparate, pa svima dijelis savjete. Ja sam siguran u kvalitetu i sposobnosti tog aparata i ne trebam nista usporedivati. Ja stvarno obozavam kad netko govori tako sigurno o necemu sto nije niti imao u rukama, a kamoli isprobao, te usporedio s necim drugim.

Kada se nesto ocijenjuje ili pise o necemu, covjek bi morao tu stvar ipak upotrijebiti.  

Jel 5D ima isti Af sustav kao 5Dmk2? Ima, znači sve sam već vidija.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice