550D + koji objektiv?

poruka: 16
|
čitano: 10.418
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
550D + koji objektiv?

Pozz ekipo,

idem kupovat 550d, pa cu najvjerovatnije uzet samo tjelo + neki drugi objektiv, pa molim preporuke vas koji se razumjete jer sam početnik.

Do 2500-2800kn... Koristi bih ga za sve, jer nemam bas para kupovat 10000 objektiva, svaki za nest drugo slikat, i da, da ne zaboravim,

jedan od razloga zbog kojih kupujem 550d jer taj kaj ima 1080p video, pa neka bude objektiv koji bude dobar i za video...

(el mi moze ko objasnit zakaj kit objektiv "ne valja" ?)

edit:

kolko valja ovo cudoviste :

Tamron AF 28-300mm ?
Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.10.2010 22:05 (mb_fak_team).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
550D + koji objektiv?

itko, bilo tko?

ajmo rec da mi je hitno (u pon. narucujem..)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: 550D + koji objektiv?

Taj tamron ti je objektiv za ff senzore ili film, na 1.6x crop senzoru ti je ekvivalentan 45-480mm objektivu, pa će ti biti uzak.

Ako želiš jedan objektiv i odlučio si ići na ultra zoom, imašcanon 18-200 IS, sigmu 18-250 OS i tamron 18-270 VC. Obavezno uzmi sa optičkom stabilizacijom (IS, OS i VC) jer je potrebna kod tele objektiva.

Kit objektivi nisu loši za početak, ali su obično lošije izrade, spori su i nemaju taj raspon kao ultrazoom koje želiš.

16 godina
neaktivan
550D + koji objektiv?

malo su mi skupi ovi, a gle, nemoraju imat neki ultra zoom, na ovog sam slucajno naletio, pa pitam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
550D + koji objektiv?

Ne znam da li te interesira samo novo ili može i polovno, uglavnom ja sam na Njuškalu naletio na ovo pa ti šaljem linkove, možda ti bude od koristi...

Canon EF 28-105mm USM

Canon EF 50mm f1.8 II

Canon 28-135mm f/3,5-5,6 IS USM

Ne znam kako se kreću cijene Canonove opreme ali ovo mi izgleda prilično povoljno...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 22:11 (deya100).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
550D + koji objektiv?

Sad cu napravit ovak, kupit 550D sa 2 KIT objektiva, prodat neke stvari koje mi ne koriste (tipa mini moto, stari fotić, n97,podsjetit dužnike da su mi dužnici i nek vrate lovo i sl.) pa kupit nešto skuplje tipa

ovog http://www.protis.hr/products/details/objektiv-canon-zoom-ef-2470mm-f28-l-usm/6714 ...

recite svoje mišljenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mb_fak_team kaže...

Sad cu napravit ovak, kupit 550D sa 2 KIT objektiva, prodat neke stvari koje mi ne koriste (tipa mini moto, stari fotić, n97,podsjetit dužnike da su mi dužnici i nek vrate lovo i sl.) pa kupit nešto skuplje tipa

ovog http://www.protis.hr/products/details/objektiv-canon-zoom-ef-2470mm-f28-l-usm/6714 ...

recite svoje mišljenje

S obzirom da sam neznas sta ti treba, najbolje ti je kupit fotic s kitom 18-55 IS a ako nije velika razlika u cijeni uzmi i 55-250 IS kit.Canon 550 ima 18Mp rezu i zahtjevan je aparat glede objektiva.Skupljaj lovu godinu dana i fotkaj kit objektivima i skuzit ces sta trebas kupit,u to mozes bit siguran.Glupo je predlagat jer puno faktora utjece na kupovinu objektiva a to sto je tebi bitno najbolje znas sam.Nekome ko slika pejzaže treba širina,za portrete opet nesto drugo,možda te zainteresira makro itd.Ako ti netreba telac nemoras uzet kit 55-250 nego probaj sa fiksnim 50mm/f1,8 koji kosta novi oko 700 kn i bit ce ti odlican za situacije s manje svjetlosti(npr u zatvorenim prostorima).

Na kraju mora ti bit jasno da taj fotic nece davati svoj max s kit staklovinjem.

15 godina

Izbjegni 18-55mm kit, ako bas zelis, kupi si body only i ja ti dam 18-55 nov nekoristen dobiven u kitu, kit je sranje, osim ako nisi nikad prije koristio dslr.

Za 2500kn lijepo odes u SLO i kupis si 50mm 1.4 USM L ili narucis sa amazona nesto tipa 70-300mm USM za 400$ , carine nema na fotografsku opremu.

No nisi rekao bili zoom ili sto, moja osobna preporuka ti je 50mm 1.4 za pocetak, odlicno za noc,slabu vidljivost, odlicno zbog ostrine i brzine objektiva a isto tako i odlican 50mm koji u startu pruza priblizavanje koliko kit 18-55 na max zoomu.

A i trazena je roba pa mozes prodat kad skupis jos love za jos skuplje nesto.

GAMER
17 godina
neaktivan
mb_fak_team kaže...

recite svoje mišljenje

27-70 2.8 L je jedan od najboljih canonovih objektiva i možda najisplativiji... ali ima jednu serijsku manu iako će ti to servis sredit, ugl imaju problem s fokusom imao sam i sam prilike osobno vidjeti i sprobati to, nisu svi u pitanju ali možeš dobiti neki s tim problemom, možda bi bolji izbor bio 24-105 je da je blenda 4 ali isplati se... ako već imaš toliko para 

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
moderator

@crocro:

Ala, početniku odmah savjetuješ L stakla. Ili tele objektive. A šta kad bude slikao u zatvorenom prostoru, pa mu ta 50ica bude preduga, da ne govorim 70-300? Kit objektiv je dosta za početak, kit stakla su prvenstveno lošije izrade, pa tek onda optički kompromis.

50mm L za početak :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 10:34 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

ako misliš na mene, pa on je napisao da bi 24-70 L, ja mu savjetujem ako već planira neka uzme 24-105, slažem se za 50mm to je best buy objektiv, ali ako hoće neki standard ili zoom možda bi mu dobro došao 24-105...

EDIT- skužio sam da je mislio kasnije kad skupi para :P

da li mu je itko predložio neku sigmu?

npr. sigma 18-50 2.8 EX DC je jako dobar objektiv

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 10:43 (eterna luchar).
17 godina
moderator
eterna luchar kaže...
ako misliš na mene, pa onje napisao da bi 24-70 L, ja mu savjetujem ako već planira neka uzme 24-105, slažem se za 50mm to je best buy objektiv, ali ako hoće neki standard ili zoom možda bi mu dobro došao 24-105

Ma nisam mislio na tebe, nije tvoj post bio kad sam krenuo pisati. :D

Ali zasto preporucate FF L stakla početniku koji želi crop tijelo? Ako mu baš treba brzi standardni zoom (mada on ni ne zna šta mu treba, zato treba krenuti sa kit staklom), može pogledati 17/18-55 f/2.8 standardne zoomove canona, sigme, tamrona...

17 godina
neaktivan

eo baš sam se ispravio maloprije XD
ova sigma je super stvarčica za početnika a i za ostale 18-50 2.8  je da je malo skuplja ali isplati se 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 10:43 (eterna luchar).
17 godina
moderator

Možda je bolje stabilizirani tamron 17-50mm sa konstantnom f/2.8 blendom.

Ja nisam ljubitelj tih standardnih zoomova, kad većinu stvari odradi brzi normalni prime (kao nikkor 35mm 1.8 dx ili sigma 30mm 1.4), a u kombinaciji sa uw i nekim tele zoomom, pokriva sve situacije.

FF zoom ima smisla u kombinaciji sa UW objektivom, npr 12-24mm i 28-300mm (kao Ken R. :D) ali tek možda na nekim boljim crop tijelima.

17 godina
neaktivan
slažem se za 17-50 ako ima konstantnu 2.8 još bolje, ali eto komentiram ono što sam imao iz prve ruke probati, a ova sigma mi se učinila super za svoju cijenu
17 godina
neaktivan
550D + koji objektiv?

Canon 24-70 L je objektiv sa jako puno varijacija među primjercima, a čak kada je i ispravan nije baš najbolji zbog velikog 'field curvaturea'. Recimo korisnici Nikona imaju puno bolji Nikkor 24-70 koji em nema baš verijacije među primjercima em je bolji od ovoga Canona samo što je i 50% skuplji.{#}

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice